purkinsulkija

pikkusiika

näyttäisi olevan markkinoilla vain kahta eri mallia tavalliselle kuluttajalle; erä-tapio 270e ja myllyposti 165e, onko näissä muuta eroa kuin tuo hinta? siis onko kalliimpi esim. kestävämpi? nopeampi? sulkee purkin tiiviimmin? ym.
nopeasti vastauksia, on jo kiire kun tuota pikkusiikaa ei kauan tule ja on vaikea saada kaupaksi mutta on erinomaista purkkikalaa..

12

2020

Vastaukset

 • käytöstapoja.

  • pähkäillyt???????????


 • kaikki eivät tietenkään ymmärrä mutta sivistyneet ihmiset; säilöntämenetelmästä on kyse..

 • Puuilosta Oulusta ostin purkinsulkijan, Väinö merkkisen. Olin saanut siikaa parikymmentä kiloa ja ajattelin ne purkittaa, tai ainakin osan. Osa tuoreesta menee tietenkin savustukseen. Perkkasin kalat ja paloittelin, paitsi savukalat laitoin tietenkin savustukseen kokonaisena.
  Purkit hain Kärkkäiseltä. Painekeittimen lainasin kaverilta, Ruotsin armeijan keitin lämpö- ja muine venttiileineen.
  Tein valmiin kastikkeen jonka töräytin purkin pohjalle ja siihen päälle sitten siianpaloja purkki melkein täyteen. Mukavaa hommaa.

  Sitten rupesin sulkemaan ohjeitten mukaan purkinsulkijalla. Ihmeellisen näköistä saumaa tuli, alapuolelle tuli sellainen ihme röpelö sauma, ei lainkaan samanlainen kuin purkin pohjalla.
  Ajattelin, että kait se kuuluu asiaan, kun purkin kansi silti pysyi kiinni käsikopelolla testattaessa.
  Laittelin purkit, 28 kappaletta painekattilaan, kansi kiinni ja kattila turisemaan rengaspolttimon päälle.
  Purkit oli pesty huolellisesti ennen kattilaan laittoa. Lämmöt oli noin 116 asteessa vähän toista tuntia.

  Perkele yksi ainoa purkki oli pitänyt. Kaikki muut vuosivat. Ja keitinvesi oli kuin siikasopan liemi. Helekkari, että tympäsi
  Kokeilin vielä parin kaverini kanssa kolmellatoista purkilla, että josko olisin jonkin virheen tehnyt purkituksessa, mutta samanlaista jälkeä tuli kaikilla.Yksi näistä kavereista oli purkittanut satoja ellei tuhansia purkkeja.

  Tappio:
  - Purkinsulkija För täysipaska 179 euroa.
  - Purkit 41 kpl 68 senttiä kappale, yhteensä 28 euroa.
  - Siika 7 euroa kilo 15 kg, 90 euroa.
  - Työtä 5 tuntia

  (Tosin sain avattua purkit ja tein osasta vuotaneista purkeista keiton, joten todellinen tappio oli tässä hieman pienempi.)

  Tappio kokonaisuudessaan:
  Rahallinen menetys yli kolmesataa euroa hukkaan mennyt työ.
  Purkinsulkijan vien takaisin Puuiloon ja rahat vaadin takaisin. Samalla vaadin myös korvausta purkeista, sekä siiasta, että työstä. Äläkää ikinä ostako tuota Väinö-sulkijaa.

  Sitä myös jäin miettimään, kun tuotteen pakkauksen kuvassa on lasipurkki laitettu lautasten väliin. Meinaakohan joku tuolla lasipurkkeja sulkea?

  Myös tämä kaaveri, joka oli purkittanut paljon, sanoi, että jos tällaisella härpäkkeellä tekee purkkeja ja säilöö niitä vaikkapa vuoden, niin on vaarana, että bakteerit joita ihan varmasti purkkiin pääsee, lähtevät käymään eli lisääntymään ja purkin sisällöstä tulee kertakaikkiaan syömäkelvotonta, jopa myrkyllistä. Jopa tappavan myrkyllistä!
  Eli miettikää Väinöä! Väinö nakattakoon järven pohjaan, verkonpainoksi.

  • Jatkoa edelliseen. Sain toki Puuilosta rahani takaisin, kun vein Väinö purkinsulkijan takaisin ja näytin saumaustuloksen.
   Vielä jäi tappioksi purkit, osa siioista sekä 5 tunnin työ. Näytti olevan Tuontirengas, tuon Väinö-purkinsulkijakoneen tekijä tai teettäjä. Made in EU, mutta mikä maa? Ei Suomessa tuollaista pas*** osattaisi tehdä, vaikka yritettäisiinkin.


  • Väinö-sulkija kirjoitti:

   Jatkoa edelliseen. Sain toki Puuilosta rahani takaisin, kun vein Väinö purkinsulkijan takaisin ja näytin saumaustuloksen.
   Vielä jäi tappioksi purkit, osa siioista sekä 5 tunnin työ. Näytti olevan Tuontirengas, tuon Väinö-purkinsulkijakoneen tekijä tai teettäjä. Made in EU, mutta mikä maa? Ei Suomessa tuollaista pas*** osattaisi tehdä, vaikka yritettäisiinkin.

   Samat kokemukset. Maanantaina ostin Väinön ja kokeeksi yritin tyhjiä purkkeja saumailla. Laite on näköjään niin hempuli ettei kolmea purkkia peräkkäin sulje samalla lailla.

   Vinkkinä purkituslaitteen kokeilijalle että laita liraus vettä tyhjään purkkiin. Sen jälkeen purkkia lämmittämällä näet pitääkö. Väinöllä suljetut eivät pidä.
   Yritin vielä rullien asentoa hienosäätää, ei auta.

   Kokeilin kahdenlaisilla purkeilla, ei toimi kummallakaan.

   Huomenna Väinö takaisin Puuiloon ja rahat poi.


 • Väinö kuulemma vedetty poies markkinoilta maahantuojan toimesta. Oli kyllä ennätyssurkea 179e tuote. Itsekin palauttamassa kyseistä vehjettä. Sitkeästi koitin keväästä asti millon mitenkipäin rissoja värkätä.. Ja melkoinen kasa sutta ja sekundaa tuli.

  Sen verran järkeä oli kuitenki että vuotaneet purkit meni samantein syöntiin. Tai no oikeestaan kaikki purkit varalta.

  Olokeeha tarkkana ku ostatte purkituskonetta! Ainakaa väinöä ei kannata ostaa.

 • Kumpikohan lie kopioinut ,,näkyy olevan täysin samanlainen värkki tuo erätapion laite kuin väinökin.......

 • Hei vain hei!
  Samasta koneesta ei ole kyse, ei todellakaan. Erätapion koneita on valmistettu jo kaksikymmentä vuotta ja niiden takaisinvetoa ei ole koskaan tarvinnut miettiä. Kehitysversioita on menossa muistaakseni nyt kolmas ja kone paranee koko ajan. Tarkkuus on 1/100mm tarkkuudella tehtyä, olen niiden osia tutkaillut mikrometrillä. Myytyjä tuotteita monta tuhatta, yksi reklamaatio, joka ei ollut koneessta vaan kovasta käytöstä ja liiasta voimasta.

  VERRATON TUOTE!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.