Draiveri, väyläpuut, raudat

LOPs

Olenko oikeassa? Draiveri on tarkoitettu vain kaikkein pisimpiin avauksiin. Muut ns. väyläpuut lyhyempiin avauksiin.

Käytetäänkö väyläpuita myös muualta kuin tiiauspaikalta?

Voihan avauksenkin lyödä pitkällä raudalla?

Tässä muutama lyhyt kysymys... Kiitos vastauksista. T: Tuleva aloittelija

11

7526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • urheilukanavalta tuli

      vielä kolfia niin muistelen nähneeni kun joku puttasi Draiverilla. Draiverilla ei kovin usein näe lyötävän väylältä niinkuin väyläpuilla.

      • LOPs

        Siis olin oikeassa ekassa..

        Mitenkäs nämä muut?
        Joku joka olisi vaikka vähän harrastanut golfia voisi vastata.


    • muutama vastaus

      Draiverilla vain avataan, tai ainakin minulla se on vain siihen käyttöön. Lyhyempiin avauksiin käytän puukolmosta. Avaan myös raudoilla, väylästä riippuen käytössä raudat 4-7.

      Moni käyttää kaikkiin avaukseen rautoja, koska raudoilla lyönnin tarkkuus on parempi kuin draiverilla vaikka pituudessa menettää. Itse kärsin ajoittain slaissista, joten jos väylä on kapea, avaan mieluummin tarkemmalla raudalla kuin draiverilla. Avauksen voi myös tehdä hybridillä, jos sinulta sellainen löytyy. Raudoilla avatessa tiiaan pallon n. 1 cm:n korkeuteen, en tykkää lyödä avausta maasta.

      Väyläpuilla voit lyödä sekä aloituksia että (pitkiä) väylälyöntejä. Olen toista kesää pelaava nainen, joten aloittelija täälläkin :) Peli-iloa!

      • alkajagolffari

        Lyön lähes kaikki par 3 kenttien avaukset puu seiskalla tai vitosella. Joskus harvoin testaan draiveria matalalla tiillä. Väylältä puulla, jos vaan mahdollista. Pidän puumailaa helpompana ja nautinnollisempana. Puu7 lie putterin jälkeen yleisimmin käyttämäni keppi. Siitä laitan suojuksenkin bägiin kierroksen alkajaisiksi.


    • sami++

      Moi!

      Mikään sääntö golfissa ei sano, millä mailalla jokin lyönti pitää tehdä. Eli voit avata vaikka putterilla, jos siltä tuntuu :-)

      Golfissa on erilaisia mailoja siksi, että niitä käytetään erilaisissa tilanteissa. Yleensä pidempi varsi mailassa ja pienempi nousukulma tarkoittaa, että onnistunut lyönti menee pidemmälle.

      Yleensä driveria käytetään sellaisissa avauksissa, että pyrit lyömään mahdollisimman pitkälle. Ts. edessä on tilaa paljon, ja jos lyönti epäonnistuu (ei esim. menekkään ihan viivasuoraan), niin sivusuunnassakin on tilaa.

      Jos driveri on lyöjästä huono maila, niin sitten hän valisee sellaisen, joka vaikuttaa paremmalta. Esim. lyhyissä PAR-3 väylillä avauksen voi tehdä lyhyellä rautamailalla (PW, 9, 8 tms.).

      Väyläpuulla voi avata ihan hyvin. Hyvin osuessaan lyönnistä tulee lyhyempi kuin driverilla.

      • Golf on hieno laji

        Taidat olla muuten oikeassa tuon suhteen, mutta griinillä on kaikkien muiden mailojen kuin putterin käyttö ehdottomasti kielletty!


      • EI PIDÄ PAIKKAANSA
        Golf on hieno laji kirjoitti:

        Taidat olla muuten oikeassa tuon suhteen, mutta griinillä on kaikkien muiden mailojen kuin putterin käyttö ehdottomasti kielletty!

        Kyllä griinillä saa käyttää ihan mitä mailaa vaan...


    • Petriiii

      Hyvät Ystävät,
      Aloittaessanne golffin hankkikaa
      - hyvät kengät sillä kävelette miltei 10km
      - käytetyt rautamailat n. 7-8 kpl riittää, putteri
      - älkää ostako ensimmäisenö vuotena yhtään puumailaa mukaan lukien driveria.

      Itse ostin puumailan kun tasoitus oli alle 40 ja driverin kun tasoitus oli alle 30. Ennen puumailojen ostoa rautamaila lyöntini oli hyvä ja koskaan se ei enää niin hyväksi ole palannut kun puumailat alkoivat sitä sekoittamaan. Golfin peruslyöti on rautamailalyönti eikä puumaila lyönti. Rautamailalyönti tulee opetella ensin kunnolla ennekuin kuin hupia kannattaa etsiä puumaila lyönneistä. ......... itse asiassa mitä parempi pelaaja sitä vähemmän he käyttävät puumailaa, hyvä singel tasoinen pelaaja lyö niin hyvin raudalla ettei puumailasta ole juuri hyötyä. Pelasin kerran Suomen parhaimpiin kuuluvan pron kanssa ja hän taisi lyödä puumailalla 2-3 kertaa kierroksella koska riskit ovat liian suuret hyötyyn nähden ja hän lyö rauta 2:lla jo yli 200m.

      Ensimmäisiksi mailoiksi suosittelen käytettyjä (kun kuitenkin aloittelija koittaa metsän siimeksestä lyödä palloa ulos eikä siihen kannata tonnin mailoja uhrata kiviin ja oksiin lyömisiin) rautoja, pituus rauta 5 riittää, rauta 4 on jo liian vaikea aloittelijalle. Mailat tulee olla mahdollisimman löysät varreltaan, sillä niillä lentää pidemmälle aloittelijan puutteellisella tekniikalla ja mailapää nopeudella. Grafiittivarsi on varsinkin naisille ja muille ei muskelimiehille kuten junnuille erittäin suositeltava. Missään nimessä naisille ei saa laittaa miehen vanhoja mailoja, ne ovat aivan liian jäykät. ja lopuksi vaihtakaa niihin käytettyihin mailoihin uudet kädensijat eli gripit, niin ne ovat kuin uudet. Kulunut liukas grippi saa puristamaan mailasta jolloin lyönti rennoilla käsillä on mahdoton. Naarmut ja kulumat mailoissa ei merkitse mitään köytön kannalta. Mailat tulee olla aloittelojoille suunniteltu ns. kehäpainoitteiset, itse en osaa pelata ammattilaisten mailoilla, liian vaikeat minun tasoiselle amatöörille.

      Siis maksakaa mailoista vaikka alla 100€ ja kengistä ehdottomasti yli 100€, älkääkä aloittako lajia ilman pron opetusta, väärin opeteultu swingi on erittäin hankala poisoppia myöhemmin. Laji vaatii oikeata tekniikkaa, ei voimaa....ja kun tekniikan on oppinut on aika oivaltaa että peliä voidaan pelata erilaisilla taktiikoilla, 90% amatööreistä ei ole tätä käytännössä oppinut eivätkä osaa nauttia pelistä, vaan pelaavat metsästä metsään ja aina järjettömästi täysillä driverilla miesten tiiltä, vaikka hauskempaa voisi olla pelata rautamailalla nasiten tiiltä nauttien parin teosta ja birkku yrityksistä.

      t.Petri HCP 15, pelivuosia 10

      • hcp39

        Komppaan osaltani edellistä.

        Tosin en olisi yhtä ehdoton puumailojen suhteen. Toki useimmista seteissä on joku puumaila valmiina, joten ei haittaa sitäkin kokeilla.

        Mutta raudat kannattaa tosiaan ottaa haltuun. Aloittelijalla rautamailojen lyöntien pituuksissa ei ole paljon eroa, ensin on opeteltava kunnon osuma. Kun kokemusta on enemmän, voi merkitä paljonkin se, lyökö lähestymisen vaikka rautaysillä tai seiskalla.

        Olen tänä kesänä pelannut useita kierroksia käyttäen vain putteria, hybridia, ja paria-kolmea rautaa. Draiveria en ole hankkinut, sillä usein sillä päätyy kokeneempikin metsään, vain siitä syystä, että on havitellut muutamia kymmeniä lisämetrejä.

        Itselläni peli on vielä kovin ailahtelevaista (eka kunnon pelikesä), lyönneissä riittää opeteltava raudoillakin. Tutulla pyörii tasoitus kahdessakympissä, eikä hän ole ikinä käyttänyt puumailoja. Viisas pelaaminen riittää.


    • pekkis44

      Hyviä vinkkejä tulikin jo. Itse driverista muutama sana. Harva klubipelaaja saa hyötyä driveristä, varsinkaan alussa koska pelaajan mailanpän nopeus ei ole riittävä ja driverin lavan nostokulma (loft) on pieni. Nostokulma ei yksin saa palloa nousemaan ja pysymään ilmassa vaan siihen vaikuttaa suuresti palloon syntyvä kierre. Alussa suosittelen vain yhden puun hankkimista. Miehille puu 3 (spoon) ja naisille puu 3 tai puu 5. Niillä yleensä aloittelija saa parhaat ja pisimmät löynnit avauksissa tiiltä lyötäessä. Jos kuitenkin haluat hankkia driverin niin suosittelen riittävän suurta nostokulmaa (10,5 - 12,5 astetta). Mailoja kannattaa ottaa kokeiltavaksi ennen ostoa. Syksyn alennusmyynneistä saa merkkidrivereitä jopa puoleen hintaan. Tarkista myös että varren jäykkyys on sopiva.

    • hankalaa on

      Minulla ainakin peli on sen verran ailahtelevaa (toista kesää ja alle 30 tasoitus) että välillä draiveri kulkee ja välillä ei. Spoonilla on kiva avata ja rauta-kasilla. Nämä ovat niin paljon fiilis- ja yksilökysymyksiä, että on aika hankalaa vastata että mikä on jollekulle hyvä. niin lattealta kuin se kuullostaakin, paras on se, joka tuntuu parhaalta. Mutta sekään ei ehkä enää seuraavalla kerralla tunnu parhaalta. Ja josku menee loistavasti, millä sitten jaksa tääs kiertää monta kierrosta. Tätä on tämä viha-rakkaussuhde tähän maailman vaikeimpaan ja kivoimpaan peliin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1870
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1272
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      989
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      695
    Aihe