KAALIRUOKA

iitaliini

Vaikka tuo vhh-dieetti ei minun juttuni ollutkaan, niin ajattelin, että sopiiko esim. smetana kaaliruokaan? Mies ei näet oikein ole kaalista missään muodossa innostunut, niin ajattelin, että josko kaalilaatikosta ja -padasta saisi smetanalla maukkaampaa?

Onko kukaan kokeillut?

7

3384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siiri57

      Olen muutaman kerran tehnyt seuraavanlaista vhh-kaalilaatikkoa: pilko reilu kilon kaali, sipulia, valkosipulia ja kuullota isossa kattilassa runsaassa öljyssä. Lisää pieni vesimäärä ja muhita hetken. Lisää 2 prk smetanaa, 2 isoa herkkukurkkua pilkottuna ja 2 prk tom.pyrettä, meiramia, mustapippuria. Anna poreilla vajaan tunnin,sekoittele ja maista suolaisuus, sitten uunivuokaan, juustoraastetta päälle ja uuniin noin tunniksi. Hyvää sellaisenaan tai lisukkeena. Meillä kelpasi hyvin koko perheelle nuoria myöten.

    • on hyvää

      Syksy ruokaa.
      Minä laitan Kaalilaatikon seuraavasti:
      Paistan kaalin pannulla (ison määrän)Ruskistan myös paketin pekonia (silputtuna),ison sipulin ja reippaan määrän jauhelihaa.Kaikki sekoitetaan keskenään mausteiden kanssa (suola,pippuri ja runsaasti tuoretta tilliä kuivattukin käy.)Astiaan lorautan reippaasti kermaa(miksi ei smetanaakin)
      Sitten kuumaan uuniin ja saa hautua pitkään.
      Koko perhe tykkää.

      • yöks sipulille

        En vaan oikeasti ymmärrä, miksi sipulia pitää tunkea joka paikkaan. Mielestäni sipuli sopii loppujen lopuksi melko harvaan ruokaan, koska sen tympeä maku vie tässä tapauksessa esim. kaalin hienon maun mennessään. Lisäksi sipuli haisee yksinkertaisesti pahalta. Korvaisin sipulin pilkkomisen tirauttamalla aavistuksen valkosipulirouhetta ko. paistokseen tai esim. jauhelihan ruskistamisen yhteydessä.

        Mutta makunsa kullakin. Meidän huushollissa ei sipulia käytetä.


      • tilkka öljyä

        paistamisessa riittää rasvaksi jauhelihan, pekonin lisäksi? Ihmisillä on kummallisia ruoasta johtuvia vatsaväänteitä ja monasti johtuvat liiallisesta kerman, kaikenmaailman tekokermojen, smetajonen sotkemisesta ruokiin. Smetanaa nokare annoksen päälle, ei purkkikaupalla haudutusvaiheessa. Tuttavalleni, joka suosii paljoa kermaa ruoissa, kun makua on oltava, kehoitin tyytymään kirkkaisiin kastikkeisiin, ruokiin eli tilkka etikkaa, sitruunaa ja öljyä. Kummasti hänelläkin vatsakivut ovat vähentyneet. Herkutella voi kermalla silloin tällöin, mutta paras jättää arkiruoissa kokonaan pois ja korvata öljyllä, mausteilla, vihanneksilla maun saamiseksi. Maitoperäiset tuotteet eivät todella kaikille sovi.


      • tilkka öljyä kirjoitti:

        paistamisessa riittää rasvaksi jauhelihan, pekonin lisäksi? Ihmisillä on kummallisia ruoasta johtuvia vatsaväänteitä ja monasti johtuvat liiallisesta kerman, kaikenmaailman tekokermojen, smetajonen sotkemisesta ruokiin. Smetanaa nokare annoksen päälle, ei purkkikaupalla haudutusvaiheessa. Tuttavalleni, joka suosii paljoa kermaa ruoissa, kun makua on oltava, kehoitin tyytymään kirkkaisiin kastikkeisiin, ruokiin eli tilkka etikkaa, sitruunaa ja öljyä. Kummasti hänelläkin vatsakivut ovat vähentyneet. Herkutella voi kermalla silloin tällöin, mutta paras jättää arkiruoissa kokonaan pois ja korvata öljyllä, mausteilla, vihanneksilla maun saamiseksi. Maitoperäiset tuotteet eivät todella kaikille sovi.

        ovat aivan eri asioita ja erilaisilta keinotekoisilta ruokakermoilta pitäisi kieltää kerma-nimen käyttö kokonaan. Minä käytän paljon kuohukermaa ja teen itse smetanaa, ne ovat luonnollisia kermoja enkä niistä ole saanut mitään vatsanväänteitä. Smetana on sitäpaitsi hapantuote ja tunnetusti hapantuotteet kuten myös hapankaali ovat hyviä vatsan toiminnalle. Käytän myös oliiviöljyä paljon ja punaviinietikkaa. Kunnon kulinaristi ei uittele ruokaa runsaassa (purkkikaupalla) smetanassa.

        En oikein allekirjoita väitettä, miksi pilata, makuasioita. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Minä tykkään molemmista.


    • iitaliini

      Kiitos vinkeistä.

      Tuo, että kaali kuullotetaan pannulla, on minulle ihan uutta. Yleensä olen vain kattilassa hauduttanut kaalisilpun, lisännyt joukkoon ruskistetun jauhelihan ja mausteet ja sipulit (ja porkkanat) ja sen jälkeen vuokaan ja munamaidot päälle ja uuniin.

      Täytyy kokeilla!

      • Fisunpurija

        ... kaalikääryleet - en tunne yhtäkään miestä joka ei niistä pitäisi - voi valmistaa VHH:na tai perinteisesti...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3372
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3167
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2668
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1850
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      86
      1477
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1320
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1189
    Aihe