Niin ajattelin nyt täältä kysellä, kun netistä ei oikein apua löytynyt. Olen useisiin otteisiin törmännyt elokuvissa ja sarjoissa amerikassa ilmeisesti kohtuu yleiseen tapaan säilöä kananmunia etikassa, mutta suomessa ei vastaavaa ainakaan omalle kohdalle ole osunut vastaan.
Elikkä nyt ajattelinkin kysellä hieman täältä jos joku osaisi hieman kertoa kyseisestä projektista ja mahdollisesti kertoa hieman eri resepteistä ja säilyvyydestä.
Kananmunien säilöntä
2
4230
Vastaukset
- tuula tietäväinen
Mä ainakin pakastan munat.Mutta pitää keittää ensin sit rasiaan.kyllä pitäisi tuohon sinun asiaan löytyä vastaus.
- vesilasiin
Menneinä aikoina munansäilytykseen kehitettiin monta konstia. Lumoavin näistä oli vesilasi. Se oli natrium (tai kalium)silikaattia, jota sekoitettiin veteen suhteessa 1:10. Seoksesta tuli rasvatonta vaseliinia, hyytelömäistä kökköä, joka piti munat pirteinä yli vuodenkin. Vesilasi ja munat säilytettiin isossa purkissa tai tiinussa. Kun muna otettiin käyttöön, se huuhdottiin kököstä kylmällä vedellä.
Lähde:
http://www.kolumbus.fi/sari.pitkanen/kotitalo.../Page18.html
http://cc.joensuu.fi/~spitkan/kotitalous/suomalainen/Page18.html
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000020039755
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1472467
- 1761694
- 921588
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6895- 68861
- 59825
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745