VICHYKURKKU

resepti

Olen hukannut reseptin, ja täältä sen joskus bongasin.
Nyt on taas kaupoissa avomaan kurkkuja ja tekisi mieli huippuhyvää pikasäilykettä, kiitos jos voitte auttaa.

7

9108

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämä on se

      VALKOSIPULI (VICHY) -KURKUT

      1 kg kurkkuja viipaleina
      4 valkosipulin kynttä
      2 rkl sinapinsiemeniä
      tillin kukintoja

      LIEMI:
      1 dl etikkaa
      ½ dl suolaa
      3 dl sokeria
      0,33 l vichyä

      Kurkut viipaleiksi, sekaa tilli ja valkosipuli.
      Liemi sekoitetaan (ei keitetä) ja kaadetaan päälle.
      Säilytetään huoneenlämmössä, lientä ilmestyy itsestään lisää.

      Seuraavana päivänä syödään.

      Nami.
      Kannattaa kokeilla!!!

      • kannattaa kokeilla

        paitsi ikävä puoli että näihin jää koukkuun...


      • vanha kokki
        kannattaa kokeilla kirjoitti:

        paitsi ikävä puoli että näihin jää koukkuun...

        Samaan tulokseen pääset seuraavasti.
        Viipaloi kurkku, joko kuorittuna tai kuorimattomana.
        Levitä ohuet viipaleet lautaselle, ripottele niille hienoa (meri) suolaa ja hienoa sokeria, sekä runsaasti tillisilppua. Sekoita liemi 3 osaa raikasta vettä ja 1 osa Rajamäen väkiviinaetikkaa. Aseta toinen lautanen kurkkujen päälle ja ravista voimakkaasti minuutti tai pari. Laita viipaleet vaikka lasipurkkiin ja kaada etikkaliemi päälle. Kurkut ovat parhaimmillaan parin kolmen tunnin kuluttua.
        Samaan tapaan voit valmistaa valkosipulin makuiset, eli puristat joukkoon haluamasi määrän valkosipulia.


      • teitpäs minullekin
        vanha kokki kirjoitti:

        Samaan tulokseen pääset seuraavasti.
        Viipaloi kurkku, joko kuorittuna tai kuorimattomana.
        Levitä ohuet viipaleet lautaselle, ripottele niille hienoa (meri) suolaa ja hienoa sokeria, sekä runsaasti tillisilppua. Sekoita liemi 3 osaa raikasta vettä ja 1 osa Rajamäen väkiviinaetikkaa. Aseta toinen lautanen kurkkujen päälle ja ravista voimakkaasti minuutti tai pari. Laita viipaleet vaikka lasipurkkiin ja kaada etikkaliemi päälle. Kurkut ovat parhaimmillaan parin kolmen tunnin kuluttua.
        Samaan tapaan voit valmistaa valkosipulin makuiset, eli puristat joukkoon haluamasi määrän valkosipulia.

        hyvän kysymyksen tätä mietin itsekin,koska olen myös sinun tavoin aina tehnyt tavallasi.
        mutta yllätyin tähän miksikä sanoisin, kuohuvaan soppaan,hiukan kyllä mietitytti.
        mutta sokeri suli joutuin samoin suolat vaikka määrät hiukan heikottivat,vaikkakin valkosipulin pidinkin kohtuullisena.Mut aamulla kun katso peiliin ja taivutteli sormia niin tuota tuota..
        todella hyviä nämä ovat mutta ilmeisesti täytyy opetella tuntemaan rajansa siitä huolimatta suosittelen kokeilemaan,jos omaat samaa makumaailmaa "vanha kokki" niin veikkaanpa että teet toistekin makunautintoja sinullekin ja ostan muutoin sitä sianrasvaa taikka luulen että saan sen ilmankin,tuttu Kor...a ja pieni pitäjä.
        mutta vichykurkuille.


      • eri asia
        vanha kokki kirjoitti:

        Samaan tulokseen pääset seuraavasti.
        Viipaloi kurkku, joko kuorittuna tai kuorimattomana.
        Levitä ohuet viipaleet lautaselle, ripottele niille hienoa (meri) suolaa ja hienoa sokeria, sekä runsaasti tillisilppua. Sekoita liemi 3 osaa raikasta vettä ja 1 osa Rajamäen väkiviinaetikkaa. Aseta toinen lautanen kurkkujen päälle ja ravista voimakkaasti minuutti tai pari. Laita viipaleet vaikka lasipurkkiin ja kaada etikkaliemi päälle. Kurkut ovat parhaimmillaan parin kolmen tunnin kuluttua.
        Samaan tapaan voit valmistaa valkosipulin makuiset, eli puristat joukkoon haluamasi määrän valkosipulia.

        Vichykurkut tehdään avomaan kurkuista, tuo resepti kasvihuonevastaavista. Sen osaa jokainen hölskytellä pikapikaa ruuan seuraksi.


    • riiuli

      Sain tämän reseptin työkaveriltani
      1 iso pullo vichyä
      1 dl etikkaa
      1/4 dl suolaa
      1/2 dl sokeri
      1 tl sinappijauhoa
      1 tl atamonia
      *tilliä, maustepippuria, neilikkaa ja piparjuurta

      viipaloi kurkut, kerrosten väliin mausteet*
      kaikki aineet sekoitetaan ja kaadetaan liemi päälle
      viileään ja anna olla n. 1kk niin ovat hyviä

    • Kokeilia3

      Kuinka monen % etikkaa suosittelette resepteihin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      172
      3020
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      298
      2696
    3. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      75
      1768
    4. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      50
      1667
    5. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      39
      1541
    6. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      122
      1316
    7. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      105
      1219
    8. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      14
      1184
    9. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      380
      1152
    10. Uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa

      Tässä Apostolien tekojen kohdassa näemme, että Filippus julisti hoviherralle ensin evankeliumia ja kuulusteli sitten tar
      Kaste
      204
      1073
    Aihe