Vasta-alkajalle vinkkejä

uutukainen

Olen nyt noin kuukauden noudattanut vhh ruokavaliota ja olo on loistava! Tosin pieniä lipsumisia tähän alkuun on mahtunut, osa toki tietämättömyydestäkin johtuen.

Haluasin vinkkejä lähinnä siihen, mitä ostaa lounaaksi töihin. Useimmiten en ehdi miettiä lounastaukoa jo ajoissa kotona vaan käyn tauolla kaupasta hakemassa eväät. Ongelmana on se, että ainaiset fetasalaatit alkavat kyllästyttämään. Antakaapa hyviä vinkkejä, mitä kannattaisi ostaa. Töissä on mahdollisuus lämmittää ruokaa, mutta varsinaiseen kokkaamiseen ei ruokatunti riitä.

Muutenkin, olisi kiva tietää mitä ostatte kaupasta välipalaksi yllättävän nälän iskiessä, kun noita käteviä valmisleipiä tai karjalanpiirakoita ei enää haluata syödä.. Itse ole ostanut esim. kirsikkatomaatteja, mutta niitäkään ei aina jaksa syödä eikä ihan ympärivuoden ole tarjollakaan.

5

2084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virkistää...

      Keitä kotona kukkakaaalia tai jotain muuta vähä hiilarista ja tee vaikka jauhelihasta mausteinen kastike jonka töissä lämmität. Kastikkeita voit vaihdella makkaraa, kalaa, juustoa ym. Mielikuvitusta vaan peliin. Kylmiin salaatteihin kyllästyy nopeasti. Lämmin ruoka on ruokaisamman tuntuinen.

    • kkkkkkkkkkkkkk

      kauppojen grilleistä saaa nykyisin kaikelnaista sopivaa, kanaa, kalaa, lihaa... sitten vaan vähän vihreetä messiin.

      Voit myös paistaa broiskua kotona ja ottaa sitä mukaan, menee hienosti kun teet sille dibin täysrasvaisesta naturell jogurtista, mausteita reilusti messiin.

      Kananmunia kantsuu aamulla keitellä ja niistä saa aaamupalaa ja vaikka tonnikalasalaattiin hyvää lisuketta.

      Einestiskiltä löytyy ( kun lukee tuoteselosteita) myös erilaisia makkaroita ja lihapullia, joissa hiilait on nollassa tai siinä 5g tietämillä/100 g.

      Rahkaa kantsuu vääntää isot satsit, siitä saa aamu ja välipalaa = rahkaa, kermavaahtoa, hermesetasjauhetta, marjoja. IHANAA!!

      • ..tietämätön..

        voiko tota hermesetas-makeuttajaa käyttää?? Oon ymmärtäny, että kaikki keinotekoiset makeutusaineet ihan valkoisen sokerin lisäksi on totaalipannassa?


      • kkkkkkkkkkkkkk
        ..tietämätön.. kirjoitti:

        voiko tota hermesetas-makeuttajaa käyttää?? Oon ymmärtäny, että kaikki keinotekoiset makeutusaineet ihan valkoisen sokerin lisäksi on totaalipannassa?

        keinomakeutus käy ihan hyvin, jotkut vaan on niin "luomuja", että välttävät sitä. Laihtumisen kannalta (itse -22 kg/ 2 vuodessa), voin sanoa takuuvarmasti, että KEINOMAKEUTUS ON OK. Samoin ligth limsat ja mehut(tarkista ettei ole sokeria, kuten esim AnanasJaffassa)


      • aineet...
        kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        keinomakeutus käy ihan hyvin, jotkut vaan on niin "luomuja", että välttävät sitä. Laihtumisen kannalta (itse -22 kg/ 2 vuodessa), voin sanoa takuuvarmasti, että KEINOMAKEUTUS ON OK. Samoin ligth limsat ja mehut(tarkista ettei ole sokeria, kuten esim AnanasJaffassa)

        http://sundqvist.blogspot.com/2007/08/sokeri-lihottaa.html

        keskiviikko, elokuu 22, 2007
        Sokeri lihottaa

        *
        Olemme tottuneet kuulemaan, että rasva lihottaa. Tämä lienee aivan totta. Jos syömme liikaa rasvaa, saamme herkästi liian paljon energiaa ja tästä syystä olemme vaarassa lihoa. Ette ehkä ole kuulleet, että sokeri lihottaa. Sekin lienee valitettavasti aivan totta. Jos glukoosia joutuu verenkiertoon liikaa, silloin me myös lihomme.

        Ihan tuoreessa tutkimuksessa Mount Sinai Collegen tutkijat Yhdysvalloissa ovat löytäneet suolistosta täsmälleen samat makureseptorit kuin kielessä. Näille makean tunnistimille on annettu nimet T1R3 ja gustduktiini. Sanonnat "maha haluu makeeta" ja "makeaa mahan täydeltä" näyttävät olevan enemmän totta kuin tähän asti on ajateltu.

        Mitä tällä sitten on tekemistä sokerin lihottavan vaikutuksen kanssa? Nyt löydetyillä makureseptoreilla on tärkeä tehtävä elimistömme energia-aineenvaihdunnassa. Kun sokerit (hiilihydraatit) hajoavat suolessa, ne muuttuvat glukoosiksi. Glukoosi sitoutuu edellä mainittuihin makureseptoreihin, jotka alkavat erittää GLP-1-nimistä hormonia. Tämä suolistohormoni säätelee puolestaan insuliinin eritystä ja ruokahalua. Jos suolistossa on liikaa glukoosia sitä joutuu myös verenkiertoon liikaa. Jos hiilihydraattivarastot ovat ihmisellä täynnä esimerkiksi kovin vähäisen liikunnan takia, glukoosista tehdään varastorasvaa. Ihminen alkaa lihoa.

        Makureseptoreiden toiminta saattaa selittää myös sen, miksi keinotekoiset makeutusaineet (esimerkiksi aspartaami) eivät ole purreet lihavuuteen odotetulla tavalla. Sekä sokerit että keinotekoiset makeutusaineet aktivoivat suoliston makureseptoreita, jolloin suolistohormonin ja SGLT1-nimisen proteiinin määrä kohoaa. Tämä johtaa sokerien tehokkaampaan imeytymiseen suolistosta. Mitä useammin reseptoreita aktivoidaan, sitä enemmän sokeria imeytyy vereen ja sitä enemmän elimistöllä on sokerikuormaa mistä on päästävä eroon. Joko hiilihydraattivarastoja kartuttamaan maksassa ja luurankolihaksissa tai ikävästi ylijäämäenergian muodossa rasvavarastoihin.

        Vaikka laihduttaja rajoittaisi sokerien käyttöä, makureseptoreiden aktivoituminen esimerkiksi aspartaamilla johtaa kulutetun sokerin tehokkaampaan imeytymiseen. Kevytlimsan juominen ja sämpylöiden syöminen laihdutusmielessä on siis syytä ottaa uudelleen arvioitavaksi.

        Tutkimuksesta kertoi Proceedings of the National Academy of Sciences -tiedelehti.

        Uutisen bongasin Tiede-lehdestä 22.8.2007


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16328
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      46
      14594
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      373
      9231
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5199
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4472
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      162
      2951
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1780
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1329
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe