Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Orbitrek kokemuksia

kotikuntoilija

Olen ajatellut hankkia mahdollisesti Twins.comista Orbitrek kuntolaitteen, kun olisi hinnaltaan minulle sopiva. Tiedän, että muitakin olisi tarjolla, mutta hinta kipuaa sitten jo korkeammaksi, lisäksi ainakin mitä olen kaupoissa kiertänyt katsomassa, ovat aika isokokoisia. Onko kukaan hankkinut itselleen Orbitrekiä? Kaipaisin hiukan kommentteja ennen kuin teen ostopäätöksen:

-oletko saanut tuloksia aikaan?
-vaatiiko paljon tilaa säilyttää?
-onko helppo koota?
-kestääkö?
-onko hiljainen käyttää?

6

6145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on on

      Hyvä laite, ollut kuukauden ja paino tippunut noin 3 kg,Teen noin kolme-neljä kertaa viikossa 1h.Ainut mikä vähän haittaa on kun jalkapohjat puutuu puolentunnin veivaamisen jälkeen.

    • tehokasta

      Eli ostin tuollaisen Hobby Hallista 319 € kanta-asiakastarjouksena. Isohko laite mutta siisteimpiä crosstrainereita ulkonäöltään. Todella tehokas ja vastuksen lisäksi 12 valmista ohjelmaa. Varmasti Orbitek Elite on myös tehokas, mutta ihmetyttää kyllä se pieni koko suhteessa maksimipainomäärään. Raleight Cross 9i:ssä painorajat on Hobbarin kuvaston mukaan 130 kg, mukana tulevan ohjekirjan mukaan 120 kg ja rungossa olevan merkinnän mukaan 150 kg, mikä lienee sitten totuus?

    • Anonyymi

      Ostin orbitrek mx 3 viikkoa sitten. Muuten ok mutta oikea pedali lonksutti ja oli löysä jouduin purkamaan keskiön ja sisältä sain sen kiristettyä. Ei ollut alunperinkään kiristetty. Ilmeisesti ne kiinassa tm. idässä kasaa näitä orjatyöläisillä ja valvonta on heikkoa.

      • Anonyymi

        Mielestäni Orbitrek MX 299€ tuntuu vahvasti ylihinnoitellulta. Juuri tuli katsottua mainos tv:ssä.
        Olen juuri täyttänyt 66 vuotta, mies 180 cm/101 kg. Joskus yli vuosi sitten paino kävi 121 kg:ssa. Sen jälkeen ehkä loppukesästä 2021 aloin syödä hieman vähemmän ja aloitin jollain pienemmillä kävelylenkeillä liikuntani, ehkä 5 km tai jotain. Yleensä koko kesä oli minulla ollut aika passiivista oleskelua. Joulukuussa 2021 paino oli juuri ja juuri tippunut 115 kg:aan.
        Helmikuun alussa v. 2022 otin tarkempaan syyniin syömäni kalorit. Apuna on oma tekemäni Excel-taulukko.

        Nyt teen pitkiäkin kävelylenkkejä, yleensä 13 - 18 km. Pisimmät lenkit olleet joskus 21-23 km. Ne ovat harvassa.

        Käytän kännykässäni (Android-puhelin) Map MY Walk appsia, sen ilmaisversiota joka on taatusti riittävä tavalliselle painonpudottajalle. Se näyttää kartan kuljetusta matkasta, kuljetun matkan edistymistä km:ssa koko ajan, sekä poltettua kilokaloreita. Vähän virheellisesti näkyy aina vain kalorit, oikeasti kyeessä on kilokalorit. Lisäksi siitä näkee yhteen kilometriin käytetyn ajan minuuttia ja sekuntia (Pace). Onneksi ohjelmasta sai kytkettyä karttanäytön pois, eli se näyttö menee jonkinlaiseen säästötilaan, joka näyttää vain koko ajan kertyviä kävelykilometreja 10 m tarkkuudella, sekä kulunutta aikaa. Aluksi en tätä huomannut, jolloin ohjelma kulutti pirun nopeasti kännykän akkua.

        Kun kävelyä on tarpeeksi, muuttuu (varsinkin talletuksessa) kcal näytö näin: 999 kcal, sitten 1K kcal, 1,1 Kcal jne. Jos haluaa tarkasti kalorit muistiin, kannattaa ennen tallennusta kirjoittaa ne itse johonkin muistiin.

        Minun painollani esimerkkejä kcal-kulutuksesta:
        16,66 km kävely kulutti 1313 kcal
        15,69 km 1244 kcal
        23,41 km 1900 kcal
        6,19 km 497 kcal. aikaa kului 1t14min,
        en pysty esim. 10 min km-vauhtiin. 11 min/km ja 10min30s on hyvin mahdollista lyhyillä 1-2 km osamatkoilla.
        3,43 km lyhyt kauppamatka kulutti 310 kcal.

        Näissä painoni on ollut jotain 102 kg ja 106 kg:n välillä paitsi tuossa 3,43 km varmasti enemmän.
        2000 eli 2K kilokalorin kulutus on todella työn takana, vaatisi varmaan 25 km kävelyn.

        Havainnot ohjelman laskemasta kcal-kulutuksesta. Oma paino tietysti vaikuttaa asiaan, joten sitä on pitänyt ohjelmaan muuttaa aika-ajoin pienemmäksi.

        Voi olla kuten mainoksen vanhempi ukko sanoo, että parissa tunnissa kuluisi 200 kcal. Eikös tuossa laitteessa ole moottori, joka liikuttaa käyttäjän jalkoja? Silloin kcal kuluu paljon vähemmän. Usein on todella jäykkä olo, kun on ylipainoisena kävellyt lähes 20 km. Tuossa laitteessa (Orbitrek MX) alkoi kiinnostaa se, että poistaisiko se jäykkyyttä jaloista, jos sitä jaksaisi käyttää kävelylenkin jälkeen? Yleensä pitkänkin lenkin jäykkyys häviää seuraavan päivän aikana. Minulle yli 20 km kävely vaatii sitten seuraavaksi päiväksi tauon pitämistä tuollaisista kävelyistä.


    • Anonyymi

      Ihan mahdoton kapine. Painaa kuin synti eli tosi paljon. Hankala käyttää. Polvet meni kipeäksi kun ihan ihme kulmassa joutuu pyörittää. Kaksi viikkoa yritin sillä temppuilla ja kiroilla kunnes äijä otti vempeleen ja sanoi nyt lähti orpi talosta. Loppujen lopuksi huokaisin helpotuksesta. Siellä se on nyt Tammiston kontissa jos kiinnostaa.

      • Anonyymi

        Uskoisko tuota? Hinta on 300€, olisit laittanut myyntiin vaikka 1/2 hintaan esim. Tori.fi.

        Tammistossa Vantaalla oli aikoinaan joku kodinkoneliikkeen hallussa ollut paikka, jonne saattoi viedä vanhoja kodinkoneita. En tiedä missä siellä sinun tarkoittamasi konttti on. Alueelle varmaan pääsee, jos on jotain kodinkoneroinaa mukana. Itse kävin kuukausi sitten Helsingissä Kivikon sorttiasemalla, vein sinne ison joukon pyörän renkaita, niitä ei saa viedä autorengasliikkeisiin. Sinne on lupa viedä vain auton renkaita, koska niiden hinnoissa on mukana SER-maksu (kierrätysmaksu). MP-renkaista en tiedä.

        Eikö tuohon polvien kipeytymiseen olisi auttanut istumakorkeuden säätö?

        Minulla on nytkin käytössäni halpa, n. 120€ työtuoli, jossa on korkeuden säätö. Ai niin, halvimmat tuolit joissa ei ole käsinojia saa JYSK:stä. Noillahan on melko suppea valikoima tavaraa, pyörittävät samoja tavaroita 4-6 viikon välein tarjouslehtisissään. Sanoisin, että korkeussäädettävän tuolin saa 60€ hintaan. Niitä löytyy meillä kotoa Helsingin Vallilassa ainakin yksi kappale sekä mökiltä, jossa käytän sitä läppäripöydän äärellä.

        Tuon laitteen paino on noin 6,5 kg, mielestäni se ei ole paljoa. Itse painan nyt 100 kg, kävin aamulla puntarissa, Olen 180 cm pitkä mies, jo eläkkeellä ollut pari vuotta. Lenkkini ovat usein aika rasittavia, koska ne ovat tyypillisesti 14 km - 18 km välillä. Pisimpään lenkkiini on kai mennyt aikaa jotain 5 tuntia. Paikat ovat kestäneet hyvin, vaikka on vielä paljon ylipainoa.

        Kovemmat treenit ja ravinnon laskun oman Excelin avulla aloitin oikeastaan vasta tämän vuoden alussa, kun joulukuussa 2021 painoni oli 115 kg. Noin vuosi sitten se kävi 121 kg:ssa. Laihdutus ja kuntoilu jatkuu. On aika kumma, koska näläntunnetta ei juurikaan ole.
        Tuollaisen löysin.

        https://kuntoplus.fi/laihdutus/energiankulutus/kalorilaskuri

        Tuon lehden palstoilla väitetään, että kävelyssä kuluu energiaa 300 kcal/tunti. Minulla kuluu varmasti enemmän, koska olen vieläkin painava. Kännykän MapMyWalk ohjelma laskee kuljetun matkan, painon, pituuden ja iän perusteella esim. kilokalorien kulutuksen ja askelien määrän, sekä koko ajan tietysti myös kuljetun matkan pituutta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe