Trampoliinit muka vaarallisia ?!

Piikkipää-89

Kaikki puhuu että trampoliinit aiheuttaa murtumia ja ne on vaarallisia ... Mä en vaan tajuu että miten joku saa vaikka käden murtumaan hyppiessä ... Itelleni ei oo tapahtunu mitään isompaa ,mitä nyt hommannu koko vasemman kyljen kattavan mustelman ... Sitt kerran laitettiin petangue palloja siihen trampoliinille ,niin menin siihen hyppimään ja sain suoraan poskeen metallisen pallon ,poski mustan vk:n.Sen jälkeen ei oo sattunu yhtään mitään ... Niin kertokaa ihmeessä miten saa murtumaan käden ,ei siis sillä että haluaisin ,mutta kiinnostaa tietää =)

13

1915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • carbonfan

      Ehkä sen käden sais murtumaan, kun ei osais hyppiä ja hyppäis mahdollisimman korkealle, ei hallitsis hyppyä ja tulis alas sivuttai vaikka reunalle tai käsi taittuis jotenkin. Minun isällä on murtunu jalka kun se tuli silleen ikävästi alas. Itelläki tullu sillälailla alas, mutta ei käyny muutaman minuutin kipua pahemmin.

    • tramppa

      Mikäli yksin hyppi ja maltilla tai taidolla ei mitään satukkaan.
      Silloin kun on useampi hyppijä trampan rytmi ei osu hyppijän rytmiin voi lentää ulos tai toista kohti mutta sehän onkin kiellettyä.
      Sinä tuskin ymmärrät niin monimutkaista ajatusta kuin turvallisuus sillä tuo petankkikuulatemppusi kertoo sinusta kaiken.

      • olisko

        hypijästä kiinni:D oon itekki (tehdessäni 360' backflippiä) pienessä kajlassa, tulin jaloillee alas sivupemusteelle ja siitä suorilta selällee maahan:D ei ees lähteny ilmat;)


    • freerunning

      "Älä tee minkäänlaisia kuperkeikkoja äläkä missään nimessä voltteja, ne voi aiheuttaa vakia vammoja tai jopa kuoleman." jne. jne siis miten 'elvetissä sä voit kuolla trampalla!? Nii ja käden ei saa varmaan muuten murtumaan kun tippumalla trampalta pois tai sen reunalle.

      • ***

        Mitään ei oo koskaan trampalla mulle sattunut. Ainoastaan aina välillä jos laskeutuu huonosti nii polvi menee kipeäks n. viikko. Sattuu kävellessä, hyppiä ei voi eikä juosta. Välillä voi käydä niin että kipeäpolvinen jalka pettää alta. Onneks on ohimenevää.


      • lsadubvlkaubvd

        Kyllähän sitä kuolla voi, jos tulee pää eellä alas tosi huonosti tai saa sydärin =) Itelleni ei oo sattunu muuta ku voltin jälkeen tulin pahasti selälleen ja selkä oli viikon niin kipeänä ettei pystyny tekemään juuri mitään ja kerran on tullu itellä hammas huulesta läpi ku harjottelin volttia ja otin polvista kiinni ja tulin alas huuli hampaitten välissä ja polvi osu leukaan=)


      • Möömpöö
        *** kirjoitti:

        Mitään ei oo koskaan trampalla mulle sattunut. Ainoastaan aina välillä jos laskeutuu huonosti nii polvi menee kipeäks n. viikko. Sattuu kävellessä, hyppiä ei voi eikä juosta. Välillä voi käydä niin että kipeäpolvinen jalka pettää alta. Onneks on ohimenevää.

        kyllähän ihan muutenkin voi loukata niinku esim pyörällä tai jäädä auton alle tai jtn. et miks sitä asiaa pitää vouhkota???!!!


    • x-apina

      se riippuu vähän siitä mitä tekee ja miten ses osaa... käsi murtuu yllättävän helposti jos sattuu tulleen semmone tilanne... vaan kannattaa tehä semmosia temppuja mitä ossaa eikä yrittää suoraan jottai korkki 1080... taidosta se on kiinni... itellä tuli ranteeseen hiusmurtuma kun hyppäsin, siis ite hyppäsin matalassa asennossa trampalta ja ranne osu maahan aivan vinossa...

      • Jänis itte

        Yksi hyppi toisen päällä ja kaksi kädessä murtu. Ihme että pelastu. Onki kumma etä ei sattu parempi. Aina pitte syynistä että ei vino eessä. On paljo pare olemas huolellinen.


    • kenkuruuu
    • Samaa mieltä ;D

      Mielestäni trampoliinit eivät ole vaarallisia, jos niitä osaa käyttää oikein. Eli olen täysin samaa mieltä kanssasi. Käsi murtuu tai katkeaa usein suorasta ja kovasta iskusta, joka syntyy esim. käden päälle kaatumisesta, trampoliinista tippumisesta ( kädelleen ), tai käden osuessa kovaan esineeseen kovalla paineella, esim. seinään, oveen tai ihan mihin vain. Murtuma voi syntyä myös nurmikolle kaatuessa, tai luistellessa, jos ottaa kädellä vastaan, ja isku on kova, sekä suora. Laita trampoliiniisi verkko, niin luusi pysyvät ehjinä ;D.

    • Hohhoijjaaaaaaaaaaaa

      Niin. Ei trampoliini varmasti ole kamalan vaarallinen mutta kyllä siihen tiettyjä riskejä sisältyy. Niinkun sisältyy muunmuassa ruuan syömiseenkin ja autolla ajamiseen.

    • vanha topic mutta trampalla voi kuule vaikka halvaantua jos tulee huonosti niskalteen tai niin että selkä taittuu pahasti ja murtumia sattuu kun ei hallitse omia temppuja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10100
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      415
      4422
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      91
      3036
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2865
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2674
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2668
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1855
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1722
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1630
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1433
    Aihe