Lihalla Hintaa!!!!

jo on halpaa??

27

5236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kobe on maukasta

      Kun kyse on Kobe härästä niin toi hinta on edullista.

    • eri-juttu

      sen kuuluukin olla kallista :)

      • päin

        Missäs näitä kobee härkiä kasvaa ??


      • kkkkkkkkkkkkkk
        päin kirjoitti:

        Missäs näitä kobee härkiä kasvaa ??

        Japanissa kasvaa ja ainaskin Helsingin Stockmannilta saa ostaa - yleensä tilattava etukäteen.

        Hyvää on ja joskus kannattaa "vähän" tuhlata ja maistaa .


      • Nissan Macro
        päin kirjoitti:

        Missäs näitä kobee härkiä kasvaa ??

        Jaappanissahan noita mustia kobe-härkiä tallustelee. Kaiketi lähellä suurta miljoonakaupunkia nimeltä Kobe, asukasmäärä 1 523 904 (vuonna 2005).


      • .......
        päin kirjoitti:

        Missäs näitä kobee härkiä kasvaa ??

        Koben lihasta on liikkeellä paljonkin erilaisia juttuja teuraseläinten juottamisesta ja hieromisesta joko oluella tai viskillä. Totuus on, että naudat saavat koko elämänsä ajan sitä ruokaa, josta ne itse eniten pitävät, minkä lisäksi ne juovat useita litroja olutta ja jopa sakea. Pari kuukautta ennen teurastusta nautoja hierotaan ahkerasti, mikä pehmeyttää lihaa ja parantaa rasvan tasaista jakautumista lihaksiin. ym.
        http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/k.html#kobe

        Jotkut ideasta innostuneet haluaisivat että Suomalaisesta Kyyttö karjasta tehtäisiin kotimainen versio Kobe lihasta.
        http://elisa.net/uutiset/kulttuuri/?id=37261854


      • saa saa
        kkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        Japanissa kasvaa ja ainaskin Helsingin Stockmannilta saa ostaa - yleensä tilattava etukäteen.

        Hyvää on ja joskus kannattaa "vähän" tuhlata ja maistaa .

        Manhattanilta, eikä tarvitse tilata ;)


    • Öisen Söisen

      Markkinoilla on myös edullisempaa lihaa, jos se on tärkeintä. Jotkut ovat tyytyväisiä saadessaan syömäkelpoista lihaa vitosella–kympillä kilo. Sellaiseen minäkin yleensä tyydyn (kun lompakko sanoo, että on pakko tyytyä).

      Koben härkää ei tietenkään pidä verrata Kiuruveden muurikkiin. Se on tarkoitettu samoille herkkusuille, joille pitää olla tryffelit ja Beluga-kaviaarit.

      Ostapa suomalaisia jokirapuja torihintaan, irrottele niistä syömäkelpoiset osat ja laske niille kilohinta. Vertaa sitä tuohon Kobe-härän hintaan ja ylläty!

    • Lopettaja

      Miksi sinä puhut jostakin "häveliäisyydestä" tässä yhteydessä?
      Vastaa!

      • aloittaja

        ettei tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

        Ihmettelen kyllä jos joku ostaa näin kallista lihaa ja sitten vielä sen syö... No olipa herkkua. ;)

        Maailmassa on nälkää näkeviä ja köyhiä sentään todellisessa elämässä melkoinen määrä. Kyllä minua ainakin hävettäisi jos olisin rikas ja söisin tällaisia summia maksavia lihoja, vaikka olisi mitä härkää tahansa.

        En ostaisi vaikka rahaa olisi, en.


      • kkkkkkkkkkkkkk
        aloittaja kirjoitti:

        ettei tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

        Ihmettelen kyllä jos joku ostaa näin kallista lihaa ja sitten vielä sen syö... No olipa herkkua. ;)

        Maailmassa on nälkää näkeviä ja köyhiä sentään todellisessa elämässä melkoinen määrä. Kyllä minua ainakin hävettäisi jos olisin rikas ja söisin tällaisia summia maksavia lihoja, vaikka olisi mitä härkää tahansa.

        En ostaisi vaikka rahaa olisi, en.

        miten se, että joku ostaa kallista lihaa on köyhiltä pois tai ostamatta jättäminen hyödyttäisi niitä köyhiä ja nälkäisiä ???

        eikös jus varakkaimpien kovalla rahan kulutuksella pyöritetä tätä maailmantaloutta ja näin varallisuutta tulee myös niille huonompiosaisille.


      • ..................
        aloittaja kirjoitti:

        ettei tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

        Ihmettelen kyllä jos joku ostaa näin kallista lihaa ja sitten vielä sen syö... No olipa herkkua. ;)

        Maailmassa on nälkää näkeviä ja köyhiä sentään todellisessa elämässä melkoinen määrä. Kyllä minua ainakin hävettäisi jos olisin rikas ja söisin tällaisia summia maksavia lihoja, vaikka olisi mitä härkää tahansa.

        En ostaisi vaikka rahaa olisi, en.

        Mieluummin ostan onnellisesti eläneen eläimen lihaa kalliimmalla kuin tehokasvatettujen eläinten lihaa halvalla.


      • vemp
        .................. kirjoitti:

        Mieluummin ostan onnellisesti eläneen eläimen lihaa kalliimmalla kuin tehokasvatettujen eläinten lihaa halvalla.

        Kyllä näitten Kobe-härkien elämä on todellakin onnellista verrattuna tavallisten nautaeläinten elämään. Jos nyt teuraseläimen elämää niin onnelliseksi voi kutsua.

        Hierotaan, erikoisyötetään, saavat kuulla kaunista musiikkia ja vielä liha myydään älyttömällä hinnalla - jokainen teurastettu eläin on jonkun ihmisen kaveri, joka pitää siitä erityisesti huolta. Ei kyse ole tehokasvatuksesta vaan äärilleen viedystä laatutuotannosta.

        Sen verran olen ollut Japanissa, että tiedän maan hinnan olevan sitä luokkaa, että ei siellä voi pitää muuta kuin tällaisia delux-nautoja. Nautakarjanhoito ei kannata kuin sisätiloissa korkeintaan kun peltoja ei kannata pitää millään rehulla tai laitumena vaan niille kannattaa pykätä sensijaan taloja. Tai pitää muutamalla hehtaarilla huippukalliita Kobe-härkiä!

        Tässä on yksi syy, miksi Japanissa ei ole maitotuotteita - ei juustoa, ei jogurttia, ei voita yms. liian paljon ihmisiä pienellä alalla, jotta tilaa jäisi normaaleille lehmille.

        Sitävastoin Japanissa syödään maailman parasta kalaa ja äyriäisiä - merta kun ympärillä riittää kosolti.


      • .................
        vemp kirjoitti:

        Kyllä näitten Kobe-härkien elämä on todellakin onnellista verrattuna tavallisten nautaeläinten elämään. Jos nyt teuraseläimen elämää niin onnelliseksi voi kutsua.

        Hierotaan, erikoisyötetään, saavat kuulla kaunista musiikkia ja vielä liha myydään älyttömällä hinnalla - jokainen teurastettu eläin on jonkun ihmisen kaveri, joka pitää siitä erityisesti huolta. Ei kyse ole tehokasvatuksesta vaan äärilleen viedystä laatutuotannosta.

        Sen verran olen ollut Japanissa, että tiedän maan hinnan olevan sitä luokkaa, että ei siellä voi pitää muuta kuin tällaisia delux-nautoja. Nautakarjanhoito ei kannata kuin sisätiloissa korkeintaan kun peltoja ei kannata pitää millään rehulla tai laitumena vaan niille kannattaa pykätä sensijaan taloja. Tai pitää muutamalla hehtaarilla huippukalliita Kobe-härkiä!

        Tässä on yksi syy, miksi Japanissa ei ole maitotuotteita - ei juustoa, ei jogurttia, ei voita yms. liian paljon ihmisiä pienellä alalla, jotta tilaa jäisi normaaleille lehmille.

        Sitävastoin Japanissa syödään maailman parasta kalaa ja äyriäisiä - merta kun ympärillä riittää kosolti.

        Kalat ja äyriäiset sentään elävät elämänsä niinkuin tykkäävät kunnes haaviin joutuvat.

        Kyllä Suomessakin ennenvanhaan pidettiin lehmistä hyvää huolta. Äitini kertoi että kun hän oli vielä nuori plikka niin lehmiä harjattiin ja siliteltiin. Lehmät olivat tyytyväisiä ja puhtaita eivätkä ne olleet sidottuina. Sonta siivottiin ja puhtaita pahnoja oli aina lattialla. Heillä oli oma paikkansa navetassa ja kaikki olivat tyytyväisiä. Kesällä lehmät olivat ulkona ja tulivat lypsettäviksi kun tiesivät että se helpottaa omaa oloa. Rehuksi kasvatettiin lehtikaalta, jota ihmisetkin voisivat oppia syömään korkean ravinnepitoisuuden takia.

        Varmaan nykyäänkin lehmistä/pihvikarjasta pidetään hyvää huolta mutta se tähtää tuottavuuden maksimointiin. Aika huvittava oli se taannoinen mainos jossa sanottiin että meissä kaikissa asuu pieni lehmä. Nykypäivän trendikäs ihminen on samaa tehotuotettua karjaa mitä meille halvalla myydään.


