Mahtavaa!

Mummon tyttö

Saatiinhan tänne perinneruoillekin oma paikkansa. :)

7

1335

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivottavasti löytyy kivoja perinneruokaohjeita eri puolilta suomen niemeä ..mykyrokkaa.. limppisoppaa..

      • Nimetön

        Potattihuttu ja lukin makkee. Karjalasta tulevat, kai ? Ainakin mie olen niitä syönyt. T: Mummo itsekkin Karjalast


      • vanha kokki
        Nimetön kirjoitti:

        Potattihuttu ja lukin makkee. Karjalasta tulevat, kai ? Ainakin mie olen niitä syönyt. T: Mummo itsekkin Karjalast

        Avataan tämä palsta eteläpohojalaasilla vänkäpotaatella, tosin nyt saa jo uutta pottua kohtuuhintaan, mutta jos perunat on kortilla niin seuraavaksi ohojes: Tarvikkeet
        Pari kiloa lihaisia luita, kinkun tähteitä, kanaluita ja nahkoja.
        2,5 litraa vettä
        1/2 dl. ohraryynejä
        1 tl. suolaa
        2 rkl persiljaa

        Klimppeihin tarvitaan:
        100 gr voita
        1 dl ohrajauhoja
        1 dl vehnäjauhoja
        4 dl vahvaa lihalientä
        2 kananmunaa
        ripaus kardemummaa
        " valkopippuria
        " jauhettua inkivääriä
        Klimppien valmistus: Sulata voi ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vähitellen lihaliemi, alati sekoitellen. Keitä taikinaa kymmenisen minuuttia hiljaksiin. Jäähdytä massa ja lisää mausteet ja munat. Muodosta taikinasta pienehköjä pallosia joko lusikoilla tai käsin pyöritellen.
        Vänkäperunoiden liemen valmistus: Aloita liottamalla ohraryynit yön yli kylmässä vedessä Keittele luita ja tähteitä miedolla lämmöllä parisen tuntia, tarkoitus on että maut jäävät liemeen. Siivilöi liemi ja laita lionneet ohraryynit liemeen kiehumaan kunnes ovat kypsiä. Pudottele tekemiäsi klimppejä liemeen kiehumaan yksitellen. Kun kaikki klimpit nousevat pintaan on ruoka valmista. Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa. Tämä ruoka voidaan tarjota alkuruokana tai lounasruokana, jälkiuunileivän ja voin kera. Tätä ruokaa on kutsuttu myös Kollovelliksi, ryynisopaksi, moskavelliksi tai luusopaksikin.


      • on suomalaisen
        vanha kokki kirjoitti:

        Avataan tämä palsta eteläpohojalaasilla vänkäpotaatella, tosin nyt saa jo uutta pottua kohtuuhintaan, mutta jos perunat on kortilla niin seuraavaksi ohojes: Tarvikkeet
        Pari kiloa lihaisia luita, kinkun tähteitä, kanaluita ja nahkoja.
        2,5 litraa vettä
        1/2 dl. ohraryynejä
        1 tl. suolaa
        2 rkl persiljaa

        Klimppeihin tarvitaan:
        100 gr voita
        1 dl ohrajauhoja
        1 dl vehnäjauhoja
        4 dl vahvaa lihalientä
        2 kananmunaa
        ripaus kardemummaa
        " valkopippuria
        " jauhettua inkivääriä
        Klimppien valmistus: Sulata voi ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vähitellen lihaliemi, alati sekoitellen. Keitä taikinaa kymmenisen minuuttia hiljaksiin. Jäähdytä massa ja lisää mausteet ja munat. Muodosta taikinasta pienehköjä pallosia joko lusikoilla tai käsin pyöritellen.
        Vänkäperunoiden liemen valmistus: Aloita liottamalla ohraryynit yön yli kylmässä vedessä Keittele luita ja tähteitä miedolla lämmöllä parisen tuntia, tarkoitus on että maut jäävät liemeen. Siivilöi liemi ja laita lionneet ohraryynit liemeen kiehumaan kunnes ovat kypsiä. Pudottele tekemiäsi klimppejä liemeen kiehumaan yksitellen. Kun kaikki klimpit nousevat pintaan on ruoka valmista. Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa. Tämä ruoka voidaan tarjota alkuruokana tai lounasruokana, jälkiuunileivän ja voin kera. Tätä ruokaa on kutsuttu myös Kollovelliksi, ryynisopaksi, moskavelliksi tai luusopaksikin.

        "perinneruoka"gastronomian huippusaavutus???
        Voi herran-jee!


      • vanha kokki
        on suomalaisen kirjoitti:

        "perinneruoka"gastronomian huippusaavutus???
        Voi herran-jee!

        Tämähän on vain eräs laji, joka nyt sattui juolahtamaan mieleen, kun tällainen palsta avattiin. Pottua syöt sinäkin todennäköisesti, joten ehkä sen äidin kuoriman perunan lisäksi tekee hyvää tietää, että tuosta perunasta saa paljon muutakin.


      • vanha kokki
        vanha kokki kirjoitti:

        Tämähän on vain eräs laji, joka nyt sattui juolahtamaan mieleen, kun tällainen palsta avattiin. Pottua syöt sinäkin todennäköisesti, joten ehkä sen äidin kuoriman perunan lisäksi tekee hyvää tietää, että tuosta perunasta saa paljon muutakin.

        Huomaa vitsi, perunaruoka, jossa ei ole edes perunaa saati kuoria.


    • jauhoja

      on talkkunassa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe