mitä on Maldon-Suola

maldon

ja mikä etu sillä on tavalliseen suolaan nähden?

7

18087

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuhafile

      kait aromiltaan kun tavallinen mineraalisuola, vähän niinkuin olis hienorakeista pehmeetä merisuolaa. Englannin itärannikon mausteita.

    • mirkku

      suolaa joka sellaisenaa sulaa ruuan päälle toisin kuin muut suolat.

    • Ruuneperi

      Maldon-suola on puhtainta mahdollista merisuolaa. Hintakin on moninkertainen mutta myös vaikutus makuun. Maldon-suolaa sanotaan myös suolan kukaksi ja sormisuolaksi. Tätä suolaa saa vain herkkukaupoista esim. Stockmannilta.

    • ...

      Kyse on englantilaisen keittiön suosimasta ja nykyisin myös suomalaisissa ravintolakeittiöissä paljon käytetystä Maldon suolasta. Suola on peräisin Pohjanmeren rannikolla Essexissä sijaitsevasta Maldonin pikkukaupungista. Puhdistettu ja käsin lajiteltu ruoan sulostuttaja on maultaan hieman normaalia suolaa voimakkaampaa. Rakenne on kuitenkin optimaalinen sormisuolaksi, sillä kiteet sulavat nopeasti, jopa ruokaan jälkeenpäin lisättäessä. Maldon eli gourmet suolaa on saatavilla myös paremmin varustelluista ruokakaupoista.

      • Anonyymi

        Suolaa käytetään niin vähän ettei kannata hifistellä, koska makueroa on käytännössä mahdoton todeta, ellei suolaa syö sitten sellaisenaan.

        Maldon-brändätyn merisuolan kilohinta on melkein 20 euroa, kun tavallisen hienon merisuolan kilohinta on euron luokkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suolaa käytetään niin vähän ettei kannata hifistellä, koska makueroa on käytännössä mahdoton todeta, ellei suolaa syö sitten sellaisenaan.

        Maldon-brändätyn merisuolan kilohinta on melkein 20 euroa, kun tavallisen hienon merisuolan kilohinta on euron luokkaa.

        Tuskinpa ne hifistelijätkään erottaisi ruuasta mitä käytetty.


    • Anonyymi

      Kyllähän muuten toimii! Kuinka monta kertaa pöydässä valitetaan "liian suolaista" tai "liian vähän suolaa"? Tulos: jos on jo liian suolaista, ei suolaa saa ruoasta pois, ja jos lisäät suolaa vasta pöydässä, ei se kerkeä dilutoitua/"sekoittua" annokseen tasaisesti. Maldon taasen liukenee "just eikä melkein" ihan "sormisuolana" suoraan annokseen, ja ruuanlaiton eri vaiheissa ja parhaiten "pleitatessa" antaa annokselle samaa kuin tryffelin käyttö rasvan kanssa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3362
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3157
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2648
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1850
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1465
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1320
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1189
    Aihe