      • vemp
        ................. kirjoitti:

        Kalat ja äyriäiset sentään elävät elämänsä niinkuin tykkäävät kunnes haaviin joutuvat.

        Kyllä Suomessakin ennenvanhaan pidettiin lehmistä hyvää huolta. Äitini kertoi että kun hän oli vielä nuori plikka niin lehmiä harjattiin ja siliteltiin. Lehmät olivat tyytyväisiä ja puhtaita eivätkä ne olleet sidottuina. Sonta siivottiin ja puhtaita pahnoja oli aina lattialla. Heillä oli oma paikkansa navetassa ja kaikki olivat tyytyväisiä. Kesällä lehmät olivat ulkona ja tulivat lypsettäviksi kun tiesivät että se helpottaa omaa oloa. Rehuksi kasvatettiin lehtikaalta, jota ihmisetkin voisivat oppia syömään korkean ravinnepitoisuuden takia.

        Varmaan nykyäänkin lehmistä/pihvikarjasta pidetään hyvää huolta mutta se tähtää tuottavuuden maksimointiin. Aika huvittava oli se taannoinen mainos jossa sanottiin että meissä kaikissa asuu pieni lehmä. Nykypäivän trendikäs ihminen on samaa tehotuotettua karjaa mitä meille halvalla myydään.

        Ne entisajan ihmisen kaverit olivatkin maitolehmiä - pitkäaikaisia tuotantokaluja. Lihakarja taas kasvatetaan vain isommaksi ja teurastetaan pois. Lyhytaikainen tuotantohyödyke!

        Vietin viime kesää Sveitsissä ja katselin vastapäisellä vuorenseinällä satapäistä lehmälaumaa laitumellaan. Nämä lehmät tuottavat maitoa juustonvalmistukseen. Lehmät laiduntavat vapaina alppiniityllä, jolle ei ulkopuolinen saanut edes kunnolla käyskennellä, että ei olisi saastunut ja maito saanut outoja makuja.

        Juustola hoitaa niittyjä siten, että niillä kasvaa mahdollisimman monipuolinen luonnonkasvivalikoima - kukkia, heinää, erilaisia ruohoja yms. ja nämä lehmät ovat todellakin niitä "vapaita lehmiä".

        Olin äimän käkenä - ja ymmärsin laadukkaan juuston, pitkän tuotantokulttuurin ja määrätietoisen työn yhteyden. Laatu ei synny MTK:n juhlapuheissa vaan tekemällä tosissaan.


      • Anonyymi
        vemp kirjoitti:

        Kyllä näitten Kobe-härkien elämä on todellakin onnellista verrattuna tavallisten nautaeläinten elämään. Jos nyt teuraseläimen elämää niin onnelliseksi voi kutsua.

        Hierotaan, erikoisyötetään, saavat kuulla kaunista musiikkia ja vielä liha myydään älyttömällä hinnalla - jokainen teurastettu eläin on jonkun ihmisen kaveri, joka pitää siitä erityisesti huolta. Ei kyse ole tehokasvatuksesta vaan äärilleen viedystä laatutuotannosta.

        Sen verran olen ollut Japanissa, että tiedän maan hinnan olevan sitä luokkaa, että ei siellä voi pitää muuta kuin tällaisia delux-nautoja. Nautakarjanhoito ei kannata kuin sisätiloissa korkeintaan kun peltoja ei kannata pitää millään rehulla tai laitumena vaan niille kannattaa pykätä sensijaan taloja. Tai pitää muutamalla hehtaarilla huippukalliita Kobe-härkiä!

        Tässä on yksi syy, miksi Japanissa ei ole maitotuotteita - ei juustoa, ei jogurttia, ei voita yms. liian paljon ihmisiä pienellä alalla, jotta tilaa jäisi normaaleille lehmille.

        Sitävastoin Japanissa syödään maailman parasta kalaa ja äyriäisiä - merta kun ympärillä riittää kosolti.

        Se "hieronta" taitaa olla elävältä nylkemistä, "kaunis musiikki" kuulla kun luita katsotaan eläessä. jos noita (japanilaisia ja muita Uralin takaa tulevia) kehuu, niin kehuu samaa kuin mustia afrikkalaisia (niillä 100%:sesti sama rotu ja geenit)


    • mikä eläin

      muuttaa sukupuoltaan kuoltuaan?












      Se on lehmä, joka muuttuu häräksi.

      • ....................

        Ihan vaan tiedoksi sullekin että härkä on kuohittu nauta, lehmä on synnyttänyt nauta ja sonni on nauta jolla on vehkeet tallella. Ravintoloiden ruokalistoilla härkä kuulostaa hyvältä kuten myös porsas vaikka kyseessä oliskin ihka aito sika.


    • että oli

      painovirhepaholainen iskenyt lehden sivuille.
      Luettuani juttujanne olen todella hämmästynyt että joku maksaa lihasta yli tuhat markkaa kilo. No jollian on ilmeisesti liikaa rahaa, samaan aikaan kun jollain on sitä liian vähän elämiseen. Tasan ei käy onnenlahjat.

      Mutta miten käy jos kaupat huomaavat että mitä tahansa voi pyytää ja ihmiset vaan kiltisti kaiken mukisematta maksaa...???

      • vemp

        Eiköhän tämäkin liha ole vain hyvin muutaman tavoiteltavissa. Todennäköisemmin nekin ostavat vain kerran ja testaavat, millaista herkkua tästä saa. Ja siihen se jää.

        Kauppias myy muutaman kilon eikä enempää. Tämä lienee niitä sisäänvetoartikkeleita. Ruokafriikit käyvät katsomassa millaista mättöä tämä on ja ostavat samalla parin päivän kauppakassit. Kauppa kannattaa!


      • .................
        vemp kirjoitti:

        Eiköhän tämäkin liha ole vain hyvin muutaman tavoiteltavissa. Todennäköisemmin nekin ostavat vain kerran ja testaavat, millaista herkkua tästä saa. Ja siihen se jää.

        Kauppias myy muutaman kilon eikä enempää. Tämä lienee niitä sisäänvetoartikkeleita. Ruokafriikit käyvät katsomassa millaista mättöä tämä on ja ostavat samalla parin päivän kauppakassit. Kauppa kannattaa!

        Monelle ruoka on eräänlaista harrastusta eikä siinä mitään pahaa ole. Olis mielenkiintoista tietää kuinka nopeasti kauppias sai koben myytyä.


      • onhan se
        ................. kirjoitti:

        Monelle ruoka on eräänlaista harrastusta eikä siinä mitään pahaa ole. Olis mielenkiintoista tietää kuinka nopeasti kauppias sai koben myytyä.

        miljoona kertaa järkevämpää ja herkullisempaa panna rahansa koben härkään kuin syytää rahansa johonkin niin älyvapaaseen junttipuuhaan kuin esim. vanhojen autonromujen tai moottoripyörien tuunaamiseen!!!


    • ja tietämättömät

      eivät tiedä, mitä on Koben härkä.

      Ja sitten he meuhkaavat kuvitellen, että sitä pitäisi myydä suomalaisen sikanaudan hinnalla.

      Aivan sama asia kuin Räikkösen pitäisi ajaa formulaa taksirengin tuntipalkalla. Vaan eiväthän suomalaiset juntit sitä tajua!

      • vemp

        Ei se nyt kenestäkään vielä junttia tee, jos ei tiedä Koben härästä mitään. Se sitävastoin on melkoista junttiutta, jos sen tietämyksellä kerskuu.

        On tietysti totta, että kyllähän Kobe-lihan tuotantokustannukset ovat aivan toista kuin muun lihakarjan ja se näkyy tietysti hinnassa. Tärkein pointti on mielestäni kuitenkin se onko Kobe-lihasta saatavalla makuelämyksellä ja hinnalla jotain katetta ja yhteyttä?

        En ole maistanut koskaan Kobe-härkää joten en osaa sanoa sen ihanuudesta mitään, mutta en nyt ihan hevin maksaisi pelkästä pihvistä raaka-aineena tuollaista 70-80 €/kpl. Samoin kun en juurikaan halua maksaa 200 € viinipullosta. Niin kehittynyt ei makuni näiden gastronomisten vuosienkaan jälkeen ole - nöyränä tunnustan.

        Jos joku sitten haluaa maksaa tyhjästä tuon hinnan ja elvistellä sillä, se on silloin vain oman moraalin puutetta ja silkkaa tyhmyyttä. Gastronomian kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

        Toisaalta ei Räikkösellekään huippupalkkaa pelkästä ajamisesta makseta vaan siitä, että mainostaja saa haluamansa mainostaulun näkyvälle paikalle. Ja jos hyvin ajaa niin taulu näkyy useammin!


    • hinnan määritys

      Voi v..tu mitä moraalista skeidaa täällä käydään. On köyhiä ja nälkää näkeviä. On tyhmiä jotka saa maksaa läskinpalasta mitä haluaa jne jne...

      Hinta määräytyy tuotteessa kuin tuotteessa, kysynnästä, valmistuksesta ja tarjonnasta.
      Onko sammenmäti halpaa? No jos sitä vertaa kallen mätitahnaan, niin ei ole.

    • mahdollista tietää

      Mitä on KOBE liha, liittyykö jotenkin ylämaan karjaan

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      11
      3465
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      68
      1868
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      541
      1566
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      80
      1178
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      61
      992
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      958
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      209
      872
    8. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      170
      823
    9. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      59
      816
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      768
    Aihe