Siskonmakkarakeitto maitoon???

miten yleistä?

Tuttuni tekee siskonmakkarakeiton aina maitoon, en oo ikinä kuullut tai maistanut. Onko miten yleistä tai harvinaista? Kalakeiton maitoon ymmärrän mutta siskonmakkarakeittoa olen syönyt vain kirkkaassa liemessä.

11 kommenttia

Vastaukset

  • Kammottavalta kuulostaa tuommoinen! En ole ikinä kuullut aiemmin.
    Tosin en pidä siskonmakkarasta, käytän nakkeja.

    • ..keittojuurekset, makkara ja maitoliemi on mustakin aika outo yhdistelmä, kuulemma tosi yleistä, siksi sitä kysyinkin kun en oo ikinä kuullut aiemmin ja tunteja keittiössä on takana reippaanpuoleisesti..


    • .............................. kirjoitti:

      ..keittojuurekset, makkara ja maitoliemi on mustakin aika outo yhdistelmä, kuulemma tosi yleistä, siksi sitä kysyinkin kun en oo ikinä kuullut aiemmin ja tunteja keittiössä on takana reippaanpuoleisesti..

      Kokemusta myös vuosien varrelta. En laita keittoon keittojuureksia vaan kesäkeittoainekset.
      Kannattaa kokeilla.


    • ehdottomasti maitoon kirjoitti:

      Kokemusta myös vuosien varrelta. En laita keittoon keittojuureksia vaan kesäkeittoainekset.
      Kannattaa kokeilla.

      siis snålsoppaan siskonmakkaraa - aika vinkeetä.



    • Siiskonmakkara on raaka nakki.


  • Meillä kotona tehtiin aina maitoliemeen. Nykyään keitän kirkkaassa liemessä sopan valmiiks ja jaan sitten puolet toiseen kattilaan johon lisään maidon. Se on mun soppaa sitte se maitolieminen ...njam, njam

  • Sama minulla.
    Äitini keitti aina siskonmakkarakeiton maitoon. Se oli hyvää jo 1940 luvulla. Maistuu vieläkin.

  • Siskonmakkarakeitto KUULUU TEHDÄ MAITOON. Kirkkaassa liemessähän se on vaan makkarakeitto siskonmakkaroilla.
    Perunat, porkkanat ja sipulit haudutetaan vähässä vedessä puoli kypsäksi. Lisäillään maitoa vähitellen, ettei kiehuminen missään vaiheessa lopu (ei tule perunoihin nahkaa). Kun koko maitomäärä on lisätty, puristellaan siskonmakkarat kattilaan.
    Reilusti paprikamaustetta, pippureita rouhittuna ja tuoretta periljaa pinnalle (estää maitokalvon).
    Jos sipulista tykkää, sitä saa olla paljon. Sipuli hautuu ihanaksi maidossa.
    Ja perunoiden pitää olla niin jauhoista lajiketta, kuin mahdollista. Ei haittaa, vaikka osa perunoista hajoaisikin...

  • Oudolta tuntuu kun on kirkkaaseen tottunut, mutta siskonmakkarakeitossa iso osa on liemen maku, joka tulee paljon makkaroista. Luulisi sen siskonmakkaran maun kuitenkin vielä paremmin tulevan esiin rasvaisemmassa maitoliemessä.

  • Maitoon tehtyä siskissoppaa en ole koskaan maistanut, mutta kokeilkaapa joskus maidon sijaan sulatejuustoa. Ainakin kesäkeittoon se sopii mainiosti, ja olen käyttänyt sitä myös muihin keittoihin.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.