Nyt on kaali edullista. Kannattaa valmistaa yleiskoneessa isompi määrä kaalisilppua. Itse teen sitä kolmen neljän päivän tarpeeksi ja se säilyy hyvin silputtuna kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Sieltä on helppo ottaa vaikkapa aamiaiselle.
Oma suosikkini on kaali-smetana salaatti, jossa silpun joukkoon valkopippuria, suolaa ja lusikallinen smetanaa, joka sitoo kaalin. Käytä smetanaa säästellen sillä liika smetana vain valuu astian pohjalle. Kun aamiaislautasella on parin munan munakokkeli, pari siivua siankylkeä ja kaalisalaattia niin siinä on mainio vähähiilihydraattinen aamiainen.
Toinen lisä kaalisalaatille on majoneesi ja Dijon sinappisekoitus, valkosipulilla tai ilman. Chilijauhettakin voi lisätä.
Kerro omat vähähiilihydraattiset kaalisalaattisuosikkisi?
Terveellistä kaalisalaattia
13
6378
Vastaukset
- Pistaasihalva
Leikkaa kaali veitsellä ohuen ohuiksi suikaleiksi, niin ohuiksi kuin maltti riittää. Nuiji kaalisilppua perunanuijalla meheväksi - toimitus polttaa myös kaloreita.
Lisää kaalin sekaan runsaasti karkealla terällä raastettua kurkkua, tölkki raejuustoa, kevätsipulia, ruohosipulia ja/tai ohuita purjorenkaita.
Valmista kastike sitruunanmehusta, extra virgin -oliiviöljystä, tillinipusta silputtuna sekä ripauksesta mustapippuria ja suolaa.
Yhdistä kastike salaattiin, sekoita voimakkaasti, jotta kaikki nesteet sekoittuvat toisiinsa.
Herkullista muutaman tunnin jääkaappisäilytyksen jälkeen - aamua varten valmista annos jo illalla.
Säilyy jääkaapissa parisen päivää.
Toinen suosikki on tietysti perinteinen kaali-puolukkasalaatti. Sillekin tekee muutaman tunnin lepo eetvarttia ennen syömistä.- tästä
reseptistä,kokeilen varmasti.Ja epäilijöille ei kaali aiheuta ilmavaivoja jos ei syö leipää.
- kuuleppas
tästä kirjoitti:
reseptistä,kokeilen varmasti.Ja epäilijöille ei kaali aiheuta ilmavaivoja jos ei syö leipää.
aiheuttaa, sanoo Teppo kokemuksen syvällä rintaäänellä.
- resepti
Laitan kaalin lisäksi ananasmurskaa,tomaattia,kurkkua,paprikaa,maissia,raejuustoa,valkosipulia,tonnikalaa vedessä,joskus herneitä ja vaikka jalapenoja.
- kestää kaalin?
Itse pitäisin mausta, mutta vatsani turpoaa tynnyriksi ja myöhemmin kukaan ei tahdo olla lähelläni hajuhaittojen takia. Siis: Millä saatte kaalin sulamaan?
- Pistaasihalva
kestää kaalin? kirjoitti:
Itse pitäisin mausta, mutta vatsani turpoaa tynnyriksi ja myöhemmin kukaan ei tahdo olla lähelläni hajuhaittojen takia. Siis: Millä saatte kaalin sulamaan?
Olen lapsesta asti popsinut raakaa kaalia, rouskuttelin jopa pelkkiä lohkoja lehtiä lukiessani. Vatsani on tottunut siihen että kaalia tulee, eikä pahemmin siitä hermostu.
Moni valittaa että raakavihannekset yleensäkin aiheuttavat "hajuhaittoja", mutta se menee ohi kun sinnikkäästi jatkaa syömistä. Ehkä voisit kokeilla lomalla yksin kotona? =oD - hapattaja*
kestää kaalin? kirjoitti:
Itse pitäisin mausta, mutta vatsani turpoaa tynnyriksi ja myöhemmin kukaan ei tahdo olla lähelläni hajuhaittojen takia. Siis: Millä saatte kaalin sulamaan?
mielestäni paras muoto on kaalin hapattaminen venäläiseen tapan.
katso ensin kaupan tarrasta kaalin paino tai punnitse se. Höylää sitten muutaman millimetrin paksuisiksi säleiksi. pistä tammesta tehtyyn tynnyriin tai ruostumattomaan metallisankoon ja joukkoon vähän tammesta vuoltuja lastuja. Mittaa kaalin painosta 2,5 % suolaa ja ripottele se kerroksittain kaalin joukkoon ja pinnalle. Hakkaa kaalia perunanuijalla. Pistä sen jälkeen pohjalle kaalinlehteen kääritty ruisleivän palanen ja päälle lautanen sekä huolellisesti pesty isohko kivi painoksi. Kivi kannattaa pastöroida pitämällä sitä kuumassa uunissa puolisen tuntia. Peitä astia harsokankaalla (aptekista isohko haavataitos). Anna olla huoneenlämmössä viikon verran ja haistele, että siinä on raikas pierun haju, jos tuntuu mädäntyneeltä, meni uusiksi. Säilytä kylmässä, hapankaali voi välillä jäätyä ja sulaa, joten vaikkapa parveke on hyvä säilytyspaikka. Hapatusvaiheen aikana huoneessa on pierun hajua, joten kannattaa kylään tuleville vieraille ilmoittaa, että olet hapattamassa kaalia. Parhaiten hapattuu valkoinen keräkaali, punakaali ei sellaisenaan oikein sovellu, mutta sitä voi jonkin verran pistää valkokaalin joukkoon. Porkkanaraastetta myös paljon käytetään kaalin joukossa.
Tarjolle tuotaessa voi sen joukkoon pistää säleiksi höylätty sipuli tai puristettua valkosipulia. Yrttimaustettu öljy ja smetana ovat oivia kastikkeita, jos tarjoat hapankaalia salaattina. Minä olen syönyt hapankaalia lapsesta saakka ja äitini opetti, että jos on ilmavaivoja, ei niitä pidä pidätellä. SIksipä sain koulussa lempinimen "haisunäätä" kun ohjeitten mukaan päästelin kaikkia suolistokaasut pois. Jos joku Kaisaniemen kanskoulun luokkakaverini minut tästä tunnistaa, niin terveisiä. Mitään tynnyriturvotuksia ei tarvitse sietää ja minä olen opetellut salaa haisemaaan, missään tapauksessa ei tule kysyä: "kuka pieraisi?" sillä tällöin vain paljastaa itsensä. - Hapankaali!
kestää kaalin? kirjoitti:
Itse pitäisin mausta, mutta vatsani turpoaa tynnyriksi ja myöhemmin kukaan ei tahdo olla lähelläni hajuhaittojen takia. Siis: Millä saatte kaalin sulamaan?
Kokeile aloitella hapankaalilla! Se on helpommin sulavaa! Todella hyvää esim. lampaanjauhelihan ( tai ihan mikä muu jauheliha käy )ja avokadon kera! Minulla ei aiemmin vatsa kestänyt mitään raakaa ! Yksi mustikkakin olisi ollut liikaa! Kun jätin pois viljat ja aloin VHH:lle niin niin ihmeellistä kuin se onkin vatsani kestää melkeinpä mitä vaan.
- ...hapankaali
Hyvä laiskanmiehen tai -naisen "hapankaali":
* Valkokaalia ohuina suikaleina tai silppuna
* Valkoista balsamicoa
* Hyvää öljyä
* Ripaus suolaa
Sotke isossa kipossa ja pistä jääkaappiin. Parhaimmillaan sotku on parin päivän päästä, mutta voi sitä nautiskella hetikin. - ole aikas
paljon sokeria? Ei toimi mulla toi resepti. En syö kaalia koskaan raakana, paitsi joskus vähän kukka- tai parsakaalia. Kiinankaali on hyvää paistettuna tai muuten kypsennettynä, mutta muuten siitä tulee mieleen aina peruskoulun salaatit. Eli lyhyesti: en voi sietää kaalisalaatteja, vaikka muuten salaatteja paljon vedänkin.
- VHH-peikko
Ei aitoon majoneesiin tarvitse laittaa sokeria yhtään. Eriasia on ne kevyt tekeleet joissa yritetään saada makua sokeria lisäämällä.
- Asia
VHH-peikko kirjoitti:
Ei aitoon majoneesiin tarvitse laittaa sokeria yhtään. Eriasia on ne kevyt tekeleet joissa yritetään saada makua sokeria lisäämällä.
Kunnon majoneesissa on rasvaa 90%, eikä mitään keinotekoista.
- selvä homma
VHH-peikko kirjoitti:
Ei aitoon majoneesiin tarvitse laittaa sokeria yhtään. Eriasia on ne kevyt tekeleet joissa yritetään saada makua sokeria lisäämällä.
Eipä sillä niin väliäkään, koska en edes pidä majoneesista...
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034