Moi
Onkohan kellään tietoa kuinka kauan pakastetu sika-nauta jauheliha säilyy syötävänä pakastimessa?
Meiltä löytyy pakastimesta puolivuotta sitten pakastettua jauhelihaa onko sen paikka roskis vai vieläkö siitä tehtyä ruokaa uskaltaa syödä?
jauhelihan pakastaminen
7
11158
Vastaukset
- Pataan vaan
Jos on pakkaset kunnossa eli tarpeelliset -18 niin säilyy se vaikka kuinka. Kuumennus kannattaa suorittaa mahdollisimman nopeasti ja kypsyttää läpikypsäksi.
- vanha kokki
kelvollista, edellyttäen että se ei ole päässyt välillä lämpenemään ja pakastus on alunperin suoritettu oikein. Säilymisajat ovat kuitenkin rajalliset, olipa pakaste kuinka kylmä hyvänsä, sillä rasva alkaa härskiintyä tietyn ajan kuluttua ja sille ei mahda mitään. Kala säilyy lyhyemmän ajan, koska kalan rasva on erilaista, kovettumatonta.
- menee.
vanha kokki kirjoitti:
kelvollista, edellyttäen että se ei ole päässyt välillä lämpenemään ja pakastus on alunperin suoritettu oikein. Säilymisajat ovat kuitenkin rajalliset, olipa pakaste kuinka kylmä hyvänsä, sillä rasva alkaa härskiintyä tietyn ajan kuluttua ja sille ei mahda mitään. Kala säilyy lyhyemmän ajan, koska kalan rasva on erilaista, kovettumatonta.
Kokemukseni mukaan lohi/kirjolohi on rasvaisena kalana arka härskiintymään pakastimessakin. Kolmen kuukauden kuluttua ei voi puhua enää makunautinnosta, vaikka tavara olisi vielä ravinto-opillisesti ja mikrobiologisesti syömäkelpoista. Tämä oli minulle konkreettinen ongelma joskus pari vuosikymmentä sitten, kun isävainaa kasvatti kirjolohia ja niitä tuli minullekin aina syksyisin teurastusaikaan parinkymmenen kilon satsi. Kolmessa kuukaudessa oli kirjolohta syötävä niin että sitä tuli jo korvistakin ulos...
Vähärasvainen hirvenliha säilyy puolestaan jauhelihanakin hyvin. Selvästi yli puolen vuoden ikäistä tavaraa on käytetty menestyksellisesti hyväksi ruuanlaitossa ja paloina pakastettua jopa ylivuotisenakin. Muuta jauhelihaa ei ole tullut juuri pakastettuakaan. Oletettavaa on, että rasvainen possu säilyy pakastimessa selvästi huonommin kuin rasvaton hirvi.
- Lady74
Jauheliha säilyy pakastimessa(jos tuoreena laitettu) n. 2-3 kk. Ja esim. broileri ja kala n. 6kk koska niissä vähän rasvaa. Lisätietoja http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/kysymyspalsta/ruoan_sailytys/fi_FI/ruoan_sailytys/
- vanha kokki
kalan säilyvän 6 kk. Pakastettu rasvainen lohikala ei säily priimana puolta vuotta normaalissa kotipakasteessa. Sellainen on harhaanjohtava väite. Jokainen voi sen kohdallaan kokeilla, sillä eron huomaa jos on makuaisti kunnossa. Yleensäkin kala on ongelmallinen pakastettava, sillä prosessin pitää olla nopea, jotta härskiintymiseltä vältytään. Nyrkkisääntönä kylläkin voidaan pitää, että mitä vähärasvaisempi pakastettava tuote on, sen pidempi on säilymisaika hyvälaatuisena.
- koska tulee matoja
kalat ja lihat jos haluaa että elää vielä syömisen jälkeen.jos pakastus on tehty normaalisti.
- Löysin juuri
Pakastimesta jauhelihaa joka on pakastettu 05/2005,kai tuota ainakin vielä kissoille voi antaa kun paistaa ensin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k374926- 823506
- 302953
- 612925
- 82747
Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t552270- 391778
Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!
Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….91700- 181691
- 161584