hanhipaisti?

...

Hanhi olisi tulossa tulijaisena metsästysreissulta. Millainen olisi hyvä paistin resepti?

10

15715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha kokki

      Mutta selkeästi riistanmakuinen lintu. Ellet halua hanheasi savustettuna, joka olisi sinänsä erinomainen vaihtoehto, on eräs, mielestäni varsin hyvä ohje seuraava:
      Hanhipata
      Marinadi yhden hanhen lihoille:
      2 rkl. fariinisokeria
      1 valkosipuli murskattuna
      3 dl hyvää soijakastiketta
      2 dl tuoreen ananaksen mehua
      Lisäksi tarvitset valmistukseen 1/2 litraa hyvää lihalientä.
      Irroita koiveta ja poista niistä luut, kuutioi lihat. Samoin rintalihat. Laita lihat vaikkapa muovipussiin ja kaada marinadiliemi pussiin, anna maustua ainakin seuraavaan päivään.
      Otettuasi lihapalat pussista, kuivaa ne ja ruskista pannulla voissa ja nostele pataan. Kaada joukkoon puolet marinadista ja lihaliemi, kiehauta nopeasti, sulje kansi ja laita pata uuniin 150 asteeseen. Hauduttele lihoja tunnin verran ja sitten nostelet lihat pois liemestä, mutta säilytä ne lämpöisinä. Kuori vaahto liemestä ja keitä sitä hieman kokoon kattilassa. Saosta veteen sekoitetulla arrowjuurijauholla. Lisää lämpimät lihat kastikkeen joukkoon. Tarjoa mausteisen basmati riisin kera. Mausta riisi kookoshiutaleilla, kanelilla ja rusinoilla.
      Toivon että onnistut hanhiruokasi kanssa.

      • nyt vain

        mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
        Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".


      • Edellinen
        nyt vain kirjoitti:

        mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
        Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".

        Tai anteeksi, NYT vasta huomaan että olikin kyse VILLIhanhesta eli RIISTAhanhesta tuossa aloituksessa, luin ensin vain tuon "hanhipaisti"-otsikon, ja pidin itsestään selvänä, että kyse oli kesyhanhesta. Enpä ole edes tiennyt, että myös villihanhia metsästetään...


      • getpwned
        nyt vain kirjoitti:

        mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
        Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".

        opetelkaa ny valmistamaan niit ite tekemällä oppii eikä täällä ohjeita kinuamalla ps balalaikka soipi edelleen


      • Mainitse lähde

        Alkuperäisessä kirjan resptissä, tässä oli vielä cashwepähkinä lisuke/koristelu. Ja kun kirjasta tänne pistää reseptin, niin olisi hyvä mainita lähde, eli Riista&Kala keittokirja, WSOY 2001. Alkuperäinen teos: Vilt & Fisk kokboken, Siri Reuterstrand & co, AB Nordbok, Göteborg, 1996...


    • Eräjurmu

      Ei se hanhen liha rasvaista ole. Sillä vaan voi nahan alla olla rasvaa. Eli jos sen nylkee eikä nyi niin ei ole rasvaa. Rasvaa toki voi peräaukon seudulta tai muualta nahan alta leikata talteen.

      • of goose

        ilman anahan allaolevaa rasvaa, paistista kuivakka.
        Samahan pätee ankkaankin


    • hanhi pannulle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      187
      11458
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      58
      5459
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      46
      2737
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      40
      2385
    5. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1861
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      44
      1815
    7. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      29
      1624
    8. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      41
      1460
    9. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      6
      1436
    10. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      38
      1387
    Aihe