voisiko joku kertoa, miten saan piirakan kuorista pehmeitä? itse teen normaalisti vehnä- ja ruisjauhoista ja vettä ja suolaa, mutta käy niin, että kuoret ovat kovia.
karjalanpiirakat
11
5214
Vastaukset
- vanha kokki
pitää voidella uunista oton jälkeen maitovoi seoksella ja peittää liinalla, näin ne pehmenevät.
Hyvää Juhannusta- mie tee näi
Laiskuuttani teen niinettä kastan piirakat kokonaan maito/voi seoksessa ja sen jälkeen liinan alle hautumaan.
Joo, ei miun ikänä(40) oo karjalanpiirkat mitää kuivanrapsakoi ollu? Vaan just pemeitä liinan alla haudutettui.
Taijanki käyvä tekemää piirakoita kun oon saanu siivottua.Voiko niitä kuoria pakastaa? Muistelen kuulleeni et voi? - pakastettiin...
mie tee näi kirjoitti:
Laiskuuttani teen niinettä kastan piirakat kokonaan maito/voi seoksessa ja sen jälkeen liinan alle hautumaan.
Joo, ei miun ikänä(40) oo karjalanpiirkat mitää kuivanrapsakoi ollu? Vaan just pemeitä liinan alla haudutettui.
Taijanki käyvä tekemää piirakoita kun oon saanu siivottua.Voiko niitä kuoria pakastaa? Muistelen kuulleeni et voi?...ja sulatettiin sultinoiksi.
- Kova kundi Karjalasta
Eihän karjalanpiirakoiden kuoren tule olla pehmeää, vaan rapeata!
- vanha kokki
Ellet tiedä karjalanpiirakoiden valmistuksesta mitään. Ka utsihan moamoltas, kui piiroshka loahan.
- makuasia
Makuasioista on turha kiistellä. Yksi tykkää pehmeästä ja toinen rapeasta.Molemmat yhtä oikeita.
- ApinEllen
makuasia kirjoitti:
Makuasioista on turha kiistellä. Yksi tykkää pehmeästä ja toinen rapeasta.Molemmat yhtä oikeita.
Karjalanpiirakoita ja MunaVoita :D
- heili karjalasta
saat piirakoiden kuoret pehmeiksi kun heti uunista ottamisen jälkeen käytät näitä voi maito ja vesi sekoitteessa,kokeile ja sitten voipaperin ja pyyhkeen alle hautumaan vaikka tunniksi niin hyviä tulee
- Anonyymi
lisää taikinaan jogurttia ja voita(ei sulatettuna vaan huoneen lämmössä yön yli pehmennyt ). minä käytän vain itse valmistamaani voita ja jogurttia. ja pakkaa piirakat kannelliseen astiaan ja sulje kevyesti kansi jolloin höyry imeytyy takaisin piirakoihin.
öljyt kovettavat taikinaa. moni voitelee paiston jälkeen maito voi seoksella ,itse en tästä pidä se on maku asia minkä kokee pehmeäksi.
kokeile rohkeasti niin löydät itsellesi sopivan piirakka taikinan.- Anonyymi
Taikinaan ei kuulu öljy eikä voi. Eivät enää ole karjalanpiirakoita, jos tunget niihin jogurttia ym. Piirakat voidellaan suolaisella voi-vesi sekoksella. Kaikenlaiset muunnokset eivät enää ole karjalanpiirakoita. Paraat piirakat ovat perunatäytteisiä.
- Anonyymi
Taikinaan vain ruisjauho, suola, vesi ja ohueksi pulikointi ei vehnäjauhoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k512274Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖251098Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82992Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt54893- 68883
Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me126863Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10783vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22773Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49759