PAINAJAINEN
Monena vuonna olen tehnyt etikkakurkkuja, mutta nyt jouduin oudon ongelman eteen. Tein kurkkuja Hilloxilla aivan normaaliin tapaan: harjasin kurkut kuuman veden alla, pesin herukanlehdet, huuhtoin tillinvarret. Lisäsin Helsingin vesijohtoveteen etikan, sokerin ja Hilloxin. Upotin kurkut hetkeksi kuumaan liemeen, sitten ladoin kurkut, herukanlehdet ja tillinvarret kuumalla pesuohjelmalla pestyyn purkkiin ja lisäsin liemen. Jäähdytin ja pistin jääkaappiin.
Pari päivää myöhemmin kurkkupurkin pohjalle oli syntynyt 2-3 sentin kerros ikäänkuin sumupilveä, vaaleanharmaata saostumaa.
Heitin liemen sokereineen, etkoineen, herukanlehtineen ja tillinvarsineen pois. Pesin purkin 70-asteisella ohjelmalla. Tein uuden liemen, keitin uusia herukanlehtiä muutaman minuutin liemessä, upotin kurkut pariksi minuutiksi kiehuvan kuumaan liemeen ja jatkoin sitten kuten edellä.
Nyt saostuma on jälleen saapunut purkin pohjalle!
Tunteeko kukaan ilmiötä??? Onko se mekaanista saostumaa vai jonkinlainen kemiallinen reaktio? MIKSI SE TULEE NYT, KUN SITÄ EI AIEMMIN OLE NÄKYNYT!
Kertokaa jos tunnette ilmiön.
Outo sakka kurkkupurkissa
5
774
Vastaukset
- gfiy5687tnhg8u
kokeile lähdevedellä..
- rotissööri
kyseisestä saostumasta ei ole mitään haittaa. Älä kuitenkaan juo kyseistä lientä, käytä siitä vain kurkut. Liiallinen kurkkujen lämpökäsittely vain saattaa tehdä niistä mössömäistä.
Arkkiviholliselleni T.epille ilmoitan tiedoksi, että en ole humalassa, enkä ole koskaan elämässäni saanut mistään potkuja, enkä ole nyt työttömänä, joten sitä koskevaa viisastelua on hyödytöntä yrittää tunkea tänne.- thurinus
Kiitos tiedosta, viesti oli huojentava. Vielä minua kovasti kiinnostaisi tietää, mistä - noin elintarvikekemiallisesti - tällainen johtuu? Ja mikä on vuodessa mahtanut muuttua.
- JEjeje.
thurinus kirjoitti:
Kiitos tiedosta, viesti oli huojentava. Vielä minua kovasti kiinnostaisi tietää, mistä - noin elintarvikekemiallisesti - tällainen johtuu? Ja mikä on vuodessa mahtanut muuttua.
Tässä muutamia mistä tuo voi johtua. Juu ei tuo mitään vaarallista ole.
Pidit kurkkuja hieman liian kauan kuumassa liemessä jolloin pinta pehmeni ja sitä liukeni vähäsen liemeen, samaten tillit jne... voivat olla pehmeempiä kuin edellisvuonna jolloin niistäkin liukenee hieman joka sitten aikaa myöten laskeutuu pohjalle sakaksi.
Tai sitten joku kurkku ollut halki jolloin sisusta on päässyt liemeen, sekin laskeutuu sakaksi pohjalle.
Tuota sakkaa ei silmällä oikein erota ennenkuin se on laskeutunu pohjalle.
Tai sitten Hilloxin koostumus on hieman muuttunut, kai katsoit ettei pakkauskoko/ohje ole muuttunut? - T.epi
Eli se juttu, että olit kesän jollakokkina, oli valetta? Ei päivääkään töissä, onnittelut!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044