Haluaisin kanaviilokin ohjeen! tykkään niin kovasti.. oiskohan täälä niin ihania ihmisiä,jotka jaksais kirjottaa mulle reseptin?=) kiitän jo etukäteen!
kanaviilokki
21
2602
Vastaukset
- niin minäkin haluaisin
juuri sen oikean ihanan makuisen. olen koittanut tehdä joskus broilerista (marinoimattomasta) mutta ilmeisesti se pitäisi luultavasti tehdä nimensä mukaisesti,siis kanasta.
ja jospa joku tietäisi myös kana" ala kingin ohjeen, siihen kuului muistaakseni keitetystä kanasta irrotettuja paloja, sekä herkkusieniä, kermaa ja aika paljon muutakin vihannespuoleista kuten paprikaa..mutta tämä on hukassa,ja oli hyvää keittomaista ruokaa ja todella täyttävää.
viimeksi olen syönyt itse kyllä n.25v sitten, mutta viillokkia sitä kunnollista, joskus kouluaikana mustaviinimarja hillokkeen kera.
innolla odottelen edellisen viillokin ystävän kanssa, me jäämme kiitollisena odottamaan ohjeitanne.- vanha kokki
Oli joskus aikoinaan myös varsin suosittu ravintolaruoka. Kesti hetken, ennenkuin alkoi takaraivooni piirtymään muistikuvaa sen valmistuksesta.
Soosi sinänsä ei ole kovinkaan hankala, mutta aikaa se vie, sillä kana ei oikein äkkiä kypsy kuin painekeittimessä.
Osta patavalmis kana, ei broileri.
tarvitset myös 1 sipulin, palan juuriselleriä, pari porkkanaa, sekä pari kolme laakerinlehteä. Ripaus suolaa ja valko sekä maustepippureita.
Pane kana kylmään veteen n. pari litraa ja anna kanan kiehua, kunnes pintaan nousee kuohu. Poista kuohu ja lisää vettä jos on tarpeen. Laita juurekset ja mausteet liemeen ja anna kanan kiehua kannen alla ainakin kaksi-mieluummin kolmekin tuntia. Kana tuppaa jäämään siltikin hieman kuivakan kovaksi. Irroittele kypsästä kanasta luut ja rustot sekä nahka ja jatka niiden keittämistä vielä tunnin pari, älä enää lisää vettä. Leikkele lihat sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita syrjään odottamaan. Siivilöi liemi ja ota se talteen. Sulata kattilassa reilu viisikymmentä gr. voita ja sekoita sulaneeseen voihin 3-4 rkl.vehnäjauhoja. Älä vain ruskista. Lisää joukkoon keitinlientä, sekoittele, lisää hiljalleen lientä, kokoajan keittäen, kunnes saat sopivan paksuisen kastikkeen. Tavallisin kastike tälle ruoalle oli sitruunakastike. Lisää siis tähän kastikkeeseen
kermaa ja pari kolme munan keltuaista, sekä n.50 gr. voita. Purista sitruunasta mehua kastikkeeseen ja maistele kastiketta kokoajan, kunnes maku miellyttää. Kanaviillokki tarjottiin yleensä keitettyjen, joskus paistettujen perunoiden kera, lisänä kukkakaalia tai parsakaalia, joskus myös herneitä.
Voit myös maustaa kastikkeen currylla, jolloin lisäkkeeksi sopii erinomaisesti hyvä riisi.
Toivottavasti ohjeeni oli riittävän yksityiskohtainen ja toivoakseni mitään oleellista en unohtanut. - nuori koki
vanha kokki kirjoitti:
Oli joskus aikoinaan myös varsin suosittu ravintolaruoka. Kesti hetken, ennenkuin alkoi takaraivooni piirtymään muistikuvaa sen valmistuksesta.
Soosi sinänsä ei ole kovinkaan hankala, mutta aikaa se vie, sillä kana ei oikein äkkiä kypsy kuin painekeittimessä.
Osta patavalmis kana, ei broileri.
tarvitset myös 1 sipulin, palan juuriselleriä, pari porkkanaa, sekä pari kolme laakerinlehteä. Ripaus suolaa ja valko sekä maustepippureita.
Pane kana kylmään veteen n. pari litraa ja anna kanan kiehua, kunnes pintaan nousee kuohu. Poista kuohu ja lisää vettä jos on tarpeen. Laita juurekset ja mausteet liemeen ja anna kanan kiehua kannen alla ainakin kaksi-mieluummin kolmekin tuntia. Kana tuppaa jäämään siltikin hieman kuivakan kovaksi. Irroittele kypsästä kanasta luut ja rustot sekä nahka ja jatka niiden keittämistä vielä tunnin pari, älä enää lisää vettä. Leikkele lihat sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita syrjään odottamaan. Siivilöi liemi ja ota se talteen. Sulata kattilassa reilu viisikymmentä gr. voita ja sekoita sulaneeseen voihin 3-4 rkl.vehnäjauhoja. Älä vain ruskista. Lisää joukkoon keitinlientä, sekoittele, lisää hiljalleen lientä, kokoajan keittäen, kunnes saat sopivan paksuisen kastikkeen. Tavallisin kastike tälle ruoalle oli sitruunakastike. Lisää siis tähän kastikkeeseen
kermaa ja pari kolme munan keltuaista, sekä n.50 gr. voita. Purista sitruunasta mehua kastikkeeseen ja maistele kastiketta kokoajan, kunnes maku miellyttää. Kanaviillokki tarjottiin yleensä keitettyjen, joskus paistettujen perunoiden kera, lisänä kukkakaalia tai parsakaalia, joskus myös herneitä.
Voit myös maustaa kastikkeen currylla, jolloin lisäkkeeksi sopii erinomaisesti hyvä riisi.
Toivottavasti ohjeeni oli riittävän yksityiskohtainen ja toivoakseni mitään oleellista en unohtanut.currya maun mukaan mutta jotkut kammoaa mausteita
- vanha kokki
vanha kokki kirjoitti:
Oli joskus aikoinaan myös varsin suosittu ravintolaruoka. Kesti hetken, ennenkuin alkoi takaraivooni piirtymään muistikuvaa sen valmistuksesta.
Soosi sinänsä ei ole kovinkaan hankala, mutta aikaa se vie, sillä kana ei oikein äkkiä kypsy kuin painekeittimessä.
Osta patavalmis kana, ei broileri.
tarvitset myös 1 sipulin, palan juuriselleriä, pari porkkanaa, sekä pari kolme laakerinlehteä. Ripaus suolaa ja valko sekä maustepippureita.
Pane kana kylmään veteen n. pari litraa ja anna kanan kiehua, kunnes pintaan nousee kuohu. Poista kuohu ja lisää vettä jos on tarpeen. Laita juurekset ja mausteet liemeen ja anna kanan kiehua kannen alla ainakin kaksi-mieluummin kolmekin tuntia. Kana tuppaa jäämään siltikin hieman kuivakan kovaksi. Irroittele kypsästä kanasta luut ja rustot sekä nahka ja jatka niiden keittämistä vielä tunnin pari, älä enää lisää vettä. Leikkele lihat sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita syrjään odottamaan. Siivilöi liemi ja ota se talteen. Sulata kattilassa reilu viisikymmentä gr. voita ja sekoita sulaneeseen voihin 3-4 rkl.vehnäjauhoja. Älä vain ruskista. Lisää joukkoon keitinlientä, sekoittele, lisää hiljalleen lientä, kokoajan keittäen, kunnes saat sopivan paksuisen kastikkeen. Tavallisin kastike tälle ruoalle oli sitruunakastike. Lisää siis tähän kastikkeeseen
kermaa ja pari kolme munan keltuaista, sekä n.50 gr. voita. Purista sitruunasta mehua kastikkeeseen ja maistele kastiketta kokoajan, kunnes maku miellyttää. Kanaviillokki tarjottiin yleensä keitettyjen, joskus paistettujen perunoiden kera, lisänä kukkakaalia tai parsakaalia, joskus myös herneitä.
Voit myös maustaa kastikkeen currylla, jolloin lisäkkeeksi sopii erinomaisesti hyvä riisi.
Toivottavasti ohjeeni oli riittävän yksityiskohtainen ja toivoakseni mitään oleellista en unohtanut.mutta kuvaamasi kastike herkkusienien kera voisi olla nimeltään Poulette kastike, sillä siinä on herkkusieniä ja herkkusienten lientä, eli oikeastaan Keitetty kana Poulette. Tavallaan kuitenkin on kyse kanaviilokista.
