juustofondue

resepti

Nyt kaipaisin hyvää juustofondue reseptiä, rajoituksena on ettei siinä saisi olla maissi- tai perunajauhoja. ja mielellään juustoja jotka löytyy jokaisesta ruokakaupasta.

kiitos etukäteen.

6

3926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkk

      valtva köntti paria erilaista juustoa ja valkoviiniä sekä tilkka viinaa (miel.kiesikkaviinaa)

      Emmental Ok samoin joku muu vahva ja kova juusto,valkohomekin käy kun kuorii.

      kuumenna pari desiä viiniä kattilassa ja lisää juustoa paloina, jos liian paksua lisää viiniä jos liian laihaa lisää juustoa.
      Lpuksi tilkka viinaa.

      Pidä lämpimänä ja
      MUISTA fondue haarukkaa EI LAITETA suuhun,
      sillä haarukalla kastetaaan vaikka leipää juustossa ja leipä sitten nostetaan lautaselle, josta se suödään tavallisella haarukalla.

      Dipattavaksi käy, vaalea leipä, saaristolaisleipä, hillosipulit (valutetut) porkkanat, kesäkurpitsa palat, herkkusienet, kukkakaali ja mitä muuta nut mielikuvitus keksii

      • Ja ne juustot saisivat olla emmental ja gryeure. Massan joukkoon voi laittaa yhden valkosipulinkynnen tai sipaista kattilan reunat kynnellä. Neuchatelin fonduessa on lisäksi loraus Kirschiä (siis sitä viinaa kts. yo ohje) ja pieni ripaus muskottipähkinää.


      • yksi kysymys
        crudo kirjoitti:

        Ja ne juustot saisivat olla emmental ja gryeure. Massan joukkoon voi laittaa yhden valkosipulinkynnen tai sipaista kattilan reunat kynnellä. Neuchatelin fonduessa on lisäksi loraus Kirschiä (siis sitä viinaa kts. yo ohje) ja pieni ripaus muskottipähkinää.

        mitä tämä gruyeure juusto on ja mistä sitä löytää?


      • yksi kysymys kirjoitti:

        mitä tämä gruyeure juusto on ja mistä sitä löytää?

        Gruyeure on svietiläistä juustoa, jota perinteisesti käytetään fonduehen. Eihän se tietenkäänm pakollista ole, mutta tekevät nyt yleensä fonduen kahdesta juustosta - emmentalista ja gruyeuresta. Toissta kai voimaa ja toisesta makua ja sitkoa.

        Wikipedia - täytyi luntata:

        Gruyère on sveitsiläinen lehmänmaidosta valmistettu kova, kypsytetty juusto. Se on saanut nimensä Fribourgin kantonissa sijaitsevan samannimisen kaupungin mukaan.

        Gruyère on kevyesti murukoloista, ja siinä on usein pieniä halkeamia. Se sopii loistavasti ruoanlaittoon, ennen kaikkea fondue-juustosekoitukseen mutta myös juustoisiin piirakoihin kuiten quicheen.

        On sitä kyllä ainakin vähän paremmilla juustohyllyillä - Juustoportti tekee Suomessa, Valio tekee nimellä Valio Vuohenmaito Gruyeure. Tuontijuustoissakin löytyy.


    • Ei onnistunut

      Tein juustofondueta oikeista juustoista ja oppien mukaan, mutta lopputulos oli, että juusto paakkuunui yhdeksi köntikis, jossa ei voinut dipata saati kypsyttää mitään. Siis en saanut juustoa ja viiniä sekoittumaan. mikä meni vinaan- neuvosta kiitollinen.

      • Viini kuumennetaan ja raastittu juusto lisätään vähin erin keitokseen samalla aina hämmentäen, jotta viini ja juusto yhdistyvät. Kun fondue on valmis, pidetään se koko ajan kuumana, jolloin juustokin pysyy sulana.

        Juustoa ei saa olla liikaa viiniin nähden - oikea suhde lienee jotain 3-4 dl viiniä ja 500-600 gr juustoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3105
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2865
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2105
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1565
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1338
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    9. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1260
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe