Pitäisi saada sieniä säilöttyä talveksi, niin saisi aina ottaa ja jalostaa. Eli tatteja suolattuna ja haperoa samoin. Muita säilöntäreseptejä myöskin otetaan vastaan, kiitos.
Suolasienet ja muu sienten säilöntä?
3
9621
Vastaukset
- rotissööri
tässä on suolakurkkujen resepti. Soveltaen sopii myös sienille, paitsi, että ei tarvitse lämpökäsitellä; sienet säilyvät sellaisenaan.
n. 5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.
Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.
Pohjalle: (maustevihannekset)
tillinvarsia ja -kukintoja
varsiselleriä lehtineen
valkosipulia murskattuna
mustaherukan lehtiä
piparjuurta
tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)
Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.
Suolaliemi:
10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa
1. Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
2. Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
3. Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
4. edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
5. kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
6. tölkitetään ilmatiiviiksi.
Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa) - mirje
olen nyt itse ajatellut että helpointa ainakin minulle on pakastaa sopivissa annospusseissa. olisihan sellainen kylmäkellari makea olla, jonne mahtuisi säilykepurkkeja.. esim. rouskuja löytyi metsästä ihan älyttömästi pari viikkoa sitten. Kiehautus, valutus, jäähdytys ja pakkaseen. talvella teen sitten ihanaa sienisalaattia, suolaa lisään kokatessa. Sienet jotka ei tarvitse mitään esikäsittelyä voi käyttää kuumalla kuivalla pannulla ja pakastaa vaikka kastikkeita tai piiraita varten sen jälkeen. Näin teen tänä vuonna.
- sienihullulta
Ensinnäkään tatteja ei kannata lähteä suolaamaan, niistä tulee limaisia. Itse haihdutan puhdistetuista ja pilkotuista tateista paistinpannulla ilman rasvaa ylimääräiset nesteet pois ja pakastan, näin ne ovat valmiita käytettäviksi.
Rouskut ryöppään ensin kahteen kertaan väljässä vedessä n. 5min, keittämisen aikana tulee pintaan muodostuva vaahto kuoria pois. Huuhdelluista ja jäähtyneistä sienistä puristelen vielä ylimääräiset vedet pois ja laitan kerroksittain merisuolan kanssa muoviämpäriin, suolaa saa olla reilusti "valkoisenaan". Päällimmäiseksi voipaperi, lautanen ja painoksi hyvin pesty kivi sekä kansi päälle. Ennen salaatiksi valmistamista liotan sieniä n. vuorokauden, veden vaihdan vähintään kaksi kertaa. Ohjeita säilöntään on toki niin paljon kuin säilöjiäkin, mutta näillä menetelmillä olen itse saanut mieleiseni lopputuloksen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 823193
- 922905
- 532152
Mietin että
Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin201605Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon
Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..61379- 151369
- 191344
Aaamu on täällä taas!
Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa131321Tajusin vaan...
Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein141317Noin ulkonäkö-jutut ei multa
Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin351275