KAALIRUOKA

iitaliini

Vaikka tuo vhh-dieetti ei minun juttuni ollutkaan, niin ajattelin, että sopiiko esim. smetana kaaliruokaan? Mies ei näet oikein ole kaalista missään muodossa innostunut, niin ajattelin, että josko kaalilaatikosta ja -padasta saisi smetanalla maukkaampaa?

Onko kukaan kokeillut?

7

3355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siiri57

      Olen muutaman kerran tehnyt seuraavanlaista vhh-kaalilaatikkoa: pilko reilu kilon kaali, sipulia, valkosipulia ja kuullota isossa kattilassa runsaassa öljyssä. Lisää pieni vesimäärä ja muhita hetken. Lisää 2 prk smetanaa, 2 isoa herkkukurkkua pilkottuna ja 2 prk tom.pyrettä, meiramia, mustapippuria. Anna poreilla vajaan tunnin,sekoittele ja maista suolaisuus, sitten uunivuokaan, juustoraastetta päälle ja uuniin noin tunniksi. Hyvää sellaisenaan tai lisukkeena. Meillä kelpasi hyvin koko perheelle nuoria myöten.

    • on hyvää

      Syksy ruokaa.
      Minä laitan Kaalilaatikon seuraavasti:
      Paistan kaalin pannulla (ison määrän)Ruskistan myös paketin pekonia (silputtuna),ison sipulin ja reippaan määrän jauhelihaa.Kaikki sekoitetaan keskenään mausteiden kanssa (suola,pippuri ja runsaasti tuoretta tilliä kuivattukin käy.)Astiaan lorautan reippaasti kermaa(miksi ei smetanaakin)
      Sitten kuumaan uuniin ja saa hautua pitkään.
      Koko perhe tykkää.

      • yöks sipulille

        En vaan oikeasti ymmärrä, miksi sipulia pitää tunkea joka paikkaan. Mielestäni sipuli sopii loppujen lopuksi melko harvaan ruokaan, koska sen tympeä maku vie tässä tapauksessa esim. kaalin hienon maun mennessään. Lisäksi sipuli haisee yksinkertaisesti pahalta. Korvaisin sipulin pilkkomisen tirauttamalla aavistuksen valkosipulirouhetta ko. paistokseen tai esim. jauhelihan ruskistamisen yhteydessä.

        Mutta makunsa kullakin. Meidän huushollissa ei sipulia käytetä.


      • tilkka öljyä

        paistamisessa riittää rasvaksi jauhelihan, pekonin lisäksi? Ihmisillä on kummallisia ruoasta johtuvia vatsaväänteitä ja monasti johtuvat liiallisesta kerman, kaikenmaailman tekokermojen, smetajonen sotkemisesta ruokiin. Smetanaa nokare annoksen päälle, ei purkkikaupalla haudutusvaiheessa. Tuttavalleni, joka suosii paljoa kermaa ruoissa, kun makua on oltava, kehoitin tyytymään kirkkaisiin kastikkeisiin, ruokiin eli tilkka etikkaa, sitruunaa ja öljyä. Kummasti hänelläkin vatsakivut ovat vähentyneet. Herkutella voi kermalla silloin tällöin, mutta paras jättää arkiruoissa kokonaan pois ja korvata öljyllä, mausteilla, vihanneksilla maun saamiseksi. Maitoperäiset tuotteet eivät todella kaikille sovi.


      • tilkka öljyä kirjoitti:

        paistamisessa riittää rasvaksi jauhelihan, pekonin lisäksi? Ihmisillä on kummallisia ruoasta johtuvia vatsaväänteitä ja monasti johtuvat liiallisesta kerman, kaikenmaailman tekokermojen, smetajonen sotkemisesta ruokiin. Smetanaa nokare annoksen päälle, ei purkkikaupalla haudutusvaiheessa. Tuttavalleni, joka suosii paljoa kermaa ruoissa, kun makua on oltava, kehoitin tyytymään kirkkaisiin kastikkeisiin, ruokiin eli tilkka etikkaa, sitruunaa ja öljyä. Kummasti hänelläkin vatsakivut ovat vähentyneet. Herkutella voi kermalla silloin tällöin, mutta paras jättää arkiruoissa kokonaan pois ja korvata öljyllä, mausteilla, vihanneksilla maun saamiseksi. Maitoperäiset tuotteet eivät todella kaikille sovi.

        ovat aivan eri asioita ja erilaisilta keinotekoisilta ruokakermoilta pitäisi kieltää kerma-nimen käyttö kokonaan. Minä käytän paljon kuohukermaa ja teen itse smetanaa, ne ovat luonnollisia kermoja enkä niistä ole saanut mitään vatsanväänteitä. Smetana on sitäpaitsi hapantuote ja tunnetusti hapantuotteet kuten myös hapankaali ovat hyviä vatsan toiminnalle. Käytän myös oliiviöljyä paljon ja punaviinietikkaa. Kunnon kulinaristi ei uittele ruokaa runsaassa (purkkikaupalla) smetanassa.

        En oikein allekirjoita väitettä, miksi pilata, makuasioita. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Minä tykkään molemmista.


    • iitaliini

      Kiitos vinkeistä.

      Tuo, että kaali kuullotetaan pannulla, on minulle ihan uutta. Yleensä olen vain kattilassa hauduttanut kaalisilpun, lisännyt joukkoon ruskistetun jauhelihan ja mausteet ja sipulit (ja porkkanat) ja sen jälkeen vuokaan ja munamaidot päälle ja uuniin.

      Täytyy kokeilla!

      • Fisunpurija

        ... kaalikääryleet - en tunne yhtäkään miestä joka ei niistä pitäisi - voi valmistaa VHH:na tai perinteisesti...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      85
      4960
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      95
      2794
    3. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      43
      2786
    4. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      199
      2392
    5. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      28
      1994
    6. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      133
      1949
    7. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      178
      1560
    8. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      16
      1481
    9. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      1299
    10. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      362
      1298
    Aihe