Laadukkaat kotimaiset miesten nahkakengät?

onko noita?

Toissa kesänä ostin kotimaiset TopMan-merkkiset nahkaiset kävelykengät. Pidin niiden siististä perinteisestä derby-tyylistä. Kenkien nahka oli laadukkaan näköistä ja ulkonäkö sellainen mitä asiallisesti pukeutuva mies kaipaa. Siihen kehut sitten jäävätkin. Parin kuukauden kuluttua pohajt olivat kuluneet lähes puhki, vaikka kengät eivät olleet mitenkään päivittäisessä käytössä. Pohjaahan saa toki uusittua suutarilla, mutta kun liimauksetkin alkoivat irrota lähes sieltä sun täältä, ei maksanut vaivaa korjauttaa. No ajattelin, että syynä oli yksinkertaisesti kenkien tyyli. Ne olivat sellaiset perinteiset kävelykengät mutta hieman normaalia sirommat, hätätilassa kelpaisivat vaikka tanssikengiksi.

Sitten syksyllä oli Stockan hulluilla päivillä toisenlaiset TopManin kengät myynnissä. Pidin niidenkin ulkonäöstä, ja tällä kertaa kyseessä oli huomattavasti tukevammat kengät, jotka varmasti kestäisivät. Tai siis niin luulin. Niidenkin pohjan uloin korkolappu oli kulunut puhki jo parissa kuukaudessa, vaikka käytin kenkiä talvella , jolloin kadut olivat ainakin osan ajasta lumisia. Ja yllätys yllätys. Nytkin pohjaliimaus alkoi irrota. Ensin kyljestä, sitten kärjestä, joten eipä taaskaan maksanut vaivaa mennä suutarille. Eihän ne maksanut kuin 70 euroa. Olisi suutari ehkä halvemmalla ne korjannut, mutta tuon laatuisesta ei maksa nähdä vaivaa. Tälläkään kertaa kyseessä eivät olleet ainoat käytössä olleet kenkäni.

Huonot kengät voi myydä asiakkaalle vain kerran - näin väitetään. Minä olin niin tyhmä ja ostin jopa kahdesti, ja sen jälkeen päätin olla ikinä ostamatta Topmanin kenkiä. Tuossa muutama viikko sitten etsiskelin huvikseni kenkiä huuto.netistä. Siellä kaupattiin miehelle vähän käytettyjä kotimaisia nahkakävelykenkiä. Hinta oli edullinen ja kokokin sopiva. Merkkiä en muistanut kysyä, mutta kun paketti sitten saapui, niin - arvasitte oikein - Topmanithan ne olivat. No pohjat eivät olleet kulahtaneet vielä pahastikaan, mutta toisessa kengässä pohja näytti edestä hieman irronneen. Nykäisin sitä hiukan, ja kas kummaa. Puoli pohjaa lähti irti hyvinkin pienellä nykäisyllä. Kokeilin samaa toiseen kenkään, ja sama juttu. Myönnän, että kengät olivat seisseet vuosikausia käyttämättömänä, ja ehkä se oli pehmentänyt liimausta tai jotain. Ei tällaista silti pitänyt hyväksyä. Olisin toki voinut purkaa kaupan, mutta eipä maksanut vaivaa. Sen sijaan maksoi vaivaa kertoa kokemuksista tänne.

Topman on aikanaan mainostanut laadukaita kenkiä mm. hesarin kuukausiliitteen kokosivun ilmoituksissa, ja ilmeisesti onnistunut luomaan jonkinlaisen brandin. Nytkin huuto.netissä kaupataan TopMan-kenkiä kotimaisina laatukenkinä.

Kyselenkin tässä, että ovatko muut kokeneet samaa? Ei pelkästään TopManin, vaan muiden ns. "kotimaisten laatumerkkien" kohdalla. Pienen ajattelun jälkeenhän on selvää, että täällä työvoima ja materiaalit ovat kalliita. lisäksi kengäntekoperinteet olemattomia esim. Italiaan tai Englantiin verrattuna. Miksi ihmeessä kotimaiset kengät sitten olisivat parempia? Laadunvalvonta voi päihittää kiinalaisen - vai päihittääkä sittenkään? vuisi sitten keväällä ostin kävelykengät Lidlistä. Kävelin niillä koko kesän. hoidin niitä hyvin ja hyvin kestivät. myönnän kyllä, että pohja alkaa niissäkin olla kulahtanut, ja koska näistä kengistä pari kymppiä maksoin, ei taida maksaa vaivaa viedä niitäkään suutariin. Vuoden ne kuitenkin ovat palvelleet ja vieläkin ovat silloin tällöin jalassa. Ei se kengälle pitkä aika ole, mutta kumma kyllä, moninkertaisesti pitempi kuin "kotimaiselle laatukengälle".

