voisko joku tietävä kertoa oikean kaalilaatikon
reseptin, siis sen johon tulee siirappia ja lihaa
jossain muodossa?
kaalilaatikko
6
1677
Vastaukset
- Nia
Vaikkapa näin:
Yksi kaali (semmoinen reilun kokoinen)
400 g jauhelihaa
riisiä tai ohrasuurimoita
lihaliemikuutioita
pari ruokal. siirappia
pari porkkanaa
Pilko kaali ja anna sen vähän aikaa pehmetä
vedessä johon viskaat lihaliemikuution tai pari.
Ruskista jauheliha ja mausta mieleiseksi. Lado
vuokaan kaalit keitinliemi, jauheliha,
riisit/suurimot ja raastetut porkkanat (ei
pakollinen) ja valuta päälle siirappi. Sekoita.
Uuniin 175-200 astetta ja ainakin 1,5 tuntia,
parempaa tulee mitä kauemmin maltat hauduttaa
pienellä lämmöllä. Hyvää! Tarjoile puolukkahillon
kanssa.
Määrät ei ole niin tarkkoja, mausteita voit
käyttää makusi mukaan ja ohjetta muunnella
muutenkin vapaasti... - Paprika
Kaalipata (kaalilaatikko)
Valmistelut:35 min Kypsymisaika: 2½ tuntia
1 kaalinkerä
vettä
suolaa
100 g voita
1 rkl sokeria
1 rkl väkiviinaetikkaa
½ kg jauhelihaa
1 rkl suolaa
valkopippuria
1 rkl korppujauhoja
1 dl kermaa
2 sipulia
1½ dl vettä
4-6 annosta
1. Pane kaalinkerä kokonaisena tai paloina
kiehumaan 5-10 min.
suolalla sokerilla ja etikalla maustettuun
veteen.
2. Kuori, silppua ja ruskista sipuilit
kevyesti. Kuumenna uuni
180 astetta.
3. Sekoita jauhelihaan kermassa turvotetut
korppujauhot, sipulit,
pippurit ja suola. Vaivaa löysähkö taikina hyvin.
4. Hakkaa suolavedessä kiehunut kaalinkupu
hienoksi.
5. Voitele paistovuoka. Pane pataan kerroksittain
kaaliaja lihaa,
siroittele sokeri joukkoon, pohjalle ja päälle
tulee kaalia.
6.Ripottele laatikon pinnalle voinokareita.
Kaada padan päälle noin
1½ dl kiehuvaa vettä. Paista kypsäksi,
kansi päällä.
Vihje: Kuori 4-8 perunaa ja laita puolikkaina
laatikon päälle jolloin
saat perunat samalla kertaa.
Esikeittäessäsi kaalia siitä tuee pehmeää, käyden
myös herkkävatsaiselle.
Huom! Tarjoa kaalilaatikkoa voisulan tai
puolukkasurvoksen kanssa. - vanhanaikaisesti
keskikokoinen kaali
lihaliemikuutiö
kg paistijauhelihaa
iso sipuli
puuroriisiä
ruokakermaa
loraus siirappia
suolaa
maustepippuria
Pilko ja keitä kaali lähes kypsäksi
lihaliemivedessä. PIlko sipuli ja paista
jauhelihan kanssa. Keitä puuroriisi vedessä lähes
kypsäksi. Sekoita aineet keskenään ja mausta
suolalla ja pippurilla. Laita vuokaan, lisää
ruokakerma joka on maustettu siirapilla. Paista
n.175 asteessa sopivan kypsäksi, nauti
puolukkasurvoksen kanssa! - Jussi
kokeile kayttamalla suupaloiksi paloiteltua
lampaan niskafile-osaa. ensi ruskista palaset,
mausta, ja laita uuniin muhimaan kaalin joukkoon.- kaalimaan kakara
ehdoton vinkki on, että esikypsennä puolet
kaalisilpusta pannulla(voit lopuksi höläyttää
hieman olutta mukaan, ah niin pikanttia!)siirappia
saapi käyttää melko paljon, älä arastele!
- Anonyymi
Mä teen simppelisti kaalilaatikon: kuullotan sipulit, lisään kaalisilpun ja paistelen sitä sekoitellen, lisään riisin ja sekoittelen välillä, sitten nestettä eki vettä ja muutama kasvisliemikuutio, paistettua jauhelihaa ja kansi päälle ja hautumaan. Lopussa lorautan siirappia, sekoitus ja jätän nollille vetäytymään. En mausta muilla piperryksillä. On hyvää puolukkahillon kanssa ja ilman sitäkin...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1522954Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3682050- 411805
Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii371772Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321421Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931221- 541173
Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul328975Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles110948Annan meille mahdollisuuden
Olen avoimin mielin ja katson miten asiat etenevät. Mutta tällä kertaa sun on tehtävä eka siirto.Sen jälkeen olen täysil53792