Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Entä jos?

Aurinko-akkeli

Entä jos meinaan syödä perunan, jossa on tapahtunut jo luonnostaan pellossa mutaatio geenissä? Eikö tämäkin peruna ole geenimuuntunut ruoka ja mahdollinen terveysriski ihmispololle, joka erehtyy viattomana syömään perunan? Onko tällainenkin peruna siis uhka ihmisille? Ei tässä enää elämässä selviä hengissä. Ensin meinasi raivota hullunlehmäntauti Euroopassa, sitten meinasi puhjeta Aasiassa maailmanlaajuinen lintu-influenssa ja nyt vielä geenitkin meinaavat muuntua. Mihin meinaa maailma mennä?

5

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onhan kaikki jo maistanut g...

      Suomessa on myyty rehuna jo puolitoista vuotta yli 200 sikalaan geenisoijaa ja jos lasketaan paljon sikala tuottaa lihakiloja niin huima luku tulee sen voi jokainen päätellä.Sitäpaitsi kaikki suomeen tuotu liha on ollut jo paljon piteempään geenimanipuloita ja kulutus on 15% koko lihan kulutuksesta suomessa sekä kasvamaan päin.Sakemannit ostaa hyvällä hinnalla luomulihat suomesta ja takaisin tuodaan ihan jotain muuta:=)
      Katsokaahan Ylen Arenan sivuilta viimeisin ATalk siellä asiaa ja paljon.

      • Evolutionisti

        Jos naapurisi on heittänyt koirankökäleen tontillesi ja sinä eräänä päivänä kompuroit ja huomaat kökäleen siinä silmiesi lähietäisyydellä, sinä suutut, mutta naapurisi vain nauraa ja sanoo että se on ollut siinä jo monta viikkoa eikä ole aiheuttanut mitään harmia eikä aiheuttanut nytkään.

        Aivan samoin gmo:ta tuotiin salaa ja nyt sanotaan että olette syöneet sitä jo monia vuosia esim. tanskasta tuoduissa joulukinkkujen muodossa ja sitten vielä ilkutaan että olette jo itsekin kasvattaneet gmo:lla ruokittuja sikoja ja syöneett niitä.

        Vielä kehdataan toitottaa ettei mitään haittoja ole havaittu, vaikka samaan aikaan jopa varusmiehillä ja yhä nuoremmilla todetaan ahtaumia verisuonissa, korkeita verenpaineita, diabetesta ym. sairauksia joita perinteisesti on vasta viittäkymmentä lähestyvillä miehillä. Minulla on lähiystäväpiirissä useita 25v nuoria miehiä joilla on juuri näitä ongelmia ja jotka joutuvat syömään monenlaisia lääkkeitä joita yleensä vasta mummoille lääkärit määräävät. Vai ei ole haittoja todettu, se olisikin ihme jos sellainen myönnettäisiin, sillä istuuhan Kansanterveyslaitoksen tutkimusprofessorina yksi gm-patentin omistaja ja tämä istui myös Geenitekniikan lautakunnassa myötävaikuttamassa gmo:n lanseeramiseen myös Suomeen. Kuka sahaisi itse sen oksan poikki, jolla istuu..


    • Evolutionisti

      Siirretty geeni on ihan eri-mekasnismilla viety kasvin/eläimen dna:han kuin luonnossa ilmenevät mutaatiot. Evoluutio tuottaa kokoajan muutosta eri mekanismein, joista yksi on mutaatio. Jokaisessa meissä tapahtuu mutaatioita ja muuntumista solutasolla. Yksi kiusallisimmista on syöpä. Luonnonvalinta karsii sellaiset ominaisuudet jotka eivät edesauta lajin lisääntymistä. Dna:n ohjelmoima solun häiriö aineen vaihdunnassa kuten syöpä tai jokin muu ominaisuus voi olla esiaste tulevaan todella hyödylliseen muutokseen. On tärkeä muistaa että geenimanipuloinnin kaltaista väkivaltaista epävakaata muutosta dna:ssa ei ole koskaan tapahtunut luonnossa, Siitä ovat pitäneet viruksien, bakteerien ja solujen dna:han vuosimiljardien saatossa muotoutuneet suojamekanismit huolen. Ne pitävät huolen siitäkin ettei geenimuunnellut kasvit ole edes lisääntymiskykyisiä. Eli kun kasviin lisätään ylimääräinen geeni, se aiheuttaa dna:han epävakautta jota voisi verrata korttitalon huojuntaan kun siihen yritetään lisätä uutta korttia alakerroksiin. Tämä ylimääräinen geeni aktivoi toisia geenejä jotka ovat voineet olla vaimennettuja ja toisinpäin, vieras geeni voi vaimentaa geenejä jotka ovat olleet aktiivisia. Pääsääntöisesti evoluution dna:han tuottamat lisääntymään ja hedelmällisyyteen vaikuttavat geenit ovat ensimmäiset jotka geenisiirrännäinen vaimentaa. Mikä on tietenkin Monsantolle myönteinen asia sillä se takaa lisenssimaksut joita ei ehkä tulisi jos kasvien tuottamat siemenet olisivat itäviä.

      Mutaatio on evoluution väkevin työkalu mutta sekään ei tee kovin suuria muutoksia ja ne rajoittuvat solun yhteen ominaisuutteen, kuten esim uuden tyyppiselle kemikaalille immuniteetin.
      Mutaatiot ovat siis luonnollisia eivätkä lisää solujesi epätasapainoa vaikka niitä dna-palasia joutuisikin aineenvaihduntaasi. On tärkeä muistaa että aineen vaihdunta on solujen aineenvaihduntaa ja verisunet, hermot, imusuonet ym. vai edesauttavat solujen aineenvaihduntaa.

      Lopuksi minulla olisi toivomus kaikille joita kiinnostaa todella tietää mitä on evoluutio ja miten dna ja geenisiirto siihen liittyvät. Lukekaa Richard Dawkinsin kirjoja. Hän on Evoluutio-teorian johtavia tutkijoita ja teoreetikko. Wikipediassa hänestä esittely:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Dawkins#Suomennetut_teokset
      Hänen teoksensa ovat helppotajuisia joten myös harrastajat pääsevät "kuusalle" siitä mitä evoluutio ja siihen kiinteästi littyvä dna ja luonnonvalinta on. Teoksia:
      -Sokea kelloseppä (1989)
      -Geenin itsekkyys (1989)
      -Viesti miljardien vuosien takaa (1995)
      -Jumalharha (2005)

      • aatsav ukiaK

        Jyvät ja akanat vain tuntuvat menevän jatkuvasti sekaisin ja hysteria sen kuin lisääntyy.

        Kirjoituksesi on kyllä tavallaan järkevä ja tosi tieteellisen oloinen (kirjoitusvirheitä väärällään, tosin) mutta evoluutiolla ei ole mitään tekemistä geenimuuntelun kanssa.

        Luonnollisella evoluutiolla meillä ei olisi vammaisia, vanhuksia, sairaita, epämuodostuneita tai sinua sillä luonnossa kaikki edellämainitut karsiutuvat pois jotta heidän geeninsä eivät jatku. Ikävä kyllä tuollainen luonnollinen elämäntapa on karsiutunut pois jo aikoja sitten joten se "luomu -elämäntapa" on utopiaa.

        Evoluutio loi ihmisen. Pitäisiköhän pikkuhiljaa ymmärtää että ihmisen pitää alkaa luoda evoluutiota?


      • Anteeksi että ajattelen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe