Huomenna lauantaina olisi jälleen juhlan aika. Valmistan illanviettoaterian 8:lle kaverilleni.
Aiemmista kerroista poiketen päädyin kotiseutujeni perinneruokiin.
Hieman lainatakseni otan alkupalaksi suolakurkkuja, hunajaa ja valkosipulismetanaa ja olutta.
Alkukeittona on lammaskeitto etuselästä. Keitossa ei ole perunaa, kaalia ja juureksia ja jonkin verran ohrasuurimoita. Rukiisia karjanpiirakoita (Porokylän piirakat olisi olleet tervetulleita), munavoita ja olutta ruokajuomana.
Pääruoaksi tarjoilen poronkäristystä puikulaperunoiden ja puolukkahillon kera. Potturieskaa voilla ja olutta ruokajuomana.
Välillä tietysti nopeita vodka naukkuja nappaillen.
Ja jälkiruoaksi kahvia ja juustoleipää.
Antakaa vinkkiä kuinka täydennän MÈNUa.
bileet ja perinneruoka
6
770
Vastaukset
- suosittelen
että täydentäisit laittamalla keittoon kaalia ja juureksia ja jonkin verran ohrasuurimoita, kun nyt sanot että siinä ei ole niitä. Perunan poisjättö sen sijaan on ihan viisasta.
- yllätti
..jopa itseni, ;)
Ohhoh! Siis se peruna vain jää pois.
Ohhoh mikä lukihärö!!
- on mielestäni
turhan poukkoileva.
- Nuori kokki
Leipäjuuston kanssa voisi tarjoilla lakkoja tai lakkahilloa jos se on teillä tapana. Keitä hyvää pannukahvia, siitä tulee ihana tuoksukin. Ehkä laitat kahvin kanssa tarjolle suolaa myös?
Tarjoilet siis poronkäristyksen puikulaperunoiden etkä perunamuusin kanssa. Se sopii hyvin tähän aikaan vuodesta.
Paukut on ok, mutta vodka ... hmm ... jos ei löydy oikeita korpikuusen kyyneleitä niin kossusta tulee paremmat snapsit kuin vodkasta. Vodka on venäläisten versio asiasta, Kossu on suomalaista.- muussipotut
Paikallinen ostoshelevetti ei pystynyt tarjoamaan Lapin puikulaa joten päädyin pottuvoihin, harmittaa.
Lakkahilloa ei ole, joten tarjoilen juustoleivän tummapaahtoisen kahvin kera.
Paikallinen yrittäjä savustaa kalaa lauantaisin, joten yritän saada vielä savusiikaa alkupaloille.
Kossu olisi loistava, mutta kun tuota vodkaa on jo liiaksi kanssa varastoitu.
Lista on yleensä muuttunut/tarkentunut vielä 3-4h ennen vieraitten tuloa.
- kokkailija
avuksi voisi olla, jos kertoisit mikä on kotiseutusi ? ? On olemassa keittokirjoja, joissa kerrotaan erilaisista kotiseuturuoista, esim. Jaakko Kolmonen: Petsamon ja Karjalan pitäjäruoat. Kertomuksesta päättelen, että ruokasi juuret ovat Karjalassa. Vanhassa Venäjällä juodaan vodkasnapseja vain alkupalojen yhteydessä, pääruokaan kuuluu olut tai viini
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k512274Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖261117Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82992Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt55902- 68883
Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me127867Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10783vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22783Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49759