Pakkasessa lepää pieni hirvenpaisti. Kuinkahan valmistaisin siitä maukkaan ja muhevan ruokalajin?
Itse olen tähän asti valmistanut niitä suola-pippuriperiaatteella, mutta nyt tekisi mieli vähän repäistä.
Jotkut laittavat kermaa? Kuulostaa hyvältä. Antakaapa siis vinkkejä miten voisin valmistaa paistin VHH-tyyliin.
Kiitos!
HIRVENpaisti
8
15452
Vastaukset
paistin päälle peitoksi ja halujesi mukaan valkosipulia. Paistoliemestä teet sitten kastikkeen johon kuohukermaa. Vhh:lla ei suuruksia tehdä vehnä- eikä muistakaan jauhoista. Pelkkä kerma riittää.
- Paistia
Älä nyt hitossa käytä kermaa!!Olemassa on myös 4% ruokacreme joka antaa tarpeellisen sakeuden kastikkeelle eikä juoksetu kuumana.Noh...korvaa tuo siankylki pekonilla(antaa savunmakua),liha huoneenlämpöisenä pataan pippuroiruna/suolattuna(turha pilata muilla mausteilla) hieman vettä,porkkanoita,sipulia,valkosipulia,juuriselleriä(antaa jumalaisen maun sitten soossille) kaveriksi pataan,miedolla lämmöllä(150-175),aika riippuu paistista(paistomittari auttaa...n.72 asteeseen),siivilöi liemi ja kasteen tekoon:),tässä perusohjetta!Bon Appetit!
eikä mitään keinotekoista synteettistä ruokacremeä, joka on makeutettu maissitärkkelyksellä.
- uuniin
Minä olen kokeillut ja tulee hyvää:
Siis jäinen paisti semmosenaan vuokaan ja uuniin, n. 124-150 astetta ja muutama tunti riippuen tietty paistin koosta. Sitten keitetään kattilassa vettä niin paljon, että paistin saa sinne upoksiin,1 desi suolaa ja paljon pippureita sekaan ja kuuma paisti tähän kuumaan suola-pippuriliemeen puoleksi tunniksi ja murea, mehevä ja sopivan suolainen paisti on valmis.- Tai_ga
Laita jäisenä uuniin ja pellille aavistus vettä. Mutta annan kypsyä uunissa. KÄytä tarvittaessa paistimittaria ja ota uunista kun näyttää 45-50 astetta. Tähän menee useita tunteja. Riippuu paistin koosta tosiaan ja halutusta kypsyysasteesta. Anna vetäytyä puolisen tuntia.
Jos haluat mausteita niin hiero timjamia kylkeen ja aavistus suolaa.
Mä en kyllä mihinkään pippurisuolaliemeen lähtis hirvenpaistia pilaamaan. Miksi peittää riistan maku? Ennemminkin kaveriksi esim. kanttarellikastiketta. - turhuudenjumala
Tai_ga kirjoitti:
Laita jäisenä uuniin ja pellille aavistus vettä. Mutta annan kypsyä uunissa. KÄytä tarvittaessa paistimittaria ja ota uunista kun näyttää 45-50 astetta. Tähän menee useita tunteja. Riippuu paistin koosta tosiaan ja halutusta kypsyysasteesta. Anna vetäytyä puolisen tuntia.
Jos haluat mausteita niin hiero timjamia kylkeen ja aavistus suolaa.
Mä en kyllä mihinkään pippurisuolaliemeen lähtis hirvenpaistia pilaamaan. Miksi peittää riistan maku? Ennemminkin kaveriksi esim. kanttarellikastiketta.ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä. - Tai_ga
turhuudenjumala kirjoitti:
ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä.Tämä resepti tunnetaan metsästäjien parissa kyllä ja tiedämpä muutaman kokinkin tulosta kehuneen :) Ohje taitaa löytyä sitäpaitsi eräästä riista keittokirjastakin.
Mutta mutta... kukin tavallaan. Ja makuja on monia. - hyvä tulee...
turhuudenjumala kirjoitti:
ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä.Niin, tapoja ja uskomuksia on monia. Kannattaa silti koittaa jääkikkaa ja hetkeksi jättää koulujen 'pihviohjeet' syrjään. Näin harrastepohjalta voin sanoa että tulee uskomattoman hyvää, mureata ja mehukasta. Laitoin juuri jäisen paistin yöksi muhimaan n. 80 asteeseen ehkä 10 tuntia. Ja paiston jälkeen marinadiin maustumaan ehkä päiväiksi.
Eipä paljon muuta lautaselle sitten ensi viikolla tarvitakaan :-)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!1122546- 842221
Nyt tiedän
Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai631732- 561727
- 1641651
Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1581526Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I461516- 1181280
Kepun hegemonia jatkumassa vankkana Puolangalla
Tuuliviirien vallankumous jäi pahasti piippuun!261216Paraneeko ilmapiiri nyt?
Paraneeko kunnallispolitiikan ilmapiiri nyt kun persuilla meni vaalit päin pers3ttä ja änkyräpersut tipahtivat vilttiket271207