possun ulkofileen

pakastamisesta kysyisin

eli ostin yli kilon possun ulkofilettä ja ajattelin paistella pihvejä. Haluaisin laittta osan pakasteeseen seuraavaa pihvien paistoa varten. Kysymys kuuluukin laitanko köntin pakasteeseen vai leikkaanko pihveiksi leivinpaperi väliin ja pakasteeseen. En siis tiedä kumpi on oikea tapa.

apukokki

15

3661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siivuta

      pakastamaasi, vaan laita pakastimeen yhtenäinen pötkö.

      • vanha kokki

        Tietysti jos on tulossa kokonainen ryhmä syöjiä on koko fileen pakastaminen ok. etenkin jos tarjoat sen
        pitkänä. Muutoin olit aivan oikeilla jäljillä, eli leikkaa liha annospaloiksi ja pakasta irrallisina, silloin saat käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän. Ellet omista lihasahaa, joudut sulattamaan koko "pötkön" saadaksesi tarvitsemasi palat ja senhän tiedät, että sulatettua lihaa ei saa pakastaa uudelleen.


      • on tämän
        vanha kokki kirjoitti:

        Tietysti jos on tulossa kokonainen ryhmä syöjiä on koko fileen pakastaminen ok. etenkin jos tarjoat sen
        pitkänä. Muutoin olit aivan oikeilla jäljillä, eli leikkaa liha annospaloiksi ja pakasta irrallisina, silloin saat käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän. Ellet omista lihasahaa, joudut sulattamaan koko "pötkön" saadaksesi tarvitsemasi palat ja senhän tiedät, että sulatettua lihaa ei saa pakastaa uudelleen.

        "vanhan kokin" ymmärryskyky heikoilla.
        Jos sitä lihaa on reilu kilo, ja siitä syödään ensin puolet, niin on saman verran pakastimeen.
        Toisella kerralla se sitten taas syödään samalla tavalla.
        Mitä pienempiin paloihin pakastettu liha on leikelty, sen enemmän siitä pääsee lihanestettä (= "mehua") vuotamaan karkuun sulamisen aikana.
        Jos tyydyt näihin tavanomaisiin "kuivaköntteihin", niin ole hyvä, ja toimi tavallasi, vanha "kokki"...


      • vanha kokki
        on tämän kirjoitti:

        "vanhan kokin" ymmärryskyky heikoilla.
        Jos sitä lihaa on reilu kilo, ja siitä syödään ensin puolet, niin on saman verran pakastimeen.
        Toisella kerralla se sitten taas syödään samalla tavalla.
        Mitä pienempiin paloihin pakastettu liha on leikelty, sen enemmän siitä pääsee lihanestettä (= "mehua") vuotamaan karkuun sulamisen aikana.
        Jos tyydyt näihin tavanomaisiin "kuivaköntteihin", niin ole hyvä, ja toimi tavallasi, vanha "kokki"...

        että älykkäämmät korjaavat virheet. Reilusta kilosta päättelin suurimman osan joutuvan pakasteeseen. Kas kun reilu kilo voi olla lähes kaksikin kiloa. Mitä tulee possun ulkofileen lihasnesteisiin, niin ne ovat todella niukat, eivätkä ne valu ulos, koska niitä ei ole. Naudan filee on aivan eri juttu.
        Nykyistä possua kun ei hyvällä omallatunnolla voi mitenkään mainita mehukkaaksi, ainakaan uf;ttä.
        Mutta on se toisaalta hienoa, että sait sanottua mielipiteesi, joten nyt kysyjällä on mahdollisuus valita neuvoista mieluisin. Itse kyllä leikkaisin siltikin jäljelle jääneen annospaloiksi, tarkoitan tällä leikkeiksi tai pihveiksi, joita ei erään henkilön mukaan siasta voi edes tehdä.


      • korppukinkku
        vanha kokki kirjoitti:

        että älykkäämmät korjaavat virheet. Reilusta kilosta päättelin suurimman osan joutuvan pakasteeseen. Kas kun reilu kilo voi olla lähes kaksikin kiloa. Mitä tulee possun ulkofileen lihasnesteisiin, niin ne ovat todella niukat, eivätkä ne valu ulos, koska niitä ei ole. Naudan filee on aivan eri juttu.
        Nykyistä possua kun ei hyvällä omallatunnolla voi mitenkään mainita mehukkaaksi, ainakaan uf;ttä.
        Mutta on se toisaalta hienoa, että sait sanottua mielipiteesi, joten nyt kysyjällä on mahdollisuus valita neuvoista mieluisin. Itse kyllä leikkaisin siltikin jäljelle jääneen annospaloiksi, tarkoitan tällä leikkeiksi tai pihveiksi, joita ei erään henkilön mukaan siasta voi edes tehdä.

