Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lihalla Hintaa!!!!

jo on halpaa??

27

5108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kobe on maukasta

      Kun kyse on Kobe härästä niin toi hinta on edullista.

    • eri-juttu

      sen kuuluukin olla kallista :)

      • päin

        Missäs näitä kobee härkiä kasvaa ??


      • kkkkkkkkkkkkkk
        päin kirjoitti:

        Missäs näitä kobee härkiä kasvaa ??

        Japanissa kasvaa ja ainaskin Helsingin Stockmannilta saa ostaa - yleensä tilattava etukäteen.

        Hyvää on ja joskus kannattaa "vähän" tuhlata ja maistaa .


      • Nissan Macro
        päin kirjoitti:

        Missäs näitä kobee härkiä kasvaa ??

        Jaappanissahan noita mustia kobe-härkiä tallustelee. Kaiketi lähellä suurta miljoonakaupunkia nimeltä Kobe, asukasmäärä 1 523 904 (vuonna 2005).


      • .......
        päin kirjoitti:

        Missäs näitä kobee härkiä kasvaa ??

        Koben lihasta on liikkeellä paljonkin erilaisia juttuja teuraseläinten juottamisesta ja hieromisesta joko oluella tai viskillä. Totuus on, että naudat saavat koko elämänsä ajan sitä ruokaa, josta ne itse eniten pitävät, minkä lisäksi ne juovat useita litroja olutta ja jopa sakea. Pari kuukautta ennen teurastusta nautoja hierotaan ahkerasti, mikä pehmeyttää lihaa ja parantaa rasvan tasaista jakautumista lihaksiin. ym.
        http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/k.html#kobe

        Jotkut ideasta innostuneet haluaisivat että Suomalaisesta Kyyttö karjasta tehtäisiin kotimainen versio Kobe lihasta.
        http://elisa.net/uutiset/kulttuuri/?id=37261854


      • saa saa
        kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        Japanissa kasvaa ja ainaskin Helsingin Stockmannilta saa ostaa - yleensä tilattava etukäteen.

        Hyvää on ja joskus kannattaa "vähän" tuhlata ja maistaa .

        Manhattanilta, eikä tarvitse tilata ;)


    • Öisen Söisen

      Markkinoilla on myös edullisempaa lihaa, jos se on tärkeintä. Jotkut ovat tyytyväisiä saadessaan syömäkelpoista lihaa vitosella–kympillä kilo. Sellaiseen minäkin yleensä tyydyn (kun lompakko sanoo, että on pakko tyytyä).

      Koben härkää ei tietenkään pidä verrata Kiuruveden muurikkiin. Se on tarkoitettu samoille herkkusuille, joille pitää olla tryffelit ja Beluga-kaviaarit.

      Ostapa suomalaisia jokirapuja torihintaan, irrottele niistä syömäkelpoiset osat ja laske niille kilohinta. Vertaa sitä tuohon Kobe-härän hintaan ja ylläty!

    • Lopettaja

      Miksi sinä puhut jostakin "häveliäisyydestä" tässä yhteydessä?
      Vastaa!

      • aloittaja

        ettei tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

        Ihmettelen kyllä jos joku ostaa näin kallista lihaa ja sitten vielä sen syö... No olipa herkkua. ;)

        Maailmassa on nälkää näkeviä ja köyhiä sentään todellisessa elämässä melkoinen määrä. Kyllä minua ainakin hävettäisi jos olisin rikas ja söisin tällaisia summia maksavia lihoja, vaikka olisi mitä härkää tahansa.

        En ostaisi vaikka rahaa olisi, en.


      • kkkkkkkkkkkkkk
        aloittaja kirjoitti:

        ettei tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

        Ihmettelen kyllä jos joku ostaa näin kallista lihaa ja sitten vielä sen syö... No olipa herkkua. ;)

        Maailmassa on nälkää näkeviä ja köyhiä sentään todellisessa elämässä melkoinen määrä. Kyllä minua ainakin hävettäisi jos olisin rikas ja söisin tällaisia summia maksavia lihoja, vaikka olisi mitä härkää tahansa.

        En ostaisi vaikka rahaa olisi, en.

        miten se, että joku ostaa kallista lihaa on köyhiltä pois tai ostamatta jättäminen hyödyttäisi niitä köyhiä ja nälkäisiä ???

        eikös jus varakkaimpien kovalla rahan kulutuksella pyöritetä tätä maailmantaloutta ja näin varallisuutta tulee myös niille huonompiosaisille.


      • ..................
        aloittaja kirjoitti:

        ettei tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

        Ihmettelen kyllä jos joku ostaa näin kallista lihaa ja sitten vielä sen syö... No olipa herkkua. ;)

        Maailmassa on nälkää näkeviä ja köyhiä sentään todellisessa elämässä melkoinen määrä. Kyllä minua ainakin hävettäisi jos olisin rikas ja söisin tällaisia summia maksavia lihoja, vaikka olisi mitä härkää tahansa.

        En ostaisi vaikka rahaa olisi, en.

        Mieluummin ostan onnellisesti eläneen eläimen lihaa kalliimmalla kuin tehokasvatettujen eläinten lihaa halvalla.


      • vemp
        .................. kirjoitti:

        Mieluummin ostan onnellisesti eläneen eläimen lihaa kalliimmalla kuin tehokasvatettujen eläinten lihaa halvalla.

        Kyllä näitten Kobe-härkien elämä on todellakin onnellista verrattuna tavallisten nautaeläinten elämään. Jos nyt teuraseläimen elämää niin onnelliseksi voi kutsua.

        Hierotaan, erikoisyötetään, saavat kuulla kaunista musiikkia ja vielä liha myydään älyttömällä hinnalla - jokainen teurastettu eläin on jonkun ihmisen kaveri, joka pitää siitä erityisesti huolta. Ei kyse ole tehokasvatuksesta vaan äärilleen viedystä laatutuotannosta.

        Sen verran olen ollut Japanissa, että tiedän maan hinnan olevan sitä luokkaa, että ei siellä voi pitää muuta kuin tällaisia delux-nautoja. Nautakarjanhoito ei kannata kuin sisätiloissa korkeintaan kun peltoja ei kannata pitää millään rehulla tai laitumena vaan niille kannattaa pykätä sensijaan taloja. Tai pitää muutamalla hehtaarilla huippukalliita Kobe-härkiä!

        Tässä on yksi syy, miksi Japanissa ei ole maitotuotteita - ei juustoa, ei jogurttia, ei voita yms. liian paljon ihmisiä pienellä alalla, jotta tilaa jäisi normaaleille lehmille.

        Sitävastoin Japanissa syödään maailman parasta kalaa ja äyriäisiä - merta kun ympärillä riittää kosolti.


      • .................
        vemp kirjoitti:

        Kyllä näitten Kobe-härkien elämä on todellakin onnellista verrattuna tavallisten nautaeläinten elämään. Jos nyt teuraseläimen elämää niin onnelliseksi voi kutsua.

        Hierotaan, erikoisyötetään, saavat kuulla kaunista musiikkia ja vielä liha myydään älyttömällä hinnalla - jokainen teurastettu eläin on jonkun ihmisen kaveri, joka pitää siitä erityisesti huolta. Ei kyse ole tehokasvatuksesta vaan äärilleen viedystä laatutuotannosta.

        Sen verran olen ollut Japanissa, että tiedän maan hinnan olevan sitä luokkaa, että ei siellä voi pitää muuta kuin tällaisia delux-nautoja. Nautakarjanhoito ei kannata kuin sisätiloissa korkeintaan kun peltoja ei kannata pitää millään rehulla tai laitumena vaan niille kannattaa pykätä sensijaan taloja. Tai pitää muutamalla hehtaarilla huippukalliita Kobe-härkiä!

        Tässä on yksi syy, miksi Japanissa ei ole maitotuotteita - ei juustoa, ei jogurttia, ei voita yms. liian paljon ihmisiä pienellä alalla, jotta tilaa jäisi normaaleille lehmille.

        Sitävastoin Japanissa syödään maailman parasta kalaa ja äyriäisiä - merta kun ympärillä riittää kosolti.

        Kalat ja äyriäiset sentään elävät elämänsä niinkuin tykkäävät kunnes haaviin joutuvat.

        Kyllä Suomessakin ennenvanhaan pidettiin lehmistä hyvää huolta. Äitini kertoi että kun hän oli vielä nuori plikka niin lehmiä harjattiin ja siliteltiin. Lehmät olivat tyytyväisiä ja puhtaita eivätkä ne olleet sidottuina. Sonta siivottiin ja puhtaita pahnoja oli aina lattialla. Heillä oli oma paikkansa navetassa ja kaikki olivat tyytyväisiä. Kesällä lehmät olivat ulkona ja tulivat lypsettäviksi kun tiesivät että se helpottaa omaa oloa. Rehuksi kasvatettiin lehtikaalta, jota ihmisetkin voisivat oppia syömään korkean ravinnepitoisuuden takia.

        Varmaan nykyäänkin lehmistä/pihvikarjasta pidetään hyvää huolta mutta se tähtää tuottavuuden maksimointiin. Aika huvittava oli se taannoinen mainos jossa sanottiin että meissä kaikissa asuu pieni lehmä. Nykypäivän trendikäs ihminen on samaa tehotuotettua karjaa mitä meille halvalla myydään.


      • vemp
        ................. kirjoitti:

        Kalat ja äyriäiset sentään elävät elämänsä niinkuin tykkäävät kunnes haaviin joutuvat.

        Kyllä Suomessakin ennenvanhaan pidettiin lehmistä hyvää huolta. Äitini kertoi että kun hän oli vielä nuori plikka niin lehmiä harjattiin ja siliteltiin. Lehmät olivat tyytyväisiä ja puhtaita eivätkä ne olleet sidottuina. Sonta siivottiin ja puhtaita pahnoja oli aina lattialla. Heillä oli oma paikkansa navetassa ja kaikki olivat tyytyväisiä. Kesällä lehmät olivat ulkona ja tulivat lypsettäviksi kun tiesivät että se helpottaa omaa oloa. Rehuksi kasvatettiin lehtikaalta, jota ihmisetkin voisivat oppia syömään korkean ravinnepitoisuuden takia.

        Varmaan nykyäänkin lehmistä/pihvikarjasta pidetään hyvää huolta mutta se tähtää tuottavuuden maksimointiin. Aika huvittava oli se taannoinen mainos jossa sanottiin että meissä kaikissa asuu pieni lehmä. Nykypäivän trendikäs ihminen on samaa tehotuotettua karjaa mitä meille halvalla myydään.

        Ne entisajan ihmisen kaverit olivatkin maitolehmiä - pitkäaikaisia tuotantokaluja. Lihakarja taas kasvatetaan vain isommaksi ja teurastetaan pois. Lyhytaikainen tuotantohyödyke!

        Vietin viime kesää Sveitsissä ja katselin vastapäisellä vuorenseinällä satapäistä lehmälaumaa laitumellaan. Nämä lehmät tuottavat maitoa juustonvalmistukseen. Lehmät laiduntavat vapaina alppiniityllä, jolle ei ulkopuolinen saanut edes kunnolla käyskennellä, että ei olisi saastunut ja maito saanut outoja makuja.

        Juustola hoitaa niittyjä siten, että niillä kasvaa mahdollisimman monipuolinen luonnonkasvivalikoima - kukkia, heinää, erilaisia ruohoja yms. ja nämä lehmät ovat todellakin niitä "vapaita lehmiä".

        Olin äimän käkenä - ja ymmärsin laadukkaan juuston, pitkän tuotantokulttuurin ja määrätietoisen työn yhteyden. Laatu ei synny MTK:n juhlapuheissa vaan tekemällä tosissaan.


      • Anonyymi
        vemp kirjoitti:

        Kyllä näitten Kobe-härkien elämä on todellakin onnellista verrattuna tavallisten nautaeläinten elämään. Jos nyt teuraseläimen elämää niin onnelliseksi voi kutsua.

        Hierotaan, erikoisyötetään, saavat kuulla kaunista musiikkia ja vielä liha myydään älyttömällä hinnalla - jokainen teurastettu eläin on jonkun ihmisen kaveri, joka pitää siitä erityisesti huolta. Ei kyse ole tehokasvatuksesta vaan äärilleen viedystä laatutuotannosta.

        Sen verran olen ollut Japanissa, että tiedän maan hinnan olevan sitä luokkaa, että ei siellä voi pitää muuta kuin tällaisia delux-nautoja. Nautakarjanhoito ei kannata kuin sisätiloissa korkeintaan kun peltoja ei kannata pitää millään rehulla tai laitumena vaan niille kannattaa pykätä sensijaan taloja. Tai pitää muutamalla hehtaarilla huippukalliita Kobe-härkiä!

        Tässä on yksi syy, miksi Japanissa ei ole maitotuotteita - ei juustoa, ei jogurttia, ei voita yms. liian paljon ihmisiä pienellä alalla, jotta tilaa jäisi normaaleille lehmille.

        Sitävastoin Japanissa syödään maailman parasta kalaa ja äyriäisiä - merta kun ympärillä riittää kosolti.

        Se "hieronta" taitaa olla elävältä nylkemistä, "kaunis musiikki" kuulla kun luita katsotaan eläessä. jos noita (japanilaisia ja muita Uralin takaa tulevia) kehuu, niin kehuu samaa kuin mustia afrikkalaisia (niillä 100%:sesti sama rotu ja geenit)


    • mikä eläin

      muuttaa sukupuoltaan kuoltuaan?












      Se on lehmä, joka muuttuu häräksi.

      • ....................

        Ihan vaan tiedoksi sullekin että härkä on kuohittu nauta, lehmä on synnyttänyt nauta ja sonni on nauta jolla on vehkeet tallella. Ravintoloiden ruokalistoilla härkä kuulostaa hyvältä kuten myös porsas vaikka kyseessä oliskin ihka aito sika.


    • että oli

      painovirhepaholainen iskenyt lehden sivuille.
      Luettuani juttujanne olen todella hämmästynyt että joku maksaa lihasta yli tuhat markkaa kilo. No jollian on ilmeisesti liikaa rahaa, samaan aikaan kun jollain on sitä liian vähän elämiseen. Tasan ei käy onnenlahjat.

      Mutta miten käy jos kaupat huomaavat että mitä tahansa voi pyytää ja ihmiset vaan kiltisti kaiken mukisematta maksaa...???

      • vemp

        Eiköhän tämäkin liha ole vain hyvin muutaman tavoiteltavissa. Todennäköisemmin nekin ostavat vain kerran ja testaavat, millaista herkkua tästä saa. Ja siihen se jää.

        Kauppias myy muutaman kilon eikä enempää. Tämä lienee niitä sisäänvetoartikkeleita. Ruokafriikit käyvät katsomassa millaista mättöä tämä on ja ostavat samalla parin päivän kauppakassit. Kauppa kannattaa!


      • .................
        vemp kirjoitti:

        Eiköhän tämäkin liha ole vain hyvin muutaman tavoiteltavissa. Todennäköisemmin nekin ostavat vain kerran ja testaavat, millaista herkkua tästä saa. Ja siihen se jää.

        Kauppias myy muutaman kilon eikä enempää. Tämä lienee niitä sisäänvetoartikkeleita. Ruokafriikit käyvät katsomassa millaista mättöä tämä on ja ostavat samalla parin päivän kauppakassit. Kauppa kannattaa!

        Monelle ruoka on eräänlaista harrastusta eikä siinä mitään pahaa ole. Olis mielenkiintoista tietää kuinka nopeasti kauppias sai koben myytyä.


      • onhan se
        ................. kirjoitti:

        Monelle ruoka on eräänlaista harrastusta eikä siinä mitään pahaa ole. Olis mielenkiintoista tietää kuinka nopeasti kauppias sai koben myytyä.

        miljoona kertaa järkevämpää ja herkullisempaa panna rahansa koben härkään kuin syytää rahansa johonkin niin älyvapaaseen junttipuuhaan kuin esim. vanhojen autonromujen tai moottoripyörien tuunaamiseen!!!


    • ja tietämättömät

      eivät tiedä, mitä on Koben härkä.

      Ja sitten he meuhkaavat kuvitellen, että sitä pitäisi myydä suomalaisen sikanaudan hinnalla.

      Aivan sama asia kuin Räikkösen pitäisi ajaa formulaa taksirengin tuntipalkalla. Vaan eiväthän suomalaiset juntit sitä tajua!

      • vemp

        Ei se nyt kenestäkään vielä junttia tee, jos ei tiedä Koben härästä mitään. Se sitävastoin on melkoista junttiutta, jos sen tietämyksellä kerskuu.

        On tietysti totta, että kyllähän Kobe-lihan tuotantokustannukset ovat aivan toista kuin muun lihakarjan ja se näkyy tietysti hinnassa. Tärkein pointti on mielestäni kuitenkin se onko Kobe-lihasta saatavalla makuelämyksellä ja hinnalla jotain katetta ja yhteyttä?

        En ole maistanut koskaan Kobe-härkää joten en osaa sanoa sen ihanuudesta mitään, mutta en nyt ihan hevin maksaisi pelkästä pihvistä raaka-aineena tuollaista 70-80 €/kpl. Samoin kun en juurikaan halua maksaa 200 € viinipullosta. Niin kehittynyt ei makuni näiden gastronomisten vuosienkaan jälkeen ole - nöyränä tunnustan.

        Jos joku sitten haluaa maksaa tyhjästä tuon hinnan ja elvistellä sillä, se on silloin vain oman moraalin puutetta ja silkkaa tyhmyyttä. Gastronomian kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

        Toisaalta ei Räikkösellekään huippupalkkaa pelkästä ajamisesta makseta vaan siitä, että mainostaja saa haluamansa mainostaulun näkyvälle paikalle. Ja jos hyvin ajaa niin taulu näkyy useammin!


    • hinnan määritys

      Voi v..tu mitä moraalista skeidaa täällä käydään. On köyhiä ja nälkää näkeviä. On tyhmiä jotka saa maksaa läskinpalasta mitä haluaa jne jne...

      Hinta määräytyy tuotteessa kuin tuotteessa, kysynnästä, valmistuksesta ja tarjonnasta.
      Onko sammenmäti halpaa? No jos sitä vertaa kallen mätitahnaan, niin ei ole.

    • mahdollista tietää

      Mitä on KOBE liha, liittyykö jotenkin ylämaan karjaan

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe