Kirjolohi vs Norjan lohi

Aloitteleva "Jamie Oli...

Mitä eroa on kirjolohessa ja lohessa? Kumpi ns. huonompaa?

60

14369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kommentin jättäjä

      No lohi on lohi ja kirjolohi on kirjolohi eli ovat eri lajeja. Usein norjalainen näyttää olevan suurempi. Yleensä molemmat ovat kasvatettuja, vaikka norjalaisen merilohi-nimellä yritetäänkin antaa toisenlainen kuva (ne norjalaisten lohenkasvattamot ovat meressä). Villiä kalaa ei saa markettihinnoilla.

      Norjalaisella pitempi matka, joten sitä on vaikeampi saada yhtä tuoreena kuin omasta maakunnasta tulevaa kirjolohta. Molempien kohdalla kannattaa kysäistä kaupassa, koska on nostettu merestä/järvestä/altaasta ja koska on tullut kauppaan.

      • vanha kokki

        Kirjolohi on oikeasti sateenkaarirautu, joka nimettiin uudelleen Suomessa. Nykyään Suomessakin kasvatetaan "kirjolohta" meressä ns.kassikasvatuksessa, joten maku on parantunut oleellisesti, verrattuna sisämaan savilammikoissa elätettyihin. Rehu jota kalat syövät, antaa vielä jonkinverran makua, mutta nekin ovat nykyään laadukkaita. Kalana, ainakin minä arvostan Norjalaista lohta, mutta se on täysin makuasia. Norskien kala tulee meidän paikkakunnalle vain kerran viikossa ja se päivä on torstai. Silloin haen heti aamulla kalan suoraan kauppiaan laatikosta. Muulloin en sitä osta. Ainoastaan parikertaa vuosien varrella on ollut aihetta huomauttaa tuoreudesta. Kala on ollut ehdottomasti tuoretta, sillä muuten en sitä graavaisi. "Kirjolohta" en graavaa, muuten kyllä käytän sitä joskus ruoan valmistukseen.
        Mauttomuuden huippu saavutettiin, kun aloitettiin siian viljely. Se ei maistu puulle eikä haavalle. Tuote jota ei tarvitsisi tuottaa lainkaan. Kaikkien viljeltyjen kalojen vitsaus on liiallinen antibioottien käyttö, mutta kalat ovat kyllä terveitä, joskin viitteitä mutaatioista on havaittavissa.


      • Iktyologi

        Lohi ja ns. kirjolohi on varsin yksinkertaista erottaa toisistaan. Lohessa on isot hopeanväriset suomut. Kirjolohessa suomuton nahka!


      • kommentin jättäjä
        Iktyologi kirjoitti:

        Lohi ja ns. kirjolohi on varsin yksinkertaista erottaa toisistaan. Lohessa on isot hopeanväriset suomut. Kirjolohessa suomuton nahka!

        Entä sitten?

        Ei se muuta sitä tosiasiaa, että Norjan merialtaissa kasvatettua lohta (ei siis sekään villilohta) kuljetetaan pitempi matka. Se on saattanut olla matkalla kauemmin ennen kuin kauppiaasi sitä tarjoaa.


    • AMMATTILAINEN

      totuus on se että molemmat ovat yhtä tuoreita,sitäpaitsi lohi säilyy kyllä 10päivää hyvänä jäissä ja kylmiössä

      ero on siinä että norjanlohi on kasvatettu hormooneja,antidiootteja yms.käyttäen niin ja tietysti väriainetta myös.

      kirjolohi on suomessa kasvatettu hieman hillitymmin keinoin,mutta siinäkin on väriainetta,tai ruokitaan ruualla josta väri tulee lihaan.

      joten noista perempi on kirjolohi,mutta kaikki luonnonkala on tietysti vielä parempaa

      • vanha kokki

        Voitko jotenkin perustella, miten "kirjolohi" on parempaa, koska olet ammattilainen. Eihän kyseessä ole edes sama kala. Myös Suomalaiselle "kirjolohelle" syötetään antibiootteja aivan turhan paljon.
        Aivan oikein, luonnonkala on maultaan parempi, mutta kansa vieroksuu villiä lohta sen värittömyyden takia. Samoin itämeren ja suomenlahden pohjukan kalat ovat niin saasteisia, että ainakin minä pyrin niitä välttämään.
        Tuo 10 pv:n jäissä pito pitänee paikkansa, joskin yleensä viikko on maksimi. Lohikellareista Simon ja Kemin liepeillä onnistuu kyllä helposti saamaan hieman vanhempaakin kalaa. Sitäpaitsi ihan pientä ostosta varten he eivät viitsi avata edes ovia jäähdyttämöön. Kokemuksesta puhun.


