kanaviilokki

- Jonna -

Haluaisin kanaviilokin ohjeen! tykkään niin kovasti.. oiskohan täälä niin ihania ihmisiä,jotka jaksais kirjottaa mulle reseptin?=) kiitän jo etukäteen!

21

2602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin minäkin haluaisin

      juuri sen oikean ihanan makuisen. olen koittanut tehdä joskus broilerista (marinoimattomasta) mutta ilmeisesti se pitäisi luultavasti tehdä nimensä mukaisesti,siis kanasta.

      ja jospa joku tietäisi myös kana" ala kingin ohjeen, siihen kuului muistaakseni keitetystä kanasta irrotettuja paloja, sekä herkkusieniä, kermaa ja aika paljon muutakin vihannespuoleista kuten paprikaa..mutta tämä on hukassa,ja oli hyvää keittomaista ruokaa ja todella täyttävää.

      viimeksi olen syönyt itse kyllä n.25v sitten, mutta viillokkia sitä kunnollista, joskus kouluaikana mustaviinimarja hillokkeen kera.

      innolla odottelen edellisen viillokin ystävän kanssa, me jäämme kiitollisena odottamaan ohjeitanne.

      • vanha kokki

        Oli joskus aikoinaan myös varsin suosittu ravintolaruoka. Kesti hetken, ennenkuin alkoi takaraivooni piirtymään muistikuvaa sen valmistuksesta.
        Soosi sinänsä ei ole kovinkaan hankala, mutta aikaa se vie, sillä kana ei oikein äkkiä kypsy kuin painekeittimessä.
        Osta patavalmis kana, ei broileri.
        tarvitset myös 1 sipulin, palan juuriselleriä, pari porkkanaa, sekä pari kolme laakerinlehteä. Ripaus suolaa ja valko sekä maustepippureita.
        Pane kana kylmään veteen n. pari litraa ja anna kanan kiehua, kunnes pintaan nousee kuohu. Poista kuohu ja lisää vettä jos on tarpeen. Laita juurekset ja mausteet liemeen ja anna kanan kiehua kannen alla ainakin kaksi-mieluummin kolmekin tuntia. Kana tuppaa jäämään siltikin hieman kuivakan kovaksi. Irroittele kypsästä kanasta luut ja rustot sekä nahka ja jatka niiden keittämistä vielä tunnin pari, älä enää lisää vettä. Leikkele lihat sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita syrjään odottamaan. Siivilöi liemi ja ota se talteen. Sulata kattilassa reilu viisikymmentä gr. voita ja sekoita sulaneeseen voihin 3-4 rkl.vehnäjauhoja. Älä vain ruskista. Lisää joukkoon keitinlientä, sekoittele, lisää hiljalleen lientä, kokoajan keittäen, kunnes saat sopivan paksuisen kastikkeen. Tavallisin kastike tälle ruoalle oli sitruunakastike. Lisää siis tähän kastikkeeseen
        kermaa ja pari kolme munan keltuaista, sekä n.50 gr. voita. Purista sitruunasta mehua kastikkeeseen ja maistele kastiketta kokoajan, kunnes maku miellyttää. Kanaviillokki tarjottiin yleensä keitettyjen, joskus paistettujen perunoiden kera, lisänä kukkakaalia tai parsakaalia, joskus myös herneitä.
        Voit myös maustaa kastikkeen currylla, jolloin lisäkkeeksi sopii erinomaisesti hyvä riisi.
        Toivottavasti ohjeeni oli riittävän yksityiskohtainen ja toivoakseni mitään oleellista en unohtanut.


      • nuori koki
        vanha kokki kirjoitti:

        Oli joskus aikoinaan myös varsin suosittu ravintolaruoka. Kesti hetken, ennenkuin alkoi takaraivooni piirtymään muistikuvaa sen valmistuksesta.
        Soosi sinänsä ei ole kovinkaan hankala, mutta aikaa se vie, sillä kana ei oikein äkkiä kypsy kuin painekeittimessä.
        Osta patavalmis kana, ei broileri.
        tarvitset myös 1 sipulin, palan juuriselleriä, pari porkkanaa, sekä pari kolme laakerinlehteä. Ripaus suolaa ja valko sekä maustepippureita.
        Pane kana kylmään veteen n. pari litraa ja anna kanan kiehua, kunnes pintaan nousee kuohu. Poista kuohu ja lisää vettä jos on tarpeen. Laita juurekset ja mausteet liemeen ja anna kanan kiehua kannen alla ainakin kaksi-mieluummin kolmekin tuntia. Kana tuppaa jäämään siltikin hieman kuivakan kovaksi. Irroittele kypsästä kanasta luut ja rustot sekä nahka ja jatka niiden keittämistä vielä tunnin pari, älä enää lisää vettä. Leikkele lihat sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita syrjään odottamaan. Siivilöi liemi ja ota se talteen. Sulata kattilassa reilu viisikymmentä gr. voita ja sekoita sulaneeseen voihin 3-4 rkl.vehnäjauhoja. Älä vain ruskista. Lisää joukkoon keitinlientä, sekoittele, lisää hiljalleen lientä, kokoajan keittäen, kunnes saat sopivan paksuisen kastikkeen. Tavallisin kastike tälle ruoalle oli sitruunakastike. Lisää siis tähän kastikkeeseen
        kermaa ja pari kolme munan keltuaista, sekä n.50 gr. voita. Purista sitruunasta mehua kastikkeeseen ja maistele kastiketta kokoajan, kunnes maku miellyttää. Kanaviillokki tarjottiin yleensä keitettyjen, joskus paistettujen perunoiden kera, lisänä kukkakaalia tai parsakaalia, joskus myös herneitä.
        Voit myös maustaa kastikkeen currylla, jolloin lisäkkeeksi sopii erinomaisesti hyvä riisi.
        Toivottavasti ohjeeni oli riittävän yksityiskohtainen ja toivoakseni mitään oleellista en unohtanut.

        currya maun mukaan mutta jotkut kammoaa mausteita


      • vanha kokki
        vanha kokki kirjoitti:

        Oli joskus aikoinaan myös varsin suosittu ravintolaruoka. Kesti hetken, ennenkuin alkoi takaraivooni piirtymään muistikuvaa sen valmistuksesta.
        Soosi sinänsä ei ole kovinkaan hankala, mutta aikaa se vie, sillä kana ei oikein äkkiä kypsy kuin painekeittimessä.
        Osta patavalmis kana, ei broileri.
        tarvitset myös 1 sipulin, palan juuriselleriä, pari porkkanaa, sekä pari kolme laakerinlehteä. Ripaus suolaa ja valko sekä maustepippureita.
        Pane kana kylmään veteen n. pari litraa ja anna kanan kiehua, kunnes pintaan nousee kuohu. Poista kuohu ja lisää vettä jos on tarpeen. Laita juurekset ja mausteet liemeen ja anna kanan kiehua kannen alla ainakin kaksi-mieluummin kolmekin tuntia. Kana tuppaa jäämään siltikin hieman kuivakan kovaksi. Irroittele kypsästä kanasta luut ja rustot sekä nahka ja jatka niiden keittämistä vielä tunnin pari, älä enää lisää vettä. Leikkele lihat sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita syrjään odottamaan. Siivilöi liemi ja ota se talteen. Sulata kattilassa reilu viisikymmentä gr. voita ja sekoita sulaneeseen voihin 3-4 rkl.vehnäjauhoja. Älä vain ruskista. Lisää joukkoon keitinlientä, sekoittele, lisää hiljalleen lientä, kokoajan keittäen, kunnes saat sopivan paksuisen kastikkeen. Tavallisin kastike tälle ruoalle oli sitruunakastike. Lisää siis tähän kastikkeeseen
        kermaa ja pari kolme munan keltuaista, sekä n.50 gr. voita. Purista sitruunasta mehua kastikkeeseen ja maistele kastiketta kokoajan, kunnes maku miellyttää. Kanaviillokki tarjottiin yleensä keitettyjen, joskus paistettujen perunoiden kera, lisänä kukkakaalia tai parsakaalia, joskus myös herneitä.
        Voit myös maustaa kastikkeen currylla, jolloin lisäkkeeksi sopii erinomaisesti hyvä riisi.
        Toivottavasti ohjeeni oli riittävän yksityiskohtainen ja toivoakseni mitään oleellista en unohtanut.

        mutta kuvaamasi kastike herkkusienien kera voisi olla nimeltään Poulette kastike, sillä siinä on herkkusieniä ja herkkusienten lientä, eli oikeastaan Keitetty kana Poulette. Tavallaan kuitenkin on kyse kanaviilokista.


      • sinulle v-kokki
        vanha kokki kirjoitti:

        mutta kuvaamasi kastike herkkusienien kera voisi olla nimeltään Poulette kastike, sillä siinä on herkkusieniä ja herkkusienten lientä, eli oikeastaan Keitetty kana Poulette. Tavallaan kuitenkin on kyse kanaviilokista.

        olipa ankara aloitus, mutta nyt minulla on kana kiehumassa kaikilla mausteilla.

        ei muuten ollut kaunista katsottavaa ainakaan se keltainen rasvakerros, mutta eikö se ollut niin että vanhassa vara parempi.

        ilmoitan vielä tänään kuinka viillokkini onnistui ja vielä koitan etsiä sitä kingin ohjetta jostakin paperipinosta.

        se on aina siirretty ns. tallelle mutta koskaan en tiedä minne oli, kirjoitettuna ruutupaperille joka oli jo moneen kertaan taiteltu ja reunoista rispaantunut.

        kun kysyin isännältä sanoi että jossai oli nähnyt muttei muista missä.

        joten eipä taida olla helppo tikki.


      • sainpas
        vanha kokki kirjoitti:

        mutta kuvaamasi kastike herkkusienien kera voisi olla nimeltään Poulette kastike, sillä siinä on herkkusieniä ja herkkusienten lientä, eli oikeastaan Keitetty kana Poulette. Tavallaan kuitenkin on kyse kanaviilokista.

        ohjeen entiseltä kouluystävältä, hänellä on onneksi hyvä tapa säilyttää miltei kaikki.

        100g herkkusieniä
        punainen paprika
        1 sipuli
        3rlk voita
        1rkl tom.pyreetä
        3rkl vehnäj.
        5dl keitin lientä
        1/2 tl suolaa
        2-4 tip. tabaskoa
        1/4 dl kuivaa sherryä
        1dl kermaa

        eli herkkusienet kiehautetaan (about omassa liemessä) kuutiotu paprika lisätään ja kuullotettu sipuli. ja toivottavasti jokainen joka haluaa kokeilla osaavat varmasti maaalaisjärjellä tehdä tämän lopunkin.
        Me söimme tätä kyllä ihan silleen ja oli tosi tosi hyvää.


      • vanha kokki
        sainpas kirjoitti:

        ohjeen entiseltä kouluystävältä, hänellä on onneksi hyvä tapa säilyttää miltei kaikki.

        100g herkkusieniä
        punainen paprika
        1 sipuli
        3rlk voita
        1rkl tom.pyreetä
        3rkl vehnäj.
        5dl keitin lientä
        1/2 tl suolaa
        2-4 tip. tabaskoa
        1/4 dl kuivaa sherryä
        1dl kermaa

        eli herkkusienet kiehautetaan (about omassa liemessä) kuutiotu paprika lisätään ja kuullotettu sipuli. ja toivottavasti jokainen joka haluaa kokeilla osaavat varmasti maaalaisjärjellä tehdä tämän lopunkin.
        Me söimme tätä kyllä ihan silleen ja oli tosi tosi hyvää.

        että kyseessä on hieman mukaeltu Poulette, mahtaako kyseessä olla jonkun kotitalousopettajan ikioma sovellutus, tai jonkun ravintolan ihka oma kehittely. Varmasti hyvää, ainakin ainekset viittaavat siihen. Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun aikanaan.


      • sinä arvasit
        vanha kokki kirjoitti:

        että kyseessä on hieman mukaeltu Poulette, mahtaako kyseessä olla jonkun kotitalousopettajan ikioma sovellutus, tai jonkun ravintolan ihka oma kehittely. Varmasti hyvää, ainakin ainekset viittaavat siihen. Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun aikanaan.

        kotitalousopettajalta kyllä, joskus -75. Mutta viillokista tuli silleen melkein ok, mutta taidan vääntää senkin ihan simppelisti kingin muotoon,vaikkakin ilman sherryä kun eipä taida kaapista löytyä. siinähän tulee molemmat ruokalajit maistettua,

        ( jos joku nyt haluaa miettiä niin viillokki on ollut kylmässä ja jos minun kingini ei meille jostain syystä maistu niin meillä on koirat joille maistuu joten mikään ei mene hukkaan)

        voin sen kertoa että kova rumba tästäkin oli kuumana päivänä, mutta nyt laitan kaalisopan lihat kiehumaan, ja se on ainaskin tosi hyvää vaikkakin huusholli "tuoksuu" vielä huomennakin.


    • vanhanajan kanaviillokki

      näytti aika hyvälle se ensimmäinen ohje heti ylimäisenä.

    • koulussa tarjoiltu

      Kanaviillokki:

      kana
      vettä, merisuolaa,kokonaisia pippureita, keitetään

      kastike:

      40g voita tai margariinia
      5 rkl vehnäjauhoja
      n.5dl keitinlientä, loraus kermaa
      3tl sitruunamehua
      gurrya

      Koulussa syötyä viillokkia, ohje pienennetty.

      • koulussa tarjoiltu

        myös tilliliha;
        kanan tilalle naudan lapaa, rintaa tai etuselkää n. 1/2kg
        curryn tilalle tilliä

        Hyvää tulee!!


      • vanha kokki
        koulussa tarjoiltu kirjoitti:

        myös tilliliha;
        kanan tilalle naudan lapaa, rintaa tai etuselkää n. 1/2kg
        curryn tilalle tilliä

        Hyvää tulee!!

        en tunne kyseistä kirjaa, mutta veikkaan tekijäksi talousopettajaa. Yksinkertaistaen ruoat onnistuvat ja tulevat osittain halvemmiksi ja helpommiksi valmistaa. Se on aivan ymmärrettävää, kun on kyseessä kouluruoka tai sen tekemisen opetus, mutta se oikea maku jää puuttumaan. Nämä ovat niitä ns.oikaistuja tapoja valmistaa ruokaa, sillä myös kanaviilokki kaikesta huolimatta, on kansainvälisesti tunnettu ja sen oikeassa valmistustavassa on tietyt säännöt. Esimerkiksi kanaviillokki riisin ja curry-kastikkeen kera, on ranskalaisittain: "Fricassee de volaille au curry Poule au riz."


      • v-kokki
        vanha kokki kirjoitti:

        en tunne kyseistä kirjaa, mutta veikkaan tekijäksi talousopettajaa. Yksinkertaistaen ruoat onnistuvat ja tulevat osittain halvemmiksi ja helpommiksi valmistaa. Se on aivan ymmärrettävää, kun on kyseessä kouluruoka tai sen tekemisen opetus, mutta se oikea maku jää puuttumaan. Nämä ovat niitä ns.oikaistuja tapoja valmistaa ruokaa, sillä myös kanaviilokki kaikesta huolimatta, on kansainvälisesti tunnettu ja sen oikeassa valmistustavassa on tietyt säännöt. Esimerkiksi kanaviillokki riisin ja curry-kastikkeen kera, on ranskalaisittain: "Fricassee de volaille au curry Poule au riz."

        en sitten jatkanut viillokkia kingin käyttöön,tuntui turhauttavalla, ja meni parempiin suihin, joten ei se nyt sittekään ollut niin hyvää.

        et luultavasti kysynyt minulta tätä talousopea mut mulla se oli nokian amk.:ssa Mirjam Ahonen.

        kaalisoppa oli tosi hyvää ja huomena lämmitän loput niin on tosi parempaa.

        nyt on lihamureke uunissa, ja raastoin porkkanaa sekaan, mut katotaan mitä tuleman pitää.


    • vemp

      Olen itse kokeillut englantilais-intialaista Mulligatawny-keittoa, jota voisi kai kutsua jonkinlaiseksi kanaviillokiksi sitäkin vaikka se keiton nimellä kulkeekin. Keitto on ollut varsin suosittu Englannissa ja sitä on tarjottu sairaille toipilasruokana yms.

      Keitosta on olemassa monia reseptejä - kuten varmaan kaikista siirtomaa-ajan ruoista - mutta yksi kokeilemani löytyy sivulta http://www.soupsong.com/rchickn5.html. Tässä on linssejä ja kookosmaitoa mukana, mitä muissa resepteissä ei ole näkynyt.

      Kokeilkaahan - ja jos viitsii tehdä oikein kanasta niin on tosi hyvä ja ruokaisa - ja halpa.

      • noin niin

        saisiko tuosta suomenkielisen version, voisi olla kokeilemisen arvoinen. Jotain ymmärsin mutta hyvin vähän. Kiitos kuitenkin.


      • vemp

        Tulee viikonlopun aikana.


      • Kas tässä:
        noin niin kirjoitti:

        saisiko tuosta suomenkielisen version, voisi olla kokeilemisen arvoinen. Jotain ymmärsin mutta hyvin vähän. Kiitos kuitenkin.

        MULLIGATAWNY-KEITTO

        Ainekset:
        2 sipulia
        3 valkosipulin kynttä
        3 (150 g) lehtisellerin vartta
        2 (200 g) porkkanaa
        4 (350 g) perunaa
        1 punainen chilipalko
        1 rkl raastettua inkivääriä
        2 tl punaista currytahnaa
        2 tl garam masalaa
        2 rkl kasviöljyä
        1 l vettä
        3 rkl kanafondia
        2 kanelitankoa
        2 dl punaisia linssjä
        1 rs (300 g) hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
        1 tlk (400 g) kookosmaitoa
        1-2 rkl hunajaa
        2 rkl sitruunanmehua
        1 dl tuoretta minttua tai korianteria hienonnettuna
        Lisäksi
        1 tlk (200 g) ruokajogurttia
        (1 rkl hunajaa ja sitruunanmehua)


        Leikkaa kuoritut porkkanat ja kuoritut, halkaistut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet, puhdistetut lehtisellerin varret ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuori ja paloittele perunat.Kiehauta kattilassa tilkassa öljyä sipulit, hienonnettu chili, inkivääri, currytahna ja garam masala. Sekoita joukkoon paloitellut vihannekset. Lisää vesi, kanafondi ja kanelitangot. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja hauduta edelleen 10 minuuttia.Kypsennä broilerisuikaleet pannussa ja lisää keittoon. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Poista kanelitangot. Mausta vielä sitruunamehulla, hunajalla ja mintulla tai korianterilla.Tarjoa kuuma keitto ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.


      • vemp
        Kas tässä: kirjoitti:

        MULLIGATAWNY-KEITTO

        Ainekset:
        2 sipulia
        3 valkosipulin kynttä
        3 (150 g) lehtisellerin vartta
        2 (200 g) porkkanaa
        4 (350 g) perunaa
        1 punainen chilipalko
        1 rkl raastettua inkivääriä
        2 tl punaista currytahnaa
        2 tl garam masalaa
        2 rkl kasviöljyä
        1 l vettä
        3 rkl kanafondia
        2 kanelitankoa
        2 dl punaisia linssjä
        1 rs (300 g) hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
        1 tlk (400 g) kookosmaitoa
        1-2 rkl hunajaa
        2 rkl sitruunanmehua
        1 dl tuoretta minttua tai korianteria hienonnettuna
        Lisäksi
        1 tlk (200 g) ruokajogurttia
        (1 rkl hunajaa ja sitruunanmehua)


        Leikkaa kuoritut porkkanat ja kuoritut, halkaistut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet, puhdistetut lehtisellerin varret ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuori ja paloittele perunat.Kiehauta kattilassa tilkassa öljyä sipulit, hienonnettu chili, inkivääri, currytahna ja garam masala. Sekoita joukkoon paloitellut vihannekset. Lisää vesi, kanafondi ja kanelitangot. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja hauduta edelleen 10 minuuttia.Kypsennä broilerisuikaleet pannussa ja lisää keittoon. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Poista kanelitangot. Mausta vielä sitruunamehulla, hunajalla ja mintulla tai korianterilla.Tarjoa kuuma keitto ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

        Kiitos vaivastasi puolestani - hyvä soppa tästä tulee. Tai viillokki, jos käyttää vähemmän lientä.


    • masseri1

      tätä on kysytty niin paljon että kerronpa kanaviilokin ohjeen. kyse ei ole mistään proilerikastikkeesta vaan kanasta ja sen rasvasta. osta kana, keitä siitä kanaliemi, erottele lihat, osa liemestä riittää kastikkeeseen l: viilokkiin. suurusta se miten parhaaksi näet ja tarjoile riisi/riisi-perunan keralla ja mausteeksi riittää mustaherukkasurvos. viilokin idea on juuri siinä kananrasvassa joka kanaliemeen tuo sen maun ja koostumuksen, broiler on kuitenkin niin eri tipu ettei siitä makua saa liemeen.

    • en ole nähnyt

      Siis millainen lintu on kanaviillokki, onko se kenties viikonlintu. Kanan ja lokin risteytys.

    • Tollon ei

      pitäisi vastailla,jos ei tiedä mitä on kanaviillokki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3810
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      78
      2017
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      544
      1617
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      85
      1288
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1087
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1018
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      898
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      873
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      798
    Aihe