Olen kuullut että possunliha pitää grillata niin että siinä ei ole verta tai että liha on punaista. Onko tämä totta? Ja entäs jos on syönyt possunlihaa joka on raaka, mitä oireita tai mitä sairauksia voi saada??
Raaka possunliha
10
30926
Vastaukset
- vemp
Aiemmin kun lihantarkastus ei ollut nykytolalla pelättiin sianlihassa olevan trikiinejä ja sen vuoksi käskettiin sianliha paistamaan aina läpikypsäksi. Nyt en usko ko. vaaraa enää olevan - hygienia- ja tuotanto-olot sekä tarkastus ovat sen verran kehittyneempiä kuin ennen.
Itse asiassa maailmalla saa nykyään sianliharuokia - ainakin filettä - jo melko roseena lautaselleen. Ja hyvältä on maistunut enkä ole saanut mitään sairauksia. - kypsää sikaa
Sianliha syödään AINA ihan kypsänä. Voit saada vaikka minkä taudin raa´asta porsaasta, yäk...
- se vanhempi kokki
Minkälaisia tauteja siitä voisi sitten saada?
Tautien suomenkielinen nimi riittää mainiosti, siis voisitko ystävällisesti valistaa meitä. - Herkkusuutelija
Suomalaisilla on primitiivinen tapa pilata liharuokansa ylikypsentämällä se.
Porsaanlihakin on mehukkaampaa roseena kuin aivan vitivalkoiseksi ja rutikuivaksi kypsennettynä. Patalihat ja sen sellaiset ovat tietysti asia erikseen (niissä ajetaan takaa tietynlaista mureutta), mutta ei porsaanlihassa ole mitään suurempaa tautivaaraa kuin muissakaan lihoissa. Ei kanassakaan. Entisaikojen trikiinivaara on jo porsaasta kadonnut, eikä suomalaisissa kanoissa/broilereissa ole salmonellaa. - juntti
Herkkusuutelija kirjoitti:
Suomalaisilla on primitiivinen tapa pilata liharuokansa ylikypsentämällä se.
Porsaanlihakin on mehukkaampaa roseena kuin aivan vitivalkoiseksi ja rutikuivaksi kypsennettynä. Patalihat ja sen sellaiset ovat tietysti asia erikseen (niissä ajetaan takaa tietynlaista mureutta), mutta ei porsaanlihassa ole mitään suurempaa tautivaaraa kuin muissakaan lihoissa. Ei kanassakaan. Entisaikojen trikiinivaara on jo porsaasta kadonnut, eikä suomalaisissa kanoissa/broilereissa ole salmonellaa.Ottamatta sen enempää kantaa mahdolliseen trikiinitartuntaan on sianlihan kypsentämättä jättäminen ainakin yersinian leviämisen kannalta selvä riski. Yersiniaa esiintyy varsin yleisesti myös Suomen tuotantoeläimissä. Seuraava sitaatti KTL:n sivuilta:"Yersinia leviää yleensä saastuneiden elintarvikkeiden välityksellä. Siat ovat usein Yersinia enterocolitican kantajia, mutta myös muut tuotantoeläimet voivat olla bakteerin kantajia. Tartunta onkin usein saatu kypsentämättömästä tai huonosti kypsennetystä sianlihasta. Monet eläimet, mm. jyrsijät ja linnut ovat Y. pseudotuberculosiksen kantajia. Tartuntoja on kuvattu tapahtuneen mm. vihannesten välityksellä."
- hmmmmm.......
juntti kirjoitti:
Ottamatta sen enempää kantaa mahdolliseen trikiinitartuntaan on sianlihan kypsentämättä jättäminen ainakin yersinian leviämisen kannalta selvä riski. Yersiniaa esiintyy varsin yleisesti myös Suomen tuotantoeläimissä. Seuraava sitaatti KTL:n sivuilta:"Yersinia leviää yleensä saastuneiden elintarvikkeiden välityksellä. Siat ovat usein Yersinia enterocolitican kantajia, mutta myös muut tuotantoeläimet voivat olla bakteerin kantajia. Tartunta onkin usein saatu kypsentämättömästä tai huonosti kypsennetystä sianlihasta. Monet eläimet, mm. jyrsijät ja linnut ovat Y. pseudotuberculosiksen kantajia. Tartuntoja on kuvattu tapahtuneen mm. vihannesten välityksellä."
mikähän tämä Yersinia enterocolitica sitten on, ja kunkahan vaarallinen ja yleinen lienee? siksihän vieläkin on "yhteisöjä" jotka eivät syö sikaa, koska ennen sika on ollut jätteiden syöjä, ja huonosti kypsennetystä siasta on saanut ties mitä tauteja. nykyaikana liittäisin tämän "tartuntavaaran" lähinnä raakaan kanaan. mutta harvampi taitaa kanaa syödäkään raakana, hyväähän se ei raakana ole. Eli minä ainakin olen tänään kasslerpihvejä paistamassa, ja ainakin omani aion jättää punaiseksi, koska silloin se on parasta. ylikypsennetty liha on, noh, ylikypsää, eikä se maistu enää yhtään niin mehukkaalta, siitä tulee kuivaa ja nihkeää, mieluummin syön punaista pehmeää ja hieman veristä. kuola alkaa valumaan. menen tekemään ruokaa..
- sanoo näin:
hmmmmm....... kirjoitti:
mikähän tämä Yersinia enterocolitica sitten on, ja kunkahan vaarallinen ja yleinen lienee? siksihän vieläkin on "yhteisöjä" jotka eivät syö sikaa, koska ennen sika on ollut jätteiden syöjä, ja huonosti kypsennetystä siasta on saanut ties mitä tauteja. nykyaikana liittäisin tämän "tartuntavaaran" lähinnä raakaan kanaan. mutta harvampi taitaa kanaa syödäkään raakana, hyväähän se ei raakana ole. Eli minä ainakin olen tänään kasslerpihvejä paistamassa, ja ainakin omani aion jättää punaiseksi, koska silloin se on parasta. ylikypsennetty liha on, noh, ylikypsää, eikä se maistu enää yhtään niin mehukkaalta, siitä tulee kuivaa ja nihkeää, mieluummin syön punaista pehmeää ja hieman veristä. kuola alkaa valumaan. menen tekemään ruokaa..
Yersinia enterocolitica
Bakteeria kantavat erityisesti siat, mutta MYÖS IHMISET.
Tartunta aiheuttaa SUOLISTOTULEHDUKSEN JA RIPULIA. Joskus oireet rajoittuvat oikealle puolelle ja muistuttavat umpisuolentulehdusta. Jälkitauteina esiintyy NIVELTULEHDUKSIA.
Taudin tartuntatiet tunnetaan huonosti, mutta TODENNÄKÖISESTI tauti leviää HUONOSTI KYPSENNETTYJEN tai RAAKOJEN ELINTARVIKKEIDEN VÄLITYKSELLÄ. Bakteeri lisääntyy myös JÄÄKAAPPILÄMPÖTILOISSA, joten pitkät säilytysajat lisäävät tartuntariskiä. Tartuntaa voi välttää kuumentamalla elintarvikkeet kunnolla, hyvällä hygienialla, asianmukaisella kylmäsäilytyksellä ja lyhyillä säilytysajoilla.
------------------------
lisään vielä omiani, lainaus: "SIIPIKARJAN LIHA ja JAUHELIHA tulee paistaa läpikypsäksi. Useimmat bakteerit kuolevat 70 asteen lämmössä."
eli jos siassa on bakteereja, ne kuolevat paiston aikana, vaikka pihviä ei paistettaisikaan läpikypsäksi.
islam ja juutalaisuus ovat ne uskonnot, joissa sikaa ei ole vieläkään soveliasta syödä, ennen niin yleisen trikiini-loisen takia. myöskään kristinuskon adventistit eivät syö sikaa.
jospa nyt uskaltaisitte tehdä puoliraakoja pihvejä, sillä ne ovat kaikkein parhaimman makuisia. - Anonyymi
on kyllä niin vajaaälyinen kommentti että aivoni nyrjähtivät
- Anonyymi
https://www.youtube.com/watch?v=K69xU0cFES8
tuolla videolla kohdasta 25min -> yks maailman tunnetuimpia ruokaVloggareita syö täysin raakaa possua Sashimina..
Elossa on edelleen :D mut joo oon törmänny siihen et jopa possusta kysytty kypsyysaste joten olettaa sopii että ei siihen kuole :D
Ripalitaudit nyt voi tulla mistä vain.. - Anonyymi
Kaikki liha, myös kala kuuluu syöldä kypsänä, vain eläimet syö raakana.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2582816Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit121875- 1241666
TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.181564Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun981414Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:71230Väliämme on noin 6 km
Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä91003- 61958
Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s1955- 56938