Pakkasessa lepää pieni hirvenpaisti. Kuinkahan valmistaisin siitä maukkaan ja muhevan ruokalajin?
Itse olen tähän asti valmistanut niitä suola-pippuriperiaatteella, mutta nyt tekisi mieli vähän repäistä.
Jotkut laittavat kermaa? Kuulostaa hyvältä. Antakaapa siis vinkkejä miten voisin valmistaa paistin VHH-tyyliin.
Kiitos!
HIRVENpaisti
8
15417
Vastaukset
paistin päälle peitoksi ja halujesi mukaan valkosipulia. Paistoliemestä teet sitten kastikkeen johon kuohukermaa. Vhh:lla ei suuruksia tehdä vehnä- eikä muistakaan jauhoista. Pelkkä kerma riittää.
- Paistia
Älä nyt hitossa käytä kermaa!!Olemassa on myös 4% ruokacreme joka antaa tarpeellisen sakeuden kastikkeelle eikä juoksetu kuumana.Noh...korvaa tuo siankylki pekonilla(antaa savunmakua),liha huoneenlämpöisenä pataan pippuroiruna/suolattuna(turha pilata muilla mausteilla) hieman vettä,porkkanoita,sipulia,valkosipulia,juuriselleriä(antaa jumalaisen maun sitten soossille) kaveriksi pataan,miedolla lämmöllä(150-175),aika riippuu paistista(paistomittari auttaa...n.72 asteeseen),siivilöi liemi ja kasteen tekoon:),tässä perusohjetta!Bon Appetit!
eikä mitään keinotekoista synteettistä ruokacremeä, joka on makeutettu maissitärkkelyksellä.
- uuniin
Minä olen kokeillut ja tulee hyvää:
Siis jäinen paisti semmosenaan vuokaan ja uuniin, n. 124-150 astetta ja muutama tunti riippuen tietty paistin koosta. Sitten keitetään kattilassa vettä niin paljon, että paistin saa sinne upoksiin,1 desi suolaa ja paljon pippureita sekaan ja kuuma paisti tähän kuumaan suola-pippuriliemeen puoleksi tunniksi ja murea, mehevä ja sopivan suolainen paisti on valmis.- Tai_ga
Laita jäisenä uuniin ja pellille aavistus vettä. Mutta annan kypsyä uunissa. KÄytä tarvittaessa paistimittaria ja ota uunista kun näyttää 45-50 astetta. Tähän menee useita tunteja. Riippuu paistin koosta tosiaan ja halutusta kypsyysasteesta. Anna vetäytyä puolisen tuntia.
Jos haluat mausteita niin hiero timjamia kylkeen ja aavistus suolaa.
Mä en kyllä mihinkään pippurisuolaliemeen lähtis hirvenpaistia pilaamaan. Miksi peittää riistan maku? Ennemminkin kaveriksi esim. kanttarellikastiketta. - turhuudenjumala
Tai_ga kirjoitti:
Laita jäisenä uuniin ja pellille aavistus vettä. Mutta annan kypsyä uunissa. KÄytä tarvittaessa paistimittaria ja ota uunista kun näyttää 45-50 astetta. Tähän menee useita tunteja. Riippuu paistin koosta tosiaan ja halutusta kypsyysasteesta. Anna vetäytyä puolisen tuntia.
Jos haluat mausteita niin hiero timjamia kylkeen ja aavistus suolaa.
Mä en kyllä mihinkään pippurisuolaliemeen lähtis hirvenpaistia pilaamaan. Miksi peittää riistan maku? Ennemminkin kaveriksi esim. kanttarellikastiketta.ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä. - Tai_ga
turhuudenjumala kirjoitti:
ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä.Tämä resepti tunnetaan metsästäjien parissa kyllä ja tiedämpä muutaman kokinkin tulosta kehuneen :) Ohje taitaa löytyä sitäpaitsi eräästä riista keittokirjastakin.
Mutta mutta... kukin tavallaan. Ja makuja on monia. - hyvä tulee...
turhuudenjumala kirjoitti:
ei IKINÄ jäistä lihää uuniin, vaan huoneenlämpöinen. Kuinka mielestäsi paisti pilataan siinä suolaliemessä? Oletko koskaan kokeillut? jos et, niin kannattaisi.
Olen itse käyttänyt kyseistä suolausmenetelmää työssäni esim. poroon, paahtopaisteihin ja kalan suolaan siinä ennen paistamista ja se on paljon parempi kuin pintasuolaus. eihän siinä liemessä sitä pippuria tarvii älyttömyyksiä olla. enemmän se timjami sitä riistanmakua peittää kuin ripaus valkopippuria suolaliemessä.Niin, tapoja ja uskomuksia on monia. Kannattaa silti koittaa jääkikkaa ja hetkeksi jättää koulujen 'pihviohjeet' syrjään. Näin harrastepohjalta voin sanoa että tulee uskomattoman hyvää, mureata ja mehukasta. Laitoin juuri jäisen paistin yöksi muhimaan n. 80 asteeseen ehkä 10 tuntia. Ja paiston jälkeen marinadiin maustumaan ehkä päiväiksi.
Eipä paljon muuta lautaselle sitten ensi viikolla tarvitakaan :-)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044