Sisältää munaa ja on jo itsessään täyttävä ja vatsaystävällinen ateria vaikkapa työssä sen ikuisen lihapiirakan tilalle,raavaallekin miehelle.
Tätä valmistaa piskuinen Halkivahan meijeri Urjalassa.En ole löytänyt tuotetta muualta kuin Säästöpörssi-ketjun halpahalleista,muualla hallitsee Valio "kotijuustollaan" joka on aina kitkerää ja vetistä,ikäänkuin vanhaa vaikka päiväys kunnossa.
Syy avautumiselleni on puhtaan itsekäs,pelkään näet tämänkin tuotteen katoavan trendikkäiden fetojen ja kvartaalien puristuksessa marginaalisena,kuten hyville tuotteille on tapana käydä.
Maistakaa toki jos löydätte jostain.
Kehunpa perinteisen tuorejuuston
9
1334
Vastaukset
- vemp
Tässä on asiaa - kiitos. Jos emme osta itse hyviä tuotteita, ne häviävät kaupoista. Jos emme arvosta hyvää ruokaa osana kulttuuria, häviää ruoanlaittotaito.
Jos löydän hyvän tuotteen kaupasta teen sille parhaan palvelun ostamalla sen ja kertomalla siitä muillekin. On se sitten kotimainen tai ulkomainen.
Otan esimerkiksi kutunjuuston - sen oikean, suussa natisevan, sopivansuolaisen ja maukkaan - olkoon Tyrväältä, Kiikasta tai mistä muusta kuttupitäjästä. Tuotehan on melkein hävinnyt kaupasta kysynnän puutteesta, mutta samaan aikaan ostamme purkkitolkulla suhteellisen mautonta, tanskalaista fetaa vaikka kyseessä on perimältään lähes samankaltainen tuote. Nyt puhun siis lampaan tai vuohenmaitoon tehdystä juustosta enkä jäljitelmistä.
Tai ostamme ranskalaista teollisuuschevreä ripoteltavaksi salaatteihin tai gratinoitavaksi leivän päälle. - kotijuusto
on se hämäläisissä pidoissa, häissä ja hautajaisissa sekä myös mm. seurakuntien lähetyslounailla tarjottava juustomuotissa valmistettu kotijuusto! Sitä aina kaipaan ja onneksi sukujuhlissa ja muissa pitopöydissä sitä vielä saa, ja myyjäisistä voi löytää. Ei ole yhdenkään meijerin valmistama samanlaista kuin ehtoisten emäntien :)
- vemp
Oikein - ja varsin helppo tehdä itsekin. Kotijuuston teko kunniaan! Oma kotijuustomme on myös varsin helposti muunneltavissa erilaiseksi ja makunsa mukaisesksi yrteillä, pippureilla, kuminalla... valkosipulilla. Ja onhan niitä jo usemapia perusmuunnelmiakin - maidosta, piimästä yms.
Hyviä ovat nuo pitokokkien tekemiset, mutta tahtovat olla tänä päivänä - taidon kai vähän hävitessä - niin kovin yksipuolisia, vähän mauttomia ja samanlaisia. - vanha kokki
vemp kirjoitti:
Oikein - ja varsin helppo tehdä itsekin. Kotijuuston teko kunniaan! Oma kotijuustomme on myös varsin helposti muunneltavissa erilaiseksi ja makunsa mukaisesksi yrteillä, pippureilla, kuminalla... valkosipulilla. Ja onhan niitä jo usemapia perusmuunnelmiakin - maidosta, piimästä yms.
Hyviä ovat nuo pitokokkien tekemiset, mutta tahtovat olla tänä päivänä - taidon kai vähän hävitessä - niin kovin yksipuolisia, vähän mauttomia ja samanlaisia.Tosin heidän arvostuksensa on laskenut nykynuorison silmissä, koska pitokokit eivät mielellään valmista pizzaa, eivätkä liioin hampurilaisia, kebapista nyt puhumattakaan. Pitokokkien työtä vaikeuttaa lisäksi saatavien raaka-aineiden laadun huonontuminen. Taitavinkaan kokki ei loihdi ala-arvoisesta lihasta, vihanneksista tai kalasta huippuhyvää. Mitä enemmän jalostustyötä nykyisellä, vain tehokkuuteen tähtäävällä trendillä suoritetaan, sitä mauttomampaa tulokseksi saadaan. Ei mausteillakaan voi kaikkea peittää asian auttamiseksi. Neuvostoliitto aikanaan perusti tuotantonsa lähinnä raskaaseen metalliteollisuuteen, laadun tavoittelu oli määrän suhteen toisarvoista. Jäljellä on vain suunnaton määrä romua ja rämää, käyttökelvotonta rojua. Onko meidän elintarviketuotantomme menossa samaan suuntaan hyvän maun ja korkean laadun suhteen. Viittaan maidon käsittelyyn, kalan viljelyyn (surkein on siika) tomaatteihin, sianlihaan jne.
En pidä jalostusta sinänsä pahana, mutta pitäisi kiinnittää myös hieman huomiota tuotetun tarvikkeen makuun, ei pelkästään satoisuuteen ja ulkonäköön. On kuitenkin vielä lukuisasti ihmisiä, jotka arvostavat hyvänmakuista puhdasta ja luonnollisesti tuotettua ruokaa. - vemp
vemp kirjoitti:
Oikein - ja varsin helppo tehdä itsekin. Kotijuuston teko kunniaan! Oma kotijuustomme on myös varsin helposti muunneltavissa erilaiseksi ja makunsa mukaisesksi yrteillä, pippureilla, kuminalla... valkosipulilla. Ja onhan niitä jo usemapia perusmuunnelmiakin - maidosta, piimästä yms.
Hyviä ovat nuo pitokokkien tekemiset, mutta tahtovat olla tänä päivänä - taidon kai vähän hävitessä - niin kovin yksipuolisia, vähän mauttomia ja samanlaisia.Vähän vielä kaseiinia tähän asiaan. Olen joskus ihmetellyt juustovalikoimaamme kun se tuntuu painottuvan kotimaan osalta kovasti rasvaisten kermajuustojen puolelle ja sitten kun ne on rasvaisiksi todettu, tehdään niistä kevytversio, joka ei sitten enää maistukaan miltään.
Kun katsoo jopa 60-70-lukujen juustovalikoimia niin kyllä siellä oli enemmän kotimaista valinnanvaraa ns. kuivien ja vähärasvaisempien juustojen puolella. Ei sen puolesta... onhan meillä nykyään paljon enemmän erilaisia tuotemerkkejä - ehkä - mutta kaikki niin kovin samanlaisia ja aika mitään sanomattomia. Toki viime aikoina on tullut joitain uusia hyviä, mutta ah! niin hintavia.
Luin juuri Jussi Talven juustokirjaa ja hämmästyin silloista erilaisten juustojen valikoimaa. Kirja lienee jostain 60-70-lukujen taitteesta. - rasvaisuuteen.
vemp kirjoitti:
Vähän vielä kaseiinia tähän asiaan. Olen joskus ihmetellyt juustovalikoimaamme kun se tuntuu painottuvan kotimaan osalta kovasti rasvaisten kermajuustojen puolelle ja sitten kun ne on rasvaisiksi todettu, tehdään niistä kevytversio, joka ei sitten enää maistukaan miltään.
Kun katsoo jopa 60-70-lukujen juustovalikoimia niin kyllä siellä oli enemmän kotimaista valinnanvaraa ns. kuivien ja vähärasvaisempien juustojen puolella. Ei sen puolesta... onhan meillä nykyään paljon enemmän erilaisia tuotemerkkejä - ehkä - mutta kaikki niin kovin samanlaisia ja aika mitään sanomattomia. Toki viime aikoina on tullut joitain uusia hyviä, mutta ah! niin hintavia.
Luin juuri Jussi Talven juustokirjaa ja hämmästyin silloista erilaisten juustojen valikoimaa. Kirja lienee jostain 60-70-lukujen taitteesta.Vettähän ei kannata laivata ja jossain vaiheessa vietiin meijerituotteita mm yhdysvaltoihin.Olimme kai silloin samassa asemassa kuin kiina nykyisin.
Valio on sittemmin unohtanut tuotekehityksen kun muutenkin taitaa mennä turhan mukavasti. - vemp
vemp kirjoitti:
Vähän vielä kaseiinia tähän asiaan. Olen joskus ihmetellyt juustovalikoimaamme kun se tuntuu painottuvan kotimaan osalta kovasti rasvaisten kermajuustojen puolelle ja sitten kun ne on rasvaisiksi todettu, tehdään niistä kevytversio, joka ei sitten enää maistukaan miltään.
Kun katsoo jopa 60-70-lukujen juustovalikoimia niin kyllä siellä oli enemmän kotimaista valinnanvaraa ns. kuivien ja vähärasvaisempien juustojen puolella. Ei sen puolesta... onhan meillä nykyään paljon enemmän erilaisia tuotemerkkejä - ehkä - mutta kaikki niin kovin samanlaisia ja aika mitään sanomattomia. Toki viime aikoina on tullut joitain uusia hyviä, mutta ah! niin hintavia.
Luin juuri Jussi Talven juustokirjaa ja hämmästyin silloista erilaisten juustojen valikoimaa. Kirja lienee jostain 60-70-lukujen taitteesta.Hyvä pointti tämä viennin merkitys, kun tietää USA:n rajoittuneen juustomaun. Suomalainen Emmental "Swiss Cheese" oli kai päävientituote ja sitä sitten tehtiin. Valion Emmental oli aikanaan varsin hyvä ja voimakas juusto, mutta maku on muuttunut plässymmäksi ajan myötä - vai onko oma makuni alkanut vaatimaan voimakkaampaa?
Kulutajan tottumukset sielläpäin ovat saattaneet vaikuttaa asiaan - bulkkijuustoja bulkkikansalle. Mikähän on Suomen juustoviennin tila nykyään? - vaihteessa
rasvaisuuteen. kirjoitti:
Vettähän ei kannata laivata ja jossain vaiheessa vietiin meijerituotteita mm yhdysvaltoihin.Olimme kai silloin samassa asemassa kuin kiina nykyisin.
Valio on sittemmin unohtanut tuotekehityksen kun muutenkin taitaa mennä turhan mukavasti.Espanjassa, Kataloniassa, niinkin pienessä kaupungissa kuin Gerona, asukkaita noin 100 000, sai Suomalaista edamia, ja paljon halvemmalla kuin Suomessa.
vaihteessa kirjoitti:
Espanjassa, Kataloniassa, niinkin pienessä kaupungissa kuin Gerona, asukkaita noin 100 000, sai Suomalaista edamia, ja paljon halvemmalla kuin Suomessa.
Olisiko silloin ollut maitotuotteilla vielä vientituki voimassa, ts. valtio maksoi maataloustuotteiden viennille tukea, jotta hinta voitiin pitää alhaisena ja kauppa kävisi?
EU:n myötä vientitukien olisi pitänyt loppua ja rehdimmän kilpailun ajan koittaa. Siihen aikaanhan estettiin tuonti vielä tuontitulleilla ja tuontisuojillakin. Suomalainen maatalous oli suojatyöpaikkoja täynnä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sanna niin nättinä Amsterdamin Business Foorumilla
Upeasti edustaa taas Suomea ulkomailla meidän kansainvälinen superstaramme. Miksei persuilla ole ketään siedettävän näk1169474Työeläkkeiden maksaminen on lopetettava
Suomen talous on palkansaajien vuosikausia heikentyneen ostovoiman vuoksi niin kuralla, että palkkasumman jakamisessa ta1137711Juuri nyt! Parturi bongattu Sannan seurassa!
🌐 Breking News 📢 🗞️ 🆕 Kaksikko bongattu Suomen Helsingin Töölöstä. Kyllä. Sieltä samasta Töölöstä, josta kuppakin347584Sofia Virran pahoinpitelyä puolustetaan netissä
HS soitti Virran pahoinpitelyä puolustaneille https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011516353.html2377289Purra tekee hyvää työtä, me suomalaiset haluamme että hän jatkaa myös
seuraavan hallituksen valtiovarainministerinä. Kovina aikoina pitää olla kova.976022Koska Minja Koskela ja Sofia Virta kääntyy islamiin?
Sekä vihreät että vasurit selvästi pitävät islamista ja muslimeista, varsinkin naiset, joten voidaan olettaaa että nuo k865881Persu Keskisarja on politiikan Uuno Turhapuro
Asiantuntija luonnehtii Keskisarjaa Trumpin ajan Turhapuroksi, joka ärsyttää kokoomusta. – Keskisarjan känni-imago j425659Ratkaisujen tarjoamisen sijaan SDP on keskittynyt levittämään väärää tietoa
Kokoomuksen kansanedustaja Martin Paasi on turhautunut eduskunnassa käytävään salikeskusteluun. Hän kertoo, miksi. – Ko1055581Stubb jo paljon tunnetumpi ja arvostetumpi maailmalla, kuin Marin koskaan
Stubb tekee sitä työtä mitä pitää, hän ei koreile vaatteilla eikä ole baareissa räkäposkella kuten Marin. Marininhan pit694700Persut ne lomailee veronmaksajien piikkiin
Nämä rötösherrat kyllä putoavat onneksi eduskunnasta. Ja kuten Marin maksoi aamupalansa, niin nämä reissut pitää periä m323299