Hanhi olisi tulossa tulijaisena metsästysreissulta. Millainen olisi hyvä paistin resepti?
hanhipaisti?
10
15750
Vastaukset
- vanha kokki
Mutta selkeästi riistanmakuinen lintu. Ellet halua hanheasi savustettuna, joka olisi sinänsä erinomainen vaihtoehto, on eräs, mielestäni varsin hyvä ohje seuraava:
Hanhipata
Marinadi yhden hanhen lihoille:
2 rkl. fariinisokeria
1 valkosipuli murskattuna
3 dl hyvää soijakastiketta
2 dl tuoreen ananaksen mehua
Lisäksi tarvitset valmistukseen 1/2 litraa hyvää lihalientä.
Irroita koiveta ja poista niistä luut, kuutioi lihat. Samoin rintalihat. Laita lihat vaikkapa muovipussiin ja kaada marinadiliemi pussiin, anna maustua ainakin seuraavaan päivään.
Otettuasi lihapalat pussista, kuivaa ne ja ruskista pannulla voissa ja nostele pataan. Kaada joukkoon puolet marinadista ja lihaliemi, kiehauta nopeasti, sulje kansi ja laita pata uuniin 150 asteeseen. Hauduttele lihoja tunnin verran ja sitten nostelet lihat pois liemestä, mutta säilytä ne lämpöisinä. Kuori vaahto liemestä ja keitä sitä hieman kokoon kattilassa. Saosta veteen sekoitetulla arrowjuurijauholla. Lisää lämpimät lihat kastikkeen joukkoon. Tarjoa mausteisen basmati riisin kera. Mausta riisi kookoshiutaleilla, kanelilla ja rusinoilla.
Toivon että onnistut hanhiruokasi kanssa.- nyt vain
mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena". - Edellinen
nyt vain kirjoitti:
mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".Tai anteeksi, NYT vasta huomaan että olikin kyse VILLIhanhesta eli RIISTAhanhesta tuossa aloituksessa, luin ensin vain tuon "hanhipaisti"-otsikon, ja pidin itsestään selvänä, että kyse oli kesyhanhesta. Enpä ole edes tiennyt, että myös villihanhia metsästetään...
- getpwned
nyt vain kirjoitti:
mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".opetelkaa ny valmistamaan niit ite tekemällä oppii eikä täällä ohjeita kinuamalla ps balalaikka soipi edelleen
- Mainitse lähde
Alkuperäisessä kirjan resptissä, tässä oli vielä cashwepähkinä lisuke/koristelu. Ja kun kirjasta tänne pistää reseptin, niin olisi hyvä mainita lähde, eli Riista&Kala keittokirja, WSOY 2001. Alkuperäinen teos: Vilt & Fisk kokboken, Siri Reuterstrand & co, AB Nordbok, Göteborg, 1996...
- ja tappaiskeitto
http://www.luonnossa.net/Metsastaminen/html/body_riistareseptit.html
http://www.amanita.fi/punainentupa/marraskuu.html
http://www.mtv3.fi/koti/leivonta/kysymys.shtml/arkisto?37146
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000356&posting=22000000019730700
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000020878133 - ja tappaiskeitto
http://www.luonnossa.net/Metsastaminen/html/body_riistareseptit.html
http://www.amanita.fi/punainentupa/marraskuu.html
http://www.mtv3.fi/koti/leivonta/kysymys.shtml/arkisto?37146
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000356&posting=22000000019730700
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000020878133 - Eräjurmu
Ei se hanhen liha rasvaista ole. Sillä vaan voi nahan alla olla rasvaa. Eli jos sen nylkee eikä nyi niin ei ole rasvaa. Rasvaa toki voi peräaukon seudulta tai muualta nahan alta leikata talteen.
- of goose
ilman anahan allaolevaa rasvaa, paistista kuivakka.
Samahan pätee ankkaankin
- hanhi pannulle
samallalailla hanhen rintafilee tiriee kuin viilotettu ankkakin, jota kaupataan .
http://www.etsiresepti.fi/e/hanhen.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k512284Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖261127Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut841007Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt55922Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914- 68883
Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me127867vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22793Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10783Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49769