VOIKUKASTA vielä...

voikukkafani.

Voikukasta vielä sen verran, että mikä on paras tapa säilöä niitä tai siis miten se tehdään?

Pakkaseen juu, mutta pestynä, silputtuna JA kiehautettuna vai...?

Jotenkin muuten..?

Mikä on paras tapa ravintoarvon ja hygienian kannalta?

8

1789

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap.

      Voisiko "profi" Skäri vastata, pliis?:)

      • Skäri

        en ole koskaan pakastanut voikukkaa! Arvioisin, että pestynä ja silputtunua voisi toimia. Kokeile ja kerro sitten mullekin. :)


      • ap.
        Skäri kirjoitti:

        en ole koskaan pakastanut voikukkaa! Arvioisin, että pestynä ja silputtunua voisi toimia. Kokeile ja kerro sitten mullekin. :)

        Joo, asia selvä.

        Täytynee tässä sitten toimia "voikukka-edelläkävijänä"...!:):)


    • sanu

      Jos pidät villivihanneksista niin tutustu Raija Kivisen kirjaan 'Villiinny villivihanneksiin'.

      Siinä kerrotaan voikukasta mm. seuraavaa:

      'Parhaita voikukkia ovat nuoret, heleänvihreät, sileälaitaiset ja melko pienet lehdet. Sahalaitaiset ovat kitkeränmakuisia...'

      'Voikukan lehtiä kannattaa pakastaa. Esikäsittely kiehauttamalla tai öljyssä kuullottamalla säilyttää maun ja ravintoaineet mainiosti. Lehtiä voi myös kuivata.'

      Kirjasta löytyy myös reseptejä ja käyttövinkkejä moniin muihinkin villivihanneksiin.

      Villivihanneksethan ovat todellista terveyden superruokaa!!!

      Nam.

      • Skäri

        Sattuupi olemaan tuo kirja hyllyssä, mutta siellä on niin paljon muutakin, etten tullut tsekanneeksi. Kiitti kuitenkin vinkistä! :)

        Meillä kulkee villivihannestietous suvussa, joten vaikka noita opuksia on, on niitä tullut aika vähän selailtua. Kannattanee parantaa tapansa...


    • voi kukkaa

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Voikukka
      http://www.pixheli.com/yrtti/kuvasto/voikukka.html
      " voikukanjuurien käsittelyä korvikkeen ainesosiksi neuvottiin esimerkiksi näin: Juuret harjataan erittäin hyvin ja huuhdellaan. Kuori raastetaan pois ja juurikkaat leikataan mahdollisimman pieniksi ja tasakokoisiksi tai sitten ne raastetaan. Palaset tai raaste levitellään voipaperilla päällystetylle pellille ohuiksi kerroksiksi kuivumaan huoneenlämmössä. Loppukuivatus tehdään uunin jälkilämmössä. Korvikeaineksen tultua aivan kuivaksi, se säilytetään paperipusseissa huoneenlämmössä. Tarvittaessa pieni erä paahdetaan varovasti paistin- tai leivinuunissa koko ajan sekoittaen, ettei se pala, mutta saa kuitenkin kauniin ruskean värin. Sitten korvike jauhettaan heti jäähtymisensä jälkeen kahvimyllyssä jauhoksi. Lihamyllykin sopii hyvin jauhamiseen. Jos odotetaan pitempään, korvike imee kosteutta huoneilmasta ja jumiuttaa kahvimyllyn. Paras jauhon säilytyspaikka on tiiviskantinen lasipurkki." http://66.102.9.104/search?q=cache:sTiJRXALnhAJ:www.hyvinvoinnin.fi/pdf_katalogit/tuoteryhma_252_kuvat_taysiesittely.pdf voikukanjuuri ravintoarvo&hl=fi&ct=clnk&cd=2&gl=fi&lr=lang_en|lang_de|lang_fi
      http://www.viinit.pp.fi/Voikukk.viini.html
      Ensi suvena sitten teet kukista voikukkaviiniä
      http://puutarha.net/index.asp?s=/suorakanava/reseptit.asp?ha=t
      http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/luonnosta_sinulle/juomia/

      • Skäri

        Voikukan juuriahan voi myös käyttää ihan samoin kuin vaikkapa mustajuurta, palsternakkaa tms. Ihan yksinään ei kannata käyttää, sillä pikkaisen kitkeräähän se on, ellei ole erikseen viljelty.


    • Vihreä kevät

      Minä olen kuivannut voikukakan lehdet ja jauhanut ne monitoimikoneella jauhoksi. Säilytän jauhetta lasipurkissa, jossa on valmiiksi lusikka sisällä ja lisäilen ruokiin. Kuivatus ja jauhaminen hävittää osan ravintoaineista, ikävä kyllä, mutta muuten vähän tilaa vievä systeemi ja näppärä käytössä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkähän takia ns. persuille ei tunnu työ maistuvan?

      Vaikuttavat olevan joutoväkeä syystä tai toisesta  – työttömiä tai työeläkeloisia. Muiden rahoilla pötköttelevää väkeä,
      Maailman menoa
      69
      2512
    2. Olit ihan

      Kiihkona silloin. Sen näki ja lähes tunsi. Ei tainnut olla kaukana et olisit vetänyt lähellesi jos siihen olisi hetki tu
      Ikävä
      24
      2187
    3. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      105
      2157
    4. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      99
      2121
    5. Kyllä on Vasemmistoliitosta Koskelan johdolla tullut todellinen ääripuolue

      se on niin tulipunainen kuin olla voi, ja selvästi haluaa jatkuvasti eripuraa, ja repiä kansaa kahtia. Siinä on jo vuod
      Maailman menoa
      9
      2062
    6. Trump huonommassa kunnossa kuin Usasta virallisesti sanotaan?

      "Terveys on vakaa mutta ei normaali".Uskallan melkein sanoa,että Trumpin terveydentilaa kaunistellaan.Myös se että se nu
      Maailman menoa
      107
      1963
    7. MTV: Harvinainen haastattelu! Vappu Pimiä kommentoi vihdoinkin uutta TTK-juontajaa

      TTK-juontajaspekuloinnit käyvät edelleen kuumana. Kenet sinä haluaisit uudeksi TTK-juontajaksi? Kommentoi alle! Lue,
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1895
    8. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      595
      1875
    9. Yleveron tuotto siirrettävä S-ryhmälle

      Yleisradio on mukana kansanmurhassa. Tuollaista ei voi tukea verovaroin. S-ryhmä on ainoa selkärankainen iso toimija S
      Maailman menoa
      21
      1669
    10. Kemet lomautukset

      Onkohan tuo oikein lain mukaista toimintaa jatkaa jo lomautettuina olevien uudelleen lomautusta yhdenvertaisuuden ja tas
      Suomussalmi
      41
      1443
    Aihe