bileet ja perinneruoka

päivänsankari

Huomenna lauantaina olisi jälleen juhlan aika. Valmistan illanviettoaterian 8:lle kaverilleni.
Aiemmista kerroista poiketen päädyin kotiseutujeni perinneruokiin.
Hieman lainatakseni otan alkupalaksi suolakurkkuja, hunajaa ja valkosipulismetanaa ja olutta.

Alkukeittona on lammaskeitto etuselästä. Keitossa ei ole perunaa, kaalia ja juureksia ja jonkin verran ohrasuurimoita. Rukiisia karjanpiirakoita (Porokylän piirakat olisi olleet tervetulleita), munavoita ja olutta ruokajuomana.

Pääruoaksi tarjoilen poronkäristystä puikulaperunoiden ja puolukkahillon kera. Potturieskaa voilla ja olutta ruokajuomana.

Välillä tietysti nopeita vodka naukkuja nappaillen.

Ja jälkiruoaksi kahvia ja juustoleipää.

Antakaa vinkkiä kuinka täydennän MÈNUa.

6

784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suosittelen

      että täydentäisit laittamalla keittoon kaalia ja juureksia ja jonkin verran ohrasuurimoita, kun nyt sanot että siinä ei ole niitä. Perunan poisjättö sen sijaan on ihan viisasta.

      • yllätti

        ..jopa itseni, ;)

        Ohhoh! Siis se peruna vain jää pois.
        Ohhoh mikä lukihärö!!


    • on mielestäni

      turhan poukkoileva.

    • Nuori kokki

      Leipäjuuston kanssa voisi tarjoilla lakkoja tai lakkahilloa jos se on teillä tapana. Keitä hyvää pannukahvia, siitä tulee ihana tuoksukin. Ehkä laitat kahvin kanssa tarjolle suolaa myös?

      Tarjoilet siis poronkäristyksen puikulaperunoiden etkä perunamuusin kanssa. Se sopii hyvin tähän aikaan vuodesta.

      Paukut on ok, mutta vodka ... hmm ... jos ei löydy oikeita korpikuusen kyyneleitä niin kossusta tulee paremmat snapsit kuin vodkasta. Vodka on venäläisten versio asiasta, Kossu on suomalaista.

      • muussipotut

        Paikallinen ostoshelevetti ei pystynyt tarjoamaan Lapin puikulaa joten päädyin pottuvoihin, harmittaa.

        Lakkahilloa ei ole, joten tarjoilen juustoleivän tummapaahtoisen kahvin kera.

        Paikallinen yrittäjä savustaa kalaa lauantaisin, joten yritän saada vielä savusiikaa alkupaloille.

        Kossu olisi loistava, mutta kun tuota vodkaa on jo liiaksi kanssa varastoitu.

        Lista on yleensä muuttunut/tarkentunut vielä 3-4h ennen vieraitten tuloa.


    • kokkailija

      avuksi voisi olla, jos kertoisit mikä on kotiseutusi ? ? On olemassa keittokirjoja, joissa kerrotaan erilaisista kotiseuturuoista, esim. Jaakko Kolmonen: Petsamon ja Karjalan pitäjäruoat. Kertomuksesta päättelen, että ruokasi juuret ovat Karjalassa. Vanhassa Venäjällä juodaan vodkasnapseja vain alkupalojen yhteydessä, pääruokaan kuuluu olut tai viini

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      16
      457
    2. Näytät kivalta kun nukut

      *zoomaa palohälyttimen kameraa*
      Ikävä
      10
      412
    3. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      16
      347
    4. Arvaa mitä mies

      Aion pilata elämäsi totaalisesti. Kyllä, totaalisesti.
      Ikävä
      3
      341
    5. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      13
      206
    6. Hyvää yötä

      Janne niminen mies🥰
      Ikävä
      1
      103
    7. 0
      90
    8. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      0
      90
    9. Kuinka moni palstalaisista on näin hyvässä kondiksessa

      76-vuotias rokkari Rick Springfield esittelee elämäntyyliään : https://www.youtube.com/watch?v=GbxHuNy6d68
      70 plus
      3
      67
    10. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      1
      61
    Aihe