Mustikkakukko on

IHANAA...

PERINNERUOKAA !=)=)=)

6

4407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etenkin lämpimänä kermavaahdon tai jäätelönnkanssa

      • mustikkakukko fani :D

        Todella hyvää, ensimmäisen kerran maistoin koulussa kotitaloustunnilla. Hyvää oli ja kotona tein kaksi kertaa lisää. On se hyvä että köksän kirjassa on perinneruokien ohjeet. (Länsi-ja Itä-Suomen, sekä Lapin.)


      • mime
        mustikkakukko fani :D kirjoitti:

        Todella hyvää, ensimmäisen kerran maistoin koulussa kotitaloustunnilla. Hyvää oli ja kotona tein kaksi kertaa lisää. On se hyvä että köksän kirjassa on perinneruokien ohjeet. (Länsi-ja Itä-Suomen, sekä Lapin.)

        Olisiko kenelläkää reseptiä tuohon mustikkakukkoon?


      • turhuudenjumala
        mime kirjoitti:

        Olisiko kenelläkää reseptiä tuohon mustikkakukkoon?

        Rättänä, eli mustikkakukko

        200 g voita
        1 dl sokeria
        4 dl ruisjauhoja
        1 tl leivinjauhetta

        Täyte
        1/2 - 1 l mustikoita
        1/2 - 1 dl sokeria
        perunajauhoja

        Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
        Voitele korkeareunainen paistosvuoka. Painele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. pyörittele mustikat perunajauhoissa ja kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri. Kaaviloi loppu taikina levyksi ja kiinnitä se sormin kukon pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä uuninkestävissä vuoissa tai foliovuoissa


      • vanha kokki
        turhuudenjumala kirjoitti:

        Rättänä, eli mustikkakukko

        200 g voita
        1 dl sokeria
        4 dl ruisjauhoja
        1 tl leivinjauhetta

        Täyte
        1/2 - 1 l mustikoita
        1/2 - 1 dl sokeria
        perunajauhoja

        Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
        Voitele korkeareunainen paistosvuoka. Painele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. pyörittele mustikat perunajauhoissa ja kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri. Kaaviloi loppu taikina levyksi ja kiinnitä se sormin kukon pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä uuninkestävissä vuoissa tai foliovuoissa

        250 g voeta
        1/2 dl. sokeria
        1 dl. otrajauhoja
        3-4dl ruisjauhoja
        1 tl leivinjauhoa
        1/2 dl sokeria
        1/2 litr. mustikoeta survottuna
        Voen annetaa pehmitä notkeeks, kaohala hämmennettää.Jaohot, leivijaoho ja sokeria sekotettaa noppeest voen joukkoo. Taekinasta 3/4 levitettää kiviruuku pohjale ja reonale. Mustikat ja sokeria sekotettaa ja levitettää taikina piäle ruukkuu. Mustikat peitetää lopula taekinala.
        Paestetaa uunissa yks tunt. Mustikkakukko, rättänä on jäläkiruoka, jota syyvää kermavuaho kans.
        Koska en ole itse kuuna päivänä rättänää tehnyt, niin tämä on
        sanatarkka lainaus Jaakko Kolmosen kirjasta Suomen pitäjäruoat.
        Leipojalle jää vastuu valita kumman leipoo.


      • mime
        vanha kokki kirjoitti:

        250 g voeta
        1/2 dl. sokeria
        1 dl. otrajauhoja
        3-4dl ruisjauhoja
        1 tl leivinjauhoa
        1/2 dl sokeria
        1/2 litr. mustikoeta survottuna
        Voen annetaa pehmitä notkeeks, kaohala hämmennettää.Jaohot, leivijaoho ja sokeria sekotettaa noppeest voen joukkoo. Taekinasta 3/4 levitettää kiviruuku pohjale ja reonale. Mustikat ja sokeria sekotettaa ja levitettää taikina piäle ruukkuu. Mustikat peitetää lopula taekinala.
        Paestetaa uunissa yks tunt. Mustikkakukko, rättänä on jäläkiruoka, jota syyvää kermavuaho kans.
        Koska en ole itse kuuna päivänä rättänää tehnyt, niin tämä on
        sanatarkka lainaus Jaakko Kolmosen kirjasta Suomen pitäjäruoat.
        Leipojalle jää vastuu valita kumman leipoo.

        Kiitos reseptistä! Koitan "uskaltaa" tehdä tuota joku päivä :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen markka otettiin käyttöön vuonna 1860

      Suomi käytti vuoteen 1840 asti rahayksikkönään rinnakkain Ruotsin riikintaalareita ja Venäjän ruplaa. Tämän jälkeen oli
      Maailman menoa
      34
      9228
    2. "Mä elän vieläkin"

      Ikurin turbiini vetäisi taannoin lainabiisin Topin (RIP också) ja kumppaneiden kanssa. Toivottavasti on yläkerrassa kunn
      Tampere
      27
      3716
    3. Yksityinen sektori aiheuttanut Suomen taantuman

      Investointien sijasta nostaneet voitot osinkoina omistajille. Ehdotan korjausliikkeenä yksityisen sektorin sosialisoimi
      Maailman menoa
      71
      2325
    4. Pate Mustajärvi on kuollut

      Ihan pari tuntia sitten. Että sellaista. https://www.is.fi/viihde/art-2000011715177.html
      Maailman menoa
      107
      2140
    5. Kylläpä asiat onkin nyt hyvin verrattuna Sannan aikaan

      Sannan aikana aähkön alv oli 10%, nyt 25,5%. Ajatelkaa nytkin pörssisähkö on ilmaista, keskellä talvea! Bensan hinta on
      Maailman menoa
      18
      1886
    6. Miten ikinä kelpaisin sulle

      Sinä saat niiltä muilta naisilta paljon enemmän, mitä minulta... Tai mihin minä olisin valmis. Enkä edes olisi niin tait
      Ikävä
      13
      1520
    7. Edes vitamiinit eivät taanneet loputonta elämää

      Nimittäin niistä rahaa itselleen taikonut tohtori siirtyi tuonpuoleiseen.
      Maailman menoa
      26
      1337
    8. Kuinka kauan vielä

      jaksetaan vastustaa toisiamme?
      Ikävä
      71
      1217
    9. Esko ja Martina viettävät joulua

      Entisen avioparin joulunvietto on ylittänyt IS uutiskynnyksen
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      926
    10. Millaisia odotuksia ensi vuodelle?

      Itse odotan parempaa taloudellista tasapainoa ja sen aion myös saavuttaa, kun onhan se vain minusta kiinni.
      Sinkut
      159
      863
    Aihe