Viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä avopuolison ja muutaman kaverin kanssa piknikille ja mieleeni tulikin, että mitä kaikkia herkkuja te olette sinne ottaneet mukaan? Tarkoituksena ei ole kokata mitään "erikoisia" höystyjä vaan ihan perusjuttuja, jotka maistuvat lämpimällä säällä. Jotain suolaista ainakin, mutta myös pitäisi olla jotain helppoa ja ruokaisaa naposteltavaa. Jos on hyviä ehdotuksia, niin ne ovat enemmän kuin tervetulleita! =)
Mitä mukaan piknikille?
14
10634
Vastaukset
- Fisunpurija
Minäkin lähden viikonloppuna - taas - piknikille ja pakkaan mukaan ainakin savulohileipiä ja tuoreita mansikoita, sekä kimpaleen jotakin voimakasta kovaa juustoa, joka lämpimässä "kypsyy" aromikkaan nautittavaksi herkuksi.
- ^Neitoperho^
Ostatko oikein kotimaisia mansikoita vai ulkolaisia?
Olen kaupoista muutamana päivänä katsellut enkä ole löytänyt kotimaisia mansikoita :( Ulkolaiset eivät ole lainkaan niin hyviä... entä mikäköhän mahtaa olla kotimaisten mansikoiden kilohinta? :O Varmaan vielä aika päätä huimaava :/ - Fisunpurija
^Neitoperho^ kirjoitti:
Ostatko oikein kotimaisia mansikoita vai ulkolaisia?
Olen kaupoista muutamana päivänä katsellut enkä ole löytänyt kotimaisia mansikoita :( Ulkolaiset eivät ole lainkaan niin hyviä... entä mikäköhän mahtaa olla kotimaisten mansikoiden kilohinta? :O Varmaan vielä aika päätä huimaava :/Hinta on aika kova, mutta se on vähän sama kuin ensimmäisten uusien perunoiden kanssa... Eikä niitä aluksi tarvitse litratolkulla ahmia, pieni rasia riittää saamaan makutuntuman aikaan. Ainakin Helsingissä on jo tarjolla kotimaisia, mutta jos jostain syystä joudun tyytymään ulkomaisiin, ostan kyytipojaksi makeaa tuorejuustoa. Siihen dippaamalla espanjalainenkin makeutuu kummasti. Toinen vaihtoehto on pilkkoa ulkomaiset rasiaan ja laittaa kostukkeeksi mantelilikööriä. Hölskyvät menomatkalla herkulliseksi mansikkasalaatiksi.
- ^Neitoperho^
Fisunpurija kirjoitti:
Hinta on aika kova, mutta se on vähän sama kuin ensimmäisten uusien perunoiden kanssa... Eikä niitä aluksi tarvitse litratolkulla ahmia, pieni rasia riittää saamaan makutuntuman aikaan. Ainakin Helsingissä on jo tarjolla kotimaisia, mutta jos jostain syystä joudun tyytymään ulkomaisiin, ostan kyytipojaksi makeaa tuorejuustoa. Siihen dippaamalla espanjalainenkin makeutuu kummasti. Toinen vaihtoehto on pilkkoa ulkomaiset rasiaan ja laittaa kostukkeeksi mantelilikööriä. Hölskyvät menomatkalla herkulliseksi mansikkasalaatiksi.
Kiitos vinkistä! Täytyypi ostaa rasia noita iki-ihania mansikoita :) Ja jos ei kotimaisia löydy, niin noudatan ohjeitasi ;)
- pidän
Hunajamelonista. Mukaan vaan terävä veitsi ja sitten lusikka, jolla kaapia siemenet pois. Nami nami :)
- siinäpä
ne tärkeimmät eväät.Ehkä te nuoremmat ette ymmärrä niiden arvoa.
- Ohjeistaja
Pakkaa mukaan:
- kylmiä grillattuja kanankoipia
- hyvää salamia
- emmentaljuustoa
- brie-juustoa ja päärynää
- retiisejä
- tuoretta kurkkua
- kirsikkatomaatteja
- kovaksi keitettyjä kananmunia
- tuoretta rapeata patonkia
- raikasta juotavaa
- punaviiniä
Niin minä teen... - issii
Yleensä teen tonnikalasalaattia mukaan ja sitten itsetehtyä yrttivoipatonkia ja tuorejuustoa ja tietysti pieniä kesän raikkaita hedelmäpalasia naposteluun.
- yrtti-yrjänä
Miten teet sen yrttivoipatongin?
- Jerere
yrtti-yrjänä kirjoitti:
Miten teet sen yrttivoipatongin?
Perus patonki/sämpylä taikina ja sit leivonta vaiheessa viilto joka täytetään vaikkapa yrttituorejuustolla ja sit vain haava laitetaan kiinni ja vähän pyöritetään ettei aukea uunis.
Myös voi tehdä samalla tavalla kuin kierulapullat("korvapuustit") siis eka levy kaulutaan ja siihen täytettä ja sit vain rullataan.
Kun halusit yrttivoipatonkia, niin voi käyttää ihan lihanpäälle tarkoitettua yrttivoita, tai tehdä tämän itse tuoreista yrteistä. Siis aitoa voita pehmeenä ja sit vain yrttisilppua ja sekoitus haarukalla tai ihan tehosekottimel. - ohje :)
yrtti-yrjänä kirjoitti:
Miten teet sen yrttivoipatongin?
Osta kaupasta sellainen esipaistettu patonki (ei pakaste :-) , tee siihen viillot ja täytä ne yrttivoilla (itsetehty/valmis). Sitten vain paisto ohjeen mukaan uunissa.
- yrtti-yrjänä
Jerere kirjoitti:
Perus patonki/sämpylä taikina ja sit leivonta vaiheessa viilto joka täytetään vaikkapa yrttituorejuustolla ja sit vain haava laitetaan kiinni ja vähän pyöritetään ettei aukea uunis.
Myös voi tehdä samalla tavalla kuin kierulapullat("korvapuustit") siis eka levy kaulutaan ja siihen täytettä ja sit vain rullataan.
Kun halusit yrttivoipatonkia, niin voi käyttää ihan lihanpäälle tarkoitettua yrttivoita, tai tehdä tämän itse tuoreista yrteistä. Siis aitoa voita pehmeenä ja sit vain yrttisilppua ja sekoitus haarukalla tai ihan tehosekottimel.Täytyy koettaa.
TNX
- Evante
Itse pidän helpoista ja yksinkertaisista tarjoiluista, joita voi vaikkapa valmistaa varttia ennen itse piknikkiä.
- rapsakkaa patonkia, jota päällystää kurkku, salaatti, metukka ja valkosipulivoi
- irtsareita
- pillimehua
- kanasalaattia
Joskus voi tarttua mukaan jotain muutakin, mutta mitä ei listassa lukisikaan. Mulla on aika samanlainen maku niinkuin lapsellakin, nams :--)- metsäpiknik
Me ei käydä varsinaisilla piknikeillä ellei nyt sienestysreissuja lasketa sellaisiksi. Metsään teen yleensä
Ruispaahtoleipä toasteja, väliin vaikkapa makkaraa - juusto tai tonnikalatahna
Termarillinen kuumaa sokerivettä, teepusseja, pikakahvijauhetta ja
maitojauhetta (korvaa maidon), joskus kaakaojauhetta
Miniluumutomaatteja
Hedelmiä rasiaan valmiiksi pilkottuna
Fazerin sininen patukoita
Vettä , ellei satu olemaan järvi lähellä
Joskus grillimakkaroita ja sinappia jos on pidempi reissu
Eikä missään maistu eväät niin hyvältä kun metsässä kannon nokassa
nuotion äärellä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alahan tulla paikkaamaan tekojas
Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.315776- 363791
Onko kenellekään muulle käynyt niin
Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk1833323- 122758
- 292222
- 122167
- 1621906
- 181505
- 1051362
- 251233