voisko joku tietävä kertoa oikean kaalilaatikon
reseptin, siis sen johon tulee siirappia ja lihaa
jossain muodossa?
kaalilaatikko
6
1780
Vastaukset
- Nia
Vaikkapa näin:
Yksi kaali (semmoinen reilun kokoinen)
400 g jauhelihaa
riisiä tai ohrasuurimoita
lihaliemikuutioita
pari ruokal. siirappia
pari porkkanaa
Pilko kaali ja anna sen vähän aikaa pehmetä
vedessä johon viskaat lihaliemikuution tai pari.
Ruskista jauheliha ja mausta mieleiseksi. Lado
vuokaan kaalit keitinliemi, jauheliha,
riisit/suurimot ja raastetut porkkanat (ei
pakollinen) ja valuta päälle siirappi. Sekoita.
Uuniin 175-200 astetta ja ainakin 1,5 tuntia,
parempaa tulee mitä kauemmin maltat hauduttaa
pienellä lämmöllä. Hyvää! Tarjoile puolukkahillon
kanssa.
Määrät ei ole niin tarkkoja, mausteita voit
käyttää makusi mukaan ja ohjetta muunnella
muutenkin vapaasti... - Paprika
Kaalipata (kaalilaatikko)
Valmistelut:35 min Kypsymisaika: 2½ tuntia
1 kaalinkerä
vettä
suolaa
100 g voita
1 rkl sokeria
1 rkl väkiviinaetikkaa
½ kg jauhelihaa
1 rkl suolaa
valkopippuria
1 rkl korppujauhoja
1 dl kermaa
2 sipulia
1½ dl vettä
4-6 annosta
1. Pane kaalinkerä kokonaisena tai paloina
kiehumaan 5-10 min.
suolalla sokerilla ja etikalla maustettuun
veteen.
2. Kuori, silppua ja ruskista sipuilit
kevyesti. Kuumenna uuni
180 astetta.
3. Sekoita jauhelihaan kermassa turvotetut
korppujauhot, sipulit,
pippurit ja suola. Vaivaa löysähkö taikina hyvin.
4. Hakkaa suolavedessä kiehunut kaalinkupu
hienoksi.
5. Voitele paistovuoka. Pane pataan kerroksittain
kaaliaja lihaa,
siroittele sokeri joukkoon, pohjalle ja päälle
tulee kaalia.
6.Ripottele laatikon pinnalle voinokareita.
Kaada padan päälle noin
1½ dl kiehuvaa vettä. Paista kypsäksi,
kansi päällä.
Vihje: Kuori 4-8 perunaa ja laita puolikkaina
laatikon päälle jolloin
saat perunat samalla kertaa.
Esikeittäessäsi kaalia siitä tuee pehmeää, käyden
myös herkkävatsaiselle.
Huom! Tarjoa kaalilaatikkoa voisulan tai
puolukkasurvoksen kanssa. - vanhanaikaisesti
keskikokoinen kaali
lihaliemikuutiö
kg paistijauhelihaa
iso sipuli
puuroriisiä
ruokakermaa
loraus siirappia
suolaa
maustepippuria
Pilko ja keitä kaali lähes kypsäksi
lihaliemivedessä. PIlko sipuli ja paista
jauhelihan kanssa. Keitä puuroriisi vedessä lähes
kypsäksi. Sekoita aineet keskenään ja mausta
suolalla ja pippurilla. Laita vuokaan, lisää
ruokakerma joka on maustettu siirapilla. Paista
n.175 asteessa sopivan kypsäksi, nauti
puolukkasurvoksen kanssa! - Jussi
kokeile kayttamalla suupaloiksi paloiteltua
lampaan niskafile-osaa. ensi ruskista palaset,
mausta, ja laita uuniin muhimaan kaalin joukkoon.- kaalimaan kakara
ehdoton vinkki on, että esikypsennä puolet
kaalisilpusta pannulla(voit lopuksi höläyttää
hieman olutta mukaan, ah niin pikanttia!)siirappia
saapi käyttää melko paljon, älä arastele!
- Anonyymi
Mä teen simppelisti kaalilaatikon: kuullotan sipulit, lisään kaalisilpun ja paistelen sitä sekoitellen, lisään riisin ja sekoittelen välillä, sitten nestettä eki vettä ja muutama kasvisliemikuutio, paistettua jauhelihaa ja kansi päälle ja hautumaan. Lopussa lorautan siirappia, sekoitus ja jätän nollille vetäytymään. En mausta muilla piperryksillä. On hyvää puolukkahillon kanssa ja ilman sitäkin...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 594664
Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen
Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot1594245- 673872
- 1263835
Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti
Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans473658Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"
Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe793488- 983041
- 542885
- 252716
Korjaamo suositus
Vahva suositus Kumpulaisen korjaamolle vanhan 5-tien varrelta! Homma pelaa ja palvelu ykköslaatuista. Mukavaa kun tuli p152440