Norjan lohi jää syömättä

tästä lähtien

26

3373

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • * *

      jos noin ajattelee,
      silloin ei pitäisi syödä kotimaista mansikkaa,
      ei kotimaista mustikka, ei lakkaa.

      ei ostaa autoa turkista, ei pesukonetta kiinasta,
      kyllä elämä olisi kallista.

      • poimin itse

        Syö sinä vaan Puolalaisilla eritteillä höystettyä lohta :)


      • vanha kokki
        poimin itse kirjoitti:

        Syö sinä vaan Puolalaisilla eritteillä höystettyä lohta :)

        se varsinainen syy. Jokusia vuosia sitten Norjaan hakeuduttiin kalankäsittelylaitoksiin kesätöihin hyvän palkan takia. Palkka oli hyvä juuri kovan työtahdin vuoksi, ei sinne lomailemaan menty. Osa nykyisestä pullamössösukupolvesta ei näköjään tiedä mitä on todellinen työnteko, ei se ole puhelimessa istuskelua, tai monitorin vahtimista, kuten paperitehtaissa. Siinä kysytään fyysistä voimaa ja veitsenkin hyvää käsittelytaitoa. Sen oppi jopa muinoinen missimme Ursula Rainio, tosin hänkin piti työtä raskaana.
        Taitaa kirjoittajan "v.käyrä" vain olla niin korkealla koetun shokin vuoksi, että nyt tekee mieli maksaa potut pottuina norskeille. Kyllä niillä norskeillakin on hygienia vaatimuksensa, jos joku puolalainen kusaisee kalakasan päälle, niin lähtö tulee takuulla, sama koskee sylkäisyjä. Viimeiset, eli pakkaajat, jotka käsittelevät pestyt ja puhtaat kalat tai fileet, ovat usein varustettu hius-ja hengityssuojilla. Mistä kirjoittaja päättelee porukan olevan pohjasakkaa?
        Vai onko hän itse opintojaan aloitteleva "maisteri", siellä kun työskentelee myös heitä, muiden ulkomaalaisten joukossa. Kyllä on ollut paha paikka nuorella, kannattaa hakeutua politiikan pariin, siellä voi vapaasti puhua noita eritteitä, eikä hygieniasta tarvitse tinkiä ja mikä tärkeintä, työ ei fyysisesti rasita.
        Minä aion puolestani graavailla norskilohta, milloin en sitä savusta, ihan niinkuin tähänkin asti. Valitettavasti tuollainen propaganda ei meikäläiseen uppoa.


      • viestiä
        vanha kokki kirjoitti:

        se varsinainen syy. Jokusia vuosia sitten Norjaan hakeuduttiin kalankäsittelylaitoksiin kesätöihin hyvän palkan takia. Palkka oli hyvä juuri kovan työtahdin vuoksi, ei sinne lomailemaan menty. Osa nykyisestä pullamössösukupolvesta ei näköjään tiedä mitä on todellinen työnteko, ei se ole puhelimessa istuskelua, tai monitorin vahtimista, kuten paperitehtaissa. Siinä kysytään fyysistä voimaa ja veitsenkin hyvää käsittelytaitoa. Sen oppi jopa muinoinen missimme Ursula Rainio, tosin hänkin piti työtä raskaana.
        Taitaa kirjoittajan "v.käyrä" vain olla niin korkealla koetun shokin vuoksi, että nyt tekee mieli maksaa potut pottuina norskeille. Kyllä niillä norskeillakin on hygienia vaatimuksensa, jos joku puolalainen kusaisee kalakasan päälle, niin lähtö tulee takuulla, sama koskee sylkäisyjä. Viimeiset, eli pakkaajat, jotka käsittelevät pestyt ja puhtaat kalat tai fileet, ovat usein varustettu hius-ja hengityssuojilla. Mistä kirjoittaja päättelee porukan olevan pohjasakkaa?
        Vai onko hän itse opintojaan aloitteleva "maisteri", siellä kun työskentelee myös heitä, muiden ulkomaalaisten joukossa. Kyllä on ollut paha paikka nuorella, kannattaa hakeutua politiikan pariin, siellä voi vapaasti puhua noita eritteitä, eikä hygieniasta tarvitse tinkiä ja mikä tärkeintä, työ ei fyysisesti rasita.
        Minä aion puolestani graavailla norskilohta, milloin en sitä savusta, ihan niinkuin tähänkin asti. Valitettavasti tuollainen propaganda ei meikäläiseen uppoa.