      • Mörö
        vanha kokki kirjoitti:

        Voitko jotenkin perustella, miten "kirjolohi" on parempaa, koska olet ammattilainen. Eihän kyseessä ole edes sama kala. Myös Suomalaiselle "kirjolohelle" syötetään antibiootteja aivan turhan paljon.
        Aivan oikein, luonnonkala on maultaan parempi, mutta kansa vieroksuu villiä lohta sen värittömyyden takia. Samoin itämeren ja suomenlahden pohjukan kalat ovat niin saasteisia, että ainakin minä pyrin niitä välttämään.
        Tuo 10 pv:n jäissä pito pitänee paikkansa, joskin yleensä viikko on maksimi. Lohikellareista Simon ja Kemin liepeillä onnistuu kyllä helposti saamaan hieman vanhempaakin kalaa. Sitäpaitsi ihan pientä ostosta varten he eivät viitsi avata edes ovia jäähdyttämöön. Kokemuksesta puhun.

        Vertailu on täysin turha kummatkin on erittäin hyviä,käyn itse paljon luonnon järveen istutettuja kirrejä kalastamassa kalan käsittely tosi tärkeä ,välittömästi papitus veret pois ,suolestus ja jäihin aina kylmä laukku mukana ja kallet ,Norjan lohi on todella hyvää paljon rasvaa ja tietysti omega 3 erittåin terveellistä


      • pidän

        enemmän norjalaisesta. Siitä kun laikkaa ohuita siivuja leipien päälle niin kuviokin on jotenkin kauniinpi. Maku on parempi, mutta voipi johtua myös paikallisesta tarjonnasta. Sitä kun ei aina tiedä mistä ne kirjolohet on peräisin.


      • naapurin kanssa

        päätettiin viettää grilli-ilta. Ostettiin myös kotimainen kirjolohi. Komia oi kala. Mutta kun grillattuamme aloimme syömään, joku huomasi, että kala maistui lannalle! Joku toinen muisti, kuinka Karpo kertoi ohjemassa, Että kalalammikon omistaja kippasi lantaa lammikon jäälle. Mikä on tämän lannan tarkotus? Meillä jäi se herkku syömättä. Oli todela lannan hajuista. Onko tämä yleinen tapa, ja miksi?


      • Jorma!
        naapurin kanssa kirjoitti:

        päätettiin viettää grilli-ilta. Ostettiin myös kotimainen kirjolohi. Komia oi kala. Mutta kun grillattuamme aloimme syömään, joku huomasi, että kala maistui lannalle! Joku toinen muisti, kuinka Karpo kertoi ohjemassa, Että kalalammikon omistaja kippasi lantaa lammikon jäälle. Mikä on tämän lannan tarkotus? Meillä jäi se herkku syömättä. Oli todela lannan hajuista. Onko tämä yleinen tapa, ja miksi?

        Kesällä kalat voivat saada veden mukana vesilevien makua. Sama levän maku voi olla niin luonnonkaloissa kuin kasvatuskaloissa. Kysymyksessä ei ole siis lannasta.

        Lantaa voidaan levittää luonnonravintolammikoihin joissa kasvatetaan kuhan tai siian poikasia. Pieneliöstöt hajottavat lannan jonka ravinteet edistävät planktonin kasvua jota pienet kalanpoikaset syövät. Syksyllä luononravintolammikosta 6 - 10 cm pituiset kalanpoikaset siirretään isompiin vesitöihin kasvamaan.

        Kirjolohilammikoihin lantaa ei varmasti levitetä! Kirjolohet ruokitaan kuivarehulla suoraan suuhun.

        Norjanlohen ja kirjolohen vertailu on turhaa, itse pidän kirjolohesta kun se on vähärasvaisempi. Kyllä norjanlohikin on hyvää esim. loimutettuna. Kasvatusrehuissa, antibiottijäämissä ja rokotuksissa ei ole sanottavaa eroa, ei myöskään muussa laadussa.

