Kaipailisin reseptejä joihin tulee ihan tavallisia kuivattuja suomalaisia ruokaherneitä, esim. hernepihvit. Voisin soveltaa itsekin mutta maustaminen tuottaa tuskaa joten valmiita ohjeita kaipailen.
Onko kukaan tehnyt hernerouhetta itse ja miten? Meiltäpäin ei noin modernia ruokaa löydy mutta olen ymmärtänyt että se nopeuttaa ruuanlaittoa.
Ruokia herneestä?
10
3466
Vastaukset
- keittiömestari
hernerouhetta voi mainiosti sekoittaa jugurttiin tai viiliin. Anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.
- heittiömestaaja
SOIJAjugurttiin tai SOIJAviiliin tarkoitin tietysti. Me vegaanithan emme maitotuotteita käytä.
Anteeksi sekaannus!
- idea
minulla ei valitettavasti ole näihin ohjeita, mutta eiköhän netistä löydy.
hernekeitto
hernemuussi
erilaiset salaatit (herneitä, vihreitä papuja, minttua ja sitruuna-öljy kastike on tosi hyvää!)
lisäkkeenä yrttiöljyn kanssa
curry (herneitä ja perunoita) - alkup.
Pitääpä alkaa googlettamaan reseptejä näihin vinkkeihin.
- Piia
Oletko kokeillut keittokirjaa nimeltä Härkäpapua sarvista? Siihen on koottu suomalaisista raaka-aineista tehtyjä vegaaniruokia, ja myös herneitä käytetään paljon.
Lisään itse herneitä moniin ruokiin proteiinia sisältäväksi lisukkeeksi, esim. keittoihin, mutta on otettava huomioon niiden pitkähkö kypsymisaika. Hernerouhetta on helpompi käyttää, kun se kypsyy paljon vauhdikkaammin. Rouhetta voi lisätä taikinoihin, piirakantäytteisiin, pataruokiin jne.
Hernerouhetta ei liene käsitelty sen kummemmin kuin että herneet on murskattu, joten voisin kuvitella, että sitä on helppo tehdä itsekin.
Maustamisessa herneille toimii aika hyvin sama kuin pavuillekin: herneitä ja papuja keitettäessä keitinveteen lisätään heti alussa sipuli, johon on pistetty neilikoita. Neilikkasipuli antaa makua koko keittämisen ajan.
Kasvisruokien takuuaromivahvenne on merisuolan ja sokerin lisääminen, mikä parantaa myös herneruokien makua. Monet pitävät myös piparjuuren antamasta säväyksestä hernekeitolle (maku muistuttaa sinappia, mutta on raikkaampi).- teko-ohje
löytyy myös tuosta Härkäpapua sarvista -kirjasta.
- hernepataa
http://palapurtavaksi.blogspot.fi/2013/01/intialainen-kahden-herneen-pata.html
ihan itse herneestä, löytyy ihan hemmetin hyvä ohje täältä! Itse teen ihan pelkästään tavallisista herneistä, ja välillä myös kikherneitäkin mukana. suosittelen! - kikherneestä alkuun
- linsseistä lisää
http://keskustelu.suomi24.fi/node/3981032
eli kaikkia voi tehdä myös hernepohjaisena. Keltaiset herneet lisää väri-iloa .
Herneet vaan illalla likoon.
Linsejä ei tarvitse liottaa
- yrttejä kehiin
Pavut ja herneet:
basilika, kynteli, timjami, rakuuna, rosmariini
Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2534567Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1302985Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412752Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741730Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061574Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn221468- 551324
- 931235
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2051098- 471085