        Niin siis leikataanko paloiksi vai pitääkö pakastaa kokonaisena.


      • pakastaja
        vanha kokki kirjoitti:

        Tietysti jos on tulossa kokonainen ryhmä syöjiä on koko fileen pakastaminen ok. etenkin jos tarjoat sen
        pitkänä. Muutoin olit aivan oikeilla jäljillä, eli leikkaa liha annospaloiksi ja pakasta irrallisina, silloin saat käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän. Ellet omista lihasahaa, joudut sulattamaan koko "pötkön" saadaksesi tarvitsemasi palat ja senhän tiedät, että sulatettua lihaa ei saa pakastaa uudelleen.

        minä pakastan jäljelle jääneet lihat, kalat siten, että ensin ne panen pakastimeen leikkuulaudan päälle. Sitten nopeasti kastan pakastuneet palat kylmään veteen ja jälleen pakastimeen, jolloin ympärille muodostuu ilmalta suojaava jääkerros. Sen voi toistaa useita kertoja. Kun sitten jääkerros lihan ympärille on muodostunut riittävän paksuksi, niin pistän kaikki palat pussiin, josta niitä voi ottaa yksi kerrallaan tai niin monta kuin on tarvetta. Tällä tavalla pakastettu liha säilyy punaisena myös reunoiltaan.


      • pakastuu samalla
        pakastaja kirjoitti:

        minä pakastan jäljelle jääneet lihat, kalat siten, että ensin ne panen pakastimeen leikkuulaudan päälle. Sitten nopeasti kastan pakastuneet palat kylmään veteen ja jälleen pakastimeen, jolloin ympärille muodostuu ilmalta suojaava jääkerros. Sen voi toistaa useita kertoja. Kun sitten jääkerros lihan ympärille on muodostunut riittävän paksuksi, niin pistän kaikki palat pussiin, josta niitä voi ottaa yksi kerrallaan tai niin monta kuin on tarvetta. Tällä tavalla pakastettu liha säilyy punaisena myös reunoiltaan.

        ja liha on tosi vetistä, kun sen sulattaa.
        Jossain niksipirkassa oli ohje, jossa ilma poistettiin hyvin yksinkertaisesti pakastepussista ennen pakastamista.
        Pussiin pantu pakastettava tuote laitettiin veteen, jolloin ilma poistui pussista.
        Täytyykin kaivaa se ohje esiin. Tuohon malliin se meni.
        Vähemmän käyttöö pakastusnikseillä, kun ostan aina tuoretta ja vaan kerraksi.


      • pakastaja
        pakastuu samalla kirjoitti:

        ja liha on tosi vetistä, kun sen sulattaa.
        Jossain niksipirkassa oli ohje, jossa ilma poistettiin hyvin yksinkertaisesti pakastepussista ennen pakastamista.
        Pussiin pantu pakastettava tuote laitettiin veteen, jolloin ilma poistui pussista.
        Täytyykin kaivaa se ohje esiin. Tuohon malliin se meni.
        Vähemmän käyttöö pakastusnikseillä, kun ostan aina tuoretta ja vaan kerraksi.

        pakastetut jääpintaiset pihvit on sulatettava juomalasin päällä, jolloin sulava vesi tippuu heti pois.Sitten vielä kuivattava talouspaperilla.


      • laittais ne
        pakastaja kirjoitti:

        pakastetut jääpintaiset pihvit on sulatettava juomalasin päällä, jolloin sulava vesi tippuu heti pois.Sitten vielä kuivattava talouspaperilla.

        mikrouuniin, nii vois vaikka kuivuakin. Sun ohjees on vaan provoilua.
        Älä jaksa.


    • arkuni aukaisen

      on se niiiin tyhmää pakastaa lihaa ja kalaa että oikein hävettää.TUORE ON AINA TUORETTA.

