USA suurin saastuttaja

Ilkka Luoma

Vihdoin vihreää valoa USA:sta - tunnustus suurimman saastuttajan tittelistä
( Terry Tamminen vieraili Suomessa - isäpuolensa sukunimen ottanut ympäristöasiantuntija opastaa Kalifornian kuvernööriä Arnold Schwarzeneggeriä vastuullisempaan toimintamalliin ympäristöasioissa --- haastattelu YLE 1 AamuTV 11. kesäkuuta 2007 )

[ ... länsimaiden intohimo on ollut osoittaa sormella Kiinaa, Intiaa ja muitakin nousevia talouksia ilmastonmuutoksesta ja ympäristön saastuttamisesta, unohtaen, että mm. USA, 5% väestöosallaan päästää lähes 30% maapallon hiilidioksidista, joka on massiivisin ns. lämmittävistä ilmakehäkaasuista ... ]

Eurooppalaisesta syntyperästään huolimatta saattaa USA:n seuraava presidentti olla "B-luokan" näyttelijä Arnold Schwarzenegger, jonka ympäristöneuvonantajasta tulisi samalla miltei automaattisesti ympäristöasioista vastaava ministeri; näin vastuullisuus koko maapallon yhteiseen ilmastotaisteluun alkaisi myös Yhdysvalloista.

Kalifornian osavaltio on ollut tiennäyttäjän roolissa mm. autojen polttoaineiden kulutuslukemien pienentämisessä. Kalifornia on USA:n väkirikkain osavaltio ja on kannustanut esimerkillään muita osavaltioita ottamaan aloitteen käsiinsä, kykenemättömän liittovaltion aprikoidessa mitä pitäisi juuri nyt tehdä ilmastonmuutoksen taltuttamiseksi.

Muistettakoon, että edellinen "B-luokan" näyttelijä Ronald Reagan nujersi Neuvostoliiton, kaatoi jälkinäytöksessä Berliinin muurin ja rakensi epäonnistuneen tähtiensotajärjestelmän luoden USA:han enemmän huippututkimusta kuin vuosikymmeniin. Tämä huippututkijoiden mobilisoituminen yhteisiin koko maapalloa koskeviin operaatioihin voi nostaa uudella presidenttikäskytyksellä USA:n eturivin maihin torjumaan yhteistä aitoa uhkaamme - maapallon hiljalleen kiihtyen tapahtuvaa aavikoitumista vastaan ( ns. Venus/ Mars -ilmiö).

Meille markkinatalouskeksijöille sälyttyy arveluttavasti toisia syyttelevä sormimanipulaatio - meidän mielestä Kiina sekä Intia pitää saada ruotuun ilmastokeskustelussa ja päästömäärissä. Haluamme unohtaa, että juuri me valkoiset markkinatalouskannattajat tuhlasimme vuosimiljoonien luontotyön - öljyn, kaasun ja kivihiilen maanalaisvarastot massiivisen käytön epätaloudellisella ja äärimmäisen huonolla hyötysuhteella - taivaan tuuliin. Meillä valkoisilla on velvollisuus esimerkin näyttöön. Nyt Kalifornia, maapallon 7. suurimpana kansantaloutena, ottaa irtiottoa USA:n liittovaltion - presidentti George W. Bushin hallinnon - kyvyttömyydestä ja aikaansaamattomuudesta ilmasto- ja päästöasioissa.

Vastuu kasvaa hädän hetkellä, myös meidän eurooppalaisten on tartuttava siihen. Nyt ei riitä puhe 20, 30 eikä 50 prosentista. Meidän on leikattava kaikkinaisesti päästöjä ja kulutustamme reilusti yli puolet. Kansakunnat eivät elä kappale- eikä kilomääristä, vaan laadusta sekä työn teosta ja mahdollisimman vähistä materiamuutoksista ja energiankäytöstä. Kansantaloudet elävät järjestäytyneistä prosesseista, joissa hyötysuhteet, kädentyö ja henkiset ominaisuudet ovat luontosoveltuvuudeltaan korkeaa luokkaa.

Taistelu yhteistä uhkaa vastaan on alkanut. USA, maapallon toistaiseksi suurimpana talousveturina on astumassa Kalifornian siivittämänä kehiin vetäen luonnollisesti myös mukaansa esimerkillään Kiinan ja Intian. B-luokan näyttelijä saattaa osata tehokkaan delekoimisjohtajuuden antaen mahdollisuudet juuri osaaville huomisen näkijöille. Terry Tamminen on suuren haasteen edessä. Mikäli Iso-Arska valitaan presidentiksi, käytyään ensin "lähitaistelun" Hillary Clintonin kanssa, on Terry nousemassa todennäköisesti uudeksi ympäristöministeriksi saaden suuren vallan järjestellä asioita. Muistettakoon, että Reagan näyttelijänä antoi presidenttinä valitsemilleen alaisille suuren toimintavapauden luottamuksen ollessa kohdallaan, näin tehnee myös Iso-Arska.

Reagan onnistui ilmeisen hyvin ja jäi yhdeksi suureksi presidentiksi USA:n historiassa, hän on saanut koko USA:n suurimman kunnianosoituksen. USA:n laivasto kastoi yhden USA valtaylpeyden, atomikäyttöisen lentotukialuksen vielä elossa olevan henkilön mukaan. USS Ronald S. Reagan edustaa USA:n liikkuvuutta maapallon merillä kantaen suurempaa "järjestykseen saattamisvoimaa" kuin koko Suomen puolustusvoimat. Näin USA kunnioitti suurta presidenttiään, vaikka hän olikin vain B-luokan näyttelijä, kuten Arnold Schwartzenegger. Ehkä Iso-Arska osaa kannustaa "oikeudenmukaisuusnäyttelijänä" USA:n vastuulinjalle, jättäen nimensä historiaan USA:n ympäristöasioiden kääntäjänä suuntaan, jota koko muu maapallo odotti esimerkikseen.

Ilkka Luoma

[email protected]
http://ilkkaluoma.blogspot.com

...........................................................
Kuvakertomus ylläolevaan aiheeseen
[ Photos Copyright by Ilkka Luoma 2007 ], kuvia saa käyttää vapaasti yllä olevan kirjoituksen yhteydessä.

1)
--- http://www.panoramio.com/photo/2686990 --- DSC_7393.JPG [ 1518 kB ]

Teksti:
Kevätvihreä on luonnon uudistusvoiman merkki - joka vuosi suunnilleen samaan aikaan luonto ja into nousevat. Fotosynteesi on meiltä ihmisiltä ratkaisematta, emme haalitse maapallon suurinta prosessia ja sen mekanismeja, ... onneksi.

2)
--- http://www.panoramio.com/photo/2686984 --- DSC_7462.JPG [ 1532 kB ]

Teksti:
Vesi on elämän lähde ja fotosynteesi, meille tuntemattomalla tavalla, synnyttää ominaisuudet, jolla me kaikki eläväiset toimimme. Milloin ihminen huomaa toimiensa olevan mahdottomia yhtälöitä harmonian ja huomisen rakentamisessa? Muutostoimenpiteemme ovat kuin pisaroita meressä, meidän on luovuttava yli puolesta määrällisestä kulutuksestamme.

3)
--- http://www.panoramio.com/photo/2686969 --- DSC_7475.JPG [ 1583 kB ]

Teksti:
Elokerroksemme ja lähtökohtamme elää on hyvin ohut kerros luonnon tuottamaa materiayhdistelmää, jota me ihmiset onnistuneesti omassa kulutusvimmassa tuhoamme. Onko lopputulos ns. Venus/ Mars -ilmiö, jossa suunnattoman kasvihuoneprosessin kautta päädymme elottomaksi aavikoksi?

4)
--- http://www.panoramio.com/photo/2686937 --- IMG_1106.JPG [ 3317 kB ]

Teksti:
Aito käsityö lisää luovuutta ja hengen virkeyttä. Samalla se säästää luontoa, sillä energiana on mahdollisimman paljon omaa käyttövoimaamme. Käsityö lisää kansantaloutta ja itsenäistyöllisyyttä. Huolella valitut raaka-aineet ja valmistusmenetelmät säästävät myös luontoa ja luovat hyvää mieltä.

5)
--- http://www.panoramio.com/photo/2686890 --- IMG_1090.JPG [ 4081 kB ]

Teksti:
USA:n Kaliforniassa poliittinen johto mobilisoi yhteiskuntaansa kohtaamaan koko maapallon suurinta uhkaa - aikaansaamaamme ilmastonmuutosta ja luonnonvastaista päästörikollisuutta. Suomen Eduskunta vihersi aikansa, kunnes kansalaiset saivat hakea mielensä mukaan nämä viherruukut ilmaiseksi käyttöönsä mieliä virkistämään. Milloin Suomen Eduskunta alkaa vihertämään myös sisältä? Milloin alkaa Suomen vastuunkannon aikakausi?

35

825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaskajuuso

      mutta ajatelkaas, kuinka viisaita me ihmiset olemme, kun äänestämme moisia julkimoita, leffastaroja päättämään asioista, vaikka asiantuntijoitakin olisi, jotka sydäntään myöten ovat nuoresta asti kiinnostuneet asioiden tolasta, eikä vain vallasta ja imagosta.

      mutta ei, meille on tärkeämpää se, miltä joku näyttää ja kuinka se sitten edustaa meitä ulkoisesti. sellainen on tärkeämpää. mitä tämä kertoo meistä ihmisistä? :)

      ollaan ihan vitun taukkeja, muttei sitä myönnetä.

      toki joku rallikuski tajuaa asiat paremmin kuin ihminen, joka on lapsesta asti ollut kiinnostunut politiikasta ja on opiskellut kouluissa että myös itsekseen kyseistä asiaa.

      elämä on.

      • Reima-Nestori Nokkala

        saattaapi olla, että arska osaakin olla hyvä johtaja, siis motivoimaan ja antamaan oikean vapauden, luottamuksen ja tuen - ei siinä tarvitse eri alojen asiantuntija olla.


      • Veeti Gustafson
        Reima-Nestori Nokkala kirjoitti:

        saattaapi olla, että arska osaakin olla hyvä johtaja, siis motivoimaan ja antamaan oikean vapauden, luottamuksen ja tuen - ei siinä tarvitse eri alojen asiantuntija olla.

        Johtajalta odotetaan pelisilmää, oikeudenmukaisuuden jakoa, tasa-arvon hyvksyntää ja innostustaitoa, jotta työ tekijäänsä kiittäisi, siis tuoton kautta palkkaa... Reagan menstyi jenkkien mukaan erityisen hyvin, ja hänestä pidettiin..., B-näyttelijä.


    • Wade

      >"Meillä valkoisilla on velvollisuus esimerkin näyttöön. Nyt Kalifornia, maapallon 7. suurimpana kansantaloutena, ottaa irtiottoa USA:n liittovaltion - presidentti George W. Bushin hallinnon - kyvyttömyydestä ja aikaansaamattomuudesta ilmasto- ja päästöasioissa."

      Kas kun Bushin hallintokaudella eivät Yhdysvaltain hiilidioksidi päästöt ole lisääntyneet kuin reilun prosentin. Suomessa on samaan aikaan lisäys on ollut n. 20 %. Meillä on pitkä matka kuljettavana esimerkin näyttäjiksi.

      Bushin ilmastosuunnitelma toimii:

      "I was pleased to receive the Energy Information Administration's report today, which includes its "flash estimate" of U.S. carbon dioxide emissions for 2006. The report shows that emissions declined 78 million metric tons over 2005, or 1.3 percent, while our economy grew 3.3 percent. That means CO2 intensity decreased by 4.5 percent - the largest annual improvement since 1990 - putting us well ahead of what is needed annually to meet my greenhouse gas intensity reduction goal of 18% by 2012."

      http://www.whitehouse.gov/news/releases/2007/05/20070523-8.html

      • made in china

        Siitäpä se päästövähennys on peräisin. Lisäksi jenkit ovat ostelleet 2,5 litraisilla koneilla varustettuja autoja aikaisemman kolmen litran sijaan.
        Mitä tulee jenkkien talouskasvuun, niin se (kupla) on lähinnä peräisin asunto- ja kulutusluotoista.


      • Veeti Gustafson
        made in china kirjoitti:

        Siitäpä se päästövähennys on peräisin. Lisäksi jenkit ovat ostelleet 2,5 litraisilla koneilla varustettuja autoja aikaisemman kolmen litran sijaan.
        Mitä tulee jenkkien talouskasvuun, niin se (kupla) on lähinnä peräisin asunto- ja kulutusluotoista.

        Moni suomalainen yritys on mennyt Kiinaan menestymään erityisen halvan työvoiman takia ja näin siirtänyt päästöjä kiinalaisten niskaan.


    • WoldemarRajanus

      Ainakin hiilidioksidin päästäjänä per asukas.

      • näin.se.on

        Hiilidioksidi ei ole saaste vieläkään.
        Hiilidioksidin lisäämisestä ilmakehään tulisi palkita kunnolla.


    • jesuiitta

      Oisko Jellowstone kuitenkin pahempi ja Etna ja muut toimivat tulivuoret vie tuo sonta ja perustelut muualle ei se Suomi poika saunoineen puti phdas ole valta vaihtuu meilläkin pikku hiljaa oletko valmis maahan muutto kiihtyy loppuu tuo höpinä äkkiä...HAHHAHHAA

      • näin.se.on

        Sanunominen lisää tolkuttomasti voimakkainta kasvihuonekaasua ilmakehään.
        Sen perusteella saunomisesta tulisi maksaa tolkuttomat päästömaksut.


    • roskatliikkuu

      Outoja rasistisia mielipiteitä: "Haluamme unohtaa, että juuri me valkoiset markkinatalouskannattajat tuhlasimme vuosimiljoonien luontotyön - öljyn, kaasun ja kivihiilen maanalaisvarastot massiivisen käytön epätaloudellisella ja äärimmäisen huonolla hyötysuhteella - taivaan tuuliin. "
      Valkoiset tuhlasivat? USA ssa asuu värillisiäkin ja aasialaisia. Öljyä, kaasua, ja erikoisesti kivihiiltä riittää sadoiksi vuosiksi jos ei kolmannen maailman väestö lisäänny niin kuin aiemmin kuin kanit.

      Iso raha siirsi valkoisten ja värillistenkin työpaikat Aasiaan ja sekään ei enää riitä vaan halpaan Afrikkaan. Sielä saavat saastuttaa ja lisätä hiiltä ilmaan(ei saaste) vapaasti. Outoa!
      Sitten kuskataan orjatyövoimalla miljoonilla oikeasti saastuttavilla laivoilla roskatuotteita ympäri maailmaa. Laivasto on lisäksi verovapaata.

    • Al_Groe

      Bisnes se on joka saastuttaa. Jotkut osaavat tehdä hiilidioksidin absorptiostakin itselleen kukoistavan bisneksen. Ne, joilla säteilee.

      • peltiseppä

        Ne absorboi kaiken rahan ja taksisin säteilee pelkkää hymyä. Ei tuollainen takaisinsäteily paljon köyhää lämmitä.


      • fryrkkaa
        peltiseppä kirjoitti:

        Ne absorboi kaiken rahan ja taksisin säteilee pelkkää hymyä. Ei tuollainen takaisinsäteily paljon köyhää lämmitä.

        Ei ole tarkoituskaan.
        Ei ole väliä, onko rikas vai köyhä, pääasia on, että on ihan hemmetisti rahaa.


      • äyräpäästä

        Niinhän se meidän Aatuvainaakin sanoi, että fyrkka kuin fyrkka, pääasia, että fyrk finnss. Kun häneltä kysyttiin mielipidettä eurosta.


    • amerikka.ensin

      Keskivertosuomalaisen kasvihuonekaasupäästö on 12 t vuodessa. Jenkki päästää tulpasti tuon eli 24 t ja koko maailman keskiarvo on 5 t luokkaa.

      • hjkrtoy

        Omat päästönsä voi arvioida kulutettujen eurojen perusteella, 0.350 kg/euro.

        Jos menot ovat vaikkapa 1500 e/kk, niin se tekee 6.3 t vuodessa kh-päästöjä, suunnilleen.

        Ei ne suuret tulot, vaan pienet päästöt.


      • skitsoa
        hjkrtoy kirjoitti:

        Omat päästönsä voi arvioida kulutettujen eurojen perusteella, 0.350 kg/euro.

        Jos menot ovat vaikkapa 1500 e/kk, niin se tekee 6.3 t vuodessa kh-päästöjä, suunnilleen.

        Ei ne suuret tulot, vaan pienet päästöt.

        Talouskasvu ja maahanmuutto ovat mantroja, joita poliitikot toistavat kilvan.

        Päästöjen vähentämisestä toivotaan uutta tlouskasvun moottoria Suomelle.


      • krtuythh
        hjkrtoy kirjoitti:

        Omat päästönsä voi arvioida kulutettujen eurojen perusteella, 0.350 kg/euro.

        Jos menot ovat vaikkapa 1500 e/kk, niin se tekee 6.3 t vuodessa kh-päästöjä, suunnilleen.

        Ei ne suuret tulot, vaan pienet päästöt.

        Lehtien maukaan maahan saapuvan "tuntemattoma sotilaan" hyysäys maksaa jopa 7500 e/kk. Se tietää 32 t päästöjä vuodessa.


      • politiikonloisvero
        hjkrtoy kirjoitti:

        Omat päästönsä voi arvioida kulutettujen eurojen perusteella, 0.350 kg/euro.

        Jos menot ovat vaikkapa 1500 e/kk, niin se tekee 6.3 t vuodessa kh-päästöjä, suunnilleen.

        Ei ne suuret tulot, vaan pienet päästöt.

        Aivan, kyllä Suomen kansa pitäisi lopettaa jotta maapallo pelastuu? Herää vain yksi kysymys kun pietarin kaupunki saastuttaa enemmän kuin Suomi yhteensä mitä tollo luulet kuka sinua kusettaa? Ja kas eikös tämä hallitus siis porvari haluaisi et maksat lisää kulutus/haittaveroja, ja mikä haittavero on?


      • hjkrtoy
        politiikonloisvero kirjoitti:

        Aivan, kyllä Suomen kansa pitäisi lopettaa jotta maapallo pelastuu? Herää vain yksi kysymys kun pietarin kaupunki saastuttaa enemmän kuin Suomi yhteensä mitä tollo luulet kuka sinua kusettaa? Ja kas eikös tämä hallitus siis porvari haluaisi et maksat lisää kulutus/haittaveroja, ja mikä haittavero on?

        Miten olisi henkilökohtainen päästökiintiö jokaiselle. Niitä voisi sitten myydä, jos ei kaikkia tarvitse tai ostaa lisää, jos ei riitä.


      • hjkrtoy
        hjkrtoy kirjoitti:

        Miten olisi henkilökohtainen päästökiintiö jokaiselle. Niitä voisi sitten myydä, jos ei kaikkia tarvitse tai ostaa lisää, jos ei riitä.

        Nytkin teollisuus voi ostaa päästöoikeuksia noin hintaan 10 e/tonni.

        Keskivertoautoilijan vuosipäästö autoilusta on noin 3 t. Se tekisi 30 e tuolla hinnalla. Suunnilleen saman verran kuin katsastuksen pakollinen päästömittaus maksaa.


      • maksua.turhasta
        hjkrtoy kirjoitti:

        Nytkin teollisuus voi ostaa päästöoikeuksia noin hintaan 10 e/tonni.

        Keskivertoautoilijan vuosipäästö autoilusta on noin 3 t. Se tekisi 30 e tuolla hinnalla. Suunnilleen saman verran kuin katsastuksen pakollinen päästömittaus maksaa.

        Ja kenelle tuo päästöoikeusmaksu menee? Ja mitä sillä tehdään, jotta kompensoidaan tuo "päästö"?
        Eli joku vaan kerää rahaa omiin taskuihinsa. Eikö tämä jo osoita tuo maksun turhuuden?


      • hjkrtoy
        maksua.turhasta kirjoitti:

        Ja kenelle tuo päästöoikeusmaksu menee? Ja mitä sillä tehdään, jotta kompensoidaan tuo "päästö"?
        Eli joku vaan kerää rahaa omiin taskuihinsa. Eikö tämä jo osoita tuo maksun turhuuden?

        Kaunis perusajatus on, että se raha investoidaan päästöjen vähentämiseen jossakin kohteissa, joissa se on "helposti" toteutettavissa.

        Käytännössä tuo kyllä taitaa jäädä vain haaveeksi ja raha häviää jonnekin byrokratian rattaisiin ja jopa väärinäkytöksiin.


      • hjkrtoy
        hjkrtoy kirjoitti:

        Nytkin teollisuus voi ostaa päästöoikeuksia noin hintaan 10 e/tonni.

        Keskivertoautoilijan vuosipäästö autoilusta on noin 3 t. Se tekisi 30 e tuolla hinnalla. Suunnilleen saman verran kuin katsastuksen pakollinen päästömittaus maksaa.

        Tuo 10 e/t on kyllä aivan liian alhainen hinta. Esim. päästöjen torjunta tuetulla tuulivoimalla maksaa lähemmäs 100 e/t. Päästöjen vähentämisen takiahan niitä myllyjä rakennetaan ja samalla suljetaan toimintakuntoisia hiilivoimaloita.

        Jos yksityishenkilö voisi myydä päästökiintiöitään esim. hintaan 100 e/t, niin jonkinlaista motivaatiota päästöjen vähentämiseen alkaisi ehkä löytyä.


      • talvi-boikottiin
        hjkrtoy kirjoitti:

        Kaunis perusajatus on, että se raha investoidaan päästöjen vähentämiseen jossakin kohteissa, joissa se on "helposti" toteutettavissa.

        Käytännössä tuo kyllä taitaa jäädä vain haaveeksi ja raha häviää jonnekin byrokratian rattaisiin ja jopa väärinäkytöksiin.

        Voin arvata valistuneesti , että raha menee ison rahan luo joka tarkoittaa käytännössä pankkiherroja, kansainvälisiä sellaisia. Onhan tietysti mahtavia tasoja kuten Kiinan ja Intian väkirikkaat maat.


    • Anonyymi

      Luoma se osaa olla ajassa jo aiemmin kuin muut!

      • Anonyymi

        Avaapa Luoma sanainen arkkusi tuosta kuvasta.
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Total_CO2_by_Region.svg/1280px-Total_CO2_by_Region.svg.png

        Trumpin aikana USA on muuttunut energian tuojasta energiaomavaraiseksi eikä sen läsnäolo lähi-idän öljykentillä siksi ole maalle enää elintärkeää. Jos Trump saa jatkokauden, tulee kehitys edelleen jatkumaan, USA irtautuu ulkomaisista typeristä sodista ja alkaa näkyvästi hyödyntää uuden sukupolven saasteetonta ydinvoimaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaapa Luoma sanainen arkkusi tuosta kuvasta.
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Total_CO2_by_Region.svg/1280px-Total_CO2_by_Region.svg.png

        Trumpin aikana USA on muuttunut energian tuojasta energiaomavaraiseksi eikä sen läsnäolo lähi-idän öljykentillä siksi ole maalle enää elintärkeää. Jos Trump saa jatkokauden, tulee kehitys edelleen jatkumaan, USA irtautuu ulkomaisista typeristä sodista ja alkaa näkyvästi hyödyntää uuden sukupolven saasteetonta ydinvoimaa.

        Siinäpä hienosti näkyy Suomen ilmastotoimien vaikuttavuus. Onnea vaan jatkolle, minä en ole talkoissa enää mukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä hienosti näkyy Suomen ilmastotoimien vaikuttavuus. Onnea vaan jatkolle, minä en ole talkoissa enää mukana.

        Näkyy myös tuotannon, työpaikkojen ja rahan sekä päätäntävallan valuminen Kiinaan.

        Ostakaa lisää Kinankuraa, Volvoja ja tuulimyllyjä, sun muuta vihreää.


      • Anonyymi

        Minkä alan tohtori?


    • Anonyymi

      Onko sama kuin palstaproffa ilkka.luoma

    • Anonyymi

      Hyvä ennustus!

    • Anonyymi

      Ollut jo vuosikymmeniä!

    • Anonyymi

      Ajoissa huomattu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3189
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2801
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2618
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2588
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2466
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2305
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1753
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1707
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1560
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1416
    Aihe