13

2900

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • China, Korea...

   Nykyään kengät suunnitellaan Suomessa ja tehdään esim. Kiinassa. Pohjat ostetaan Kiinalaisen tehtaan valikoimasta, jolloin materiaalin testaus ja laadunvalvonta on kiinalaisen ammattitaidon varassa.
   Kotimainen kengän tekijä säästää siten kuluissa - ja menettää pahimmillaan myös asiakkaitaan. :/
   Kannattaisi antaa palautetta TopManille omista kokemuksistaan, jospas ne ottaa siitä onkeensa.

   Mun puoliso joutuu työnsäkin puolesta edustamaan ja on valmis maksamaan tyylikkäästä kengästä satojakin euroja. Kyllästyi niin kertakaikkisesti juuri tuohon samaan ilmiöön kaikenlaisia merkkejä vuosikaudet kokeiltuaan. Aikaa (tai haluakaan) kaupoissa laukkaamiseen ei enää tahdo löytyä.
   Nykyään hän käyttää työkenkinään mittatilauskenkiä. Niitä saa mm. Left'iltä:
   https://shop.leftfootcompany.com/2007/Frontpage.aspx
   Ekalla kerralla jaloista otetaan 3D-kuva ja sen jälkeen kenkätilauksia voi tehdä vaikkapa netin kautta, koska tekijällä on jalan mitat käytössään.

   • Skutsari

    Kenkiä ostaessasi kannataisi miettiä miksi jotkut kengät esim. TopManit maksaa noin 100€ ja vaikka Leftin kengät noin 200-250€. Kai nyt maalaisjärki sanoo et niissä on varmasti jotain muutaki eroo ku hinta. TopManit olivat vielä 70 luvulla erinomaisia kenkiä ja 80 luvun alussa vielä kohtuullisen tasoisii kenkiä. Nykyään ne on aivan LUOKATTOMIA =PASKOJA. Sitten ku meinaa laittaa kenkiin noin 350-400€ tai enemmän, niin sitten alkaa kengissä olla jo paljon paremmat materiaali kuin esim. 200€ pinnassa Leftin kengissä. Nahat ovat paljon parempilaatuisia eikä niistä käytetä vatsapuolta. Päällisen ja vuorin välissä on kangasvahvistus joka estää venymistä. Kulutuspinnat on niissä sellaisista materiaaleista valmistettu jotka eivät murru ja ovat tavanomaisella suutarintaidolla helposti vaihdettavia. 100€ arvosissa on niin paskoista muoveista laitettuja pohjia joiden liimaukset on toivotaan, toivotaan juttuja. Sen jälkeen ku ne murtuu niin ne on roskiskamaa. Amerikkalaisissa kengissä Allen-Edmonds ja Alden on tarjolla parhaimmillaan 9eri leveyttä vaikka 10 pituseen kenkään. Huomattavasti enemmän ku esim. Leftillä on tarjota. Eikä se jalan mittaus mitään laaseria tarvii, yksinkertaisella mittalaitteela saadaan aivan sama asia hoidettua. Ei muuta ku lepolestit kenkii silloin ku niitä ei käytetä ja lankkaillaan niitä kenkiä riittävästi niin hyvälaatuiset kengät kestävät useita vuosia.
    Tv: Skutsari


  • kenkämiehiä oon
  • Ei enään Top Manneja

   Itse kans ostin TopMan kengät ja oli pari viikkoa käytössä, niin nahka meni puhki pohjan vierestä. eli aika onnetonta laatua ovat nykyään.

  • sievin ammattijalkin

   Kotimaisista kengistä lähinnä ammattikäyttöön tarkoitetut Sievi Steel turvamaiharit on tehty kestäviksi, vaikka nekin maksavat alle satasen. CM:n tai Prisman sievejä ei siis kannata ostaa, eikä pomarfinneja, topmaneja yms.

   Kaverilla on jo 5 vuotta vanhat teräsvahvisteiset sievit, jotka ovat olleet kesät talvet päivittäisessä kovassa käytössä. Edelleenkin ihan täysin ehjät ja hyväkuntoiset muutamia naarmuja lukuunottamatta, jotka saisi kyllä hoidettua säännöllisellä lankkauksella mutta kaveri on liian laiska.

   • kenkhät jalkhan

    Juuri muita oikeasti Suomessa tehtyjä ei enää ole kuin nuo turvakengät. Käsityönä tehdyt on asia erikseen.

    Merkistä riippumatta 95 % jalkineistamme taitaa tällä hetkellä tulla Kiinasta. Eurooppalainen nahkakenkäteollisuus on lähestulkoon kuollut.


