KAALIRUOKA

iitaliini

Vaikka tuo vhh-dieetti ei minun juttuni ollutkaan, niin ajattelin, että sopiiko esim. smetana kaaliruokaan? Mies ei näet oikein ole kaalista missään muodossa innostunut, niin ajattelin, että josko kaalilaatikosta ja -padasta saisi smetanalla maukkaampaa?

Onko kukaan kokeillut?

7

3330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siiri57

      Olen muutaman kerran tehnyt seuraavanlaista vhh-kaalilaatikkoa: pilko reilu kilon kaali, sipulia, valkosipulia ja kuullota isossa kattilassa runsaassa öljyssä. Lisää pieni vesimäärä ja muhita hetken. Lisää 2 prk smetanaa, 2 isoa herkkukurkkua pilkottuna ja 2 prk tom.pyrettä, meiramia, mustapippuria. Anna poreilla vajaan tunnin,sekoittele ja maista suolaisuus, sitten uunivuokaan, juustoraastetta päälle ja uuniin noin tunniksi. Hyvää sellaisenaan tai lisukkeena. Meillä kelpasi hyvin koko perheelle nuoria myöten.

    • on hyvää

      Syksy ruokaa.
      Minä laitan Kaalilaatikon seuraavasti:
      Paistan kaalin pannulla (ison määrän)Ruskistan myös paketin pekonia (silputtuna),ison sipulin ja reippaan määrän jauhelihaa.Kaikki sekoitetaan keskenään mausteiden kanssa (suola,pippuri ja runsaasti tuoretta tilliä kuivattukin käy.)Astiaan lorautan reippaasti kermaa(miksi ei smetanaakin)
      Sitten kuumaan uuniin ja saa hautua pitkään.
      Koko perhe tykkää.

      • yöks sipulille

        En vaan oikeasti ymmärrä, miksi sipulia pitää tunkea joka paikkaan. Mielestäni sipuli sopii loppujen lopuksi melko harvaan ruokaan, koska sen tympeä maku vie tässä tapauksessa esim. kaalin hienon maun mennessään. Lisäksi sipuli haisee yksinkertaisesti pahalta. Korvaisin sipulin pilkkomisen tirauttamalla aavistuksen valkosipulirouhetta ko. paistokseen tai esim. jauhelihan ruskistamisen yhteydessä.

        Mutta makunsa kullakin. Meidän huushollissa ei sipulia käytetä.


      • tilkka öljyä

        paistamisessa riittää rasvaksi jauhelihan, pekonin lisäksi? Ihmisillä on kummallisia ruoasta johtuvia vatsaväänteitä ja monasti johtuvat liiallisesta kerman, kaikenmaailman tekokermojen, smetajonen sotkemisesta ruokiin. Smetanaa nokare annoksen päälle, ei purkkikaupalla haudutusvaiheessa. Tuttavalleni, joka suosii paljoa kermaa ruoissa, kun makua on oltava, kehoitin tyytymään kirkkaisiin kastikkeisiin, ruokiin eli tilkka etikkaa, sitruunaa ja öljyä. Kummasti hänelläkin vatsakivut ovat vähentyneet. Herkutella voi kermalla silloin tällöin, mutta paras jättää arkiruoissa kokonaan pois ja korvata öljyllä, mausteilla, vihanneksilla maun saamiseksi. Maitoperäiset tuotteet eivät todella kaikille sovi.


      • tilkka öljyä kirjoitti:

        paistamisessa riittää rasvaksi jauhelihan, pekonin lisäksi? Ihmisillä on kummallisia ruoasta johtuvia vatsaväänteitä ja monasti johtuvat liiallisesta kerman, kaikenmaailman tekokermojen, smetajonen sotkemisesta ruokiin. Smetanaa nokare annoksen päälle, ei purkkikaupalla haudutusvaiheessa. Tuttavalleni, joka suosii paljoa kermaa ruoissa, kun makua on oltava, kehoitin tyytymään kirkkaisiin kastikkeisiin, ruokiin eli tilkka etikkaa, sitruunaa ja öljyä. Kummasti hänelläkin vatsakivut ovat vähentyneet. Herkutella voi kermalla silloin tällöin, mutta paras jättää arkiruoissa kokonaan pois ja korvata öljyllä, mausteilla, vihanneksilla maun saamiseksi. Maitoperäiset tuotteet eivät todella kaikille sovi.

        ovat aivan eri asioita ja erilaisilta keinotekoisilta ruokakermoilta pitäisi kieltää kerma-nimen käyttö kokonaan. Minä käytän paljon kuohukermaa ja teen itse smetanaa, ne ovat luonnollisia kermoja enkä niistä ole saanut mitään vatsanväänteitä. Smetana on sitäpaitsi hapantuote ja tunnetusti hapantuotteet kuten myös hapankaali ovat hyviä vatsan toiminnalle. Käytän myös oliiviöljyä paljon ja punaviinietikkaa. Kunnon kulinaristi ei uittele ruokaa runsaassa (purkkikaupalla) smetanassa.

        En oikein allekirjoita väitettä, miksi pilata, makuasioita. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Minä tykkään molemmista.


    • iitaliini

      Kiitos vinkeistä.

      Tuo, että kaali kuullotetaan pannulla, on minulle ihan uutta. Yleensä olen vain kattilassa hauduttanut kaalisilpun, lisännyt joukkoon ruskistetun jauhelihan ja mausteet ja sipulit (ja porkkanat) ja sen jälkeen vuokaan ja munamaidot päälle ja uuniin.

      Täytyy kokeilla!

      • Fisunpurija

        ... kaalikääryleet - en tunne yhtäkään miestä joka ei niistä pitäisi - voi valmistaa VHH:na tai perinteisesti...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?

      Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      423
      5528
    2. Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen

      KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      189
      1918
    3. Pikkunaiselle terkkuja

      Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi
      Ikävä
      367
      1864
    4. Kuinka paljon on

      Merkitystä seksillä kun valitset kumppania?
      Ikävä
      120
      1084
    5. Kuvataiteilija Johanna Oras lataa mielipiteensä Miina Äkkijyrkästä Farmilla: "Miinahan oli..."

      Oho! Johanna Oras ottaa kantaa kollega-Äkkijyrkän Farmi-puuhiin. Farmi Suomi -realityssä koettiin v. 2024 todellinen yl
      Tv-sarjat
      5
      1014
    6. Kauniit naiset

      Ketkä ne on suomussalamen kauniimpie naisie?
      Suomussalmi
      27
      928
    7. Olet vieläkin täällä

      Tunnen energiasi. Tunnen että ajattelet minua. En aio koskaan enää ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa minuun, jos itse h
      Ikävä
      60
      825
    8. Muutto ei ratkaise mitään.

      Sielläkin on naapurit. 😉 Nähdään?
      Ikävä
      72
      801
    9. Oishan se coolia

      Kun sais maistaa sun huulia 😘 Mukavaa päivää Hei, just sulle miehelle, josta haaveilen ❤️
      Ikävä
      55
      723
    10. Kuinka hyvin tunnet kaivattusi?

      kuinka hyvin tunnet kaivattusi?
      Ikävä
      37
      714
    Aihe