Nyt kaipaisin hyvää juustofondue reseptiä, rajoituksena on ettei siinä saisi olla maissi- tai perunajauhoja. ja mielellään juustoja jotka löytyy jokaisesta ruokakaupasta.
kiitos etukäteen.
juustofondue
6
3926
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkk
valtva köntti paria erilaista juustoa ja valkoviiniä sekä tilkka viinaa (miel.kiesikkaviinaa)
Emmental Ok samoin joku muu vahva ja kova juusto,valkohomekin käy kun kuorii.
kuumenna pari desiä viiniä kattilassa ja lisää juustoa paloina, jos liian paksua lisää viiniä jos liian laihaa lisää juustoa.
Lpuksi tilkka viinaa.
Pidä lämpimänä ja
MUISTA fondue haarukkaa EI LAITETA suuhun,
sillä haarukalla kastetaaan vaikka leipää juustossa ja leipä sitten nostetaan lautaselle, josta se suödään tavallisella haarukalla.
Dipattavaksi käy, vaalea leipä, saaristolaisleipä, hillosipulit (valutetut) porkkanat, kesäkurpitsa palat, herkkusienet, kukkakaali ja mitä muuta nut mielikuvitus keksiiJa ne juustot saisivat olla emmental ja gryeure. Massan joukkoon voi laittaa yhden valkosipulinkynnen tai sipaista kattilan reunat kynnellä. Neuchatelin fonduessa on lisäksi loraus Kirschiä (siis sitä viinaa kts. yo ohje) ja pieni ripaus muskottipähkinää.
- yksi kysymys
crudo kirjoitti:
Ja ne juustot saisivat olla emmental ja gryeure. Massan joukkoon voi laittaa yhden valkosipulinkynnen tai sipaista kattilan reunat kynnellä. Neuchatelin fonduessa on lisäksi loraus Kirschiä (siis sitä viinaa kts. yo ohje) ja pieni ripaus muskottipähkinää.
mitä tämä gruyeure juusto on ja mistä sitä löytää?
yksi kysymys kirjoitti:
mitä tämä gruyeure juusto on ja mistä sitä löytää?
Gruyeure on svietiläistä juustoa, jota perinteisesti käytetään fonduehen. Eihän se tietenkäänm pakollista ole, mutta tekevät nyt yleensä fonduen kahdesta juustosta - emmentalista ja gruyeuresta. Toissta kai voimaa ja toisesta makua ja sitkoa.
Wikipedia - täytyi luntata:
Gruyère on sveitsiläinen lehmänmaidosta valmistettu kova, kypsytetty juusto. Se on saanut nimensä Fribourgin kantonissa sijaitsevan samannimisen kaupungin mukaan.
Gruyère on kevyesti murukoloista, ja siinä on usein pieniä halkeamia. Se sopii loistavasti ruoanlaittoon, ennen kaikkea fondue-juustosekoitukseen mutta myös juustoisiin piirakoihin kuiten quicheen.
On sitä kyllä ainakin vähän paremmilla juustohyllyillä - Juustoportti tekee Suomessa, Valio tekee nimellä Valio Vuohenmaito Gruyeure. Tuontijuustoissakin löytyy.
- Ei onnistunut
Tein juustofondueta oikeista juustoista ja oppien mukaan, mutta lopputulos oli, että juusto paakkuunui yhdeksi köntikis, jossa ei voinut dipata saati kypsyttää mitään. Siis en saanut juustoa ja viiniä sekoittumaan. mikä meni vinaan- neuvosta kiitollinen.
Viini kuumennetaan ja raastittu juusto lisätään vähin erin keitokseen samalla aina hämmentäen, jotta viini ja juusto yhdistyvät. Kun fondue on valmis, pidetään se koko ajan kuumana, jolloin juustokin pysyy sulana.
Juustoa ei saa olla liikaa viiniin nähden - oikea suhde lienee jotain 3-4 dl viiniä ja 500-600 gr juustoa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 713105
- 922865
- 512105
Mietin että
Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin201565- 151349
Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon
Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..51338Aaamu on täällä taas!
Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa131301Tajusin vaan...
Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein131273- 181260
Noin ulkonäkö-jutut ei multa
Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin241232