kaupasta ostettu suola/maustekurkku

kurkuton

Kauppojen saaveissa olevat maustekurkut ovat loistavia, mutta purkeissa en löydä vastaavia. Valmiiksi siivutetut kurkut ovat aina jossain makeassa liemessä enkä pidä siitä yhtään. Onko kenelläkään tietoa jostain "oikeasta" SUOLAkurkusta, mitä myytäisiin pienemmissä astioissa? Työpaikallani on sellaisia menu-tuotemerkillä mutta 9 kilon pönttö ei ole kovin käytännöllinen kotiolosuhteissa. Ja saavikurkkuihin rykivät kaikki vanhat ja sairaat.

17

3918

Vastaukset

  • Oli ainakin aiemmin myynnissä kokonaisia maustekurkkuja parin litran lasitölkissä. Mäkään en tykkää niistä makeista, mutta nämä olivat hyviä! Muistaakseni Alepasta ostin niitä silloin kun vielä asuin Stadissa. Koitapa vaikka googlata, josko vielä löytyy!

  • Prismoista saa todella hyvänmakuisia venäläisiä suolakurkkuja vakuumipakkauksessa.Yhdessä paketissa on 3-4 kappaletta kokonaisia kurkkuja.Merkkiä en muista valitettavasti. Ja samoin Prismasta olen löytänyt hyviä suolakurkkuja lasipurkissa.Oli luomutuote.

    Ja samaa mieltä olen, että monissa kurkuissa on aivan kammottava liemi. Pahin taitaa olla Saarioisten makeuttamaton suolakurkku. Liemi saa kurkut maistumaan aivan bensiinille..Roskiin meni, kun töihin joku toi maistiaisiksi purkillisen.

    • kurkut sekaisin. Suolakurkku on minustakin hyvää, mutta se on ihan eri asia kuin maustekurkku.

      Se Saarioisten makeuttamaton kurkkukin on maustekurkku - ei suolakurkku, jota ei koskaan makeuteta. Ollaan nyt tarkkoja, kun aloittajakin on.


  • Felixillä on ainakin ollut ihan suolakurkun nimellä eriomaisia kurkkuja. Ole tarkkana koska samalainen purkki kuin maustekurkkuilla mutta etiketissä nimenomaan lukee suolakurkku. En itsekään voi sietää mitään makeita maustelitkukurkkuja. Ihan vesi tulee kielelle kun ajattelen nyt miten hyviä nimenomaan suolakurkut voivat olla.

  • minä teen suolakurkkuja itse seuraavasti

    n.    5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.

    Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.

    Pohjalle: (maustevihannekset)

       tillinvarsia ja -kukintoja
       varsiselleriä lehtineen
       valkosipulia murskattuna
       mustaherukan lehtiä
       piparjuurta
       tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)

    Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.

    Suolaliemi:

       10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa

    1.   Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
    2.   Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
    3.   Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
       
       Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
       
    4.   edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
    5.   kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
    6.   tölkitetään ilmatiiviiksi.

    Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa)

    • suolakurkkuja. Laittoi sinne ruisleipäkannikan alimmaiseksi. Antoi hyvän säväyksen kurkuille, ja ne olivat "sairaan" hyviä,jos ei ihan "sikahyviä" ;D


  • Nämä eivät kyllä ole "oikeita" suolakurkkuja koska eivät ole niin suolaisia kuin venäläiset. Mutta nämä eivät ole makeita, siksi tykkään niistä. Myydäään noin 3 kilon metallitölkissä. Suosittelen kokeilemaan.

  • Jos on mahdollista käydä Eestin herkussa, siellä myydään lasitölkissä n 1,40€ hintaan Hapukurkkuja. Ovat kokonaisia, kiinteitä suolakurkkuja, todella hyviä. Saatavuus voi olla huono loppukesästä ja alkusyksystä ennen kuin uusi sato valmistuu.

  • "Ja saavikurkkuihin rykivät kaikki vanhat ja sairaat."

    Haha, illan naurut!

    (Ja kananmuna vaan ulisee...)

    • Tää on kyllä ihan legendaarinen ketju!


    • Jonathan Steel kirjoitti:

      Tää on kyllä ihan legendaarinen ketju!

      Tuntuu olevan kurkkuasintuntijoita pitkä rimpsu, muutama tarkennus

      Maustekurkut, ne eivät ole suolakurkkuja vaan maustekurkkuja, yksinkertaisesti valmistettuja, monen makuisia tekeleitä, joka kaupassa tarjolla, vain pieniosa onnistuneita jalosteita

      Valkosipulisuolakurkut, nekään eivät ole suolakurkkuja, vaan suolakurkkujen johdannaisia, melkein joka kaupassa tarjolla ( Myrttinen), menettäneet suosiotaan

      Hapankurkut, ns. venäläisetsuolakurkut, näitä on saatavissa joissain paikoissa, kuten tuolla ylempänä on mainittu, ovat hyviä jos sattuu löytämään, Mikkelin kauppahalli piti joskus tarjolla, Kuopion kauppahalli piti joskus tarjolla, Hietallahden kauppahallissa joskus, Tallinan torilla aina

      Suolakurkut, ovat perinteisesti valmistettuja kurkkuja, ilman valkosipulia, ei oikein ole saatavissa missään, ellei joku valmista itse, Mikkelistä joskus sain,

      Nykyisin jos pyytää suolakurkkuja, tarjotaan maustekurkkuja tai valkosipulisuolakurkkuja,

      Jos joku tietää mistä saa oikeita suolakurkkuja antakoon tiedon julki....kiitos


    • Suolakurkkuja metsäs kirjoitti:

      Tuntuu olevan kurkkuasintuntijoita pitkä rimpsu, muutama tarkennus

      Maustekurkut, ne eivät ole suolakurkkuja vaan maustekurkkuja, yksinkertaisesti valmistettuja, monen makuisia tekeleitä, joka kaupassa tarjolla, vain pieniosa onnistuneita jalosteita

      Valkosipulisuolakurkut, nekään eivät ole suolakurkkuja, vaan suolakurkkujen johdannaisia, melkein joka kaupassa tarjolla ( Myrttinen), menettäneet suosiotaan

      Hapankurkut, ns. venäläisetsuolakurkut, näitä on saatavissa joissain paikoissa, kuten tuolla ylempänä on mainittu, ovat hyviä jos sattuu löytämään, Mikkelin kauppahalli piti joskus tarjolla, Kuopion kauppahalli piti joskus tarjolla, Hietallahden kauppahallissa joskus, Tallinan torilla aina

      Suolakurkut, ovat perinteisesti valmistettuja kurkkuja, ilman valkosipulia, ei oikein ole saatavissa missään, ellei joku valmista itse, Mikkelistä joskus sain,

      Nykyisin jos pyytää suolakurkkuja, tarjotaan maustekurkkuja tai valkosipulisuolakurkkuja,

      Jos joku tietää mistä saa oikeita suolakurkkuja antakoon tiedon julki....kiitos

      Myrttisen suolakurkut ovat parhaita. Soitin yritykseen ja ne kertoivat, että kurkut tehdään maitohappokäymisellä ja niissä ei ole etikkaa. Mun suosikkeja ne kahden kappaleen pakkaukset, löytyy melkein joka kaupasta vihannesosastolta.


    • Jaska 7 kirjoitti:

      Myrttisen suolakurkut ovat parhaita. Soitin yritykseen ja ne kertoivat, että kurkut tehdään maitohappokäymisellä ja niissä ei ole etikkaa. Mun suosikkeja ne kahden kappaleen pakkaukset, löytyy melkein joka kaupasta vihannesosastolta.

      Myrttisen suolakurkut ovat valkosipulilla maustettuja , joten ne eivät ole aitoja suolakurkkuja, valmistusmenetelmä on kyllä oikea.

      Viimeksi löysin aitoja kurkkuja Stokmannilta


    • Kurkkuja metsästämäs kirjoitti:

      Myrttisen suolakurkut ovat valkosipulilla maustettuja , joten ne eivät ole aitoja suolakurkkuja, valmistusmenetelmä on kyllä oikea.

      Viimeksi löysin aitoja kurkkuja Stokmannilta

      Myrttisen kurkut ovat niiiiin ihania, parhaita mitä on, löytyy joka kaupasta....


    • Jaska 7 kirjoitti:

      Myrttisen suolakurkut ovat parhaita. Soitin yritykseen ja ne kertoivat, että kurkut tehdään maitohappokäymisellä ja niissä ei ole etikkaa. Mun suosikkeja ne kahden kappaleen pakkaukset, löytyy melkein joka kaupasta vihannesosastolta.

      Juuri näin eli maitohappokäymisellä valmistettuja, runsaasti suolaa eikä etikkaa tai muita mausteita.


  • Parhaita saa kun tekee itse. Netistä saa ohjeita!

  • Oi saavikurkkuja kaipaan, kun kyseessä vain 2 kpl eli Matjes Hausfrauen Art
    Tallinnan toreilta vielä sais kunnon , napakoita ....

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.