Mikä on se paras suklaa kaikista?Must wienernougat ihan ykkönen.
Lempi suklaa
46
4182
Vastaukset
- klassikko.....
..varmaan kyllästyttää jo kun se on niin monen lemppari mutta se vaan tarttuu kaupasta aina mukaan. Jostain syystä se 300 gramman levy on parasta.
- suklaanystävä
ihmiset ostaa suomessa sinistä siksi, kun ne ei osaa muuta ostaa eivätkä jaksa vaivata päätään sillä, että katsoisivat mitä muuta hyllyssä on tarjolla. säälitäävää puuhaa tuollanen.
- ihan varmasti
suklaanystävä kirjoitti:
ihmiset ostaa suomessa sinistä siksi, kun ne ei osaa muuta ostaa eivätkä jaksa vaivata päätään sillä, että katsoisivat mitä muuta hyllyssä on tarjolla. säälitäävää puuhaa tuollanen.
...kyllä on maisteltu kaikki suklaat mitä kaupasts saa ja ulkomailta, ihan varmasti. Kysymys oli laadittu aika hajanaisesti ja fasun sininen on perussettiä mitä on aina himassa. Täytesuklaat on eri juttu ja kovehdit, puhumattakaan ulkomailla myytävistä.
- niin se on
suklaanystävä kirjoitti:
ihmiset ostaa suomessa sinistä siksi, kun ne ei osaa muuta ostaa eivätkä jaksa vaivata päätään sillä, että katsoisivat mitä muuta hyllyssä on tarjolla. säälitäävää puuhaa tuollanen.
Kyllä on kaikki mahdollinen uutuus ja klassikko vetästy mutta Fazerin suklaa on parasta, muodossa kuin muodossa. Ei oo liian imelää, sokerista, kuten esim Marabou, Cloette tai Milka. Helpompi olis ollut vastata minkä valmistajan suklaa on parasta..Wienernougat on muistaakseni Fazerin myös. Fazerin sininen, pähkinärouhe, ja vaalea maitosuklaalevyt on aina varma valinta. Konvehteihin jos mennään, Neuhas ja Godiva on ykköset niissä.
- mistä puhuin
niin se on kirjoitti:
Kyllä on kaikki mahdollinen uutuus ja klassikko vetästy mutta Fazerin suklaa on parasta, muodossa kuin muodossa. Ei oo liian imelää, sokerista, kuten esim Marabou, Cloette tai Milka. Helpompi olis ollut vastata minkä valmistajan suklaa on parasta..Wienernougat on muistaakseni Fazerin myös. Fazerin sininen, pähkinärouhe, ja vaalea maitosuklaalevyt on aina varma valinta. Konvehteihin jos mennään, Neuhas ja Godiva on ykköset niissä.
totta kai sinä olet tuota mieltä kun olet suomalainen ja syönyt ikäsi vaan sitä yhtä ja samaa. aivopesu todellakin toimii.
neuhaus on kotimaassaan belgiassa markettitavaraa ja belgialaisten suklaiden keskuudessa alinta kastia kuten meillä pirkka, rainbow, eldorado yms suklaat. täällä sitä jostakin syystä pidetäänkuitenkin hyvänä. kun ei muusta tiedetä... - syö mitä lystäät
mistä puhuin kirjoitti:
totta kai sinä olet tuota mieltä kun olet suomalainen ja syönyt ikäsi vaan sitä yhtä ja samaa. aivopesu todellakin toimii.
neuhaus on kotimaassaan belgiassa markettitavaraa ja belgialaisten suklaiden keskuudessa alinta kastia kuten meillä pirkka, rainbow, eldorado yms suklaat. täällä sitä jostakin syystä pidetäänkuitenkin hyvänä. kun ei muusta tiedetä...mä diggailen fazeria, syö sä mitä lystäät..noin kova kun olet arvostelemaan niin heitä nyt ihmeessä se fantastinen suklaa mikä ei ole markettikamaa....ja maistuu vain fiksuille..
