MIten nuo astevuorokaudet menee niin kuin eri riistalajeille? Hirvelle se oli muistaakseni 40 astevuorokautta, mutta mikä oli se maksimilämpötila? Mites muu riista?
Riistan astevuorokaudet
3
911
Vastaukset
- hölyn pölyä,
mutta intiaanit sanovat että hirveä pitää riiputtaa vähintään 7 vrk.
- getpwned
kyllä balalaikka laulaa, unohdetaan tommoset astevuorokaudet, antaa soittaa vaan.
- Eräsmies!
Hirvenlihan raakakypsytys tulisi tehdä 1 - 5 asteen välisessä lämpötilassa, 2 - 3 astetta olisi optimi.
Muistaakseni muidenkin paistilihojen rakakypsytys noudattaa samoja periaatteita kuten kauriin, peuran ym.
Linnut ja jänikset ovat hieman eri juttu. Ne laitetaan yleensä pata- tai uuniruuiksi jossa on mukana kaikki syötävät lihat. Tällöin raakakypsytyksen idea mureuttaa pihvi- ja paistiliha etukäteen jotta kypsennysaika olisi lyhyempi ei toimi. Pienriista on usein ammuttu haulikolla jolloin verestymiä on lihaksissa ja myös epäpuhtauksia voi olla vatsaontelossa.
Itse riiputan vain pari päivää viileässä, korkeintain viikon. Useimmiten pakastan ja kypsennän padassa kypsäksi.
Vanha niksi on mureuttaa jänistä maidossa. Kannattaa kokeilla!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643305Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433127- 432498
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1082376- 311923
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271820- 481626
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851435- 391300
- 821159