        Omega 3:sta saa enemmän luonnonkaloista kuin kasvatetusta, kuivarehu ei sisällä hyviä rasvoja niin paljon kuin luonnonravinto.


      • Lohi (sukunimeni)
        Jorma! kirjoitti:

        Kesällä kalat voivat saada veden mukana vesilevien makua. Sama levän maku voi olla niin luonnonkaloissa kuin kasvatuskaloissa. Kysymyksessä ei ole siis lannasta.

        Lantaa voidaan levittää luonnonravintolammikoihin joissa kasvatetaan kuhan tai siian poikasia. Pieneliöstöt hajottavat lannan jonka ravinteet edistävät planktonin kasvua jota pienet kalanpoikaset syövät. Syksyllä luononravintolammikosta 6 - 10 cm pituiset kalanpoikaset siirretään isompiin vesitöihin kasvamaan.

        Kirjolohilammikoihin lantaa ei varmasti levitetä! Kirjolohet ruokitaan kuivarehulla suoraan suuhun.

        Norjanlohen ja kirjolohen vertailu on turhaa, itse pidän kirjolohesta kun se on vähärasvaisempi. Kyllä norjanlohikin on hyvää esim. loimutettuna. Kasvatusrehuissa, antibiottijäämissä ja rokotuksissa ei ole sanottavaa eroa, ei myöskään muussa laadussa.

        Omega 3:sta saa enemmän luonnonkaloista kuin kasvatetusta, kuivarehu ei sisällä hyviä rasvoja niin paljon kuin luonnonravinto.

        Makuasia, mutta oma makuni kertoo Norjan lohen olevan n. 10 x parempaa kuin kirjolohi. Täyteläistä, pehmeää ja rasvaista ja erittäin maukasta. Ei kuivahda uunissa.


      • Peksipeikiki
        naapurin kanssa kirjoitti:

        päätettiin viettää grilli-ilta. Ostettiin myös kotimainen kirjolohi. Komia oi kala. Mutta kun grillattuamme aloimme syömään, joku huomasi, että kala maistui lannalle! Joku toinen muisti, kuinka Karpo kertoi ohjemassa, Että kalalammikon omistaja kippasi lantaa lammikon jäälle. Mikä on tämän lannan tarkotus? Meillä jäi se herkku syömättä. Oli todela lannan hajuista. Onko tämä yleinen tapa, ja miksi?

        Liika laitettu tuoretta valkpippuria kokkauksessa. Siitä se lannan haju tuli.


      • peksdipi
        naapurin kanssa kirjoitti:

        päätettiin viettää grilli-ilta. Ostettiin myös kotimainen kirjolohi. Komia oi kala. Mutta kun grillattuamme aloimme syömään, joku huomasi, että kala maistui lannalle! Joku toinen muisti, kuinka Karpo kertoi ohjemassa, Että kalalammikon omistaja kippasi lantaa lammikon jäälle. Mikä on tämän lannan tarkotus? Meillä jäi se herkku syömättä. Oli todela lannan hajuista. Onko tämä yleinen tapa, ja miksi?

        Liika laitettu tuoretta valkpippuria kokkauksessa. Siitä se lannan haju tuli.


      • lanta, ei levä
        Jorma! kirjoitti:

        Kesällä kalat voivat saada veden mukana vesilevien makua. Sama levän maku voi olla niin luonnonkaloissa kuin kasvatuskaloissa. Kysymyksessä ei ole siis lannasta.

        Lantaa voidaan levittää luonnonravintolammikoihin joissa kasvatetaan kuhan tai siian poikasia. Pieneliöstöt hajottavat lannan jonka ravinteet edistävät planktonin kasvua jota pienet kalanpoikaset syövät. Syksyllä luononravintolammikosta 6 - 10 cm pituiset kalanpoikaset siirretään isompiin vesitöihin kasvamaan.

        Kirjolohilammikoihin lantaa ei varmasti levitetä! Kirjolohet ruokitaan kuivarehulla suoraan suuhun.

        Norjanlohen ja kirjolohen vertailu on turhaa, itse pidän kirjolohesta kun se on vähärasvaisempi. Kyllä norjanlohikin on hyvää esim. loimutettuna. Kasvatusrehuissa, antibiottijäämissä ja rokotuksissa ei ole sanottavaa eroa, ei myöskään muussa laadussa.

