Vehnänorasmehu

..............

Oletteko käyttäneet orasmehua pitkäänkin ja millaisia kokemuksia olette siitä saaneet? Itse olen sitä jonkin verran käyttänyt ja kokemukset ovat aika ristiriitaiset. Toisaalta piristää ja sitten saan siitä myös tokkuraisen ja tukkoisen olon. Tiedän, puhdistusoireita mutta onko täällä joku joka on käyttänyt niin pitkään että oireet menevät ohi?

Käytössäni ollut biomed mehut jotka olivat niin laimeita ettei juuri vaikutusta ollut ja nyt nutrivital jossa 35% sinimailasen versoista puristettua mehua, loput kamut-vehnän oraasta puristettua. Tuoretta ei ole juuri nyt mahdollista kasvattaa.

24

8005

  Vastaukset

  • Orasmehua on juotu jo yli 20 vuotta.

   Lueskelin tuon vastausviestin ja sen kautta linkitetyn ketjun.

   Ei se orasmehun tekeminen niin vaikeata ole, eikä tarvita mitään ihme linkoja. Kunnon sauvasekoitin taikka tehosekoitin kelpaa.

   Aamulla desi siemeniä veteen turpoamaan. Huuhtele siemenet illalla. Ja levitä siemenet multa-alustalle, niin että pinta peittyy tasaisesti. Vajaa sentin multakerros riittää (älä käytyä lannoitettuja kukkamultia). Laita idätys muovipussiin/kelmun/kuvun alle. Poista kate jo seuraavana päivänä - älä päästä hometta valloille. Suihkuttele suihkupullolla. Oras vaatii kasvaakseen yllättävän paljon vettä. Siirrä kasvusto ikkunalle, kun selkeää versoa nousee (1-2 vrk). Kasvatus vaatii vettä auringon paisteessa jopa desin-pari vettä päivässä. Tarkkaile.

   Satoa voit kerätä yksistä siemenistä ainakin kahdesti, jopa kolemesti aurinkoaikaan.

   Leikkaa oras ja laita tehosekoittimeen. Pätki orasnippu 2 cm paloihin saksilla ja 1-2 dl vettä pälle. Kaada silppu siivilään ja valuta mehu. Painele kaikki talteen silpusta.

   Pakasta ylijäämä - kätevää on käyttää pakastuksessa jääpalapusseja.

   • Vehnänoraan valmistamiseen on saatavana erinlaisia myllyjä jotka puristavat oraan ja tekevät mehun, ne eivät saa kiertää yli 90 kert aa minuutissa, ne myös säilyttävät hivenaineet ja vitamiinit, ei tapahdu kuumentumista, koneita saa käsikäyttöisinä ja sähkökäyttöisina. mehu tulee puhtaana eikä aiheuta suolen tukkeutumista.
    mehun voi myös pakastaa jääpalapusseihin heti
    puristamisen jälkeen. Green Star, Solostar ja Z-star.


   • Terve Elämä kirjoitti:

    Vehnänoraan valmistamiseen on saatavana erinlaisia myllyjä jotka puristavat oraan ja tekevät mehun, ne eivät saa kiertää yli 90 kert aa minuutissa, ne myös säilyttävät hivenaineet ja vitamiinit, ei tapahdu kuumentumista, koneita saa käsikäyttöisinä ja sähkökäyttöisina. mehu tulee puhtaana eikä aiheuta suolen tukkeutumista.
    mehun voi myös pakastaa jääpalapusseihin heti
    puristamisen jälkeen. Green Star, Solostar ja Z-star.

    Kyllä, ainakin Huromin ja oMegan laitteet puristaa oraksen.


   • parhaat myllyt ovat green star elite solostar vehnänorasmehua tulee
    kunnolla kun puristat näillä mehumyllyillä.


   • Varma Matti kirjoitti:

    Kyllä, ainakin Huromin ja oMegan laitteet puristaa oraksen.

    Samaa mieltä. Testien mukaan Hurom on paras ja pienellä googletuksella selviää että Omegan laitteet on itseasiassa Huromin tekemiä.
    Noi greenstarit ja muut kiinalaiset ei vaan laadullisesti kestä vertailua.


  • Olen kyllä itse käyttänyt omaan psoriini jo pitkään vehnänorasmehua, kokeilin myös noita Biomedin mehuja jossain vaiheessa, mutta olivat kovin laimeita... olisiko ollut jotain 30-40% luokkaa. Löysin kuitenkin Turusta ihan Citymarketista toisen valmistajan mehua ja olen ollut siihen tyytyväinen.

   • Minäkin siirryin Citymarketin orasmehuun, kun sain siitä tietää, kiitos vaan!
    Mehu on tosiaan 100% :a ja hinta todella edullinen.


   • karrax kirjoitti:

    Minäkin siirryin Citymarketin orasmehuun, kun sain siitä tietää, kiitos vaan!
    Mehu on tosiaan 100% :a ja hinta todella edullinen.

    Kummasta Cittarista (Kupittaan vai Länsikeskuksen) orasmehua löytyy? Onko sitä pakastimessa, luontaistuoteosastolla vai missä? Kiinnostaisi myös tietää, minkälaisia kokemuksia ihmisillä on em. mehusta, onko olo piristynyt tms...


   • Olen käyttänyt, mutta en ole todennut piristymistä enkä mitään muitakaan havaittavia vaikutuksia. Uskon kyllä, että on terveellistä silti.


