Mikä muka pilaa appelsiinimehun jos sitä säilyttää avattuna (mutta korkki kiinni) yli 4 pv jääkaapissa?
Taitaa olla jo kuukauden päivät ollut 2 isoa avattua mehupurkkia (Lidlistä) jääkaapissa mutta vielä tuoksuu ihan raikkaalle. Uskaltaako nuo juoda, tai keittää vaikka kiisseliä niistä? Ei oikein raskisi poiskaan heittää. Olisko ravintotieteilijöitä?
appelsiinimehun
7
10471
Vastaukset
- purkissa
oliko purkissa kenties parasta ennen päiväys?? parasta ennen päiväyksen jälkeen voipi käyttää jos on hyvää, mutta se ei ole enää niin hyvää ja mulla ainakin on kokkaroitunu joku appelsiinimehu. en muista merkkiä siis sillon ku ollu vanhaa.
mutta juo pois ja jos tulee maha kipeeks ni älä tuu tänne valittaan- ennen
Vasta ensi vuonna! Mutta kun lukee : avattuna säilyy jääkaapissa 4 vrk. Jotain hapettumista kai mehussa silloin tapahtuu koska siinä ei ole mitään säilöntäaineita.
- hiekkakku
Kyllähän semmosii uudeelleen suljettavii purkkeja uskaltaa jotain viikon avatuuna säiyttää. Mut kuukusi. Huh huh. heitä vaan pois tuskimpa se lidlin mehu 2 euroo kalliimpi oli. Osta ensi kerralla pieempiä purkkeja.
- vaikka
Parempi olis varmaan ollut keittää siitä kiisseliä. Luin jostain terveyslehdestä että keittäminen on ainoa tehokas tapa hävittää kaikki bakteerit. Toisaalta, en ole koskaan kuullut että mehuun kerääntyisi bakteereja, vaan... mitä se hapantuminen nyt taas olikaan. No ei tullut vatsa kipeäksi, kieltä vähän kirveli mutta taitaa kirvellä kaikki appelsiinimehut.
- Karoliina
vaikka kirjoitti:
Parempi olis varmaan ollut keittää siitä kiisseliä. Luin jostain terveyslehdestä että keittäminen on ainoa tehokas tapa hävittää kaikki bakteerit. Toisaalta, en ole koskaan kuullut että mehuun kerääntyisi bakteereja, vaan... mitä se hapantuminen nyt taas olikaan. No ei tullut vatsa kipeäksi, kieltä vähän kirveli mutta taitaa kirvellä kaikki appelsiinimehut.
En tiedä bakteereista mutta hometta appelsiinimehuun yleensä tulee. Se jää joskus siihen pohjalle, eli huomaat vasta kun olet kaatanut melkein kaiken, tuoksu voi olla hyvä. Ja kun hometta tulee mehuun niin kaikki on pilalla. Itse en kyllä edes haluaisi juoda jotain mikä olis ollut avattuna noin kauan. Omatekoinen mehu eri juttu, se kyllä säilyy!
- Karoliina
Karoliina kirjoitti:
En tiedä bakteereista mutta hometta appelsiinimehuun yleensä tulee. Se jää joskus siihen pohjalle, eli huomaat vasta kun olet kaatanut melkein kaiken, tuoksu voi olla hyvä. Ja kun hometta tulee mehuun niin kaikki on pilalla. Itse en kyllä edes haluaisi juoda jotain mikä olis ollut avattuna noin kauan. Omatekoinen mehu eri juttu, se kyllä säilyy!
piti tuo vielä sanoa. Eli home kyllä lähtee, mutta sen kehittämiä myrkkyjä et voi tuhota keittämällä.
- Vastauksesta
Karoliina kirjoitti:
piti tuo vielä sanoa. Eli home kyllä lähtee, mutta sen kehittämiä myrkkyjä et voi tuhota keittämällä.
Jotain tuollaista uumoilinkin, täst edes en päästä mehuja vanhenemaan!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044