        Omega 3:sta saa enemmän luonnonkaloista kuin kasvatetusta, kuivarehu ei sisällä hyviä rasvoja niin paljon kuin luonnonravinto.

        Vanha kirjolohen kasvatuskonsti:
        Keväällä ajetaan lehmänlantaa pienehkön lammen jäälle niin paljon kuin se kantaa ja siihen istutetaan kirjolohen poikaset keväällä jäiden sulettua, muuta ravintoa ei anneta / tarvita.
        Syksyllä nostetaan komea lohisaalis myyntiin.
        Vasta paistettaessa tai muuten kypsentäessä lemahtaa väkevä lannan haju, siitä ei voi erehtyä, eikä se ole levän haju.


      • Kirre
        Jorma! kirjoitti:

        Kesällä kalat voivat saada veden mukana vesilevien makua. Sama levän maku voi olla niin luonnonkaloissa kuin kasvatuskaloissa. Kysymyksessä ei ole siis lannasta.

        Lantaa voidaan levittää luonnonravintolammikoihin joissa kasvatetaan kuhan tai siian poikasia. Pieneliöstöt hajottavat lannan jonka ravinteet edistävät planktonin kasvua jota pienet kalanpoikaset syövät. Syksyllä luononravintolammikosta 6 - 10 cm pituiset kalanpoikaset siirretään isompiin vesitöihin kasvamaan.

        Kirjolohilammikoihin lantaa ei varmasti levitetä! Kirjolohet ruokitaan kuivarehulla suoraan suuhun.

        Norjanlohen ja kirjolohen vertailu on turhaa, itse pidän kirjolohesta kun se on vähärasvaisempi. Kyllä norjanlohikin on hyvää esim. loimutettuna. Kasvatusrehuissa, antibiottijäämissä ja rokotuksissa ei ole sanottavaa eroa, ei myöskään muussa laadussa.

        Omega 3:sta saa enemmän luonnonkaloista kuin kasvatetusta, kuivarehu ei sisällä hyviä rasvoja niin paljon kuin luonnonravinto.

        Minusta kirjolohi on paljon parempaa,ulkomaalaiset kalat on täyttä paskaa."Ainakin minä sanon niin jos joku toinen on erimieltä niin olkoon minä pidän enemmän kirjolohesta"


    • joku vaan

      Setäni oli lohenkalastaja ja totuin tuoreen kalan makuun.

      Kesäpaikalta saa yhä perämeren lohta joka on pyydystetty muutamia tunteja sitten.
      Väri hailakampaa mutta maku paljon parempi.

      Täällä Helsingissäkin ne jotka kalasta mitään tiesivät kävivät hakemassa suoraan Kalasatamasta jota ei enää ole. Jos pyysi niin sai saman päivän kalaa, tarjolla oli myös eilistä ja toissapäiväistä kun paatti tekee kolmen päivän reissun.

      Kirjoloheen en koskisi, ainakin takavuosina kalankasvattamot saastuttivat Turun saaristoa enemmän kuin 70.000 asukkaan kaupunki. Jäljet näkyvät edelleen.

      Norjan lohi on kelvollista mutta vain silloin jos sen ostaa jostain mega-tarjouksesta jolloin voi olla melko varma että se on tuoretta eikä kulkenut kalatukun kautta.

      • Lidlin lohi

        Norjanlohi on ollut pääsääntöisesti moitteetonta. Hätälän marraskuun alussa pakkaamassa lohessa oli selvä makuvirhe. Maku oli levän/mudan sekainen ja tunkkainen. SYÖMÄTTÄ jäi ! Aikaisemmin Hätälän pakkaama lohi on ollut moitteetonta.


    • 2343243232

      Norjan lohi on paksumpaa (rasvaisempaa?) ja paremman makuista.

      Perus kirjolohi maistuu huonommalta. Ainoastaan istutuskala saatuna tuoreena vedessä on parempaa.

    • Lidl Lohi +++++++

      Lidl lohi on todella parhaista parhainta,

      aina olen ollut tyytyväinen ja kun joskus olen tarjouksesta ostanut halvempaa olen pettynyt ja aina sitä on jäänyt syömättä.

      tuntuu että lohi on parempaa kun siitä heti leikataan se rasva vatsasta pois, sehän on irtokarkankin salaisuus, verrattuna pussikarkkaan,
      ettei maut sekaannu kun ovat erillään.

    • aattelin vaa kertoa
    • 325234535346434545

      Norjan lohi on parempaa kuin kassikirjo, Norjalaisessa on huomattavsti enempi hyvää rasvaa joka antaa kalalle makua.

      Suomalainen "lohi" (sateenkaarirautu) on kuivaa ja mautonta.

      • 99999--

        Trio Trading Kokkolan pakkaamassa lohessa oli paha makuvirhe.
        Maistui levälle. Parasta on nykyisin Hätälän pakkaama lohi.

        Ostin Prismasta tarjouksesta ja ajattelin valmistaa lohisushia. Kelvotonta..


      • Prisma Jyväskylä
        99999-- kirjoitti:

        Trio Trading Kokkolan pakkaamassa lohessa oli paha makuvirhe.
        Maistui levälle. Parasta on nykyisin Hätälän pakkaama lohi.

        Ostin Prismasta tarjouksesta ja ajattelin valmistaa lohisushia. Kelvotonta..

        Lidlin lohessa oli makuvirheitä 2010. Nyt lohen laatu on selvästi parantunut. Satseissa on mkueroja mutta pääsääntöisesti se on ollut erinomaista ja Hätälän pakkaamaa.

        Prismassa on ollut hullunhalpoja lohitarjouksia ja Jokiseneväiden toimittamana maku leväinen ja tunkkainen. Trio Trading on samassa sarjassa.


      • Kirre

        Kirjolohi on niin paljon parempaa


    • silakka.

      Tutkijat varoittavat kasvatetun lohen syönnistä Norjassa

      Naisten ja lasten pitäisi välttää kasvatetun lohen syömistä. Varoitus tulee norjalaisilta lääkäreiltä ja kansainvälisiltä tutkijoilta. Tutkimusten mukaan viljellyt kalat sisältävät haitallisia ympäristömyrkkyjä.

      "En suosittele raskaana olevilla naisille enkä pikkulapsille kasvatettua lohta. Tässä vaiheessa tutkimuksia on epäselvää kuinka paljon myrkyllisiä aineita kalassa on ja miten tämä myrkky vaikuttaa ihmisiin", sanoo erikoislääkäri Anne-Lise Björke Monsen Haugelandin Yliopistonsairaalan kliinisestä tutkimuslaitoksesta.

      Hän kertoo, että lohesta löydetyt ympäristömyrkyt vaikuttavat haitallisesti aivojen kehitykseen ja niiillä on yhteys muun muassa autismiin ja ADHD oireiluun sekä yleiseen alentuneeseen älykkyyteen.

      Eurooppalaisessa tutkimuksessa oli mukana 8000 vastasyntynyttä. Mikäli odottavan äidin elimistössä on korkeat pitoisuudet ympäristömyrkkyjä, hän synnyttää todennäköisesti lapsen, jonka syntymäpaino on keskimääräistä alhaisempi. Pieni syntymäpaino ei ole hyvä ennuste lapsen kehitykselle.

      Myös Monsenin lääkärikollega, professori Björn Bolan, varoittaa kasvatuslohen syönnista: "Ympäristömyrkkyjä on joka puolella. Niitä tulee jokaisen ihmisen elimistöön, sitä emme voi estää. Tärkeää on välttää niitä ruoka-aineita joissa myrkkyjä on eniten", sanoo Bolan ja ihmettelee samalla miksi lohenkasvatusala on näin huolimaton.

      Lohenkasvattajat suhtautuvat esitettyihin väittamiin rauhallisesti.

      "Meidän täytyy tutkia tilannetta. Viranomaisilta ei ole tullut asiaan liittyviä ohjeita tai määräyksiä. Meidän tietojemme mukaan kasvatuslohen syönti on terveellistä", kommentoi Norjan kalankasvattajien liiton laatupäällikkö Henrik Stenvik.

      NRK 2 TV -uutisisista 10.6.2013 vapaasti soveltanut ja suomentanut Tapio Ylipoppamies



      Suomessa kasvatetaan kirjolohta, kuhaa, siikaa ja taimenta.

      Ruokakaupoissa ei ole saatavana villinä lohta, siikaa, taimenta tai nieriää, vaan se on aina kasvatettua, kuten on myös Norjan lohi.

      Ainoastaan kalastajilta (myös torin ja kauppahallin kalakauppiailta vaihtelevasti) saa lohta, kuhaa tai siikaa villinä.

      Eli varmista kauppiaalta, että ostat villiä kalaa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalastuksen_loppu.htm

    • Virvelisti

      Kyllä useistakin kaupoista saa villiä kalaa, riippuen saako kyseistä kalaa yleensäkään pyytää. Niillä on tietyt pyyntiajat lajeista riippuen.

      • Patologi HYKS.

        Villiä pohjois-Atlantin lohta ei saa Suomesta. Ja taas meidän kotoinen itämeren lohi on dioksiinin ja PCB:n saastuttamaa. Ravintoketjussa pitoisuudet kertautuu silakassa ja kilohailissa on pitosuuksia ja lohessa kymmenkertisesti.

        http://www.soininvaara.fi/2011/01/26/miksi-itameren-lohta-saa-myyda-2/

        http://yle.fi/uutiset/tv-dokumentti_norjalainen_lohi_on_myrkkypommi/5588176

        Jos jättää lohen syömättä niin riski kuolla sydänkohtaukseen tai veritulppaan on suuri. Haitat on olemattoman pienet.

        http://kemikaalicocktail.blogspot.fi/2009/04/mita-isompi-kala-sita-enemman-myrkkyja.html


      • XX Michelin HKI.
        Patologi HYKS. kirjoitti:

        Villiä pohjois-Atlantin lohta ei saa Suomesta. Ja taas meidän kotoinen itämeren lohi on dioksiinin ja PCB:n saastuttamaa. Ravintoketjussa pitoisuudet kertautuu silakassa ja kilohailissa on pitosuuksia ja lohessa kymmenkertisesti.

        http://www.soininvaara.fi/2011/01/26/miksi-itameren-lohta-saa-myyda-2/

        http://yle.fi/uutiset/tv-dokumentti_norjalainen_lohi_on_myrkkypommi/5588176

        Jos jättää lohen syömättä niin riski kuolla sydänkohtaukseen tai veritulppaan on suuri. Haitat on olemattoman pienet.

        http://kemikaalicocktail.blogspot.fi/2009/04/mita-isompi-kala-sita-enemman-myrkkyja.html

        Villi pohjanlahden merilohi on tunkkaista ja pahaa. Parasta on villi Tenon merilohi. Melkein yhtä hyvää on kasvatettu iso avomerikassi jäämeren lohi.


      • silakka.
        XX Michelin HKI. kirjoitti:

        Villi pohjanlahden merilohi on tunkkaista ja pahaa. Parasta on villi Tenon merilohi. Melkein yhtä hyvää on kasvatettu iso avomerikassi jäämeren lohi.

        Olen eri mieltä. No sinä tuskin omaat yhtä vakaata tietämyspohjaa asiasta kuin minä.


      • Vanha kokki
        silakka. kirjoitti:

        Olen eri mieltä. No sinä tuskin omaat yhtä vakaata tietämyspohjaa asiasta kuin minä.

        Älä rupea väittäämään Vanhalle kokille vastaan, poika. Vanha kokki on valmistanut loimulohta Tenon varrella jo silloin kun sinä et ollut vielä edes vaippaiässä.


    • Njam1

      Riippuu yksilöstä ja laadusta, tuoreudesta jne. mutta parhaimmillaan molemmat ovat ihan Super-hyviä, kirjolohessa on oma maku mitä ei ole lohessa ja lohi on rasvasempaa, joten kirjolohta jaksaa syödä suhteessa isompia määriä kuin lohta, josta tulee melkein heti täyteen, lohi on parempi keittokala, kun se ei kuivu rasvaisuutensa vuoksi niin nopeasti kuin kirjolohi, mutta raakana suola päällä molemmat ovat ihan huippuherkkuja...Vertaa itse niissä on eri maku keskenään, joten vaikea verrata, mutta hyviä ovat parhaimmillaan molemmat, uuniin laittaessa kannattaa sitruunalla maustaa ensiksi kala myös taimen kuuluu näiden kolmen parhaimman kalan joukkoon ja siihenkin kannattaa sitruuna-mehustaa kala ennen uuniin laittoa.

    • 123€/-€);9/

      Kuka tuota norjan lohta voi syyä, kaikkea paskaa ne ostaa

    • mäksit

      Hätälän tuotteilla tulee vain vessa hätä

    • Kokki Kuopio

      Iso Jäämeressä kasvanut lohi on parasta.

      Muut on kelvottomia.

    • Heinäsirkka

      Käytetäänköhän Norjan lohen kasvatuksessa antibiootteja. Olisko jotain linkkiä? Olen paljon syönyt sitä mutta nyt olen alkanut miettimään mitä suuhunsa laittaa.

    • Parainen

      Norjassa ei tarvita niin paljon antibiotteja. Suomessa kirjolohenkasvatuksessa niitä valitettavasti joudutaan käyttämään huomattavasti enemmän.

      Pohjois-Norjan puhtaassa ja viileässä vedessä niitä ei juurikaan tarvita.

      Suomen tilanteesta sivu 22. : http://www.mtt.fi/mttraportti/pdf/mttraportti48.pdf

      Meillä käytetään antibiootteja yli 20 grammaa kirjolohitonnia kohti.

    • Parainen

      Antibiootteja käytetään Norjassa vain 1 gramma lohitonnia kohti.
      Suomessa käytetään kirjolohen kasvatukseen yli 20 kertaa enemmän. antibiootteja.

      Eteläinen Vietnam on pahin. siellä käytetään kalatonnin kasvatukseen 700g antibiootteja.

      Myös Chilessä käytetään liian paljon antibiootteja.

      Sivu 160 : http://cdn.intechopen.com/pdfs-wm/35141.pdf

      • Heinäsirkka

        Ok. Kiitos vastauksestasi.


      • NORJALAISTA+++++++++

        Aivan varmasti ostan NORJAN aitoa lohta. Lannalle maistuva Suomikirri on tosipahaa..

        EN HALUA SYÖDÄ ANTIBIOOTTEJA. EN syö SUOMALAISTA KIRJOLOHTA.


      • evämakkara
        NORJALAISTA+++++++++ kirjoitti:

        Aivan varmasti ostan NORJAN aitoa lohta. Lannalle maistuva Suomikirri on tosipahaa..

        EN HALUA SYÖDÄ ANTIBIOOTTEJA. EN syö SUOMALAISTA KIRJOLOHTA.

        Syö joskus aitoa lohta tai taimenta, niin tajuat mikä ero kalalla ja eväeineellä oikeasti on. Varsinkin se ero norjan kassiloheen.


    • Parainen
    • eväeines

      Mistä lie johtuu, mutta Ahvenanmaan kasvattajilta tulee surkeimmat kirjolohet. Lähes yhtä pehmoista mössöä kuin norjalaisten kassilohi.

      • Maailmanparasta

    • Heinäsirkka

      Kun puhutaan antibioottien käytöstä muussa lihantuotannossa, niin Suomessa sen käyttö on hyvin vähäistä Eurooppaan verrattuna. Broilertuotannossa ei täällä käytetä niitä lainkaan, kun esimerkiksi Saksassa, Ranskassa, Belgiassa ja Portugalissa niitä annetaan lähes kaikille broilereille. Yleensäkin meillä käytetään murto-osa Euroopan keskiarvosta. Joten kannattaa suosia kotimaista nautaa ja kanaa. Tästä on tietoa netissä vaikka kuinka.

    • Elintarviketurva

      Maataloudessa ja lihan laadussa että puhtaudessa Norja johtaa. On Sveitsin ohella laadukkaan lihan tuottajia. Myös maito on erinomaista. Sveitsiläiset juustolat tuottaa palkittuja huippujuustoja ja ne pesee suomalaiset mennen tullen.

    • Marine Harvest
    • Parainen

      http://www.evira.fi/portal/51466

    • Andrei fismaster

      Vonojenherkku Merilohi kaardemummalla tai kanelilla..

      Uunilohen parhaat maustee kokeile ja koe positiivinen yllätys.

      • artokokki

        Molemmat oli mahtavia vain ripaus jommin kummin.


    • entä Päkä ?

      Mitä sanoo asiata Pääkkönen, se poika on asintuntija ja tietää.

    • DDT+ BCP+ elohopea
    • Ostan norjalaista

      Suomalaista kirjolohta ei osta juuri kukaan. Kysymys on myrkyistä ja mausta.

    • Norjalainen ++

      kirjolohi ei maistu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2892
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1976
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1188
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1023
    Aihe