Onko vaaraa

erkkivaa

Hui ku paleltaa ku kävin uimassa, en siis avannossa mutta kyl se joessa oli nytkin kylymää tuo vesi. Tuli vaan siin mieleen että on tää avantouinti vaarallista, kuin helposti saa esim. flunssan? Aloin miettimään että jos ens talvena rupeis kokeilemaan. Pitääkö esim. kikkeli suojata jotenki erityisesti? Kannattaako alussa ottaa pikakäyntejä vaa totutella jo heti olemaan minuuttikaupalla vedessä. Infokkaa alottelijaa asiantuntijat. kiitos.

9

3644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruikkari

      kun vesi on jo järvessä 20c !

    • Avantohylje

      Jatkat vaan uintikautta kesästä kohti talvea. Vedet viilenee ja sinä totut siihen.

      Ja mitä flunssaan tulee: Mene uimaan sellaiseen paikkaan, missä on myös sauna käytettävissä.

    • sievinen_

      Kikkeli kannattaa vuorata avaruuskankaalla jotta lämpö ei haihdu siitä. Tässä on myös se hyöty, että vedessä asuvat kalat eivät tulkitse kikkeliäsi madoksi.

      • Naisuimari

        Vaeltaessani viikon Lapin tuntureissa ja yöpyessäni teltassa avaruuskangas oli hyvä lämmön eristäjä teltan pohjalla. Mutta että sitä voisi suositella myös rannalla pyyhkeen kanssa kuivilla kuikuilevan mieskaverini kulkusten suojaksi on minulle uusi idea.
        Nythän voin vuorata mieheni uimahousut avaruuskankaalla ja patistaa myös hänet viisiasteiseen veteen friskaantumaan. Tähän asti hän on vain ollut rannalla "uittamassa" minua, useiden muiden miesten tapaan.


    • kikkeli2

      kaikille meille muille kuin alle 60v on tärkeää pitää vartalo ja munat lämpiminä jottei tule pissavaivoja. Yli 60v ei tartte välittää kun niitä kaluja ei käytetä muuhun, eli avantouinti sujuu hyvin...

      • ziiria

        Moi!
        avantouinnin ideana on mielestänimkylmän sietokyvyn kokeileminen. Jokainen voi itse päättää meneeköavantoon ilman saunaa vai ei omastakokemuksesta kumpikin on hyvä. Mieluummin ehkä ensimmäisellä kerralla suoraan ja sitten pois ja saunaan tai pois. Aluksi ei kannata alkaa "urheilemaan" kehon totutus on tärkeämpää. Pipo olisi hyvä olla kuten sauna takki. Kengät ovat makuasia. Itse olen saanut lainattua avantouinti paikasta. käy aluksi nopeasti japari kertaa avannossa ja saunaan sitten viimeisellä kerralla ei saunaan koska hyvä olo ainakin minulla häviää.. (ihanan pistelevä)n Kuuntele kehoasi ja kysele multa kokeneemmilta.


      • Naisuimari

        Meidän uimakopilla käy läpi talven päivittäin noin sata uimaria, alta ja päältä (kaikki eivät myöskään kirjaa käyntiään kopilla olevaan uintivihkoon). Suurin osa saunattoman uimakoppimme käyttäjistä on naisia ja miehiä siellä käy ehkä kolmannes tai neljännes. Heitä on kaikenikäisiä.
        Jotkut nuoret miehet tulevat suoraan kuntosalitreeneistä uimaan. Noin kolmekymppinen on sekin mies, joka pystyy olemaan kylmässä vedessä niin uskomattoman pitkän ajan, että minä naisena saan siinä ajassa jo hypotermian oireita.
        Useimmat miehet näyttävät uivan kylmässä vedessä vain lyhyen ajan ja ainakin parin miehen olen sivusta kuullut sanovan, että "munat jäätyy". Monille miehille näyttää pelkkä kylmässä vedessä pyrähtäminen riittävän. Tunnen erään yli seitsemänkymppisen miehen, joka myös käy talvisin avanossa. Samoin tunnen hänen huomattavasti nuoremman naisystävänsä ja olen ymmärtänyt, ettei avantouinti ole mitenkään miehen miehisiä kykyjä vienyt. Tämä mies puhuu aina puolesta minuutista, jonka ajan hän ui. Hän on sitä mieltä, että liian pitkällä kylmässä vedessä ololla häviää niitä hyötyjä, joita avantouinnista saa. Tiedä sitten. (Itse uin mielelläni pari, kolme minuuttia, mikä sopii mielestäni minulle).


      • suzi

        nythän on tutkittu, että lämpimässä hautominen "tappaa" siittiöitä ja kylmä ei ole ollenkaan pahaksi, jos suvun jatkamista ajatellaan..... Muusta en tiijä(se pippelihän kutistuu väliaikaisesti), niin ja virtsatietulehduksen aiheuttaa bakteeri EI kylmä...


    • aku akuutti

      "'Tuleeko flunssa jos ui liian kauan kylmässä vedessä?'

      Ei tule. Flunssan aiheuttavat virukset, yhdenlainen virus aina yhdessä flunssassa. Asiaa on kyllä tutkittu ja vähän erilaisia tuloksia saatu, mutta näyttöä siitä, että kylmyys edesauttaisi flunssan puhkeamista, ei riittävästi ole. Toistaiseksi voi siis hyvillä mielin uida, vaikka vesi olisikin vähän kylmää."

      Tämä siis Akuutin nettisivuilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe