Tekeekö kukaan enää itse verilettuja? Muistan kun olin lapsi niin äiti teki niitä aika usein. Ihania rapeareunaisia voissa paistettuja lettuja, joissa oli sattumina paistettua sipulia.
Taikinan ohje menee suurinpiirtein näin:
Puolet verta ja puolet maitoa, siihen ohrajauhoja, kananmunaa ja suolaa. Niin ja ne paistetut sipulisilput.
Jos jollain olisi tarkempi ohje niin otan kiitollisena vastaan.
Veriletut
7
5384
Vastaukset
- ja puolukka
http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/0/B86FC378754A1932C2256E0B00355200?opendocument&Start=1&Count=1000&ExpandView&View=1
http://helilaya.kotka.fi/~koulu/historia/ruuat/roppana.htm
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=3000000000000009&posting=22000000013603167
http://www.tapola.fi/veripalttu.html- ......................
Tarkoitin lettuja, en palttua. Tykkään kyllä niistä valmiista veriletuista, joita kaupasta saa ja joita koulussa joskus tarjottiin puolukkahillon, perunoiden ja valkokastikkeen kera. Ne ovat kuitenkin ihan erilaisia kuin itse tehdyt ja voissa rapeaksi paistetut. Tuo toinen ohje oli vähän sinne päin ja sitä voinee soveltaa.
- maito
...................... kirjoitti:
Tarkoitin lettuja, en palttua. Tykkään kyllä niistä valmiista veriletuista, joita kaupasta saa ja joita koulussa joskus tarjottiin puolukkahillon, perunoiden ja valkokastikkeen kera. Ne ovat kuitenkin ihan erilaisia kuin itse tehdyt ja voissa rapeaksi paistetut. Tuo toinen ohje oli vähän sinne päin ja sitä voinee soveltaa.
joko pilsnerillä, "ylikypsällä"kotikaljalla tai vissyllä, niin saat vielä rapsakaampia yksilöitä.
- kokki13
laita hieman siirappia sipulien sekaan kun paistat niitä voissa.antaa makua lettuihin
- vemp
Ruotsissa olen saanut verilettuja semmoisia, missä oli mukana pieniä silavankuutitoita ja ilmeisesti ne saivat sen aikan, että letuista oli tullut tosi pitsireunaisia - ja melkoisen hyviä.
- "mummo"
Tässä mun tekemien lettujen ohje jolla tulee tosi maistuvat ja ihanat letut.1 litra verta,1 litra maitoa,4-5 munaa,2 sipulia(ruskistetaan),meiramia,valkopippuria,vehnäjauhoja ja ruisjauhoja saman verran.Taikina löysää.Voita sulatettuna 50-100 grammaa lisätään taikinaan.Taikina tehdään edellisenä päivänä.Ei kun kokeilemaan.Meillä kyllä tykätään!!!
- herkkua
Pitkään tuskailin sitä, kun verilettujauhe katosi kaikkien kauppojen valikoimista. Sittemmin tajusin, että pakastealtaissa on verta myynissä ja siitähän syntyykin oikein herkullisia lettuja. Taikinan rakentelen mutulla verestä, ruisjauhosta, oluesta, suolasta ja mustapippurista. Kananmunaa en muista käyttäneeni. Ja voissa kun paistaa niin hyvä, jos saa letut pöytään asti kun tuppaavat häviämään jo matkalla.
Ja mitä tulee kaupan einesverilettuihin, niin itse tehdyt ovat kertaluokkaa paremman makuisia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen
Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu801926- 591778
Keskisarja loisti A-studiossa, vauhkoontunut Sofia Virta munasi itsensä
Keskisarja taas puhui 100% faktaa maahanmuuttoon liittyen. Kokoomuksen Kaumalta tuli pari hyvää puheenvuoroa, joskin muu3621672Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha
Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.1691453Mitä vastaisit
Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle681334Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa
Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo1101330Rakastan ja ikävöin sinua
Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä701263- 641208
Kuljettajasi oy konkurssi?!
Tuliko ahnehdittua liikaa,menikö tämä kuljettajasi oy taksit siis konkurssiin?141093KIIKKUSTUOLI
Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin1001087