hanhipaisti?

...

Hanhi olisi tulossa tulijaisena metsästysreissulta. Millainen olisi hyvä paistin resepti?

10

15606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha kokki

      Mutta selkeästi riistanmakuinen lintu. Ellet halua hanheasi savustettuna, joka olisi sinänsä erinomainen vaihtoehto, on eräs, mielestäni varsin hyvä ohje seuraava:
      Hanhipata
      Marinadi yhden hanhen lihoille:
      2 rkl. fariinisokeria
      1 valkosipuli murskattuna
      3 dl hyvää soijakastiketta
      2 dl tuoreen ananaksen mehua
      Lisäksi tarvitset valmistukseen 1/2 litraa hyvää lihalientä.
      Irroita koiveta ja poista niistä luut, kuutioi lihat. Samoin rintalihat. Laita lihat vaikkapa muovipussiin ja kaada marinadiliemi pussiin, anna maustua ainakin seuraavaan päivään.
      Otettuasi lihapalat pussista, kuivaa ne ja ruskista pannulla voissa ja nostele pataan. Kaada joukkoon puolet marinadista ja lihaliemi, kiehauta nopeasti, sulje kansi ja laita pata uuniin 150 asteeseen. Hauduttele lihoja tunnin verran ja sitten nostelet lihat pois liemestä, mutta säilytä ne lämpöisinä. Kuori vaahto liemestä ja keitä sitä hieman kokoon kattilassa. Saosta veteen sekoitetulla arrowjuurijauholla. Lisää lämpimät lihat kastikkeen joukkoon. Tarjoa mausteisen basmati riisin kera. Mausta riisi kookoshiutaleilla, kanelilla ja rusinoilla.
      Toivon että onnistut hanhiruokasi kanssa.

      • nyt vain

        mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
        Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".


      • Edellinen
        nyt vain kirjoitti:

        mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
        Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".

        Tai anteeksi, NYT vasta huomaan että olikin kyse VILLIhanhesta eli RIISTAhanhesta tuossa aloituksessa, luin ensin vain tuon "hanhipaisti"-otsikon, ja pidin itsestään selvänä, että kyse oli kesyhanhesta. Enpä ole edes tiennyt, että myös villihanhia metsästetään...


      • getpwned
        nyt vain kirjoitti:

        mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
        Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".

        opetelkaa ny valmistamaan niit ite tekemällä oppii eikä täällä ohjeita kinuamalla ps balalaikka soipi edelleen


      • Mainitse lähde

        Alkuperäisessä kirjan resptissä, tässä oli vielä cashwepähkinä lisuke/koristelu. Ja kun kirjasta tänne pistää reseptin, niin olisi hyvä mainita lähde, eli Riista&Kala keittokirja, WSOY 2001. Alkuperäinen teos: Vilt & Fisk kokboken, Siri Reuterstrand & co, AB Nordbok, Göteborg, 1996...


    • Eräjurmu

      Ei se hanhen liha rasvaista ole. Sillä vaan voi nahan alla olla rasvaa. Eli jos sen nylkee eikä nyi niin ei ole rasvaa. Rasvaa toki voi peräaukon seudulta tai muualta nahan alta leikata talteen.

      • of goose

        ilman anahan allaolevaa rasvaa, paistista kuivakka.
        Samahan pätee ankkaankin


    • hanhi pannulle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin

      Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni
      Haapavesi
      82
      1289
    2. Vähemmän metsien hakkuita, enemmän sähköautoja

      Siinä ilmastopaneelin neuvot tiivistettynä kuinka Suomi saavuttaa ilmastotavoitteensa. https://yle.fi/a/74-20155596 "S
      Maailman menoa
      202
      1078
    3. Kadun transhoitoja - Suomalainen dokkari kertoo yhden ihmisen tarinan: "Miks oon ikinä..."

      Mielenkiintoinen dokkari tv:ssä. Sametti poistatti rintansa, kohtunsa ja munasarjansa ja eli vuosia miehenä. Pitkään pä
      Maailman menoa
      61
      1050
    4. Sun ajatttelu tuo vaan julmuutta mut kukaan muu nainen ei voi korvaa sua

      Mut sun ajattelu saa mut itsetuhoseks ja uhmaan lakiakin😭😭💀 Se väärinymmärryksen määrä on käsittämätöntä. Helpottais
      Ikävä
      12
      999
    5. Asunnottomuus lisääntyy

      Petteri Orpon hallituksen leikkaukset ihmisoikeusjärjestö Amnestyn syynissä. Jokaisella on oikeus omaan kotiin. Jopa työ
      Maailman menoa
      161
      978
    6. Sulle on tullut

      Viesti mesessä, tietääkseni. Olis ihan kiva saada vastauskin sulta, kaunis nainen😊 Mieheltä
      Ikävä
      103
      953
    7. Minä pyydän,

      jos yhtään minua haluat, näytä se jotenkin. Kosketa tai sano jotain joka rikkoo rajoja. Ota vaikka olematon roska hiuksi
      Ikävä
      68
      866
    8. Olen rakastunut sinuun mies edelleen

      Meidän yhteys on jossain ihan muualla kuin netissä, muistetaan se. Kaunista päivää sinulle 😍
      Ikävä
      119
      791
    9. Tiesin, että olet jotenkin paha ihminen

      Vaikka muuta osaat esittää.
      Ikävä
      77
      725
    10. Ihmeelliseltä pikkunaiselta....

      Jatkakaa vaikka tässä jos on jotain mitä joku haluaa että mä näen... En jaksa, eikä mua kiinnosta sitä jätti ketjua t
      Ikävä
      121
      724
    Aihe