- Suklaan mussuttaja
mistä puhuin kirjoitti:
totta kai sinä olet tuota mieltä kun olet suomalainen ja syönyt ikäsi vaan sitä yhtä ja samaa. aivopesu todellakin toimii.
neuhaus on kotimaassaan belgiassa markettitavaraa ja belgialaisten suklaiden keskuudessa alinta kastia kuten meillä pirkka, rainbow, eldorado yms suklaat. täällä sitä jostakin syystä pidetäänkuitenkin hyvänä. kun ei muusta tiedetä...Olen monet ulkomaalaiset suklaat todennut aivan liian makeiksi.Niin se vaan on
- Verenneito
Suklaan mussuttaja kirjoitti:
Olen monet ulkomaalaiset suklaat todennut aivan liian makeiksi.Niin se vaan on
Minäkin olen todennut monet ulkomaiset maitosuklaat sekä pandan maitosuklaan liian makeiksi. Rakastan fazerin sinistä koska siinä on pehmeä, ei liian makea maku ja hyvä koostumus. Voi johtua siitäkin, että lapsena opin että suklaalevy on yhtä kuin fazerin sininen, mutta entä sitten? Monet makutottumuks syntyvät ihan lapsena. Se että nimeää fazerin suklaan lempisuklaakseen ei kyllä tee kestään sen juntimpaa kuin muistakaan.
- Pirkka
Parhaan makuista suklaata ja samalla halpaa on Belgiassa valmistettu Pirkka Rusina-Hasselpähkinämaitosuklaa. Levy 200grammaa. Ruskea pakkaus, saa Citymarketeista ellei ole nyysitty kaikkia ja jätetty vaan valkosuklaahasselpähkinöitä ja pelkkiä hassellevyjä jäljelle. Kokonaisia rusinoita ja kokonaisia hasselpähkinöitä maitosuklaalevyyn upotettuna, siinä jää rusinattomat pähkinärouhesuklaat toiseksi. Ja Belgian suklaa maistuu erilaiselle kuin suomen suklaat.
Tässä kuva suklaasta:
http://www.vision.fi/cgi-bin/gwib/gm?model=remote/get.gws&w=plussa&q=1&f=tnro&id=6410405054463
Tässä tuotetiedot:
http://www.plussa.com/?_tp=69,79&_sp=kaupat_ja_tuotteet/tuotehaku/pirkka_product_information.jsp&id=6410405054463
Citymarketeista löytyy jos ei suklaanhimoiset ole tyhjentänyt hyllystä kuten on välillä. - ..............................
Kaikenmoisia suklaita maisteltu, mutta Daim on vaan niiiiiiiiiiin hyvää!:)
ovat mm. Pätkis, Pandan minttusuklaalevy, Marianne-suklaa, Maraboun minttukrokantti eli ylipäänsä kaikki minttusuklaat. Yksi ihana suklaapatukka oli Ahaa Minttusuklaa, harmi vain, että senkin valmistus lopetettiin jo vuosia sitten.
- ...
tykkään kans ite minttusuklaista, pätkis ym.. vähän kuin toi kahvitarkin tykkää. minttu on vaan niin hyvää suklaan joukossa. :)
(pitäis tehä mansikkakakku johon laittais tuoretta minttua koristeeks)
- Italiasta
Amedei Chuao 70 %. Kyseisen tumman suklaan maku on niin käsittämättömän hyvää, että siinä on vivahteita hedelmäisistä aromeista (luumumainen, mustikkamainen, rusinainen, vaniljamainen).
Suklaayhdistyksen (peräti kahden jäsenen) epäluotettavaa makutestiä ei kannata noteerata. Yleisesti eivät siellä tunnu muutenkaan arvostavan tummia suklaita.- voi voi sun kanssas
Sen sijaan sinun YHDEN henkilön mielipidettä kannattaisi noteerata... huoh...
- Huohottelija
voi voi sun kanssas kirjoitti:
Sen sijaan sinun YHDEN henkilön mielipidettä kannattaisi noteerata... huoh...
