venäläinen suolakurkku

hyvän ruuan ystävä

onko mistään saatavissa venäläisen suolakurkun säilömisestä kiittäen paulino

2

5769

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AITO, OIKEA, PARAS

      kaikilla on se AITO, OIKEA, AINOA, PARAS resepti. ja niin on tämäkin =)
      sain reseptin parivuotta sitten venäläiseltä maalais rouvalta joka oli meidän kylillä vierailemassa. heillä on aina tehty tämän yksinkertaisen ohjeen mukaan:

      5 litraa suolavettä (=keitä 5l vettä ja 2,5dl merisuolaa)
      kurkkuja noin 5kg
      lado ämpäriin vuoroin kurkkuja ja mausteita ja kaada päälle jäähdytetty suolavesi. kansi kiinni ja nauti kuukauden kuluttua.

      mausteina käytät mielesi mukaan: maustepippuria, mustaherukan lehtiä, valkosipulia, sipulia, vadelmanlehtiä. tilliä, tillin kukintoa, laakerinlehtiä. venäjällä käytetään aina mitä talossa sattuu olemaan jokaisessa talossa on varmasti se oma muunneltu resepti. meidän perheen suosikiksi on muodostunu kurkut joiden mausteena on ainoastaan vadelmanlehtiä sekä paljon valkosipulia kokonaisina kynsinä . sipulia en nykyään käytä, koska se menee epämiellyttävän näköiseksi.... makuasioita!

    • etninen säilöäjä

      vaimoni venäläinen äiti tekee kurkut seuraavasti:

      Valentina-mummon (erikoisherkku) suolakurkut


      n.    5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.

      Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.

      Pohjalle: (maustevihannekset)

         tillinvarsia ja -kukintoja
         varsiselleriä lehtineen
         valkosipulia murskattuna
         mustaherukan lehtiä
         piparjuurta
         tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)


      Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.

      Suolaliemi:

         10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa

      1.   Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
      2.   Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
      3.   Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
         
         Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
         
      4.   edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
      5.   kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
      6.   tölkitetään ilmatiiviiksi.

      Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa).

      Kun kurkut alkavat ensi vaiheessa käydä, on niitä syytä nuuhkia ja tällöin tulee olla liemen päällä raikas pierun haju. Jos tuoksuu mädäntyneelle, niin meni viturallaan.

      Venäjällä tunnetaan myös "malassol" suolakurkut. Ne tehdään samalla tavalla, mutta annetaan käydä vain pari päivää. Älä koskaan ota kurkkuja liemestä sormin, vaan ainoastaan puhtain tarjoiluottimin. Jos työnnät käden kurkkuliemeen, on siinä seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros, joka ei ole vaarallinen ja voidaan vesihanan alla huuhtoa pois. Tuodessasi kurkut tarjolle, pistä ne pari päivää ennen minigrip-pussiin ja mukaan murskattua valkosipulia. Sitten ei tarvita muuta kuin pikarillinen viinaa, kuten venäläiseen tapaan kuuluukin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ymmärrän paremmin kuin koskaan

      Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän
      Tunteet
      47
      5146
    2. Pyhäinpäivän aamua

      Oikein hyvää huomenta ja rauhallista päivää. ❄️😊🥱☕❤️
      Ikävä
      326
      1918
    3. Nainen, se auttaisi jo paljon minua

      tuskissani, jos tunnustaisit sinulla olevan tunteita, vaikka et haluaisikaan suhdetta. Olisi upeaa tietää, että olen sin
      Ikävä
      113
      1838
    4. Anja ja Janne

      Eli nämä kosulan manipellet sai raploojan tubetuksen loppumaan,sitten selitellään uusimmalla videolla ettei heillä ollut
      Tuusniemi
      70
      1517
    5. Tässä epämiellyttävä totuus

      Sinä olet henkisesti sairas ja se on epämiellyttävä totuus jota välttelet ja jota et halua kuulla sanottavan. Sinä elät
      Ikävä
      68
      1467
    6. Miksi olet niin ehdoton mies?

      Yksi virhe ja heti pihalle?
      Ikävä
      81
      1214
    7. Elämäni rakkaus

      Miten hirveästi haluaisin olla lähelläsi, halata sinua ja kuiskata monta kertaa, että rakastan sinua. Hyvää yötä! Mieh
      Ikävä
      32
      1213
    8. Entä jos sinäkin?

      Ehkä sinäkin ajattelet minua?
      Ikävä
      36
      1056
    9. On vaikea uskoa

      Että hän olisi niin syvästi rakastunut
      Ikävä
      42
      1035
    10. Mikä sinussa on parasta

      Olet sellainen ihana kokonaisuus, että en löydä huonoa juttua. Mutta siis parasta. Tarmokkuus, pitkäjänteisyys, kädet, ä
      Ikävä
      21
      984
    Aihe