        Palkat eivät todellakaan ole enää mitään hyviä kalatehtailla, sillä Itäblokin jengi polkee hintoja. Osa porukasta tarjoutuu jopa tekemään töitä ilmaiseksi.

        Norjassa lienee useita kalatehtaita. Minä puhun ainoastaan yhdestä.


      • kysymään
        viestiä kirjoitti:

        Palkat eivät todellakaan ole enää mitään hyviä kalatehtailla, sillä Itäblokin jengi polkee hintoja. Osa porukasta tarjoutuu jopa tekemään töitä ilmaiseksi.

        Norjassa lienee useita kalatehtaita. Minä puhun ainoastaan yhdestä.

        kauppiaalta onko kala Salmar AS:ltä. Jos on - itse jättäisin sen ostamatta. Jokainen tekee kuitenkin päätöksensä itse :)


      • varsinainen...
        vanha kokki kirjoitti:

        se varsinainen syy. Jokusia vuosia sitten Norjaan hakeuduttiin kalankäsittelylaitoksiin kesätöihin hyvän palkan takia. Palkka oli hyvä juuri kovan työtahdin vuoksi, ei sinne lomailemaan menty. Osa nykyisestä pullamössösukupolvesta ei näköjään tiedä mitä on todellinen työnteko, ei se ole puhelimessa istuskelua, tai monitorin vahtimista, kuten paperitehtaissa. Siinä kysytään fyysistä voimaa ja veitsenkin hyvää käsittelytaitoa. Sen oppi jopa muinoinen missimme Ursula Rainio, tosin hänkin piti työtä raskaana.
        Taitaa kirjoittajan "v.käyrä" vain olla niin korkealla koetun shokin vuoksi, että nyt tekee mieli maksaa potut pottuina norskeille. Kyllä niillä norskeillakin on hygienia vaatimuksensa, jos joku puolalainen kusaisee kalakasan päälle, niin lähtö tulee takuulla, sama koskee sylkäisyjä. Viimeiset, eli pakkaajat, jotka käsittelevät pestyt ja puhtaat kalat tai fileet, ovat usein varustettu hius-ja hengityssuojilla. Mistä kirjoittaja päättelee porukan olevan pohjasakkaa?
        Vai onko hän itse opintojaan aloitteleva "maisteri", siellä kun työskentelee myös heitä, muiden ulkomaalaisten joukossa. Kyllä on ollut paha paikka nuorella, kannattaa hakeutua politiikan pariin, siellä voi vapaasti puhua noita eritteitä, eikä hygieniasta tarvitse tinkiä ja mikä tärkeintä, työ ei fyysisesti rasita.
        Minä aion puolestani graavailla norskilohta, milloin en sitä savusta, ihan niinkuin tähänkin asti. Valitettavasti tuollainen propaganda ei meikäläiseen uppoa.

        Työnsankari ja kova kommunisti itse. :D


    • kommentinjättäjä

      ....surkimuksista ei ole raskaaseen työhön.

      En ala boikotoida mitään tuotetta siksi, että joku raukka ei kestä kovaa työtä.

      • on myönnetty

        tällä päivämäärällä työnsankarin arvonimi ja kunniamitali.


    • että kaloja

      käsitellään likaisilla lattialla pyörineillä hansikkailla. Laaduntarkkailu on puolihuolimatonta. Pakettiin menevät kalat sisältävät lähes poikkeuksetta vielä verta ja muita sisäelimiä, jolloin kala pilaantuu todella nopeasti. Pakettiin menevät myös likaisella lattialla pyörineet kalat ilman sen kummempaa puhdistusta. Hengityssuojaimia ei käytetä.

      Puolalaiset ovat ehkä tottuneet omassa maassaan syömään tällaista kalaa.

      Hygieniavaatimukset ovat kovat, mutta kukaan ei valvo niitä.

      Syökää kalaa, syökää kalaa! Minä jätän sen kaiken teille kumipää ummikot.

      • vanha kokki

        Jospa sattuisit vielä löytämään harmaasta aivomassastasi jotain negatiivista sanottavaa norskien "likaisista" puuhista kalankäsittelyssä.
        Eikö ole muuten hirveätä että esimerkiksi tomaattien kasvatuksessa luomumenetelmin, niiden juurelle lapioidaan ihan selvää paskaa. Hyi, en taida syödä edes kanamunia, tulevathan ne vallan epäilyttävästä aukosta. Sinä taas suollat suustasi selvää sontaa.
        Siksiköhän norjalainen lohi tuli aikoinaan lentorahtina ja avaamattomana, vain kurkku leikattuna Espanjaan, jospa spanjuurit tiesivät noiden polakkien ja muiden ilmaistyöntekijöiden saastaiset ja katalat metkut.


      • hommat ovat muuten
        vanha kokki kirjoitti:

        Jospa sattuisit vielä löytämään harmaasta aivomassastasi jotain negatiivista sanottavaa norskien "likaisista" puuhista kalankäsittelyssä.
        Eikö ole muuten hirveätä että esimerkiksi tomaattien kasvatuksessa luomumenetelmin, niiden juurelle lapioidaan ihan selvää paskaa. Hyi, en taida syödä edes kanamunia, tulevathan ne vallan epäilyttävästä aukosta. Sinä taas suollat suustasi selvää sontaa.
        Siksiköhän norjalainen lohi tuli aikoinaan lentorahtina ja avaamattomana, vain kurkku leikattuna Espanjaan, jospa spanjuurit tiesivät noiden polakkien ja muiden ilmaistyöntekijöiden saastaiset ja katalat metkut.

        todella perseestä. En ihmettele että aivosi ovat friteroituneet kuumassa keittiössä vuosien varrella.


    • mediakriitikko

      .....joissa ei ole todenperäisyyttä sentinkään vertaa.

      Jos tuollaisten henkisesti sairaiden mustamaalauskampanjoissa ehdotetut boikotit ottaisi vakavasti, ei tässä maailmassa voisi syödä yhtään mitään!

      • paikan päälle katsomaan

        niin tiedät.


      • taitaa olla

        lohen ruodossa kiinni ja sukujuuresi itäblokissa.


      • vanha kokki
        paikan päälle katsomaan kirjoitti:

        niin tiedät.

        tavallaan oikeassa, ellei ole aikaisemmin ollut kalanjalostustehtaassa edes turistina, niin homma näyttää melkoisen siivottomalta, sen voi katsastaa vaikka kotimaassa, eivät ne laitokset laboratorioita suinkaan ole. Mutta täytyy muistaa, että vesi on paskan lääke ja vettä noissa laitoksissa kyllä kuluu. Sitäpaitsi, kyllä meidän hygienikkomme ovat ajan tasalla, ei meille sontaa syötetä, vaikka ne tehtaidemme einesruoat joskus sen tapaiselle maistuvatkin. Maahantulotarkastus karsii kyllä epäkelvon tavaran kutakuinkin tarkkaan. Vaikka kokin homma onkin mielestäsi perseestä, niin en ole silti kaaliani vielä friteerannut, vaikka se sinusta siltä vaikuttaisi. Pidä vain omasta lantustasi huolta.


    • laatua...

      Kalan huono laatu oli myös yritysjohdon tiedossa, mutta minun aikanani asialle ei tehty mitään merkittävää. Päinvastoin – työntekijöitä aiottiin vähentää ja työtahdin ja laadun toivottiin samalla parantuvan. Täysin mahdoton yhtälö firmalle, joka on pullollaan kielitaidottomia Puolalaisia. Täysin mahdoton yhtälö firmalle, jossa työntekijät vaihtuvat viikottain. Uudet kokemattomat nysvärit (minä mukaan lukien) eivät voisi olla vähempää kiinnostuneita kalan laadusta märissä kamppeissaan, vittumaisen kiireisessä ja haisevassa työympäristössä.

      Suora lainaus erään työnjohtajan suusta:”The fish spends 18 months in the sea. It´s two hours in our hands and we FUCK IT UP.”

      Onneksi suurin osa paskakalasta meni Kiinaan ja Venäjälle. Valitettavasti osa myös tänne Suomeen KESKOlle. Salmar AS joutui maksamaan miljoonia kruunuja asiakkaille toimitetuista piloille menneistä myyntikelvottomista kaloista.

      Seuraavan kerran kun iskette hampaanne Norjalaisen Salmar AS:n lohen kylkeen – voitte kenties maistaa vivahduksen Puolan pojan omasta aromista :)

      • vanha kokki

        Kun oikein pinnistit. Olen satavarma,että Kesko ottaa onkeensa, sillä eiväthän heidän ostajansa ole varmaan paikanpäällä käyneetkään, vaikka toisin väittävätkin. Hehän tarkistavat perusteellisesti olosuhteet ja kaiken, ennen kuin ryhtyvät kaupanhierontaan. Siis suoraan valehtelevat meille ja vieläpä Bonusasiakkailleenkin. Hyi hyi Keskoa.


    • YLE Teema

      Norjan kasvatettu lohi ui nyt voimakkaaseen vastavirtaan. Reilun kuukauden sisällä lohista on erillisissä tutkimuksissa löydetty liikaa useita ympäristömyrkkyjä.

      Norjalaiset löysivät tutkimuksissaan kasvatetuista lohista liikaa lisäaineena käytettyjä nitriittejä. Venäjä puolestaan kielsi alkuvuodesta norjalaisen lohen tuonnin, koska kalaerissä oli liikaa lyijyä. Lisäksi lohirehusta löytyi Norjassa ylenmäärin kadmiumia. Julkisuuteen nousi uudelleen myös parin vuoden takainen yhdysvaltalaistutkimus, jonka mukaan kaloissa on paljon sekä dioksiineja että PCB:tä.

      Kaikki aineet ovat ihmiselle haitallisia, esimerkiksi PCB ja dioksiini saattavat elimistöön keräytyessään aiheuttaa kehityshäiriöitä ja nostavat syöpäriskiä.

      Tulokset yllättävät, koska kasvatettua lohta on pidetty luonnonkaloja puhtaampana. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan norjalaisen lohen syöntiä pitäisi kuitenkin vähentää kolmeen kertaan vuodessa. Sen mukaan pienikin myrkkymäärä on vaarallista.

      • vanha kokki

        vaarallista, ei liioin PCB, siitä ovat Suomen elintarvikeviranomaiset antaneet virallisen lausunnon aivan muutama kuukausi sitten sanomalehdissä. Nimittäin itämeren silakan syönnistä. Lähes kaikki muut maat ovat sen käytön ihmisravinnoksi kieltäneet, paitsi Suomi. Meillä on erilainen sisäinen rakenne ilmeisesti.
        Todellisuudessa nuo silakan ja norskilohen arvot ovat lohen hyväksi, mutta kumpaakin kalaa voi syödä aivan hyvällä omallatunnolla, kunhan nyt ei pelkästään niiden varaan jää. En oikein jaksa käsittää tuota peloittelupolitiikkaa joita jotkut, jopa viranomaiset harrastavat. Ihmisistä tulee aivan vauhkoja ja kohta ei kukaan uskalla syödä yhtään mitään, koska kaikki on jos ei nyt tappavaa niin ainakin myrkyllistä.


      • sai dioksiinia kehoonsa luu...
        vanha kokki kirjoitti:

        vaarallista, ei liioin PCB, siitä ovat Suomen elintarvikeviranomaiset antaneet virallisen lausunnon aivan muutama kuukausi sitten sanomalehdissä. Nimittäin itämeren silakan syönnistä. Lähes kaikki muut maat ovat sen käytön ihmisravinnoksi kieltäneet, paitsi Suomi. Meillä on erilainen sisäinen rakenne ilmeisesti.
        Todellisuudessa nuo silakan ja norskilohen arvot ovat lohen hyväksi, mutta kumpaakin kalaa voi syödä aivan hyvällä omallatunnolla, kunhan nyt ei pelkästään niiden varaan jää. En oikein jaksa käsittää tuota peloittelupolitiikkaa joita jotkut, jopa viranomaiset harrastavat. Ihmisistä tulee aivan vauhkoja ja kohta ei kukaan uskalla syödä yhtään mitään, koska kaikki on jos ei nyt tappavaa niin ainakin myrkyllistä.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Dioksiini


      • olisikohan kenties

    • G-M.S

      *Norjalaisesta lohesta:
      - jalostettu geeneihin vaikuttamalla
      - kasvatettu keinorehulla
      - huumattu ja rokotettu
      - värjätty aksaksantiinilla
      - loiset torjuttu hyönteismyrkyillä
      - vaikutukset luonnossa... ja mitä vielä, en muista kaikkea.
      Ylen dokumentti tässä taannoin tv:ssa.*

      Laitoin tämän tekstin joskus talvella tälle palstalle.

      • vanha kokki

        Geenimanipulaatio, jotenkin outo väite, mutta tietenkin nykyaikana mahdollinen. Muuten ei mitään eroa suomalaisen kirjolohen kanssa, samat muonat ja samat myrkyt, ainoastaan maku norskin hyväksi. Maistahan viljeltyä siikaa, koet elämyksen. Kalan joka ei maistu millekään.


    • ei...
    • mieluummin tuoretta

      Norjan lohi on ollut yleensä monta päivää reissussa, kun se lopulta saapuu kaupan tiskille. Ei ole enää tuoretta - pari kertaa on joudutta palauttamaan, kun kotiin vietyä (n. 800 m kaupasta) ja paketti avattua on vanhan kalan lemu etonut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe