Pakkasessa lepää pieni hirvenpaisti. Kuinkahan valmistaisin siitä maukkaan ja muhevan ruokalajin?
Itse olen tähän asti valmistanut niitä suola-pippuriperiaatteella, mutta nyt tekisi mieli vähän repäistä.
Jotkut laittavat kermaa? Kuulostaa hyvältä. Antakaapa siis vinkkejä miten voisin valmistaa paistin VHH-tyyliin.
Kiitos!
HIRVENpaisti
8
15517
Vastaukset
paistin päälle peitoksi ja halujesi mukaan valkosipulia. Paistoliemestä teet sitten kastikkeen johon kuohukermaa. Vhh:lla ei suuruksia tehdä vehnä- eikä muistakaan jauhoista. Pelkkä kerma riittää.
- Paistia
Älä nyt hitossa käytä kermaa!!Olemassa on myös 4% ruokacreme joka antaa tarpeellisen sakeuden kastikkeelle eikä juoksetu kuumana.Noh...korvaa tuo siankylki pekonilla(antaa savunmakua),liha huoneenlämpöisenä pataan pippuroiruna/suolattuna(turha pilata muilla mausteilla) hieman vettä,porkkanoita,sipulia,valkosipulia,juuriselleriä(antaa jumalaisen maun sitten soossille) kaveriksi pataan,miedolla lämmöllä(150-175),aika riippuu paistista(paistomittari auttaa...n.72 asteeseen),siivilöi liemi ja kasteen tekoon:),tässä perusohjetta!Bon Appetit!
eikä mitään keinotekoista synteettistä ruokacremeä, joka on makeutettu maissitärkkelyksellä.
- uuniin
Minä olen kokeillut ja tulee hyvää:
Siis jäinen paisti semmosenaan vuokaan ja uuniin, n. 124-150 astetta ja muutama tunti riippuen tietty paistin koosta. Sitten keitetään kattilassa vettä niin paljon, että paistin saa sinne upoksiin,1 desi suolaa ja paljon pippureita sekaan ja kuuma paisti tähän kuumaan suola-pippuriliemeen puoleksi tunniksi ja murea, mehevä ja sopivan suolainen paisti on valmis.- Tai_ga
Laita jäisenä uuniin ja pellille aavistus vettä. Mutta annan kypsyä uunissa. KÄytä tarvittaessa paistimittaria ja ota uunista kun näyttää 45-50 astetta. Tähän menee useita tunteja. Riippuu paistin koosta tosiaan ja halutusta kypsyysasteesta. Anna vetäytyä puolisen tuntia.
Jos haluat mausteita niin hiero timjamia kylkeen ja aavistus suolaa.
Mä en kyllä mihinkään pippurisuolaliemeen lähtis hirvenpaistia pilaamaan. Miksi peittää riistan maku? Ennemminkin kaveriksi esim. kanttarellikastiketta. - turhuudenjumala
Tai_ga kirjoitti:
Laita jäisenä uuniin ja pellille aavistus vettä. Mutta annan kypsyä uunissa. KÄytä tarvittaessa paistimittaria ja ota uunista kun näyttää 45-50 astetta. Tähän menee useita tunteja. Riippuu paistin koosta tosiaan ja halutusta kypsyysasteesta. Anna vetäytyä puolisen tuntia.
Jos haluat mausteita niin hiero timjamia kylkeen ja aavistus suolaa.
Mä en kyllä mihinkään pippurisuolaliemeen lähtis hirvenpaistia pilaamaan. Miksi peittää riistan maku? Ennemminkin kaveriksi esim. kanttarellikastiketta.ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä. - Tai_ga
turhuudenjumala kirjoitti:
ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä.Tämä resepti tunnetaan metsästäjien parissa kyllä ja tiedämpä muutaman kokinkin tulosta kehuneen :) Ohje taitaa löytyä sitäpaitsi eräästä riista keittokirjastakin.
Mutta mutta... kukin tavallaan. Ja makuja on monia. - hyvä tulee...
turhuudenjumala kirjoitti:
ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä.Niin, tapoja ja uskomuksia on monia. Kannattaa silti koittaa jääkikkaa ja hetkeksi jättää koulujen 'pihviohjeet' syrjään. Näin harrastepohjalta voin sanoa että tulee uskomattoman hyvää, mureata ja mehukasta. Laitoin juuri jäisen paistin yöksi muhimaan n. 80 asteeseen ehkä 10 tuntia. Ja paiston jälkeen marinadiin maustumaan ehkä päiväiksi.
Eipä paljon muuta lautaselle sitten ensi viikolla tarvitakaan :-)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663422Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463252Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1423078- 502663
- 311983
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271880- 481646
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä871555Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k401445- 391350