Jauheliha-perunasoselaatikko

Iskä

Lapset haluavat perinneruokaa, jota naapurin
ex-muija osasi laittaa. Osaako joku suoralta
kädeltä neuvoa, miten minäkin saisin sellaista
aikaan (muuten kuin ostamalla valmiina huonompaa)?

7

6304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Akka

      Elikkä tavallinen pottumuusi... sellasen kaiketi
      ossaat tehä (muista suola ja voikin).. sitä lapot
      voijeltuun vuokaan eka puolet ja välliin
      paistettua jauhelihaa sipuleineen päivineen,
      jossa myöskin mausteita mielen mukkaan ja sitten
      loput muusista. Päälle korppujauhoja ja pata
      uuniin 200-asteeseen vaikkapa puoleksi tunniksi.

      • Iskä

        ystävällisestä neuvosta.

        (Sen naapurin exän murre muuten viittasi vähän
        samaan suuntaan...)


      • Jaana

        ..se pottuloora ei vieläkkään tunnu oikialta, lissää perunamuussiin yksi tai usiampi kananmuna ennen ku panet looran uuniin.


      • voe voe

        ...itse lisäisin vielä muutaman voinokareen
        korppujauhon päälle...


    • kotikokki

      Hei! Löysin uuden raikkaan sivuston, jossa on
      paljon helppoja sekä nopeita reseptejä -
      kannattaa käydä katsomassa www.plussa.com

    • 70-luvun koululainen

      Perunasoselaatikon kruunaa ehdottomasti aikoinaan 70-luvulla koulussamme tarjoiltu salaatti, joka koostuu punakaaliraasteesta, banaanista ja mustaherukkahillosta. Ne sekoitetaan koostumukseltaan sopivaksi mörröksi. Passaa jauheliha-pottumuusilaatikkoon kuin etusormi nenään! Kuulostaa ehkä kummlliselta, mutta on helppo, halpa ja älyttömän hyvä.

    • KannattaaKokeillakin

      Paras tulos tulee kun valmisteetaan jauheliha erikseen ja uunitettu perunasoselaatikko erikseen.

      Uunitettu perunasoselaatikko:

      Hyvä ja helppo arkiruoka mitä voi valmistaa vaikkapa viikottain ja jopa useammin.

      Keitetään vähässä suolattomassa vedessä jauhoiset kuoritut ja lohkoiksi paloitellut perunat perunat kypsiksi ja soseutetaan keittoveteen. Sose jäähdytetään 70 asteiseksi ja lisätään jauhoa puoli desilitraa 1 kiloon perunoita. Tarvittaessa lisätään lämmintä vettä niin että muodostuu puuromainen sose.

      Uunitetaan sose 80 asteisessa uunissa 3 tuntia. Uunittamisen aikana sose saa aromisen maun.

      Uunitettuun soseeseen lisätään maitoa niin että muodostuu notkea puuromainen sose. Myös suola ja voi lisätään tässä vaiheessa. Voi myös maustaa, mutta silloin menetetään usein uunittamisessa syntyneet aromiset maut. Maustamatta paras.

      Uunitettu perunasose laitetaan uunivuokaan ja pinnalle ripotellaan voinokareita ja korppujauhoa ja paistetaan 130-170 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kun paistaminen aloitetaan 170 asteessa niin silloin pinta saa väriä ja uunin lämpötilan voi alentaa 130-140 asteeseen ja näin saadaan kuohuaminen mahdollisimman pieneksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      101
      7453
    2. 83
      5082
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      79
      4879
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      132
      4278
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      10
      3068
    6. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      52
      2709
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      40
      2616
    8. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      53
      2257
    9. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2231
    10. Suudeltiin unessa viime yönä

      Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit
      Ikävä
      21
      1850
    Aihe