- sinulle v-kokki
vanha kokki kirjoitti:
mutta kuvaamasi kastike herkkusienien kera voisi olla nimeltään Poulette kastike, sillä siinä on herkkusieniä ja herkkusienten lientä, eli oikeastaan Keitetty kana Poulette. Tavallaan kuitenkin on kyse kanaviilokista.
olipa ankara aloitus, mutta nyt minulla on kana kiehumassa kaikilla mausteilla.
ei muuten ollut kaunista katsottavaa ainakaan se keltainen rasvakerros, mutta eikö se ollut niin että vanhassa vara parempi.
ilmoitan vielä tänään kuinka viillokkini onnistui ja vielä koitan etsiä sitä kingin ohjetta jostakin paperipinosta.
se on aina siirretty ns. tallelle mutta koskaan en tiedä minne oli, kirjoitettuna ruutupaperille joka oli jo moneen kertaan taiteltu ja reunoista rispaantunut.
kun kysyin isännältä sanoi että jossai oli nähnyt muttei muista missä.
joten eipä taida olla helppo tikki. - sainpas
vanha kokki kirjoitti:
mutta kuvaamasi kastike herkkusienien kera voisi olla nimeltään Poulette kastike, sillä siinä on herkkusieniä ja herkkusienten lientä, eli oikeastaan Keitetty kana Poulette. Tavallaan kuitenkin on kyse kanaviilokista.
ohjeen entiseltä kouluystävältä, hänellä on onneksi hyvä tapa säilyttää miltei kaikki.
100g herkkusieniä
punainen paprika
1 sipuli
3rlk voita
1rkl tom.pyreetä
3rkl vehnäj.
5dl keitin lientä
1/2 tl suolaa
2-4 tip. tabaskoa
1/4 dl kuivaa sherryä
1dl kermaa
eli herkkusienet kiehautetaan (about omassa liemessä) kuutiotu paprika lisätään ja kuullotettu sipuli. ja toivottavasti jokainen joka haluaa kokeilla osaavat varmasti maaalaisjärjellä tehdä tämän lopunkin.
Me söimme tätä kyllä ihan silleen ja oli tosi tosi hyvää. - vanha kokki
sainpas kirjoitti:
ohjeen entiseltä kouluystävältä, hänellä on onneksi hyvä tapa säilyttää miltei kaikki.
100g herkkusieniä
punainen paprika
1 sipuli
3rlk voita
1rkl tom.pyreetä
3rkl vehnäj.
5dl keitin lientä
1/2 tl suolaa
2-4 tip. tabaskoa
1/4 dl kuivaa sherryä
1dl kermaa
eli herkkusienet kiehautetaan (about omassa liemessä) kuutiotu paprika lisätään ja kuullotettu sipuli. ja toivottavasti jokainen joka haluaa kokeilla osaavat varmasti maaalaisjärjellä tehdä tämän lopunkin.
Me söimme tätä kyllä ihan silleen ja oli tosi tosi hyvää.että kyseessä on hieman mukaeltu Poulette, mahtaako kyseessä olla jonkun kotitalousopettajan ikioma sovellutus, tai jonkun ravintolan ihka oma kehittely. Varmasti hyvää, ainakin ainekset viittaavat siihen. Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun aikanaan.
- sinä arvasit
vanha kokki kirjoitti:
että kyseessä on hieman mukaeltu Poulette, mahtaako kyseessä olla jonkun kotitalousopettajan ikioma sovellutus, tai jonkun ravintolan ihka oma kehittely. Varmasti hyvää, ainakin ainekset viittaavat siihen. Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun aikanaan.
kotitalousopettajalta kyllä, joskus -75. Mutta viillokista tuli silleen melkein ok, mutta taidan vääntää senkin ihan simppelisti kingin muotoon,vaikkakin ilman sherryä kun eipä taida kaapista löytyä. siinähän tulee molemmat ruokalajit maistettua,
( jos joku nyt haluaa miettiä niin viillokki on ollut kylmässä ja jos minun kingini ei meille jostain syystä maistu niin meillä on koirat joille maistuu joten mikään ei mene hukkaan)
voin sen kertoa että kova rumba tästäkin oli kuumana päivänä, mutta nyt laitan kaalisopan lihat kiehumaan, ja se on ainaskin tosi hyvää vaikkakin huusholli "tuoksuu" vielä huomennakin.
- vanhanajan kanaviillokki
näytti aika hyvälle se ensimmäinen ohje heti ylimäisenä.
- koulussa tarjoiltu
Kanaviillokki:
kana
vettä, merisuolaa,kokonaisia pippureita, keitetään
kastike:
40g voita tai margariinia
5 rkl vehnäjauhoja
n.5dl keitinlientä, loraus kermaa
3tl sitruunamehua
gurrya
Koulussa syötyä viillokkia, ohje pienennetty.- koulussa tarjoiltu
myös tilliliha;
kanan tilalle naudan lapaa, rintaa tai etuselkää n. 1/2kg
curryn tilalle tilliä
Hyvää tulee!! - vanha kokki
koulussa tarjoiltu kirjoitti:
myös tilliliha;
kanan tilalle naudan lapaa, rintaa tai etuselkää n. 1/2kg
curryn tilalle tilliä
Hyvää tulee!!en tunne kyseistä kirjaa, mutta veikkaan tekijäksi talousopettajaa. Yksinkertaistaen ruoat onnistuvat ja tulevat osittain halvemmiksi ja helpommiksi valmistaa. Se on aivan ymmärrettävää, kun on kyseessä kouluruoka tai sen tekemisen opetus, mutta se oikea maku jää puuttumaan. Nämä ovat niitä ns.oikaistuja tapoja valmistaa ruokaa, sillä myös kanaviilokki kaikesta huolimatta, on kansainvälisesti tunnettu ja sen oikeassa valmistustavassa on tietyt säännöt. Esimerkiksi kanaviillokki riisin ja curry-kastikkeen kera, on ranskalaisittain: "Fricassee de volaille au curry Poule au riz."
- v-kokki
vanha kokki kirjoitti:
en tunne kyseistä kirjaa, mutta veikkaan tekijäksi talousopettajaa. Yksinkertaistaen ruoat onnistuvat ja tulevat osittain halvemmiksi ja helpommiksi valmistaa. Se on aivan ymmärrettävää, kun on kyseessä kouluruoka tai sen tekemisen opetus, mutta se oikea maku jää puuttumaan. Nämä ovat niitä ns.oikaistuja tapoja valmistaa ruokaa, sillä myös kanaviilokki kaikesta huolimatta, on kansainvälisesti tunnettu ja sen oikeassa valmistustavassa on tietyt säännöt. Esimerkiksi kanaviillokki riisin ja curry-kastikkeen kera, on ranskalaisittain: "Fricassee de volaille au curry Poule au riz."
en sitten jatkanut viillokkia kingin käyttöön,tuntui turhauttavalla, ja meni parempiin suihin, joten ei se nyt sittekään ollut niin hyvää.
et luultavasti kysynyt minulta tätä talousopea mut mulla se oli nokian amk.:ssa Mirjam Ahonen.
kaalisoppa oli tosi hyvää ja huomena lämmitän loput niin on tosi parempaa.
nyt on lihamureke uunissa, ja raastoin porkkanaa sekaan, mut katotaan mitä tuleman pitää.
- vemp
Olen itse kokeillut englantilais-intialaista Mulligatawny-keittoa, jota voisi kai kutsua jonkinlaiseksi kanaviillokiksi sitäkin vaikka se keiton nimellä kulkeekin. Keitto on ollut varsin suosittu Englannissa ja sitä on tarjottu sairaille toipilasruokana yms.
Keitosta on olemassa monia reseptejä - kuten varmaan kaikista siirtomaa-ajan ruoista - mutta yksi kokeilemani löytyy sivulta http://www.soupsong.com/rchickn5.html. Tässä on linssejä ja kookosmaitoa mukana, mitä muissa resepteissä ei ole näkynyt.
Kokeilkaahan - ja jos viitsii tehdä oikein kanasta niin on tosi hyvä ja ruokaisa - ja halpa.- noin niin
saisiko tuosta suomenkielisen version, voisi olla kokeilemisen arvoinen. Jotain ymmärsin mutta hyvin vähän. Kiitos kuitenkin.
- vemp
Tulee viikonlopun aikana.
- Kas tässä:
noin niin kirjoitti:
saisiko tuosta suomenkielisen version, voisi olla kokeilemisen arvoinen. Jotain ymmärsin mutta hyvin vähän. Kiitos kuitenkin.
MULLIGATAWNY-KEITTO
Ainekset:
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
3 (150 g) lehtisellerin vartta
2 (200 g) porkkanaa
4 (350 g) perunaa
1 punainen chilipalko
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl punaista currytahnaa
2 tl garam masalaa
2 rkl kasviöljyä
1 l vettä
3 rkl kanafondia
2 kanelitankoa
2 dl punaisia linssjä
1 rs (300 g) hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1-2 rkl hunajaa
2 rkl sitruunanmehua
1 dl tuoretta minttua tai korianteria hienonnettuna
Lisäksi
1 tlk (200 g) ruokajogurttia
(1 rkl hunajaa ja sitruunanmehua)
Leikkaa kuoritut porkkanat ja kuoritut, halkaistut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet, puhdistetut lehtisellerin varret ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuori ja paloittele perunat.Kiehauta kattilassa tilkassa öljyä sipulit, hienonnettu chili, inkivääri, currytahna ja garam masala. Sekoita joukkoon paloitellut vihannekset. Lisää vesi, kanafondi ja kanelitangot. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja hauduta edelleen 10 minuuttia.Kypsennä broilerisuikaleet pannussa ja lisää keittoon. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Poista kanelitangot. Mausta vielä sitruunamehulla, hunajalla ja mintulla tai korianterilla.Tarjoa kuuma keitto ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa. - vemp
Kas tässä: kirjoitti:
MULLIGATAWNY-KEITTO
Ainekset:
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
3 (150 g) lehtisellerin vartta
2 (200 g) porkkanaa
4 (350 g) perunaa
1 punainen chilipalko
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl punaista currytahnaa
2 tl garam masalaa
2 rkl kasviöljyä
1 l vettä
3 rkl kanafondia
2 kanelitankoa
2 dl punaisia linssjä
1 rs (300 g) hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1-2 rkl hunajaa
2 rkl sitruunanmehua
1 dl tuoretta minttua tai korianteria hienonnettuna
Lisäksi
1 tlk (200 g) ruokajogurttia
(1 rkl hunajaa ja sitruunanmehua)
Leikkaa kuoritut porkkanat ja kuoritut, halkaistut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet, puhdistetut lehtisellerin varret ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuori ja paloittele perunat.Kiehauta kattilassa tilkassa öljyä sipulit, hienonnettu chili, inkivääri, currytahna ja garam masala. Sekoita joukkoon paloitellut vihannekset. Lisää vesi, kanafondi ja kanelitangot. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja hauduta edelleen 10 minuuttia.Kypsennä broilerisuikaleet pannussa ja lisää keittoon. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Poista kanelitangot. Mausta vielä sitruunamehulla, hunajalla ja mintulla tai korianterilla.Tarjoa kuuma keitto ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.Kiitos vaivastasi puolestani - hyvä soppa tästä tulee. Tai viillokki, jos käyttää vähemmän lientä.
- masseri1
tätä on kysytty niin paljon että kerronpa kanaviilokin ohjeen. kyse ei ole mistään proilerikastikkeesta vaan kanasta ja sen rasvasta. osta kana, keitä siitä kanaliemi, erottele lihat, osa liemestä riittää kastikkeeseen l: viilokkiin. suurusta se miten parhaaksi näet ja tarjoile riisi/riisi-perunan keralla ja mausteeksi riittää mustaherukkasurvos. viilokin idea on juuri siinä kananrasvassa joka kanaliemeen tuo sen maun ja koostumuksen, broiler on kuitenkin niin eri tipu ettei siitä makua saa liemeen.
- en ole nähnyt
Siis millainen lintu on kanaviillokki, onko se kenties viikonlintu. Kanan ja lokin risteytys.
- Tollon ei
pitäisi vastailla,jos ei tiedä mitä on kanaviillokki
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123810MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782017Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5441617Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851288Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671087Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3798