Ei tuollaisia Suklaayhdistyksen arvosteluja pitäisi lainkaan julkaista, jos vain kaksi "asiantuntijaa" osallistuu makutestiin. Olisi tietenkin järkevämpi ottaa vähintään KYMMENEN IHMISTÄ mukaan yhden suklaan makutestiin, jotta saataisiin oikeudenmukainen makuarvio, kun kyseessä ei kuitenkaan ole se suomalaiselle perusjuntille tuttu ja turvallinen Fazer tai Marabou.
- Ei kai ne ole
Huohottelija kirjoitti:
Ei tuollaisia Suklaayhdistyksen arvosteluja pitäisi lainkaan julkaista, jos vain kaksi "asiantuntijaa" osallistuu makutestiin. Olisi tietenkin järkevämpi ottaa vähintään KYMMENEN IHMISTÄ mukaan yhden suklaan makutestiin, jotta saataisiin oikeudenmukainen makuarvio, kun kyseessä ei kuitenkaan ole se suomalaiselle perusjuntille tuttu ja turvallinen Fazer tai Marabou.
minä olen ainakin suklaayhdistyksen sivuilta ymmärtänyt että ne ei ole mitään asiantuntijoita vaan harrastajia. kuka tahansa osaa sanoa mielipiteensä suklaasta. ja sitähän me ei tiedetä että miksi on vain kahden ihmisen arvostelut. ehkä sää otat turhan vakavasti tämän asian.
- sähän oot törkee
Huohottelija kirjoitti:
Ei tuollaisia Suklaayhdistyksen arvosteluja pitäisi lainkaan julkaista, jos vain kaksi "asiantuntijaa" osallistuu makutestiin. Olisi tietenkin järkevämpi ottaa vähintään KYMMENEN IHMISTÄ mukaan yhden suklaan makutestiin, jotta saataisiin oikeudenmukainen makuarvio, kun kyseessä ei kuitenkaan ole se suomalaiselle perusjuntille tuttu ja turvallinen Fazer tai Marabou.
Mitä sulla on Fazeria ja suomalaisia vastaan? Tuntuu se uppoavan muuallakin maailmassa kuin meillä ja varmaan vetelet itsekkin sitä usein vuodessa. Siis jotain Fazerin suklaatuotetta. Mitä täällä ihmisiä haukut sen mukaan mistä itsekukin tykkää, kukaan ei syö sun eväitäs täällä, hei ässä..
- suklaahirviö
Tässä tällaisen 70-luvulla syntyneen muinaismuiston suosikkeja..
- mainitsemasi Wienernougat - on todella herkkua!
- geisha (siihen ei kyllästy koskaan!)
- maraboun Daim-suklaaLEVY (patukkaa en kestä!)
- fazerin Fami - ah makumuistoja! Nostalgiaa, mutta myös OIKEASTI hyvä, paluun tehnyt patukka!
- Lindtin pistaasi- ja creme brulee-levyt
Vaikea oikeastaan sanoa, mikä on KAIKKEIN parasta.. Suklaassa kun on juuri se juttu, että joku tietty tuote on paras TIETYNLAISEEN suklaannälkään. - minun mielestäni
on Fazerina. Tekeekös tämä minusta nyt sitten suomalaisen perusjuntin..en ole ennen tiennytkään että pelkän suklaan perusteella voidaan arvioida ja lokeroida ihmisiä..
- Maista
Saa parasta suklaata, eli Sveitsistä, Ranskasta, Belgiasta, Hollannista ja Italiasta.
- Suklaan mussuttaja
Tykkään aika tavallisista suklaista,minttu kyllä tehoaa muhun aina.Sanoisinpa että ihan perinteinen Fazerin sininen,Pätkikset ja Maraboun maitosuklaa on ne parhaimmat.Joskus iskee myös himo valkoiseen suklaaseen tai tummaan suklaaseen,mutta niitä ei voi kovin paljon syödä kerralla. :)
- parsa_
Olen paria eri Milka-suklaata syönyt. Toinen maistui aika pahasti kinder-suklaalle, ja sitä meni oikein hyvällä halulla muutamia paloja. Sitten piti pitää tauko ällötyksen estämiseksi. Toinen Milka-suklaa oli kolmen eri suklaan yhdistelmä. Tumman suklaan ystävä en niinkään ole, joten se vähän turmeli mielestäni maito- ja valkosuklaan makua.
Muuta kokemusta ulkomaisista suklaista ei pahemmin ole, jotain ruotsalaista olen varmasti Ruotsin matkoilla maistellut. Niinpä myös minun suosikkini ovat suomalaisia. Dajm on todella hyvää, samoin pätkis. Mars-patukka sekä Susu-palat ovat herkkua, kuin myös Maraboun minttukrokantti :) - kuin lumiukko
parsa_ kirjoitti:
Olen paria eri Milka-suklaata syönyt. Toinen maistui aika pahasti kinder-suklaalle, ja sitä meni oikein hyvällä halulla muutamia paloja. Sitten piti pitää tauko ällötyksen estämiseksi. Toinen Milka-suklaa oli kolmen eri suklaan yhdistelmä. Tumman suklaan ystävä en niinkään ole, joten se vähän turmeli mielestäni maito- ja valkosuklaan makua.
Muuta kokemusta ulkomaisista suklaista ei pahemmin ole, jotain ruotsalaista olen varmasti Ruotsin matkoilla maistellut. Niinpä myös minun suosikkini ovat suomalaisia. Dajm on todella hyvää, samoin pätkis. Mars-patukka sekä Susu-palat ovat herkkua, kuin myös Maraboun minttukrokantti :)Sinulle tulee varmaan järkytyksenä kuulla, että
- Daim ei ole suomalaista
- Mars ei ole suomalaista
- Marabou ei ole suomalaista - HolyVirus
kuin lumiukko kirjoitti:
Sinulle tulee varmaan järkytyksenä kuulla, että
- Daim ei ole suomalaista
- Mars ei ole suomalaista
- Marabou ei ole suomalaistaNo ainakin niitä myydään Suomessa.
Kyllä se Fazerin Fazerina on parasta!
(Ainakin tällä hetkellä.)
- muutamia suosikkeja
Se fazerin sinisen keksicrisp ja bellaromin suklaalevyistä se joku mantelijuttu.
- Tiia1
Niin. Ainakin Lidlistä saa. Aivan älyttömän hyvää valkosuklaata, jossa reilusti mansikanpalasia.
- Nami nam!
Ne Fazerin pikkupatukat (vadelmajugurtti ja mint crisp ym.) on tosi hyviä. Varsinkin se vadelmajugurtti.NAM!
- Geisha..
Suosin tummia suklaita niiden "terveellisyyden" takia (vähemmän sokeria -> pienempi GI-arvo) ja pidänkin niistä, mutta kaikkein parhaimmat suklaat ovat silti mielestäni Fazerin Sininen ja Geisha! Niitä syön harvoin, mutta sitten kerralla isomman määrän ja nautiskellen... :D
- ..............................
Kaapissa odottamassa Maraboun minttukrokantti suklaalevy, pieni Daim ja pakkasessa Mars-jäätelöä. Tänään herkutellaan!:)
- jej
valkosuklaa ja salmiakkisuklaa
- lempisuklaa
on 46%: n Madagaskar (jos nyt muistan prosentin ja nimen oikein... en ole pitkään aikaan syönyt sitä), jota saa Lidlistä. Se on niin taitavasti maustettua ja sopivan tummaa ja hienostunutta. Ei mitään höttöä. Fazerin kahvisuklaa oli hyvää myös. Harmi, kun en nykyään enää voi saada sitä mistään.
- :-:
Fazerin Sininen on ehdottomasti mielestäni paras!
Sitten vielä tiedoksi asia, joka näyttää usealle arvostelijalle olevan aivan uusi.
Resepti Fazerin Siniseen on aikanaan saatu Sveitsiläiseltä suklaamestarilta. Syytä en varmuudella muista, mutta muistelen sen johtuneen jostain kiitollisuudenvelasta. Näin ollen Fazerin Sininen on jonkin ahtaan tulkinnan mukaan Sveitsiläistä suklaata; ei huono! - Kitkat!
Tykkään monista keksisuklaista ja kitkatissa on paras suklaakuorrute... Kismet on kans ihanaa!
- njamii
Marabou Daim suklaalevy
- Herkkusuu.
Kokemusta ulkolaisista suklaista on hyvin vähän, eli Fazerin sininen on meikäläisen ikisuosikki. Ei voi mittään....
- --.--
Mulla taas mitä enemmän kauppoihin on alkanut tulla näitä ulkolaisia (sveitsiläisiä, belgialaisia ym.) suklaita, niin sen enemmän on maku kääntynyt yhä vaan POISPÄIN Fazerista ja kotimaisesta suklaasta noin ylipäänsä. Maraboulle on käynyt sama juttu, en pidä siitä nykyisin enää yhtään.
Aloittajan mainitsema Wienernougat on kyllä poikkeus! Sitä syön ainakin pari kertaa vuodessa. On se vaan niin hyvää. Tosin vähän suupielet venähti, kun ostin jouluksi kerran yhden Lindtin suklaarasian, ja siinä oli ihan wienernougatin tyyppinen konvehti - mutta ah niin paljon parempi.. :(
Ei voi mittään, ei Suomi OLE mikään perinteinen suklaamaa. Meidän suklaa maistuu etenkin vanhemmalle ikäpolvelle, omat vanhemmat ovat sitä mieltä että fazer on sitä parasta. He ovat siihen tottuneet, eikä kaupoissa ole ollut mitään muuta vuosikymmeniin.
- Suklaaherkut
Mun lempisuklaat taitaa olla Fazerin Sininen ja Viron Kalev suklaa.On niitä monia
muitakin mistä tykkään. - suklaa fani
Brunbergin maitosuklaa,budabest ja wiener nougat ovat lemppareitani::D
- tarttuu mukaan
Lidlin 85-prosenttinen suklaa on ihan asiallista.
- mimosajb
Fazerina, Twix, Marabou, Snickers, Pätkis, Budabest ovat hyviä ja ehdottomana suosikkina Kinder.
- pihöb
Milkan perinteinen Maitosuklaa♥ En kyllä paljoa syö ,mutta tänään tuli pitkästä aikaa pari riviä nautittuu!:)
- sulkaa3
Kinder, kolmannesksi sininen toiseksi ja ykköseksi fazerin salmiakkisuklaa :)
- Aiih
taju lähtee näitä lukiessa.Salmiakki suklaa nami.Sit ne lakka
liköörillä täytetyt konvehtit.Ja ne amerikan pastillit.Suffelit ja
pätkikset ja tupla sen pitää olla se maxi.Maraboun appelsiini
krokantti suklaakin on ihanaa.Häätyyki käydä keittiös tsekkaamassa ... - TheChocolateKiss
Ihan kaikki! Kaikki suklaa menee, ja kaikki on yhtä namia. Tässä muutama mun suosikki: Mustikka-crisp-valkosuklaa, dominosuklaa, chili-merisuola-suklaa, maitosuklaa, tummasuklaa, valkosuklaa, mansikkasuklaa, päärynäsuklaa, salmiakkisuklaa, konvehdit, ja tietenkin tuplat, twixit, snickersit, marsit, kitkatit ja milkywayt. En jaksa kirjoittaa enempää!!! Ja vaikka rakastankin suklaata enkä voi elää ilman sitä, en ole kuitenkaan edes joka viikko sitä märsyämässä. Maistuu kattokaas paremmalta ku ei syö koko ajan!
- belgitkateelisina?
Parasta on kyllä Fazerin Talous-suklaa - niin ruoanlaitossa kuin suoraan paketista syötynä.
Ja tämänkin herkun fasu oli hukkaamassa - vain kulutajien palaute sai sen takaisin hyllyyn. Wiener-nougat on hyvää ja mignon-munat myös
Oikeastaan suomalaisten maku on vähemmän makea kuin keski-eurooppalaisten tai svedujen ja näin suomalaiset suklaat ovatkin kärkipäässä laadun ja maun suhteen. - Amerikkalainen
Omasta mielestäni KItKat ja M&M's Pretzel. M&M's Birthday cake on kans hyvää :D
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1032626Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302355Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen192188Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663991747- 1131580
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1631307Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2721119- 711014
- 79966
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920