hyvää uunikalaa?

miten saa?

...olisko jollain hyviä ohjeita? lohesta tai seiti-kalasta olisi tarkoitus saada =)
Ei liian hienoa eikä sipuli-mausteita.
muikuista ei varmaan saa uunikalaa? vai saako?

15

7178

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämmönstä

      Itse tykkään lohesta tehdä niin että hieron lohifileen pintaan hienoa suolaa ja tämän jälkeen päälle purkillinen(tai puoli) kevyt&paksu 4%ruokakermaa. Sitten vielä ripottelen mausteeksi pippuria.
      Ei sen ihmeellisempi resepti mutta tästä meillä tykätään. :)

    • hyvä.....

      Lohifileeseen viiltoja parin sentin välein ja viiltoihin anjovista. Päälle ketsuppia ja mozzarellajuustoa. Uuniin kunnes kypsää. Kuulostaa pahalta tuo ketsuppi, mutta lopputulos on ihan oikeasti hyvä.

      • kokkikolmonen

        kokeilepa tämmöstä: sulata pakasteseiti- palasta sen verran että voit hieman hajottaa ja paloitella sitä (tai osta sitten seitikuutioita) ja laita uunivuokaan. jos tykkäät katkaravuista laita niitäkin sulatettuna seitin päälle. sekoita kulhossa 4% kevyt ja paksu- ruokakermaa, katkarapukeitto-pussi jauhe ja n. pari desiä juustoraastetta. Kaada kerma-juustoseos seitin ja katkarapujen päälle ja laita uuniin n. 200 C kunnes juusto hieman kuorruttuu ja vuoka saa kauniin kullanruskean värin.. on muuten hyvvvää :))) lisäksi voi syödä keitettyjä perunoita ja kananmunia ja tuoretta salaattia. Mausteita ei tarvitse laittaa muuta kuin se katkiskeitto-pussi :))


    • porkkana.

      Jos et vastusta Aura-juustoa on seuraava ohje melko takuuvarma herkku:

      kirjolohifile
      ½tl suolaa
      1tl sitruunapippuria
      ½tl valkopippuria
      400g pakasteparsakaalia
      200g pakasteporkkanoita
      50g voita/margariinia (selvästi vähemmälläkin pärjää)
      2rkl siirappia
      1½rkl soijakastiketta
      80g Aura-juustoa (kevyt sopii hyvin)
      2dl kevytkermaa

      Poista kirjolohesta nahka ja leikkaa file annospaloiksi. Mausta suolalla, valko- ja sitruunapippurilla. Levitä kalapalat vuoan pohjalle. Hauduta vihannekset rasvassa pannulla. Anna rasvan imeytyä vihanneksiin ja mausta ne sitten siirapilla ja soijalla. Levitä vihannesseos kalan päälle. Ripottele päälle murennettu Aura-juusto ja kaada vielä kerma koko komeuden ylle. Kypsennä 200 asteessa noin 30min.

      Ei ehkä mikään kevein kalaruoka, mutta on hyvää ja modifioimalla saa suht terveellisen. Voita ja kuohukermaa ei kamalasti kannata tähän lätkiä, sillä lohi on jo itsessään niin rasvainen kala, että kevytkermalla yms. saa paremman lopputuloksen kuin täysrasvaisilla tuotteilla.

      Ruoka on helppo valmistaa ja käy niin arkeen kuin juhlaankin.

      Ja niin seitistä kuin lohestakin suosittelen tekemään kalakeittoa! On helppoa, kevyttä ja takuuvarmasti hyvää :)

    • pirjo59

      Seistä teen niin ,että laitan jäisen sein
      uuni vuokaan siihen suolaa,,mantelilastuja,,
      juustoraastetta ja ruokakermaa.Ja tykkään
      tosi paljon nam ;))

      • Kerro vielä

        Heippa Pirjo, paljonko lämpöä tuohon jäiseen seihin? Entäs paistoaika suunnilleen? Vesi herahti suuhun, kun muistin tuon mantelikalan...


      • pirjo59
        Kerro vielä kirjoitti:

        Heippa Pirjo, paljonko lämpöä tuohon jäiseen seihin? Entäs paistoaika suunnilleen? Vesi herahti suuhun, kun muistin tuon mantelikalan...

        No laitan n.200 ensin ja sitten jonkun ajan
        päästä pienennän johonki 175 en ole oikein
        aikaa koskaan katsonut,,ehkä noin tunnin
        olen pitänyt.Kala kun on kypsää niin ei
        muuta ku syömään ;))on tosi hyvää ja helppo
        valmistaa,en laita aina edes juustoraastetta
        ja kermaa voi huoleti laittaa pari purkkia
        niin ei tule liian kuivaa.


      • mantelikala
        pirjo59 kirjoitti:

        No laitan n.200 ensin ja sitten jonkun ajan
        päästä pienennän johonki 175 en ole oikein
        aikaa koskaan katsonut,,ehkä noin tunnin
        olen pitänyt.Kala kun on kypsää niin ei
        muuta ku syömään ;))on tosi hyvää ja helppo
        valmistaa,en laita aina edes juustoraastetta
        ja kermaa voi huoleti laittaa pari purkkia
        niin ei tule liian kuivaa.

        Kiitos, tänään pääsee uuniin tuo nostalginen herkku.


      • pirjo59
        mantelikala kirjoitti:

        Kiitos, tänään pääsee uuniin tuo nostalginen herkku.

        Kiva kerrohan sitten miten onnistui ja maistui;))
        Kaunista syksyä sinulle .


    • uunikalaa

      Muikut ovat mitä mainioin uunikalan materiaali.
      Mulla ei nyt ole tarkkoja ohjeita, koska teen itse yleensä aika imrovisoiden. Joka tapauksessa
      suurinpiirtein näin:

      - perkaa n. 700 g tai tarpeen mukaan muikkuja, siis irrotetaan pää ja vedetään sisälmykset ulos, vatsaa ei rikota, kuten silakalla. Huuhdellaan ja suolataan kevyesti. Saa olla suolassa tunnin verran vähintään

      - lado uunivuokaan, savinen mielestäni paras, myös lasinen käy, kerroksittain muikkuja ja pekonisiivuja, väliin myös sitruunapippuria. Jos haluaa pilata hienon kalan maun sipulilla tai purjolla, niitä voi käyttää mutten suosittele.

      - päällimmäinen kerros pekonia, sekaan vettä, johon on sekoitettu ihan pieni tilkka kalafondia tai murusteltu kalaliemikuutio.

      Kypsymisaika miedolla n. 175 lämmöllä kansi suljettuna noin 1,5 tuntia ja sen jälkeen haudutetaan n. 150 asteen lämmössä saman verran. Usein pidän muikkupataa uunissa jopa pidempään, maku mielestäni paranee juuri haudutusaikaa lisäämällä. Kannattaa tietysti tsekata fisujen kunto ja tarvittaessa lisätä vettä.

      Tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa, myös perunamuhennos on ok.

      • Ihanata!!

        Kokeile tätä:

        Lohipalat vuokaan ja päälle kastike jossa 2dl kermaa, suolaa, pippurisekoitusta, sinappia ja kuivattua/tuoretta tilliä. On muuten hyvää!!

        Uunissa paista jotain 20-30 minsaa 175 asteessa. tarjoa salaatin ja perunasoseen kera.


    • Fisunpurija

      Laita 400 g seitä voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle sitruunapippuria, jossa on jo suolaa mukana. Kaada vuokaan purkillinen kevyttä cocos&lime ruokakermaa, saksi päälle vähän tilliä. Ja ei kun uuniin.

    • fgsdfgs

      Lohifileet pellille ja päälle hitusen suolaa ja Pirkka grillauskastiketta!!! Ihan sairaan herkullista ja helppoa!

    • missä se on se

      Missä kohti se oli se vähäkalorinen? Ai niin, seiti tosiaan on... mutta se on nyt hukutettu!

    • muikkupeto

      Muikuista voi tehdä niinkin että peratut muikut ladotaan vuokaan, päälle kermaviilistä, currysta, tillistä, suolasta yms sekoiteltu soosi. Uuniin ja paistoa kunnes muikut kypsiä. Näitä syö ihan honttina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe