eli ostin yli kilon possun ulkofilettä ja ajattelin paistella pihvejä. Haluaisin laittta osan pakasteeseen seuraavaa pihvien paistoa varten. Kysymys kuuluukin laitanko köntin pakasteeseen vai leikkaanko pihveiksi leivinpaperi väliin ja pakasteeseen. En siis tiedä kumpi on oikea tapa.
apukokki
possun ulkofileen
15
3606
Vastaukset
- siivuta
pakastamaasi, vaan laita pakastimeen yhtenäinen pötkö.
- vanha kokki
Tietysti jos on tulossa kokonainen ryhmä syöjiä on koko fileen pakastaminen ok. etenkin jos tarjoat sen
pitkänä. Muutoin olit aivan oikeilla jäljillä, eli leikkaa liha annospaloiksi ja pakasta irrallisina, silloin saat käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän. Ellet omista lihasahaa, joudut sulattamaan koko "pötkön" saadaksesi tarvitsemasi palat ja senhän tiedät, että sulatettua lihaa ei saa pakastaa uudelleen. - on tämän
vanha kokki kirjoitti:
Tietysti jos on tulossa kokonainen ryhmä syöjiä on koko fileen pakastaminen ok. etenkin jos tarjoat sen
pitkänä. Muutoin olit aivan oikeilla jäljillä, eli leikkaa liha annospaloiksi ja pakasta irrallisina, silloin saat käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän. Ellet omista lihasahaa, joudut sulattamaan koko "pötkön" saadaksesi tarvitsemasi palat ja senhän tiedät, että sulatettua lihaa ei saa pakastaa uudelleen."vanhan kokin" ymmärryskyky heikoilla.
Jos sitä lihaa on reilu kilo, ja siitä syödään ensin puolet, niin on saman verran pakastimeen.
Toisella kerralla se sitten taas syödään samalla tavalla.
Mitä pienempiin paloihin pakastettu liha on leikelty, sen enemmän siitä pääsee lihanestettä (= "mehua") vuotamaan karkuun sulamisen aikana.
Jos tyydyt näihin tavanomaisiin "kuivaköntteihin", niin ole hyvä, ja toimi tavallasi, vanha "kokki"... - vanha kokki
on tämän kirjoitti:
"vanhan kokin" ymmärryskyky heikoilla.
Jos sitä lihaa on reilu kilo, ja siitä syödään ensin puolet, niin on saman verran pakastimeen.
Toisella kerralla se sitten taas syödään samalla tavalla.
Mitä pienempiin paloihin pakastettu liha on leikelty, sen enemmän siitä pääsee lihanestettä (= "mehua") vuotamaan karkuun sulamisen aikana.
Jos tyydyt näihin tavanomaisiin "kuivaköntteihin", niin ole hyvä, ja toimi tavallasi, vanha "kokki"...että älykkäämmät korjaavat virheet. Reilusta kilosta päättelin suurimman osan joutuvan pakasteeseen. Kas kun reilu kilo voi olla lähes kaksikin kiloa. Mitä tulee possun ulkofileen lihasnesteisiin, niin ne ovat todella niukat, eivätkä ne valu ulos, koska niitä ei ole. Naudan filee on aivan eri juttu.
Nykyistä possua kun ei hyvällä omallatunnolla voi mitenkään mainita mehukkaaksi, ainakaan uf;ttä.
Mutta on se toisaalta hienoa, että sait sanottua mielipiteesi, joten nyt kysyjällä on mahdollisuus valita neuvoista mieluisin. Itse kyllä leikkaisin siltikin jäljelle jääneen annospaloiksi, tarkoitan tällä leikkeiksi tai pihveiksi, joita ei erään henkilön mukaan siasta voi edes tehdä. - korppukinkku
vanha kokki kirjoitti:
että älykkäämmät korjaavat virheet. Reilusta kilosta päättelin suurimman osan joutuvan pakasteeseen. Kas kun reilu kilo voi olla lähes kaksikin kiloa. Mitä tulee possun ulkofileen lihasnesteisiin, niin ne ovat todella niukat, eivätkä ne valu ulos, koska niitä ei ole. Naudan filee on aivan eri juttu.
Nykyistä possua kun ei hyvällä omallatunnolla voi mitenkään mainita mehukkaaksi, ainakaan uf;ttä.
Mutta on se toisaalta hienoa, että sait sanottua mielipiteesi, joten nyt kysyjällä on mahdollisuus valita neuvoista mieluisin. Itse kyllä leikkaisin siltikin jäljelle jääneen annospaloiksi, tarkoitan tällä leikkeiksi tai pihveiksi, joita ei erään henkilön mukaan siasta voi edes tehdä.Niin siis leikataanko paloiksi vai pitääkö pakastaa kokonaisena.
- pakastaja
vanha kokki kirjoitti:
Tietysti jos on tulossa kokonainen ryhmä syöjiä on koko fileen pakastaminen ok. etenkin jos tarjoat sen
pitkänä. Muutoin olit aivan oikeilla jäljillä, eli leikkaa liha annospaloiksi ja pakasta irrallisina, silloin saat käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän. Ellet omista lihasahaa, joudut sulattamaan koko "pötkön" saadaksesi tarvitsemasi palat ja senhän tiedät, että sulatettua lihaa ei saa pakastaa uudelleen.minä pakastan jäljelle jääneet lihat, kalat siten, että ensin ne panen pakastimeen leikkuulaudan päälle. Sitten nopeasti kastan pakastuneet palat kylmään veteen ja jälleen pakastimeen, jolloin ympärille muodostuu ilmalta suojaava jääkerros. Sen voi toistaa useita kertoja. Kun sitten jääkerros lihan ympärille on muodostunut riittävän paksuksi, niin pistän kaikki palat pussiin, josta niitä voi ottaa yksi kerrallaan tai niin monta kuin on tarvetta. Tällä tavalla pakastettu liha säilyy punaisena myös reunoiltaan.
- pakastuu samalla
pakastaja kirjoitti:
minä pakastan jäljelle jääneet lihat, kalat siten, että ensin ne panen pakastimeen leikkuulaudan päälle. Sitten nopeasti kastan pakastuneet palat kylmään veteen ja jälleen pakastimeen, jolloin ympärille muodostuu ilmalta suojaava jääkerros. Sen voi toistaa useita kertoja. Kun sitten jääkerros lihan ympärille on muodostunut riittävän paksuksi, niin pistän kaikki palat pussiin, josta niitä voi ottaa yksi kerrallaan tai niin monta kuin on tarvetta. Tällä tavalla pakastettu liha säilyy punaisena myös reunoiltaan.
ja liha on tosi vetistä, kun sen sulattaa.
Jossain niksipirkassa oli ohje, jossa ilma poistettiin hyvin yksinkertaisesti pakastepussista ennen pakastamista.
Pussiin pantu pakastettava tuote laitettiin veteen, jolloin ilma poistui pussista.
Täytyykin kaivaa se ohje esiin. Tuohon malliin se meni.
Vähemmän käyttöö pakastusnikseillä, kun ostan aina tuoretta ja vaan kerraksi. - pakastaja
pakastuu samalla kirjoitti:
ja liha on tosi vetistä, kun sen sulattaa.
Jossain niksipirkassa oli ohje, jossa ilma poistettiin hyvin yksinkertaisesti pakastepussista ennen pakastamista.
Pussiin pantu pakastettava tuote laitettiin veteen, jolloin ilma poistui pussista.
Täytyykin kaivaa se ohje esiin. Tuohon malliin se meni.
Vähemmän käyttöö pakastusnikseillä, kun ostan aina tuoretta ja vaan kerraksi.pakastetut jääpintaiset pihvit on sulatettava juomalasin päällä, jolloin sulava vesi tippuu heti pois.Sitten vielä kuivattava talouspaperilla.
- laittais ne
pakastaja kirjoitti:
pakastetut jääpintaiset pihvit on sulatettava juomalasin päällä, jolloin sulava vesi tippuu heti pois.Sitten vielä kuivattava talouspaperilla.
mikrouuniin, nii vois vaikka kuivuakin. Sun ohjees on vaan provoilua.
Älä jaksa.
- arkuni aukaisen
on se niiiin tyhmää pakastaa lihaa ja kalaa että oikein hävettää.TUORE ON AINA TUORETTA.
- kokkikolmonen
Pakasta ihan rauhassa miten isona palana vain, kätevää pakastaa annos paloina. Eli leikkaat pihveiksi ja pakastuksen ajaksi jtn väliin,hyvin esm se mainitsenasi leivinpaperi.
Ota vain huomioon että pihvit pysyvät suht suorassa.Jos ne on mutkalla ja monta päällekkäin hankalampi irroittaa sitten yhtä koko köntistä,kun ovat pakastuneet.
Pakkasessa olo aika on ratkaiseva lihan laatuun,eli mitä pitempään pidät pakkasessa,sen enmmän se kuivuu ja nahistuu.
Sulatus paras kun ottaa pihvin edellisenä pvänä jääkaappiin rauhassa sulamaan. Kuuman veden alla se alkaa kypsymään reunoista,joten se ei ole suositeltavaa.
Valtaosa ravintoloista käyttää annosleikattuja pihvejä pakkasesta ;) - kyllä huomaa!!!
kokkikolmonen kirjoitti:
Pakasta ihan rauhassa miten isona palana vain, kätevää pakastaa annos paloina. Eli leikkaat pihveiksi ja pakastuksen ajaksi jtn väliin,hyvin esm se mainitsenasi leivinpaperi.
Ota vain huomioon että pihvit pysyvät suht suorassa.Jos ne on mutkalla ja monta päällekkäin hankalampi irroittaa sitten yhtä koko köntistä,kun ovat pakastuneet.
Pakkasessa olo aika on ratkaiseva lihan laatuun,eli mitä pitempään pidät pakkasessa,sen enmmän se kuivuu ja nahistuu.
Sulatus paras kun ottaa pihvin edellisenä pvänä jääkaappiin rauhassa sulamaan. Kuuman veden alla se alkaa kypsymään reunoista,joten se ei ole suositeltavaa.
Valtaosa ravintoloista käyttää annosleikattuja pihvejä pakkasesta ;)>>>Valtaosa ravintoloista käyttää annosleikattuja pihvejä pakkasesta
- kehutut ABC
kyllä huomaa!!! kirjoitti:
>>>Valtaosa ravintoloista käyttää annosleikattuja pihvejä pakkasesta
asemien ravintolat kerran kävin pippuripihvin syömässä ja oli viimeinen kerta.
- IHMEESSÄ
kehutut ABC kirjoitti:
asemien ravintolat kerran kävin pippuripihvin syömässä ja oli viimeinen kerta.
nyt ABC:tä on voinut kehua??? Milloin? Missä? Miksi?
- voit
pakastaa lihan ihan könttinä mutta seuraavaa kertaa ajatellen se olisi helpompaa leikata pihveiksi valmiiksi niin seuraavalla kerralla kun sulatat sen niin sulamisessa ei kestä niin kauaa..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu4533876Tässä totuus jälleensyntymisestä - voit yllättyä
Jumalasta syntyminen Raamatussa ei tässä Joh. 3:3. ole alkukielen mukaan ollenkaan sanaa uudestisyntyminen, vaan pelkä3181662- 1161486
En kadu sitä, että kohtasin hänet
mutta kadun sitä, että aloin kirjoittamaan tänne palstalle. Jollain tasolla se saa vain asiat enemmän solmuun ja tekee n891454Noniin rakas
Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi991388Oisko mitenkään mahdollisesti ihan pikkuisen ikävä..
...edes ihan pikkuisen pikkuisen ikävä sulla mua??.. Että miettisit vaikka vähän missähän se nyt on ja oiskohan hauska n591346- 501266
Helena Koivu : Ja kohta mennään taas
Kohta kohtalon päivä lähestyy kuinka käy Helena Koivulle ? Kenen puolella olet? Jos vastauksesi on Helenan niin voisi931204- 441059
Au pair -työ Thaimaassa herättää kiivasta keskustelua somessa: "4cm torakoita, huumeita, tauteja..."
Au pairit -sarjan uusi kausi herättää keskustelua Suomi24 Keskustelupalvelussa. Mielipiteitä ladataan puolesta ja vastaa331047