ÄKKIÄ UUNILOHI OHJE!!!!

HELPHELPHELP!!

Kertokaa joku hyvä uunilohen ohje!! Ei ole tuoretta tilliä, smetanaa pari prk, ei kermaa!! Nopeesti jotai tosi meheviä makkuhermoja nostattavia ohjeita!!!!!!!!!!!!!! KIITSKIITS!

14

78040

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heippa

      hyvälle vaikuttaa,näin äkkiseltään

    • kalastaja-Eemeli*

      ota yksi lohi ja pistä se äkkiä uuniiin. Paista kypsäksi.

      • Kala-Emilia

        Jossakin tv:n ruokaohjelmassa oli hyvältä kuulostava resepti currylohesta, en muistanut kirjoittaa ylös ja nyt en löydä mistään. Muistaako kukaan? Lohifileeseen tehtyihin viiltoihin laitettiin haudetettua sipulia, currya ja jotakin...Ehdotuksia, kiitos


    • Estelle80

      1-1,5kg lohta
      5prk smetanaa
      4 suolakurkkua
      sitruunapippuri

      Heitä lohi vuokaan, ripottele sitruunapippuria, pilko suolakurkut pieniksi palasiksi ja levitä ne lohen päälle, lopuksi taputtele smetana "peitoksi". Uuniin n250 asteeseen, n tunniksi (enemmän lohta -kauemmin). Tarjoile pottujen kanssa. Sitruunamehua pöytään että voi lisätä loheen oman maun mukaan. HERKKUA!! :)

      • EI NOIN KUUMAAN

        uuniin ja noin pitkäksi aikaa! Smetanaakin liikaa, 1prk riittää! Lohelle 190-200 asteen lämpötila n. 1/2 tuntia!


      • kalalaatikko
        EI NOIN KUUMAAN kirjoitti:

        uuniin ja noin pitkäksi aikaa! Smetanaakin liikaa, 1prk riittää! Lohelle 190-200 asteen lämpötila n. 1/2 tuntia!

        käänsin sen smetanan homeiseksi etanaksi!
        asiaan
        200 gr tuna purkista,tonnise
        puoli filettä african savu god
        3 pottua
        porkkana
        puoli sipulia
        yksi sellerin pätkä
        vartti maitoa muna pippuri suola
        rasvattu pannu mihin kerrostele voi nokaroita päälle ja uuniin 200c 50 min.
        liaan hyvää työmiehen perheelle!
        hintakin euron annos jos ei paljon syö


    • naksu-77

      Mun 2 suosikkiani:

      Nypi kulmakarvoja-pinseteillä lohifileestä ruodot pois ja laita se öljyttyyn vuokaan.

      maustamisohje 1:
      Valele kala ensin perusteellisesti sitruunamehulla (saa keltaisessa muovipullossa joka ruokakaupasta), sitten päälle suolaa, pippuria ja mitä tahansa (suolatonta) yrttimauste-seosta.

      Ei muuta, uuniin vaan noin 150-200 astetta ja puolentunnin-tunnin päästä pöytään!

      maustamisohje 2:
      Silppua kalan päälle sipulia, vihannessekoitusta (mitä tahansa mieleistäsi lajia, itse laitan herne-maissi-paprikaa) ja sieniä (herkku, siitake, ihan mistä itse eniten tykkäät, mun suositus on siiteke). Suolaa, pippuria ja (suolatonta) yrttimauste-seosta.

      Tää uuniin noin 150-200 asteeseen, noin 30 minuutin päästä lisäät päälle kasvisrasva (kermankorvike) -seoksen ja annat olla vielä jonkun vartin verran.

      Näistä kahdesta meillä tykätään! On helppoa, nopeaa eikä tarvita mitään eksoottisia ainesosia!

      Kolmas kiellon päälle:
      Laita kalan päälle ensin sipulia isoina paloina ja näiden päälle mitä tahansa kaapista löytyvää grilli-, salaatin- tai muuta-mitä-tahansa-mauste -kastiketta. Vielä lisäksi vähän suolaa, pippuria ja mitä tahansa (suolatonta) yrittisekoitusta.

      Paista kalaa noin 45 min noin 150-200 asteisessa uunissa ja halutessasi taita makua kasvisrasva (kermankorvike) -litkulla.

      Sekoita lientä ja kermankorviketta, että maut sekoittuvat hyvin. Tärkeintä on, että kala on ruodotonta, jolloin syöminen on helppoa!!!

      • semmoinen kokki

        ...siitä tuli kuiva (40 min.), eikä ollut erityisen hyvä. Eli tästä se voi vain parantua.


    • tuolta löydät kaikki

      hakusana uunilohi doh

    • gunt

      jos mausteet maistuu niin ota lohifile päälle suolaa reilusti chiliä ja valkosipulia. puoli tuntia 200 astetta sit sama aika 160 ja on tautisen hyvää... ps file saa olla noin 1,5 kg noilla paisto ajoilla

    • mikko1233
    • lkiuuöp

      sekota smetanapurkkiin, 1 rkl hunajaa, 1 suolakurkku, 1 vs kynsi, valkopippuria, suolaa ja ruohosipulia/tilliä ja sitruunamehua ja sinappia, kastike lohifileen päälle ja uuniin 30 min 200 astetta.

    • Porkkanapiä

      Otat lohen ja työnnät sen peräsuoleen paistumaan noin yhdeksi vuorokaudeksi. Muista liikkua mahdollisimman paljon, jotta suolen seinämät hierovat maun oikein syvälle kalan lihaan. Smetanaa ja suolaa voi lisätä oman maun mukaan. Huom. ei saa ulostaa kalan ollessa anuksessasi.

    • auvo1

      suolaa lohifilee priksitunniksi eli suolaa pippuria tilliä ja sitruunaa , sitten paistat voissa kuumalla pannulla apaut 5 min puoli jotain juustoa mistä tykkäät pintaan kansi päälle anna hautua 10 min ,tee munakastike kermainen niin parempaa et voi saada .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe