VICHYKURKKU

resepti

Olen hukannut reseptin, ja täältä sen joskus bongasin.
Nyt on taas kaupoissa avomaan kurkkuja ja tekisi mieli huippuhyvää pikasäilykettä, kiitos jos voitte auttaa.

7

8461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämä on se

      VALKOSIPULI (VICHY) -KURKUT

      1 kg kurkkuja viipaleina
      4 valkosipulin kynttä
      2 rkl sinapinsiemeniä
      tillin kukintoja

      LIEMI:
      1 dl etikkaa
      ½ dl suolaa
      3 dl sokeria
      0,33 l vichyä

      Kurkut viipaleiksi, sekaa tilli ja valkosipuli.
      Liemi sekoitetaan (ei keitetä) ja kaadetaan päälle.
      Säilytetään huoneenlämmössä, lientä ilmestyy itsestään lisää.

      Seuraavana päivänä syödään.

      Nami.
      Kannattaa kokeilla!!!

      • kannattaa kokeilla

        paitsi ikävä puoli että näihin jää koukkuun...


      • vanha kokki
        kannattaa kokeilla kirjoitti:

        paitsi ikävä puoli että näihin jää koukkuun...

        Samaan tulokseen pääset seuraavasti.
        Viipaloi kurkku, joko kuorittuna tai kuorimattomana.
        Levitä ohuet viipaleet lautaselle, ripottele niille hienoa (meri) suolaa ja hienoa sokeria, sekä runsaasti tillisilppua. Sekoita liemi 3 osaa raikasta vettä ja 1 osa Rajamäen väkiviinaetikkaa. Aseta toinen lautanen kurkkujen päälle ja ravista voimakkaasti minuutti tai pari. Laita viipaleet vaikka lasipurkkiin ja kaada etikkaliemi päälle. Kurkut ovat parhaimmillaan parin kolmen tunnin kuluttua.
        Samaan tapaan voit valmistaa valkosipulin makuiset, eli puristat joukkoon haluamasi määrän valkosipulia.


      • teitpäs minullekin
        vanha kokki kirjoitti:

        Samaan tulokseen pääset seuraavasti.
        Viipaloi kurkku, joko kuorittuna tai kuorimattomana.
        Levitä ohuet viipaleet lautaselle, ripottele niille hienoa (meri) suolaa ja hienoa sokeria, sekä runsaasti tillisilppua. Sekoita liemi 3 osaa raikasta vettä ja 1 osa Rajamäen väkiviinaetikkaa. Aseta toinen lautanen kurkkujen päälle ja ravista voimakkaasti minuutti tai pari. Laita viipaleet vaikka lasipurkkiin ja kaada etikkaliemi päälle. Kurkut ovat parhaimmillaan parin kolmen tunnin kuluttua.
        Samaan tapaan voit valmistaa valkosipulin makuiset, eli puristat joukkoon haluamasi määrän valkosipulia.

        hyvän kysymyksen tätä mietin itsekin,koska olen myös sinun tavoin aina tehnyt tavallasi.
        mutta yllätyin tähän miksikä sanoisin, kuohuvaan soppaan,hiukan kyllä mietitytti.
        mutta sokeri suli joutuin samoin suolat vaikka määrät hiukan heikottivat,vaikkakin valkosipulin pidinkin kohtuullisena.Mut aamulla kun katso peiliin ja taivutteli sormia niin tuota tuota..
        todella hyviä nämä ovat mutta ilmeisesti täytyy opetella tuntemaan rajansa siitä huolimatta suosittelen kokeilemaan,jos omaat samaa makumaailmaa "vanha kokki" niin veikkaanpa että teet toistekin makunautintoja sinullekin ja ostan muutoin sitä sianrasvaa taikka luulen että saan sen ilmankin,tuttu Kor...a ja pieni pitäjä.
        mutta vichykurkuille.


      • eri asia
        vanha kokki kirjoitti:

        Samaan tulokseen pääset seuraavasti.
        Viipaloi kurkku, joko kuorittuna tai kuorimattomana.
        Levitä ohuet viipaleet lautaselle, ripottele niille hienoa (meri) suolaa ja hienoa sokeria, sekä runsaasti tillisilppua. Sekoita liemi 3 osaa raikasta vettä ja 1 osa Rajamäen väkiviinaetikkaa. Aseta toinen lautanen kurkkujen päälle ja ravista voimakkaasti minuutti tai pari. Laita viipaleet vaikka lasipurkkiin ja kaada etikkaliemi päälle. Kurkut ovat parhaimmillaan parin kolmen tunnin kuluttua.
        Samaan tapaan voit valmistaa valkosipulin makuiset, eli puristat joukkoon haluamasi määrän valkosipulia.

        Vichykurkut tehdään avomaan kurkuista, tuo resepti kasvihuonevastaavista. Sen osaa jokainen hölskytellä pikapikaa ruuan seuraksi.


    • riiuli

      Sain tämän reseptin työkaveriltani
      1 iso pullo vichyä
      1 dl etikkaa
      1/4 dl suolaa
      1/2 dl sokeri
      1 tl sinappijauhoa
      1 tl atamonia
      *tilliä, maustepippuria, neilikkaa ja piparjuurta

      viipaloi kurkut, kerrosten väliin mausteet*
      kaikki aineet sekoitetaan ja kaadetaan liemi päälle
      viileään ja anna olla n. 1kk niin ovat hyviä

    • Kokeilia3

      Kuinka monen % etikkaa suosittelette resepteihin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2862
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1966
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1640
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1355
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      287
      1181
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      1003
    Aihe