ohjeen,sellaisen samettisen,ja täyteläisen,KIITOS:)
haluaisin hyvän
4
7039
Vastaukset
- vesiperhonen
Tässäpä tulee tosi sametinpehmeä ja hyvä perunavellin ohje...
Keitä kuorittuja perunapaloja vedessä niin kauan kunnes ne on ihan kypsiä eli hajoamis pisteessä. Kaada keitinvesi pois ja laita perunoiden sekaan runsaasti voita, jonka jälkeen tee niistä kuohkea ja paakuton muussi sähkövatkaimella. Lisää kylmää täysmaitoa pikkuhiljaa samalla kun sekoitat sitä joku kierre vispilällä tai puuhaarukalla koko ajan sekoittaen liedellä kunnes paksuus on sopivaa ja velli kiehahtaa. Lopuksi mausta suolalla.
Käytä perunana sellaista yleisperunaa joka sosetuu hyvin, mutta älä pitoperunaa sillä siitä ei tule hyvää... - tällasta
perunavelliä, kun olin lapsi.
Kuoritut perunat keitettiin kypsiksi, siis aivan soseeksi, pienessä vesimäärässä, ja kypsinä ne soseutettin ja keitinvesi säästettiin, lisättiin soseesen, sen jälkeen kiehautettii ja sekaan lisättiin ruis tai ohrajauhoja, vatkattiin tasaiseksi ja haudutetiin hiljausella lämmöllä, vettä lisätiin tarpeen mukaan, usein söimme sitä sellasena puurona, ja voin sanoa, että se oli lapsena -50 luvulla tödella herkkua voisilmän ja kylmän maidon kanssa, tietysti suolaa maun mukaan.
oikein tuli ns. vesi kielelle, taidanpa laittaa perunat kiehumaan ja puuron tekoon...- vesiperhonen
Kirjoittamasi ohje ei liity millään lailla perunavelliin vaan se on PERUNAHUTUN ohje, jota minäkin valmistan silloin tällöin ja se on todella herkullista. Tosin siitä on monta versiota ja tekotapaa mutta tulos on aina yhtä herkullinen!! :)
- ja ohjetta
vesiperhonen kirjoitti:
Kirjoittamasi ohje ei liity millään lailla perunavelliin vaan se on PERUNAHUTUN ohje, jota minäkin valmistan silloin tällöin ja se on todella herkullista. Tosin siitä on monta versiota ja tekotapaa mutta tulos on aina yhtä herkullinen!! :)
paras tuli hioljaa hauduttaen uunissa-leivinuunin jälkilämpö. Jos et halaja pohjaanpalanutta (mun intohimo) käytä haudutuskattilaa tai yöksi heinälaatikko , nyk Styrox laatikko
http://www.vanskala.fi/perunahuttu.html
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/puurot/vaihtelua_puuroihin/perunapuuro
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1005&lang=fi
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/17472/Perunapuuro
http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/287cded47c4e683cc22567000032b56c?OpenDocument
Jos perunapuuro jää velliksi, tarjoillaan se pitkistä laseista.....saapa nähdä koska tästä tulee trendi eurokahviloiden listoille. ...
Todella maukas ja kylläinen olo.
Käy joulunalusen lounaaksi
Ruisjauho tekeentyy imeläksi, ohrajauho pehmeämmäksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663382Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463192Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1232718- 432548
- 311953
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271860- 481636
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä871495- 391330
- 821199