      • kokkikolmonen

        Pakasta ihan rauhassa miten isona palana vain, kätevää pakastaa annos paloina. Eli leikkaat pihveiksi ja pakastuksen ajaksi jtn väliin,hyvin esm se mainitsenasi leivinpaperi.
        Ota vain huomioon että pihvit pysyvät suht suorassa.Jos ne on mutkalla ja monta päällekkäin hankalampi irroittaa sitten yhtä koko köntistä,kun ovat pakastuneet.
        Pakkasessa olo aika on ratkaiseva lihan laatuun,eli mitä pitempään pidät pakkasessa,sen enmmän se kuivuu ja nahistuu.
        Sulatus paras kun ottaa pihvin edellisenä pvänä jääkaappiin rauhassa sulamaan. Kuuman veden alla se alkaa kypsymään reunoista,joten se ei ole suositeltavaa.
        Valtaosa ravintoloista käyttää annosleikattuja pihvejä pakkasesta ;)


      • kyllä huomaa!!!
        kokkikolmonen kirjoitti:

        Pakasta ihan rauhassa miten isona palana vain, kätevää pakastaa annos paloina. Eli leikkaat pihveiksi ja pakastuksen ajaksi jtn väliin,hyvin esm se mainitsenasi leivinpaperi.
        Ota vain huomioon että pihvit pysyvät suht suorassa.Jos ne on mutkalla ja monta päällekkäin hankalampi irroittaa sitten yhtä koko köntistä,kun ovat pakastuneet.
        Pakkasessa olo aika on ratkaiseva lihan laatuun,eli mitä pitempään pidät pakkasessa,sen enmmän se kuivuu ja nahistuu.
        Sulatus paras kun ottaa pihvin edellisenä pvänä jääkaappiin rauhassa sulamaan. Kuuman veden alla se alkaa kypsymään reunoista,joten se ei ole suositeltavaa.
        Valtaosa ravintoloista käyttää annosleikattuja pihvejä pakkasesta ;)

        >>>Valtaosa ravintoloista käyttää annosleikattuja pihvejä pakkasesta


      • kehutut ABC
        kyllä huomaa!!! kirjoitti:

        >>>Valtaosa ravintoloista käyttää annosleikattuja pihvejä pakkasesta

        asemien ravintolat kerran kävin pippuripihvin syömässä ja oli viimeinen kerta.


      • IHMEESSÄ
        kehutut ABC kirjoitti:

        asemien ravintolat kerran kävin pippuripihvin syömässä ja oli viimeinen kerta.

        nyt ABC:tä on voinut kehua??? Milloin? Missä? Miksi?


    • voit

      pakastaa lihan ihan könttinä mutta seuraavaa kertaa ajatellen se olisi helpompaa leikata pihveiksi valmiiksi niin seuraavalla kerralla kun sulatat sen niin sulamisessa ei kestä niin kauaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko varattu minulle?

      Mieheltä kysyn.
      Ikävä
      303
      11669
    2. Mitä ensi viikolla tapahtuu?

      Mitä toivot, että ensi viikolla tapahtuu?
      Ikävä
      144
      7146
    3. Mitä Ajattelit Kun Näit Kaivattusi

      Ensimmäistä Kertaa?
      Ikävä
      104
      5962
    4. Vanhempi mies

      Jos yritän ajatella sinut pois sydämestäni, ikävä ja surullinen kaipuu tulee kaksin verroin kovempana. Olit mun unessa
      Ikävä
      42
      5309
    5. Noloa että kaipasin sinua

      Toivottavasti et tunnistanut itseäsi. Ikävissään sitä on aika typerä.
      Ikävä
      53
      4399
    6. Minne sä aina välillä joudut

      Kun pitää hakemalla hakea sut sieltä ja sitten oot hetken aikaa esillä kunnes taas menet piiloon, en ymmärrä 🤔❤️ Oot ta
      Ikävä
      30
      4289
    7. On niin vaikea olla lähelläsi

      En saa ottaa kädestäsi kiinni, en saa halata. En saa silittää hiuksiasi. Enkä saa sinua koskaan omakseni. ☔ Miehelle na
      Ikävä
      32
      3621
    8. On niin paha olla

      Tarviin jotain jolla turruttaa... Kuka voi auttaa.
      Ikävä
      62
      3618
    9. Pehmeää laskua

      Sinulle. Muutaman kilsan päästä. Mieheltä, joka salaa välittää.
      Ikävä
      83
      3238
    10. Nyt peukut pystyyn

      Nyt kaikki peukut pystyyn, siirtopersu on aikeissa muuttaa Kannuksesta pois. Facebookissa haukkui tänään Kannuksen peru
      Kannus
      22
      3145
    Aihe