  • Vehnänorasta ei todellakaan ole hyvä laittaa tehosekoittimeen, vaan siitä on tarkoitus käyttää vain puristettu MEHU, ei itse kuitua, joka herkästi raapii suoliston rikki. Ei siis missään nimessä tehosekoittimeen vaan mehupuristimen kautta!!

   • Mihin tuo väite, että vehnänoraan KUIDUT olisivat vaarallisia, perustuu?

    En tajua. Ihminen pureskelee oraan hampaillaan. Minä uskon, että venhänoras sulaa ihan kivasti vatsassani. Millaisia kokemuksia teillä on?

    Kasveissa on aina kuituja, monenmoisia. On liukenevia ja liukenemattomia.

    Minun on vaikea uskoa, että oraasta pitäisi tehdä mehua vain siksi, etteivät kuidut sula tai että ne olisivat peräti vahingollisia ihmiselle. Höh. Pitää vain malttaa pureskella.


   • Syön oraan kirjoitti:

    Mihin tuo väite, että vehnänoraan KUIDUT olisivat vaarallisia, perustuu?

    En tajua. Ihminen pureskelee oraan hampaillaan. Minä uskon, että venhänoras sulaa ihan kivasti vatsassani. Millaisia kokemuksia teillä on?

    Kasveissa on aina kuituja, monenmoisia. On liukenevia ja liukenemattomia.

    Minun on vaikea uskoa, että oraasta pitäisi tehdä mehua vain siksi, etteivät kuidut sula tai että ne olisivat peräti vahingollisia ihmiselle. Höh. Pitää vain malttaa pureskella.

    Vehnän oraasta puristimella saatu mehu on niin arvokasta tavaraa et sitä ei kannata pilata. Puristaessa eikä missään vaiheessa lämpötila saa kohota yli 40asteen koska silloin entsyymitoiminta lakkaa ja yksi tärkeimmistä asioista ja hyödyistä oraan käytössä jää pois. Orasmehu pitäisi nauttia aamulla pieneen vesimäärään sekoitettuna ja pitää mielellään puoli tuntia väliä ennen muun ruuan nauttimista. Näin tehden verenkiertomme käyttää tuon oraan ja ruuansulatusprosessi ei vielä lähde käyntiin. Olen vuosia kasvattanut orasta luomumullassa, luomuvehnästä. Kerran leikatusta kylvöksestä en itse korjaa toista satoa. Kokemukseni mukaan mehusta tuli tuolloin kitkerää. Pakastan mehun jääpala kuutiorasioihin pakasteeseen ja aamuisin otan puoleen lasiin vettä yhden tai kaksi sulamaan jonka sitten juon.


  • Vanhaan aikaan mummoni söi päivittäin orasta kun sitä oli saatavilla. Söi vehnää, ohraa, kauraa ja myös koivunsilmuja, nokkosen pientä lehteä jne. Myös pientä voikukanlehteä oli hyvä käyttää ja sen sisälle käärittiin mm orasta. Sen hän opetti myös minulle. Kerätään käteen pieni tuppo, kääritään ihan sykerölle ja laitetaan hampaiden väliin. Pureskellaan pehmeästi, jauhetaan ja välillä imetään nesteestä kuivaksi poskessa. Sitten taas pureskellaan ja välillä imetään kuivaksi. Ihan paras keino eikä mitään kalliita mehustimia tarvitse, rahastusta sellaiset ellei ole kyse isommista määristä vihannesmehuja tms.

   • Tämä ei ole tarpeeksi trendikästä nykyihmisille, jotka haluavat tekniikan avuksi jopa luonnonmukaiseen elämään. Lisäksi pureminen on kovin vaivalloista vaikka epäilemättä mehuun sekoittuva sylki ei tee yhtään pahaa koko toimitukselle kuten ei yleensäkään ravinnon pureskeleminen velliksi, mikä auttaa ravintoaineiden imeytymistä hotkimiseen verrattuna.


  • Kävimpä äsken ohran orasta pellolta paljon ja nyt syödä mussutan hyvällä ruokahalulla,
   hitto miten hyvää nam nam.

  • Juu, minä olen käyttäny tuota samaa www.Jokka.fi sivun jauhetta. Hyvän makuinen ja tehokas. Näissähän on aika paljon eroja. Tuo JOKKA vehnänoras on luomua, eikä kemikaaleilla kiihdytettyä kasvua. Kai se maku siitä tulee?

   • Pierettää ihan perkel..sti tuo mehu.


  • itse puristan huromila, tuoretta, joka päivä

   • Minulla on hurom myös. Parhaat mehut :)


  • Kun kirjoitat juomasta niin minäpä laitan sinulle ohjeen omasta juoma sekoituksestani: "Sekoita kahteen kahvikupilliseen kuumaa vettä (Ei kiehuvaa) vahvaa kaakao jauhetta 2 kukkurateelusikallista. Lisää kaksi kukkura teelusikallista sokeria. Lisää kaksi kukkura teelusikallista murukahvia. Sekoita hyvin. Juo älä polta suutasi. Juoma on täyteläistä eikä aiheuta oireita vatsassa. Minä olen ottanut juoman kanssa Dikkesdive keksejä. Juoma on hyvän kahvin väristä. Kokeile ihastut!!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   131
   3267
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1312