Hei!
Onko kellään vissykurkkujen reseptiä?
Lähettäkää jos on.
Vissykurkut
7
4064
Vastaukset
- ....
Viitsitkö katsoa muutaman ketjun taakse päin, niin sieltä löytyy.
- kivennäisvesikurkku
http://soppakellari.blogspot.com/2007/08/kaikki-joukolla-kurkkuja-silmn.html
Soppakellari -tämä on mainio ohje:
Valkosipuliset etikkakurkut
2 kg avomaankurkkuja
1 l kivennäisvettä
4 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
½ dl suolaa
2 rkl sinapinsiemeniä
nipun tilliä
valkosipulia (perinteisiä 1-2 kpl, yksikyntisiä 3-5 kpl)
kannellisen astian, johon kaikki em. ainekset mahtuvat lasipurkkeja
Tee näin:
Huuhtele ja viipaloi kurkut.
Sekoita muut ainekset astiassa (kattilassa, ämpärissä tms.). Jos käytät kynnellisiä valkosipuleita, puolita kuoritut kynnet. Yksikyntiset voit leikata neljään osaan.
Lisää kurkkuviipaleet liemeen ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa voi tuntua, että lientä ei ole tarpeeksi peittämään viipaleita. Ollos huoleti, sillä kurkuista irtoaa sen verran reippaasti nestettä, että eipä aikaakaan kun viipaleet lilluvat väljässä liemessä.
Aseta astian kansi paikoilleen ja anna kurkkujen muhia liemessä kolmen päivän ajan. Sekoita satsia välillä. Lasipurkita ja säilytä jääkaapissa. Eivät taida meillä kyllä kovin kauaa jääkapissa säilyä!- senkin rontti
olen koettanut olla syömättä noita kurkkuja,vain ja siksi että ovat liian hyviä.Ei kyllä säily meidänkään jääkaapissa.NIN HYVÄÄ ETTEI SANOTUKSI SAA nämä ovat kuitenkin niitä vichykurkkuja ja aivan ihania.
- Nimetön
Kokeilin ja jäin koukkuun näihin vichykurkkuihin. MUTTA; löysin ohjeita peräti neljällä eri ohjeella; kaikissa niissä oli aivan eri suola- ja sokerimäärä. Kokeilin kaikki. Kaikkein suolaisin oli ehdottomasti paras, mutta verenpainetaudilleni tuhoisin; kiskoin sitä ison purkillisen kerralla...
Kokeile oma versiosi. Sinapinsiemenet jätin kokonaan pois, tilliä ja valkosipulia en.- Nami Nami
VALKOSIPULI VICHYKURKUT
1KG KURKKUJA VIIPALEINA
4 VALKOSIPULIN KYNTTÄ
2RKL SINAPINSIEMENIÄ
TILLIN KUKINTOJA
LIEMI:
1DL ETIKKAA
½DL SUOLAA
3DL SOKERIA
0,33L VICHYÄ
KURKUT VIIPALEIKSI, SEKAAN TILLI JA VALKOSIPULI.
lIEMI SEKOITETAAN EI KEITETÄ JA KAADETAAN PÄÄLLE.
YÖN YLI HUONEEN LÄMMÖSSÄ, LIENTÄ ILMESTYY ITSESTÄÄN LISÄÄ.
SEURAAVANA PÄIVÄNÄ SYÖDÄÄN,LOPUT SÄILYTETÄÄN KYLMÄSSÄ
- Lomailia3
Mainio ohje.Olen tehnyt suurinpiirtein ton ekan ohjeen mukan mutta puolittanut vissyn ja tuplannut etikan kun asustelen Thaimaassa talvet.Täällä on etikka enimmäkseen vain 5% luokkaa.Mutta hyvää tulee ja kurkkuja saa melkein mistä torilta vain.Tilliä olen laittanut pari nippua (Ei kukkivia).Odotellut pari päivää ja purkittanut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1432390
- 1741656
- 911546
- 681498
- 79894
- 68831
- 55776
- 58763
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6745Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152725