kaalilaatikko

Repa

voisko joku tietävä kertoa oikean kaalilaatikon
reseptin, siis sen johon tulee siirappia ja lihaa
jossain muodossa?

6

1649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nia

      Vaikkapa näin:

      Yksi kaali (semmoinen reilun kokoinen)
      400 g jauhelihaa
      riisiä tai ohrasuurimoita
      lihaliemikuutioita
      pari ruokal. siirappia
      pari porkkanaa

      Pilko kaali ja anna sen vähän aikaa pehmetä
      vedessä johon viskaat lihaliemikuution tai pari.
      Ruskista jauheliha ja mausta mieleiseksi. Lado
      vuokaan kaalit keitinliemi, jauheliha,
      riisit/suurimot ja raastetut porkkanat (ei
      pakollinen) ja valuta päälle siirappi. Sekoita.
      Uuniin 175-200 astetta ja ainakin 1,5 tuntia,
      parempaa tulee mitä kauemmin maltat hauduttaa
      pienellä lämmöllä. Hyvää! Tarjoile puolukkahillon
      kanssa.

      Määrät ei ole niin tarkkoja, mausteita voit
      käyttää makusi mukaan ja ohjetta muunnella
      muutenkin vapaasti...

    • Paprika

      Kaalipata (kaalilaatikko)

      Valmistelut:35 min Kypsymisaika: 2½ tuntia

      1 kaalinkerä
      vettä
      suolaa
      100 g voita
      1 rkl sokeria
      1 rkl väkiviinaetikkaa
      ½ kg jauhelihaa
      1 rkl suolaa
      valkopippuria
      1 rkl korppujauhoja
      1 dl kermaa
      2 sipulia
      1½ dl vettä
      4-6 annosta

      1. Pane kaalinkerä kokonaisena tai paloina
      kiehumaan 5-10 min.
      suolalla sokerilla ja etikalla maustettuun
      veteen.
      2. Kuori, silppua ja ruskista sipuilit
      kevyesti. Kuumenna uuni
      180 astetta.
      3. Sekoita jauhelihaan kermassa turvotetut
      korppujauhot, sipulit,
      pippurit ja suola. Vaivaa löysähkö taikina hyvin.
      4. Hakkaa suolavedessä kiehunut kaalinkupu
      hienoksi.
      5. Voitele paistovuoka. Pane pataan kerroksittain
      kaaliaja lihaa,
      siroittele sokeri joukkoon, pohjalle ja päälle
      tulee kaalia.
      6.Ripottele laatikon pinnalle voinokareita.
      Kaada padan päälle noin
      1½ dl kiehuvaa vettä. Paista kypsäksi,
      kansi päällä.

      Vihje: Kuori 4-8 perunaa ja laita puolikkaina
      laatikon päälle jolloin
      saat perunat samalla kertaa.
      Esikeittäessäsi kaalia siitä tuee pehmeää, käyden
      myös herkkävatsaiselle.

      Huom! Tarjoa kaalilaatikkoa voisulan tai
      puolukkasurvoksen kanssa.

    • vanhanaikaisesti

      keskikokoinen kaali
      lihaliemikuutiö
      kg paistijauhelihaa
      iso sipuli
      puuroriisiä
      ruokakermaa
      loraus siirappia
      suolaa
      maustepippuria
      Pilko ja keitä kaali lähes kypsäksi
      lihaliemivedessä. PIlko sipuli ja paista
      jauhelihan kanssa. Keitä puuroriisi vedessä lähes
      kypsäksi. Sekoita aineet keskenään ja mausta
      suolalla ja pippurilla. Laita vuokaan, lisää
      ruokakerma joka on maustettu siirapilla. Paista
      n.175 asteessa sopivan kypsäksi, nauti
      puolukkasurvoksen kanssa!

    • Jussi

      kokeile kayttamalla suupaloiksi paloiteltua
      lampaan niskafile-osaa. ensi ruskista palaset,
      mausta, ja laita uuniin muhimaan kaalin joukkoon.

      • kaalimaan kakara

        ehdoton vinkki on, että esikypsennä puolet
        kaalisilpusta pannulla(voit lopuksi höläyttää
        hieman olutta mukaan, ah niin pikanttia!)siirappia
        saapi käyttää melko paljon, älä arastele!


    • Anonyymi

      Mä teen simppelisti kaalilaatikon: kuullotan sipulit, lisään kaalisilpun ja paistelen sitä sekoitellen, lisään riisin ja sekoittelen välillä, sitten nestettä eki vettä ja muutama kasvisliemikuutio, paistettua jauhelihaa ja kansi päälle ja hautumaan. Lopussa lorautan siirappia, sekoitus ja jätän nollille vetäytymään. En mausta muilla piperryksillä. On hyvää puolukkahillon kanssa ja ilman sitäkin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

      Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
      Ikävä
      139
      2660
    2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

      Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
      Kotimaiset julkkisjuorut
      16
      2654
    3. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

      Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
      Maailman menoa
      481
      1552
    4. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

      Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
      Ikävä
      92
      1536
    5. Taidat mies olla sellainen

      että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
      Ikävä
      66
      1153
    6. Karmeita juttuja tapahtuu

      Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
      Kankaanpää
      51
      1121
    7. Rantis vähän pyöristynyt?

      Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
      Kotimaiset julkkisjuorut
      78
      1014
    8. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

      Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
      Maailman menoa
      428
      916
    9. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

      😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
      Luterilaisuus
      501
      916
    10. Älä luovuta vielä

      jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
      Ikävä
      51
      771
    Aihe