Uhkaava diabetes on tuonut uuden ongelman. Miten parhaiten säilöä marjat ilman sokeria? Tulevan pitkän muuttomatkan takia en ota pakastinta käyttöön tänä vuonna. Pyrin myös välttämään liiallista säilöntäaineiden ja makeutusaineiden käyttöä.
Sienet aion kuivata. Olisiko se myös marjoille paras ratkaisu? Vetisten mansikoiden kanssa touhuaminen kaupunkikeittiössä ei houkuttele.
Onko toteutunut sanonta "suo siellä, vetelä täällä"?
Miten sokeritonta
2
1034
Vastaukset
- Jeaeia
Vaikka sinulla olisi diabetes niin silti voit käyttää sokeria, jos muuten syöt terveellisesti ja liikut. Ennenvanhaanhan diabeetikot eivät saaneet syödä sokeria vaan piti jokapaikkaan laittaa makeutusaineita josta seurasi se, etteivät ns terveet syöneet mauttomia diabeetikoille tarkoitettuja leivoksia jne...
Nykyään on ihan hyvän makuisia makeutusaineitakin, mutta niiden käytöstä säilönnässä en tiedä.
Suosittelen lukemaan diabetes liiton sivuilta tietoa asiasta. http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=91
Tärkeinhän asia on mitä aijot marjoista tehdä, se kun vaikuttaa miten säilöä.
Voisit keittää marjat hillosokerissa hilloksi joka säilyy viileessä. Ja ihan turvallisin mielin noita säilöntäaineitakin voi käyttää, et sinä hilloja kuitenkaan ylettömästi syö.
Toki kuivatut marjat hyviä semmoisenaankin, mutta epäilempä ettei se helpolla onnistune kotioloissa, marjathan ovat usein pakastekuivattuja. Ja useissahan marjoissahan on paljon kosteutta joten saattavat hapastua ennen kuivamista.
Kun kerran muutat niin kannattaako marjoja ollenkaan laittaa tänävuonna, vaan ostaisit ihan pakastemarjoja, hilloja mitä nyt tarttetkaan kaupasta?
Vai mites olis jos vuokraisit tutun pakastimesta pienen paikan marjoillesi. - ja hedelmäsokeria
Miehelläni on 1-tyypin diabetes. Meillä on korvattu tavallinen sokeri täysin hedelmäsokerilla http://www.fruisana.com/cms/connect/fruisana/fi/home/
Viime kesänä keitin mehua, yhteen maijalliseen laitoin makeutusainetta ihan kokeilu mielessä ja muihin hedelmäsokeria. Valitettavasti makeutusainemehu (muistaakseni Canderel) täytyi kaataa viemääriin, niin pahaa oli.
Hedelmäsokerin säilytys ominaisuuksista en tiedä, koska sitähän laitetaan paljon vähemmän kuin norm. sokeria.
Mehut pakastin ja soseet umpioin twist-off kannellisiin tölkkeihin,(niihin missä varmistetaan kannen keskiosan painuminen) myös mehut voi umpioida. Jostain keittokirjasta muistan joskus lukeneeni myös marjojen säilömisestä alkoholiin, jota en ole itse kokeillut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044