Mikä muka pilaa appelsiinimehun jos sitä säilyttää avattuna (mutta korkki kiinni) yli 4 pv jääkaapissa?
Taitaa olla jo kuukauden päivät ollut 2 isoa avattua mehupurkkia (Lidlistä) jääkaapissa mutta vielä tuoksuu ihan raikkaalle. Uskaltaako nuo juoda, tai keittää vaikka kiisseliä niistä? Ei oikein raskisi poiskaan heittää. Olisko ravintotieteilijöitä?
appelsiinimehun
7
9317
Vastaukset
- purkissa
oliko purkissa kenties parasta ennen päiväys?? parasta ennen päiväyksen jälkeen voipi käyttää jos on hyvää, mutta se ei ole enää niin hyvää ja mulla ainakin on kokkaroitunu joku appelsiinimehu. en muista merkkiä siis sillon ku ollu vanhaa.
mutta juo pois ja jos tulee maha kipeeks ni älä tuu tänne valittaan- ennen
Vasta ensi vuonna! Mutta kun lukee : avattuna säilyy jääkaapissa 4 vrk. Jotain hapettumista kai mehussa silloin tapahtuu koska siinä ei ole mitään säilöntäaineita.
- hiekkakku
Kyllähän semmosii uudeelleen suljettavii purkkeja uskaltaa jotain viikon avatuuna säiyttää. Mut kuukusi. Huh huh. heitä vaan pois tuskimpa se lidlin mehu 2 euroo kalliimpi oli. Osta ensi kerralla pieempiä purkkeja.
- vaikka
Parempi olis varmaan ollut keittää siitä kiisseliä. Luin jostain terveyslehdestä että keittäminen on ainoa tehokas tapa hävittää kaikki bakteerit. Toisaalta, en ole koskaan kuullut että mehuun kerääntyisi bakteereja, vaan... mitä se hapantuminen nyt taas olikaan. No ei tullut vatsa kipeäksi, kieltä vähän kirveli mutta taitaa kirvellä kaikki appelsiinimehut.
- Karoliina
vaikka kirjoitti:
Parempi olis varmaan ollut keittää siitä kiisseliä. Luin jostain terveyslehdestä että keittäminen on ainoa tehokas tapa hävittää kaikki bakteerit. Toisaalta, en ole koskaan kuullut että mehuun kerääntyisi bakteereja, vaan... mitä se hapantuminen nyt taas olikaan. No ei tullut vatsa kipeäksi, kieltä vähän kirveli mutta taitaa kirvellä kaikki appelsiinimehut.
En tiedä bakteereista mutta hometta appelsiinimehuun yleensä tulee. Se jää joskus siihen pohjalle, eli huomaat vasta kun olet kaatanut melkein kaiken, tuoksu voi olla hyvä. Ja kun hometta tulee mehuun niin kaikki on pilalla. Itse en kyllä edes haluaisi juoda jotain mikä olis ollut avattuna noin kauan. Omatekoinen mehu eri juttu, se kyllä säilyy!
- Karoliina
Karoliina kirjoitti:
En tiedä bakteereista mutta hometta appelsiinimehuun yleensä tulee. Se jää joskus siihen pohjalle, eli huomaat vasta kun olet kaatanut melkein kaiken, tuoksu voi olla hyvä. Ja kun hometta tulee mehuun niin kaikki on pilalla. Itse en kyllä edes haluaisi juoda jotain mikä olis ollut avattuna noin kauan. Omatekoinen mehu eri juttu, se kyllä säilyy!
piti tuo vielä sanoa. Eli home kyllä lähtee, mutta sen kehittämiä myrkkyjä et voi tuhota keittämällä.
- Vastauksesta
Karoliina kirjoitti:
piti tuo vielä sanoa. Eli home kyllä lähtee, mutta sen kehittämiä myrkkyjä et voi tuhota keittämällä.
Jotain tuollaista uumoilinkin, täst edes en päästä mehuja vanhenemaan!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"
Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota3282796Vernu Vasunta
On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?982103En kelpaa sinulle
Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v1201610Taidat vanhempi nainen
Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin731154- 711022
- 61983
Voi nainen...
Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi41950Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa
Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.145899Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle
Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj290842- 40744