Mikä muka pilaa appelsiinimehun jos sitä säilyttää avattuna (mutta korkki kiinni) yli 4 pv jääkaapissa?
Taitaa olla jo kuukauden päivät ollut 2 isoa avattua mehupurkkia (Lidlistä) jääkaapissa mutta vielä tuoksuu ihan raikkaalle. Uskaltaako nuo juoda, tai keittää vaikka kiisseliä niistä? Ei oikein raskisi poiskaan heittää. Olisko ravintotieteilijöitä?
appelsiinimehun
7
11771
Vastaukset
- purkissa
oliko purkissa kenties parasta ennen päiväys?? parasta ennen päiväyksen jälkeen voipi käyttää jos on hyvää, mutta se ei ole enää niin hyvää ja mulla ainakin on kokkaroitunu joku appelsiinimehu. en muista merkkiä siis sillon ku ollu vanhaa.
mutta juo pois ja jos tulee maha kipeeks ni älä tuu tänne valittaan- ennen
Vasta ensi vuonna! Mutta kun lukee : avattuna säilyy jääkaapissa 4 vrk. Jotain hapettumista kai mehussa silloin tapahtuu koska siinä ei ole mitään säilöntäaineita.
- hiekkakku
Kyllähän semmosii uudeelleen suljettavii purkkeja uskaltaa jotain viikon avatuuna säiyttää. Mut kuukusi. Huh huh. heitä vaan pois tuskimpa se lidlin mehu 2 euroo kalliimpi oli. Osta ensi kerralla pieempiä purkkeja.
- vaikka
Parempi olis varmaan ollut keittää siitä kiisseliä. Luin jostain terveyslehdestä että keittäminen on ainoa tehokas tapa hävittää kaikki bakteerit. Toisaalta, en ole koskaan kuullut että mehuun kerääntyisi bakteereja, vaan... mitä se hapantuminen nyt taas olikaan. No ei tullut vatsa kipeäksi, kieltä vähän kirveli mutta taitaa kirvellä kaikki appelsiinimehut.
- Karoliina
vaikka kirjoitti:
Parempi olis varmaan ollut keittää siitä kiisseliä. Luin jostain terveyslehdestä että keittäminen on ainoa tehokas tapa hävittää kaikki bakteerit. Toisaalta, en ole koskaan kuullut että mehuun kerääntyisi bakteereja, vaan... mitä se hapantuminen nyt taas olikaan. No ei tullut vatsa kipeäksi, kieltä vähän kirveli mutta taitaa kirvellä kaikki appelsiinimehut.
En tiedä bakteereista mutta hometta appelsiinimehuun yleensä tulee. Se jää joskus siihen pohjalle, eli huomaat vasta kun olet kaatanut melkein kaiken, tuoksu voi olla hyvä. Ja kun hometta tulee mehuun niin kaikki on pilalla. Itse en kyllä edes haluaisi juoda jotain mikä olis ollut avattuna noin kauan. Omatekoinen mehu eri juttu, se kyllä säilyy!
- Karoliina
Karoliina kirjoitti:
En tiedä bakteereista mutta hometta appelsiinimehuun yleensä tulee. Se jää joskus siihen pohjalle, eli huomaat vasta kun olet kaatanut melkein kaiken, tuoksu voi olla hyvä. Ja kun hometta tulee mehuun niin kaikki on pilalla. Itse en kyllä edes haluaisi juoda jotain mikä olis ollut avattuna noin kauan. Omatekoinen mehu eri juttu, se kyllä säilyy!
piti tuo vielä sanoa. Eli home kyllä lähtee, mutta sen kehittämiä myrkkyjä et voi tuhota keittämällä.
- Vastauksesta
Karoliina kirjoitti:
piti tuo vielä sanoa. Eli home kyllä lähtee, mutta sen kehittämiä myrkkyjä et voi tuhota keittämällä.
Jotain tuollaista uumoilinkin, täst edes en päästä mehuja vanhenemaan!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t745518- 353071
- 402684
Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin272045Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402032Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?291859- 951822
- 1741752
Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..241478Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät941240