Mahtavaa!

Mummon tyttö

Saatiinhan tänne perinneruoillekin oma paikkansa. :)

7

1433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivottavasti löytyy kivoja perinneruokaohjeita eri puolilta suomen niemeä ..mykyrokkaa.. limppisoppaa..

      • Nimetön

        Potattihuttu ja lukin makkee. Karjalasta tulevat, kai ? Ainakin mie olen niitä syönyt. T: Mummo itsekkin Karjalast


      • vanha kokki
        Nimetön kirjoitti:

        Potattihuttu ja lukin makkee. Karjalasta tulevat, kai ? Ainakin mie olen niitä syönyt. T: Mummo itsekkin Karjalast

        Avataan tämä palsta eteläpohojalaasilla vänkäpotaatella, tosin nyt saa jo uutta pottua kohtuuhintaan, mutta jos perunat on kortilla niin seuraavaksi ohojes: Tarvikkeet
        Pari kiloa lihaisia luita, kinkun tähteitä, kanaluita ja nahkoja.
        2,5 litraa vettä
        1/2 dl. ohraryynejä
        1 tl. suolaa
        2 rkl persiljaa

        Klimppeihin tarvitaan:
        100 gr voita
        1 dl ohrajauhoja
        1 dl vehnäjauhoja
        4 dl vahvaa lihalientä
        2 kananmunaa
        ripaus kardemummaa
        " valkopippuria
        " jauhettua inkivääriä
        Klimppien valmistus: Sulata voi ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vähitellen lihaliemi, alati sekoitellen. Keitä taikinaa kymmenisen minuuttia hiljaksiin. Jäähdytä massa ja lisää mausteet ja munat. Muodosta taikinasta pienehköjä pallosia joko lusikoilla tai käsin pyöritellen.
        Vänkäperunoiden liemen valmistus: Aloita liottamalla ohraryynit yön yli kylmässä vedessä Keittele luita ja tähteitä miedolla lämmöllä parisen tuntia, tarkoitus on että maut jäävät liemeen. Siivilöi liemi ja laita lionneet ohraryynit liemeen kiehumaan kunnes ovat kypsiä. Pudottele tekemiäsi klimppejä liemeen kiehumaan yksitellen. Kun kaikki klimpit nousevat pintaan on ruoka valmista. Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa. Tämä ruoka voidaan tarjota alkuruokana tai lounasruokana, jälkiuunileivän ja voin kera. Tätä ruokaa on kutsuttu myös Kollovelliksi, ryynisopaksi, moskavelliksi tai luusopaksikin.


      • on suomalaisen
        vanha kokki kirjoitti:

        Avataan tämä palsta eteläpohojalaasilla vänkäpotaatella, tosin nyt saa jo uutta pottua kohtuuhintaan, mutta jos perunat on kortilla niin seuraavaksi ohojes: Tarvikkeet
        Pari kiloa lihaisia luita, kinkun tähteitä, kanaluita ja nahkoja.
        2,5 litraa vettä
        1/2 dl. ohraryynejä
        1 tl. suolaa
        2 rkl persiljaa

        Klimppeihin tarvitaan:
        100 gr voita
        1 dl ohrajauhoja
        1 dl vehnäjauhoja
        4 dl vahvaa lihalientä
        2 kananmunaa
        ripaus kardemummaa
        " valkopippuria
        " jauhettua inkivääriä
        Klimppien valmistus: Sulata voi ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vähitellen lihaliemi, alati sekoitellen. Keitä taikinaa kymmenisen minuuttia hiljaksiin. Jäähdytä massa ja lisää mausteet ja munat. Muodosta taikinasta pienehköjä pallosia joko lusikoilla tai käsin pyöritellen.
        Vänkäperunoiden liemen valmistus: Aloita liottamalla ohraryynit yön yli kylmässä vedessä Keittele luita ja tähteitä miedolla lämmöllä parisen tuntia, tarkoitus on että maut jäävät liemeen. Siivilöi liemi ja laita lionneet ohraryynit liemeen kiehumaan kunnes ovat kypsiä. Pudottele tekemiäsi klimppejä liemeen kiehumaan yksitellen. Kun kaikki klimpit nousevat pintaan on ruoka valmista. Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa. Tämä ruoka voidaan tarjota alkuruokana tai lounasruokana, jälkiuunileivän ja voin kera. Tätä ruokaa on kutsuttu myös Kollovelliksi, ryynisopaksi, moskavelliksi tai luusopaksikin.

        "perinneruoka"gastronomian huippusaavutus???
        Voi herran-jee!


      • vanha kokki
        on suomalaisen kirjoitti:

        "perinneruoka"gastronomian huippusaavutus???
        Voi herran-jee!

        Tämähän on vain eräs laji, joka nyt sattui juolahtamaan mieleen, kun tällainen palsta avattiin. Pottua syöt sinäkin todennäköisesti, joten ehkä sen äidin kuoriman perunan lisäksi tekee hyvää tietää, että tuosta perunasta saa paljon muutakin.


      • vanha kokki
        vanha kokki kirjoitti:

        Tämähän on vain eräs laji, joka nyt sattui juolahtamaan mieleen, kun tällainen palsta avattiin. Pottua syöt sinäkin todennäköisesti, joten ehkä sen äidin kuoriman perunan lisäksi tekee hyvää tietää, että tuosta perunasta saa paljon muutakin.

        Huomaa vitsi, perunaruoka, jossa ei ole edes perunaa saati kuoria.


    • jauhoja

      on talkkunassa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pysy kaukana musta

      Ja kaikista mun läheisistä. Oon tosissani.
      Ikävä
      101
      6133
    2. Kuvaile kaivattusi

      ulkonäköä. 💡
      Ikävä
      212
      3396
    3. Näin susta unta

      Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!
      Ikävä
      18
      3315
    4. Toiselle puolikkaalleni

      Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j
      Ikävä
      66
      3298
    5. Niin voimakkaat tunteet

      Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi
      Ikävä
      16
      2515
    6. Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen

      sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk
      Ikävä
      24
      2494
    7. Katu täyttyy askelista...

      Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.
      Ikävä
      28
      2353
    8. Onko 172cm lyhyt?

      Pitääkö miehen olla pidempi kuin 172cm?
      Sinkut
      265
      2052
    9. Puhe on halpaa

      Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.
      Ikävä
      44
      1636
    10. 6
      1398
    Aihe