Siskonmakkarakeitto maitoon???

miten yleistä?

Tuttuni tekee siskonmakkarakeiton aina maitoon, en oo ikinä kuullut tai maistanut. Onko miten yleistä tai harvinaista? Kalakeiton maitoon ymmärrän mutta siskonmakkarakeittoa olen syönyt vain kirkkaassa liemessä.

11

961

    Vastaukset

    • Kammottavalta kuulostaa tuommoinen! En ole ikinä kuullut aiemmin.
      Tosin en pidä siskonmakkarasta, käytän nakkeja.

      • ..keittojuurekset, makkara ja maitoliemi on mustakin aika outo yhdistelmä, kuulemma tosi yleistä, siksi sitä kysyinkin kun en oo ikinä kuullut aiemmin ja tunteja keittiössä on takana reippaanpuoleisesti..


      • .............................. kirjoitti:

        ..keittojuurekset, makkara ja maitoliemi on mustakin aika outo yhdistelmä, kuulemma tosi yleistä, siksi sitä kysyinkin kun en oo ikinä kuullut aiemmin ja tunteja keittiössä on takana reippaanpuoleisesti..

        Kokemusta myös vuosien varrelta. En laita keittoon keittojuureksia vaan kesäkeittoainekset.
        Kannattaa kokeilla.


      • ehdottomasti maitoon kirjoitti:

        Kokemusta myös vuosien varrelta. En laita keittoon keittojuureksia vaan kesäkeittoainekset.
        Kannattaa kokeilla.

        siis snålsoppaan siskonmakkaraa - aika vinkeetä.


      • Siiskonmakkara on raaka nakki.


    • Meillä kotona tehtiin aina maitoliemeen. Nykyään keitän kirkkaassa liemessä sopan valmiiks ja jaan sitten puolet toiseen kattilaan johon lisään maidon. Se on mun soppaa sitte se maitolieminen ...njam, njam

    • Sama minulla.
      Äitini keitti aina siskonmakkarakeiton maitoon. Se oli hyvää jo 1940 luvulla. Maistuu vieläkin.

    • Siskonmakkarakeitto KUULUU TEHDÄ MAITOON. Kirkkaassa liemessähän se on vaan makkarakeitto siskonmakkaroilla.
      Perunat, porkkanat ja sipulit haudutetaan vähässä vedessä puoli kypsäksi. Lisäillään maitoa vähitellen, ettei kiehuminen missään vaiheessa lopu (ei tule perunoihin nahkaa). Kun koko maitomäärä on lisätty, puristellaan siskonmakkarat kattilaan.
      Reilusti paprikamaustetta, pippureita rouhittuna ja tuoretta periljaa pinnalle (estää maitokalvon).
      Jos sipulista tykkää, sitä saa olla paljon. Sipuli hautuu ihanaksi maidossa.
      Ja perunoiden pitää olla niin jauhoista lajiketta, kuin mahdollista. Ei haittaa, vaikka osa perunoista hajoaisikin...

    • Oudolta tuntuu kun on kirkkaaseen tottunut, mutta siskonmakkarakeitossa iso osa on liemen maku, joka tulee paljon makkaroista. Luulisi sen siskonmakkaran maun kuitenkin vielä paremmin tulevan esiin rasvaisemmassa maitoliemessä.

    • Maitoon tehtyä siskissoppaa en ole koskaan maistanut, mutta kokeilkaapa joskus maidon sijaan sulatejuustoa. Ainakin kesäkeittoon se sopii mainiosti, ja olen käyttänyt sitä myös muihin keittoihin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

      Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
      Maailman menoa
      163
      4296
    2. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

      Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
      Pääsykokeet
      93
      4089
    3. Henkirikos

      Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
      Jämsä
      19
      2381
    4. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

      Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
      Maailman menoa
      220
      2067
    5. Stefan maksoi velkansa

      Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      51
      1975