HIRVENpaisti

hirviäkokki

Pakkasessa lepää pieni hirvenpaisti. Kuinkahan valmistaisin siitä maukkaan ja muhevan ruokalajin?

Itse olen tähän asti valmistanut niitä suola-pippuriperiaatteella, mutta nyt tekisi mieli vähän repäistä.

Jotkut laittavat kermaa? Kuulostaa hyvältä. Antakaapa siis vinkkejä miten voisin valmistaa paistin VHH-tyyliin.

Kiitos!

8

15562

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paistin päälle peitoksi ja halujesi mukaan valkosipulia. Paistoliemestä teet sitten kastikkeen johon kuohukermaa. Vhh:lla ei suuruksia tehdä vehnä- eikä muistakaan jauhoista. Pelkkä kerma riittää.

    • Paistia

      Älä nyt hitossa käytä kermaa!!Olemassa on myös 4% ruokacreme joka antaa tarpeellisen sakeuden kastikkeelle eikä juoksetu kuumana.Noh...korvaa tuo siankylki pekonilla(antaa savunmakua),liha huoneenlämpöisenä pataan pippuroiruna/suolattuna(turha pilata muilla mausteilla) hieman vettä,porkkanoita,sipulia,valkosipulia,juuriselleriä(antaa jumalaisen maun sitten soossille) kaveriksi pataan,miedolla lämmöllä(150-175),aika riippuu paistista(paistomittari auttaa...n.72 asteeseen),siivilöi liemi ja kasteen tekoon:),tässä perusohjetta!Bon Appetit!

      • eikä mitään keinotekoista synteettistä ruokacremeä, joka on makeutettu maissitärkkelyksellä.


    • uuniin

      Minä olen kokeillut ja tulee hyvää:
      Siis jäinen paisti semmosenaan vuokaan ja uuniin, n. 124-150 astetta ja muutama tunti riippuen tietty paistin koosta. Sitten keitetään kattilassa vettä niin paljon, että paistin saa sinne upoksiin,1 desi suolaa ja paljon pippureita sekaan ja kuuma paisti tähän kuumaan suola-pippuriliemeen puoleksi tunniksi ja murea, mehevä ja sopivan suolainen paisti on valmis.

      • Tai_ga

        Laita jäisenä uuniin ja pellille aavistus vettä. Mutta annan kypsyä uunissa. KÄytä tarvittaessa paistimittaria ja ota uunista kun näyttää 45-50 astetta. Tähän menee useita tunteja. Riippuu paistin koosta tosiaan ja halutusta kypsyysasteesta. Anna vetäytyä puolisen tuntia.

        Jos haluat mausteita niin hiero timjamia kylkeen ja aavistus suolaa.

        Mä en kyllä mihinkään pippurisuolaliemeen lähtis hirvenpaistia pilaamaan. Miksi peittää riistan maku? Ennemminkin kaveriksi esim. kanttarellikastiketta.


      • turhuudenjumala
        Tai_ga kirjoitti:

        Laita jäisenä uuniin ja pellille aavistus vettä. Mutta annan kypsyä uunissa. KÄytä tarvittaessa paistimittaria ja ota uunista kun näyttää 45-50 astetta. Tähän menee useita tunteja. Riippuu paistin koosta tosiaan ja halutusta kypsyysasteesta. Anna vetäytyä puolisen tuntia.

        Jos haluat mausteita niin hiero timjamia kylkeen ja aavistus suolaa.

        Mä en kyllä mihinkään pippurisuolaliemeen lähtis hirvenpaistia pilaamaan. Miksi peittää riistan maku? Ennemminkin kaveriksi esim. kanttarellikastiketta.

        ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
        Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä.


      • Tai_ga
        turhuudenjumala kirjoitti:

        ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
        Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä.

        Tämä resepti tunnetaan metsästäjien parissa kyllä ja tiedämpä muutaman kokinkin tulosta kehuneen :) Ohje taitaa löytyä sitäpaitsi eräästä riista keittokirjastakin.

        Mutta mutta... kukin tavallaan. Ja makuja on monia.


      • hyvä tulee...
        turhuudenjumala kirjoitti:

        ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
        Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä.

        Niin, tapoja ja uskomuksia on monia. Kannattaa silti koittaa jääkikkaa ja hetkeksi jättää koulujen 'pihviohjeet' syrjään. Näin harrastepohjalta voin sanoa että tulee uskomattoman hyvää, mureata ja mehukasta. Laitoin juuri jäisen paistin yöksi muhimaan n. 80 asteeseen ehkä 10 tuntia. Ja paiston jälkeen marinadiin maustumaan ehkä päiväiksi.

        Eipä paljon muuta lautaselle sitten ensi viikolla tarvitakaan :-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      92
      3965
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3317
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      125
      2617
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      212
      1994
    5. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      20
      1784
    6. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      84
      1741
    7. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      96
      1701
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      110
      1539
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1301
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1202
    Aihe