  • .

   2004 ostin ensimmäiset Topman-kävelykengät, jotka 6-7 vuoden päästä alkoi olemaan melko resut sisältä ja pohja oli vinoksi kulunut.. Noin vuosi sitten ostin uudet samaa mallia olevat Topman-kävelykengät. Näissä uudemmissa on erona lähinnä erilainen pohja(kuvio on erilainen).. Liekö pohjan valmistaja tai muovinlaatu muuttunut..
   Nämä uudet kesti alle vuoden ja sit alkoi olemaan kuluneet. Molemmissa: sisällä takaseinässä reikä ja pohja kulunut aika hyvin vinoksi.. (Minulla aina on ollut sukat jalassa kun olen pitänyt noita kenkiä, mutta siitä huolimatta siis kenkien sisällys on jonkun vuoksi kulunut.)
   Kokeeksi Topman-tehtaalle lähetin tarkistukseen/korjaukseen nämä uudemmat kengät, mutta tehdas ei korvannut mitenkään.. Tulivat siis yhtä resuna takaisin( selityskirjeen kera toki)..
   Vaikka nämä noin vuosi sitten ostetut kengät sain alennushintaan niin kumminkin tuntuu, että olen maksanut turhasta. Eli ei taida tulla enää Topman-kenkiä ostettua..

  • AnonShoes

   Cittarista tarttui Pomarin 85€ kävelykengät tänään mukaan. 20€ olisi saanu erittäin liukkaat valmiiksi rikki olevat Henry's merkkiset muovipohjaiset kengät. Saa nähdä miten Pomarin kenkien käy. Hassua kun ihmiset väittävät noita kalliiksi. Jos 6kk kestää niin olen tyytyväinen. Sen verran vilkaisin, että näyttäs puljulla olevan joku toimipiste Virossa. Liekö siis viron poikien valmistamia?

  • AnonShoes
  • lifemocker
  • AnonShoes

   Toistaiseksi siis Pomarin kengät ovat olleet mukavat jalassa ja kestäneet vähän työkäyttöäkin, kun on tullut noiden autojen kanssa ropattua ja käveltyä mökilläkin pitkin kallioita ja kiviä. Toivotaan, että kestävät jatkossakin.

   Tämä malli siis kyseessä:

   http://www.pomar.fi/Default.aspx?id=509793&ShoeCategory=2

   "MALLI:
   ID: 43125
   KOOT: 40 - 47
   VÄRIT:
   170 musta nappa"

  • shoesinfi123
  • Anonyymi

   Hei, Pomar ja TopMan molemmat ovat huonoja. Jalkani ovat kipeitä ja seisoa pitää kauan, sen vuoksi oli pakko ostaa niitä- ei kestäneet yhtä vuottakaan. Suutariremontti on kalliimpi joskus, kun itse kenkä. Sääli, itseasiassa niiden mokkasiinit ovat mukavia kävellä ja seisoa, mutta laatu huono.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. RIP. Tyksin sairaanhoitaja menehtyi.

   36 v perusterve Tyksin sairaanhoitaja menehtyi vähän toisen koronarokotteen saatuaan. Ruumiinavausraportti aika karsea. Sisko kertoo asiasta. Ilkkujil
   Maailman menoa
   490
   11822
  2. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   415
   1685
  3. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   1537
  4. Stefun ilme, kun Sofia huomaa Burberryn liikkeen

   Ihanasti Sofia ottanut instastoryynsa mukaan Stefun pelästyneen ilmeen. Taitaa miettiä, kuinka pitkään osingot riittävät…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   1024
  5. Sormus ostettu Tallinnasta?

   Tallinnassa käyty korukaupoilla (S&S). Jokohan sormus ostettu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   930
  6. Mikä voisi olla todennäköisin paikka

   Missä kohtaisimme sattumalta tällä viikolla? Milloin, päivällä, illalla?
   Ikävä
   79
   872
  7. Nikokin nauraa Sofian ikävälle

   https://www.seiska.fi/kotimaa/niko-ranta-aho-sai-kuulla-sofia-belorfin-rajusta-piikittelysta-tvssa-paljonkertova-reaktio Mutta nainen ei vaan älyä hä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   862
  8. Onko Maralla rahat loppu

   Elkö ole varaa ottaa remppamiestä vaan Pikkarainen joutuu maalaamaan. Vitsi mikä teatteri video taas. Vaimo katsoo kun mä maalaan. En kestä, mut ei mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   857
  9. Nyt lahoilla korona kun piti tammerfesteille änkeä

   Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Lahot ei välitä mistään mitään...
   Parkano
   12
   730
  Aihe