Voikukasta vielä sen verran, että mikä on paras tapa säilöä niitä tai siis miten se tehdään?
Pakkaseen juu, mutta pestynä, silputtuna JA kiehautettuna vai...?
Jotenkin muuten..?
Mikä on paras tapa ravintoarvon ja hygienian kannalta?
VOIKUKASTA vielä...
8
1720
Vastaukset
- ap.
Voisiko "profi" Skäri vastata, pliis?:)
- Skäri
en ole koskaan pakastanut voikukkaa! Arvioisin, että pestynä ja silputtunua voisi toimia. Kokeile ja kerro sitten mullekin. :)
- ap.
Skäri kirjoitti:
en ole koskaan pakastanut voikukkaa! Arvioisin, että pestynä ja silputtunua voisi toimia. Kokeile ja kerro sitten mullekin. :)
Joo, asia selvä.
Täytynee tässä sitten toimia "voikukka-edelläkävijänä"...!:):)
- sanu
Jos pidät villivihanneksista niin tutustu Raija Kivisen kirjaan 'Villiinny villivihanneksiin'.
Siinä kerrotaan voikukasta mm. seuraavaa:
'Parhaita voikukkia ovat nuoret, heleänvihreät, sileälaitaiset ja melko pienet lehdet. Sahalaitaiset ovat kitkeränmakuisia...'
'Voikukan lehtiä kannattaa pakastaa. Esikäsittely kiehauttamalla tai öljyssä kuullottamalla säilyttää maun ja ravintoaineet mainiosti. Lehtiä voi myös kuivata.'
Kirjasta löytyy myös reseptejä ja käyttövinkkejä moniin muihinkin villivihanneksiin.
Villivihanneksethan ovat todellista terveyden superruokaa!!!
Nam.- Skäri
Sattuupi olemaan tuo kirja hyllyssä, mutta siellä on niin paljon muutakin, etten tullut tsekanneeksi. Kiitti kuitenkin vinkistä! :)
Meillä kulkee villivihannestietous suvussa, joten vaikka noita opuksia on, on niitä tullut aika vähän selailtua. Kannattanee parantaa tapansa...
- voi kukkaa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Voikukka
http://www.pixheli.com/yrtti/kuvasto/voikukka.html
" voikukanjuurien käsittelyä korvikkeen ainesosiksi neuvottiin esimerkiksi näin: Juuret harjataan erittäin hyvin ja huuhdellaan. Kuori raastetaan pois ja juurikkaat leikataan mahdollisimman pieniksi ja tasakokoisiksi tai sitten ne raastetaan. Palaset tai raaste levitellään voipaperilla päällystetylle pellille ohuiksi kerroksiksi kuivumaan huoneenlämmössä. Loppukuivatus tehdään uunin jälkilämmössä. Korvikeaineksen tultua aivan kuivaksi, se säilytetään paperipusseissa huoneenlämmössä. Tarvittaessa pieni erä paahdetaan varovasti paistin- tai leivinuunissa koko ajan sekoittaen, ettei se pala, mutta saa kuitenkin kauniin ruskean värin. Sitten korvike jauhettaan heti jäähtymisensä jälkeen kahvimyllyssä jauhoksi. Lihamyllykin sopii hyvin jauhamiseen. Jos odotetaan pitempään, korvike imee kosteutta huoneilmasta ja jumiuttaa kahvimyllyn. Paras jauhon säilytyspaikka on tiiviskantinen lasipurkki." http://66.102.9.104/search?q=cache:sTiJRXALnhAJ:www.hyvinvoinnin.fi/pdf_katalogit/tuoteryhma_252_kuvat_taysiesittely.pdf voikukanjuuri ravintoarvo&hl=fi&ct=clnk&cd=2&gl=fi&lr=lang_en|lang_de|lang_fi
http://www.viinit.pp.fi/Voikukk.viini.html
Ensi suvena sitten teet kukista voikukkaviiniä
http://puutarha.net/index.asp?s=/suorakanava/reseptit.asp?ha=t
http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/luonnosta_sinulle/juomia/- Skäri
Voikukan juuriahan voi myös käyttää ihan samoin kuin vaikkapa mustajuurta, palsternakkaa tms. Ihan yksinään ei kannata käyttää, sillä pikkaisen kitkeräähän se on, ellei ole erikseen viljelty.
- Vihreä kevät
Minä olen kuivannut voikukakan lehdet ja jauhanut ne monitoimikoneella jauhoksi. Säilytän jauhetta lasipurkissa, jossa on valmiiksi lusikka sisällä ja lisäilen ruokiin. Kuivatus ja jauhaminen hävittää osan ravintoaineista, ikävä kyllä, mutta muuten vähän tilaa vievä systeemi ja näppärä käytössä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)664613Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu142259- 251774
- 121508
- 271443
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais51308- 101227
- 131146
- 231092
Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä
Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.2911014