ohjeen,sellaisen samettisen,ja täyteläisen,KIITOS:)
haluaisin hyvän
4
7249
Vastaukset
- vesiperhonen
Tässäpä tulee tosi sametinpehmeä ja hyvä perunavellin ohje...
Keitä kuorittuja perunapaloja vedessä niin kauan kunnes ne on ihan kypsiä eli hajoamis pisteessä. Kaada keitinvesi pois ja laita perunoiden sekaan runsaasti voita, jonka jälkeen tee niistä kuohkea ja paakuton muussi sähkövatkaimella. Lisää kylmää täysmaitoa pikkuhiljaa samalla kun sekoitat sitä joku kierre vispilällä tai puuhaarukalla koko ajan sekoittaen liedellä kunnes paksuus on sopivaa ja velli kiehahtaa. Lopuksi mausta suolalla.
Käytä perunana sellaista yleisperunaa joka sosetuu hyvin, mutta älä pitoperunaa sillä siitä ei tule hyvää... - tällasta
perunavelliä, kun olin lapsi.
Kuoritut perunat keitettiin kypsiksi, siis aivan soseeksi, pienessä vesimäärässä, ja kypsinä ne soseutettin ja keitinvesi säästettiin, lisättiin soseesen, sen jälkeen kiehautettii ja sekaan lisättiin ruis tai ohrajauhoja, vatkattiin tasaiseksi ja haudutetiin hiljausella lämmöllä, vettä lisätiin tarpeen mukaan, usein söimme sitä sellasena puurona, ja voin sanoa, että se oli lapsena -50 luvulla tödella herkkua voisilmän ja kylmän maidon kanssa, tietysti suolaa maun mukaan.
oikein tuli ns. vesi kielelle, taidanpa laittaa perunat kiehumaan ja puuron tekoon...- vesiperhonen
Kirjoittamasi ohje ei liity millään lailla perunavelliin vaan se on PERUNAHUTUN ohje, jota minäkin valmistan silloin tällöin ja se on todella herkullista. Tosin siitä on monta versiota ja tekotapaa mutta tulos on aina yhtä herkullinen!! :)
- ja ohjetta
vesiperhonen kirjoitti:
Kirjoittamasi ohje ei liity millään lailla perunavelliin vaan se on PERUNAHUTUN ohje, jota minäkin valmistan silloin tällöin ja se on todella herkullista. Tosin siitä on monta versiota ja tekotapaa mutta tulos on aina yhtä herkullinen!! :)
paras tuli hioljaa hauduttaen uunissa-leivinuunin jälkilämpö. Jos et halaja pohjaanpalanutta (mun intohimo) käytä haudutuskattilaa tai yöksi heinälaatikko , nyk Styrox laatikko
http://www.vanskala.fi/perunahuttu.html
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/puurot/vaihtelua_puuroihin/perunapuuro
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1005&lang=fi
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/17472/Perunapuuro
http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/287cded47c4e683cc22567000032b56c?OpenDocument
Jos perunapuuro jää velliksi, tarjoillaan se pitkistä laseista.....saapa nähdä koska tästä tulee trendi eurokahviloiden listoille. ...
Todella maukas ja kylläinen olo.
Käy joulunalusen lounaaksi
Ruisjauho tekeentyy imeläksi, ohrajauho pehmeämmäksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2444268Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1202724Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412482Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?841519Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1161466- 481199
- 781117
- 45986
- 59983
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En173965